Close

Ominaisuudet.

Katso i10:n tekniset kohokohdat.
Hyundai i10 uudistuu. Nykyiseen malliin ei oteta enää tehdastilauksia.

Hyundai i10 päivittyy vuoden 2023 aikana. Nykyiseen -22-vuosimallin autoon ei oteta uusia tehdastilauksia. Voit tutustua uuden i10 vm. 2024:n hinnastoon tai lukea mallista lisää.

 

Huippuluokan hinta-laatusuhde

Hyundai i10 on taloudellinen hankkia ja käyttää. Kokoluokassaan huippuluokan mukavuus- ja turvallisuusvarusteet tekevät matkanteosta miellyttävää ja taloudellista. Tutustu alta auton ominaisuuksien kohokohtiin.

Tekniikka Mukavuus Turvallisuus

Tekniikka

Taloudellisuutta kaupunki- ja maantieajoon

i10:n moottori on 1,0-litrainen kolmisylinterinen moottori, jonka yhteydessä on Stop and Go -toiminto. Stop and Go sammuttaa moottorin kun auto pysähtyy, ja kun on liikkeellelähdön aika, moottori käynnistyy automaattisesti. Toiminto pienentää polttoaineenkulutusta ja sen myötä CO2-päästöjä. Vaihteistovaihtoehtoja uudessa i10:ssä on kaksi; automatisoitu manuaalivaihteisto ja 5-portainen manuaalivaihteisto.

Automatisoitu manuaalivaihteisto 5-vaihteinen manuaalivaihteisto

Automatisoitu manuaalivaihteisto

5-vaihteinen automatisoitu manuaalivaihteisto hoitaa vaihteiden vaihtamisen puolestasi. Ajaminen on helppoa, kun kytkimen käytöstä ei tarvitse huolehtia, ja samalla taloudellista, kun auto huolehtii ajotilanteeseen sopivan vaihteen. Taloudellisuudesta kiitos kuuluu perinteistä automaattivaihteistoa kevyemmälle vaihteistolle. Halutessasi voit myös itse hoitaa vaihtamisen – kuitenkin helposti ilman kytkinpoljinta.

5-vaihteinen manuaalivaihteisto

Pidätkö enemmän manuaalivaihteistosta? 5-vaihteinen manuaalivaihteisto on sinulle, joka haluat nauttia ajamisesta ja valita aina itse millä vaihteella ajat. i10:n manuaalinen vaihteisto on tehty nopeaan ja tarkkaan vaihtamiseen.

Enemmän energiaa ja vähemmän polttoainetta

i10:n energian talteenottojärjestelmä ERS (Energy Regeneration System) kerää ajon aikana liikkeestä syntyvää energiaa, ja hyödyntää sen esimerkiksi kiihdytettäessä. Kun nostat jalan kaasupolkimelta ja auto rullaa eteenpäin, järjestelmä muuttaa kerätyn energian sähköksi ja ottaa sen akkuun talteen. Kun kiihdytät, ERS käyttää sähköä polttomoottorin kuormituksen keventämiseen, ja vähentää siten polttoaineen kulutusta.

Mukavuus

Suuret varusteet

i10 tarjoaa nyt varusteita, joita on totuttu näkemään vain suuremman kokoluokan autoissa. Vakiovarusteita ovat esimerkiksi ilmastointilaite, lämmitettävä nahkaverhoiltu ohjauspyörä, avaimeton keskuslukitus ja vakionopeussäädin. Vakionopeudensäätimen käyttöpainikkeet on sijoitettu ohjauspyörään, jossa niiden käyttö on helppoa ja turvallista.

Älylaitteen langaton lataaminen

i10:n keskikonsolissa on langaton latausalusta, jossa voit ladata esimerkiksi QI-yhteensopivaa puhelinta.

Peruutuskamera

Peruuttaminen on tehty helpoksi: kameran avulla näet selvästi, mitä takana tapahtuu.

Turvallisuus

Enemmän turvallisuutta ja mielenrauhaa

Hyundain SmartSense on nyt myös i10:ssä. Huippuluokkaiset kuljettajaa avustavat ja turvallisuutta lisäävät järjestelmät ovat tuttuja isommista autoista – Hyundai tuo ne nyt myös pikkuautoluokkaan. Uuden monitoimikameran myötä i10:ssä on vakiovarusteena kaukovaloassistentti (HBA, High beam Assist), hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijatunnistuksella (FCA, Forward Collision-Avoidance Assist), kuljettajan vireystilan valvonta (DAW, Driver Attention Warning) ja kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keep Assist System).

Tutustu turvavarustelun kohokohtiin alta tai katso tarkemmat tiedot i10:n hinnastosta.

Loading
Arrow

Hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijantunnistuksella (FCA)

Hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision-Avoidance Assist) varoittaa kuljettajaa mahdollisesta törmäyksestä ja tarvittaessa myös jarruttaa autoa. Monitoimikameraa hyödyntävä järjestelmä toimii kolmivaiheisesti. Ensin järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja merkkivalolla mittaristossa. Jos kuljettaja ei reagoi tähän, järjestelmä jarruttaa ensin kevyesti, ja lopulta voimakkaasti estääkseen törmäyksen, tai vähentääkseen sen aiheuttamaa vahinkoa jos törmäystä ei pysty välttämään. Järjestelmä on aktiivinen, kun nopeutta on vähintään 8 km/h. Se tunnistaa muut ajoveuvot ja jalankulkijat.

Arrow

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW)

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (Driver Attention Warning) parantaa turvallisuutta tarkkailemalla ja analysoimalla jatkuvasti kuljettajan ajotapaa, kuten ohjauskulmaa, ohjauspyörän vääntömomenttia ja auton sijaintia suhteessa kaistamerkintöihin. Kun DAW-järjestelmä havaitsee kuljettajan ajotavan viittaavaan väsymykseen tai tarkkaamattomuuteen, se antaa äänimerkin ja ehdottaa kuljettajalle tauon pitämistä näytön viestillä.

Arrow

Kaistallapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin (Lane Keep Assist System) tarkkailee tien reunaviivoja etukameran avulla. Jos auto on ohjautumassa pois kaistalta, järjestelmä varoittaa kuljettajaa ja voi tarvittaessa tehdä korjaavan ohjausliikkeen auton palauttamiseksi takaisin ajolinjalle.

Kaukovaloautomatiikka

Järjestelmän avulla sinun ei tarvitse huolehtia valojen vaihtamisesta lähivaloilta kaukovaloille – riittää, että valokatkaisin on auto-asennossa, ja liikkeelle lähtiessäsi aktivoit kaukovaloautomatiikan. Auto tunnistaa valoisuuden ja kytkee kaukovalot päälle, kun niitä tarvitaan. Järjestelmä tunnistaa muut ajoneuvot ja katuvalot, ja vaihtaa takaisin lähivaloille.

eCall-hätäpuhelujärjestelmä

i10 kutsuu automaattisesti apua, jos sattuu onnettomuus, jossa auton turvatyynyt laukeavat. Hätäkeskus saa autolta tiedot sijainnista, onnettomuuden tapahtuma-ajan ja suunnan, johon auto liikkui ennen onnettomuutta. SOS-painikkeella voit myös itse ottaa yhteyttä hätäkeskukseen ympäri vuorokauden. Painikkeen päällä oleva kansi estää vahinkosoitot.

Lue lisää

i10:n muotoilu
Lue lisää muotoilusta

Tule koeajolle
Varaa koeajo

Hinnasto
Katso i10:n hinnat ja tekniset tiedot