TUCSON Plug-in Hybrid -mallin ennakkotilaajalle jopa vuoden sähköt 0 €*

Valitse nelivetoinen ja tehokas TUCSON Plug-in Hybrid  saat ennakkotilaajan etuna jopa vuoden sähköt Charge myHyundai -palvelun kautta veloituksetta – käytössäsi on yli 2 000 latauspistettä.

*Latausetu: tarjoamme jopa vuoden sähköt uuden lataushybridin ostajille. 500 € latausetu perustuu keskimääräiseen 14 000 km ajosuoritteeseen sekä Autoalan tiedotuskeskuksen teettämään tutkimukseen ladattavien hybridien käyttötavoista. 500 € latausetu on käytettävissä Charge myHyundai -palvelun kautta lataamiseen. Lataus­edun saa auton luovutuksen yhteydessä ja on käytettävissä 31.3.2024 saakka. Edut voimassa 31.8.2022 saakka uusiin asiakastilauksiin. Ei voi yhdistää muihin etuihin.

Vallankumouksellinen muotoilu. Vakuuttava tehokkuus.

Tucson on enemmän kuin kehitysversio edellisestä mallista – se on täysimittainen suunnittelun vallankumous. Edistyksellisen muotoilun edelläkävijänä Tucson tarjoaa myös huipputeknologiaa ja hybridi-voimansiirtojärjestelmän, joka vie sinut pidemmälle vähemmällä polttoaineella.

AJANKOHTAISET EDUT

 

Tutustu Hyundai Go! -yksityisleasinghintoihin

Lue lisää

 

Uusi Tucson kaupunkimaisemassa

Laaja valikoima sähköisiä käyttövoimavaihtoehtoja

Tucsonin kehityksessä on kiinnitetty huomiota päästöjen vähentämiseen tinkimättä ajamisen hauskuudesta, ja voitkin valita city-maastureiden kokoluokkansa laajimmasta käyttövoimavalikoimasta mieleisesi. Vaihtoehtoina ovat bensiini- ja dieselmoottori 48 V -kevythybridijärjestelmällä, täyshybridi ja ladattava hybridi.

 

Hybridisybmoli Hybridi

Sähköistä taloudellisuutta. Hybridi-mallin moottorina on uusi 1,6-litrainen T-GDI Smartstream -bensiinimoottori täydennettynä 44,2 kW:n sähkömoottorilla, jossa on 1,49 kWh litiumionipolymeeriakku.

Ladattavan hybridin symboli Ladattava hybridi

Aja sähköllä tai bensiinillä – sinä valitset. Tucsonin uusi ladattava hybridi on 1,6-litrainen T-GDI-moottori, jonka parina on sähkömoottori.

Kevythybridi48 V -kevythybridi

Säästä polttoainetta 48 V -kevythybridijärjestelmän avulla ja vähennä ajonaikaisia päästöjä. 48 V -kevythybridijärjestelmä antaa polttomoottorille lisää tehoa kiihdytyksen aikana.

BensiiniBensiinimoottori

1,6-litrainen T-GDi-moottori optimoi moottorin suorituskyvyn ja polttoainetalouden, ja vähentää siten auton päästöjä.

DieselDiesel-moottori.

48 V -kevythybriditekniikalla varustettuna dieselmoottorin saa 136-hevosvoimaisena 7-DCT-vaihteistolla etu- tai nelivetoisena.

 

Ulkoasu

Hyundai Tucson pysäköitynä

Elegantti ja urheilullinen

Täysin uusi Tucson on tilava ja sopivasti kookas kaupunkimaasturi, joka on Hyundain ensimmäinen Sensous Sportiness -muotoilukieltä noudattava SUV-malli. Sen ulkomuoto henkii voimakkuutta, jota särmikäs muotoilu korostaa.

Tucson oikealta etuviistosta

 

Tucsonin uniikit Parametric Hidden Light -ajovalot antavat mallista erittäin voimakkaan ensivaikutelman. Ne piiloutuvat etusäleikköön sammutettuina, mutta päälle kytkettyinä muodostavat loistavan, siipimäisen muodon auton keulalle.

Tucson oikeasta takakulmasta

 

Auton progressiivinen muotoilu jatkuu leveissä led-takavaloissa parametrisine yksityiskohtineen. Kyljen design korostaa urheilullista ja dynaamista olemusta.

Kaksivärinen Tucson ylhäältä kuvattuna

Personoi oma uusi TUCSON sopimaan omaan tyyliisi

Tucson on saanut kolme uutta ulkoväriä: Shimmering Silver, Amazon Grey ja Teal – yhteensä värivaihtoja on yhdeksän. Halutessasi voit valita auton kattoon Phantom Black- tai Dark Knight -värin – saat TUCSONistasi sellaisen, josta juuri sinä pidät.

Kuvassa Tucsonin korin väri on Shimmering Silver -metalliväri, jossa on katon värinä Dark Knight.

 

 

Tucsonin alumiinivanteet

Kevytmetallivanteet

Tucsoniin on saatavana tyylikkäät 17″, 18″ ja 19″ kevytmetallivanteet.

Vakiovarusteena Comfort-mallissa on 17-tuumaiset kevytmetallivanteet ja Style-malleissa 18-tuumaiset. Premium-mallissa on 17- tai 19-tuumaiset kevytmetallivanteet moottorivaihtoehdosta riippuen. 

 

 

 

 

 

Tucsonin kätketty takalasinpyyhin

Kätketty takalasinpyyhin

Täysin uusi Tucson on ensimmäinen Hyundai-malli, jossa takalasinpyyhin on piilossa spoilerin alla silloin, kun sitä ei käytetä. Suojassa oleva pyyhin ei kerää lunta tai kuraa päälleen, eikä vaurioidu helposti pesussa.

Sisätilat

 

Tucsonin avara ohjaamo

Uudistuneet sisätilat

Tilan tunne tekee vaikutuksen heti, kun asetut täysin uuden Tucsonin hienostuneeseen ja tilavaan matkustamoon, jossa avaruus ja tekniikka kohtaaat tyylikkäästi ja toimivasti. Esteettiset muodot ovat saaneet innoituksensa vesiputouksista. Laadukkaat, pehmeät materiaalit kattavat koko matkustamon luoden miellyttävän tunnelman.

Kuvan autossa on Leather Pack -varustepaketti, joka on saatavana lisävarusteena Premium-malliin. Verhoilun kuviointi saattaa poiketa Suomen tuontimallista.

 

Tucsonin ohjauspyörä ja kojelauta

Tunnelmavalaistus

Matkustamon tunnelmavalaistuksen värin voit valita 64 vaihtoehdosta ja 10 kirkkaustasosta oman mieltymyksesi ja mielialasi mukaan. Valonlähteet on sijoitettu keskikonsoliin, ovitaskuihin ja puhelimen langattomaan latausalustaan niin, etteivät ne häikäise, vaan valaisevat miellyttävästi.

Automaattivaihteiston painikkeet

Sähköiset vaihteenvalitsimet

Sähköiset vaihteenvalitsimet* ovat keskikonsolissa, jossa niiden käyttö on ergonomista ja vaivatonta.

* Premium- ja N Line -malleissa, hybridimallissa vakiovarusteena.

 

Tucsonin panoramakatto

Panoraamakatto

Avaa panoraamakattoluukku, anna auringon paistaa ja tuulen leikkiä hiuksissasi!

Tucsonin ohjauspyötä

Ohjauspyörä

Uudelleen muotoiltu ohjauspyörä ja sen käyttökytkimet ovat tuntumaltaan aiempaa paremmat ja näyttävät tyylikkäiltä.

 

Sisätilojen väriyhdistelmät

Sisätilan verhoiluvärin voit valita mieleiseksesi kolmesta vaihtoehdosta: Obsidian Black, Moss Grey tai Teal. Keskikonsolista takaoviin virtaavat hopeanväriset kaksoisviivat korostavat matkustamon eleganssia kaikkien verhoiluvärien yhteydessä, ja täydentävät luonnollisia, neutraaleja sävyjä.

 

Obsidian Black -verhoilu

Obsidian Black

Klassinen musta verhoilu, jonka materiaaliksi voit valita kankaan tai nahan.

Moss Grey -verhoilu

Moss Grey

Elegantti harmaa verhoilu on myös saatavana kankaisena tai nahkaisena.

Teal-verhoilu

Teal

Valitse musta kangas- tai nahkaverhoilu, jota koristaa sinivihreä tikkaus.

 

Tekniikka

Tucson talojen edessä

Taloudellinen ja suorituskykyinen

Tucson tarjoaa valikoiman erittäin suorituskykyisiä bensiini- ja dieselmoottoreita, joista molemmista on saatavana myös 48 V -kevythybridi.

 

Hybridisybmoli

Hybridi

Sähköistä taloudellisuutta. Auton käyttäminen ei käytännössä eroa polttomoottoriauton käyttämisestä, mutta polttomoottorilla on tukena sähkömoottori.

Ladattavan hybridin symboli

Ladattava hybridi

Aja sähköllä kun haluat, bensiinillä kun se on tarpeen. Tucsonin ladattava hybridi tarjoaa molemmat vaihtoehdot.

 

Smartstream-bensiinimoottori

1,6-litrainen T-GDI Smartstream -bensiinimoottori on 150-hevosvoimainen. Sen yhteydessä autossa on 6-portainen käsivaihteisto ja etuveto. Moottori on varustettu Hyundain CVVD-teknologialla (Continuously Variable Valve Duration), joka optimoi moottorin suorituskykyä ja polttoainetehokkuutta, ja siten tuottaa vähemmän päästöjä.

 

48V bensiinimoottorin vääntö- ja tehokäyrät

48 V -kevythybridit, bensiinimoottorit

Kevythybridin ja bensiinimoottorin yhdistelmiä Tucsonissa on kaksi. Molempien yhteydessä autossa on seitsennopeuksinen kaksoiskytkinvaihteisto (7DCT). Vaihtoehdot ovat 150-hevosvoimainen 1,6-litrainen T-GDI Smartstream -moottori ja etuveto tai 180-hevosvoimainen 1,6 litrainen T-GDI -moottori ja neliveto.

 

48V diesel vääntö- ja tehokäyrät

Sporttinen 48 V -kevythybrididiesel

1,6-litraisen CRDi 48 V -kevythybridimoottorin vaihteistona on sulavasti vaihtava seitsennopeuksinen kaksoiskytkinvaihteisto (7DCT). Tämän moottori-vaihteistoparin yhteydessä auton voi valita etu- tai nelivetoisena.

 

 

Tucson CVVD

Jatkuvasti säätyvät venttiilit

Hyundain kehittämä venttiilien ajoitusjärjestelmä (CVVD, Continuously Variable Valve Duration) optimoi moottorin suorituskyvyn ja polttoaineenkulutuksen pienentäen liikkumisesta aiheutuvia päästöjä. CVVD-ohjaustekniikka säätää venttiilien avautumis- ja sulkeutumisajan ajo-olosuhteiden mukaan.

Tucsonin sähköinen jousitus

Sähköisesti ohjatussa jousituksessa (ECS, Electronic Controlled Suspension) on mukautuva iskunvaimennus, joka tarjoaa kuljettajan mieltymysten mukaisen ja tilanteeseen sopivan ajokokemuksen. ECS ohjaa automaattisesti ja jatkuvasti auton jousitusta pyrkien mahdollisimman hyvään ajomukavuuteen ja suorituskykyyn. Se huomioi ajo-olosuhteet kuten nopeuden, tien pinnan laadun, kaarteet, pysähtymistarpeen ja kiihdytyksen.

Saatavana Premium- ja N Line -malleihin.

Tucsonin mittaristo

Style-, Premium- ja N Line -varustetasoissa tarjolla on nelivetovaihtoehto, joka hyödyntää Hyundain omaa HTRAC-nelivetotekniikkaa. Järjestelmä hyödyntää pyörien pitoa ja ajoneuvon nopeutta koskevaa tietoa siirtäessään vääntömomenttia pyöriin. Maastoajotiloja on kolme – Mud, Sand ja Snow – jotka optimoivat HTRAC-järjestelmän asetukset vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Saatavana vain nelivetomalleihin.

 

Hybridi

Tucson Hybrid kaupunkimaisemassa sillalla

TUCSON Hybrid – tehoa ja taloudellisuutta sähköllä

Täysin uuden Tucson Hybridin konepellin alla ovat sulassa sovussa uusi 1,6-litrainen T-GDI Smartstream -bensiinimoottori ja 44,2 kW:n sähkömoottori, joista jälkimmäinen saa virtansa 1,49 kWh:n litiumionipolymeeriakusta. Tucson Hybrid -mallin yhdistetty teho on 230 hv ja maksimivääntö on 350 Nm. Tuntuma kuljettajan paikalla on mitä miellyttävin sekä tehon että pienen kulutuksen ansiosta.

Tucson Hybridin yhdistetty polttoaineenkulutus on WLTP-mittaustavalla 6,0-6,9 litran välillä sadalla kilometrillä, riippuen siitä, onko auto etu- vai nelivetoinen.

Tucson Hybrid on omimmillaan pienentämään polttoaineenkulutusta tasaisesti sekä kaupunki- että maantieajossa. Ajon aikana akkua lataava Tucson Hybrid soveltuu erinomaisesti myös autoilijalle, jolla ei ole kotona tai työpaikalla latausmahdollisuutta.

 

Sähkömoottori

Sähkömoottori

Tehokkaan 44,2 kW:n sähkömoottorin tuottama 265 Nm vääntö on välittömästi palveluksessasi ja lisää ajamisen urheilullista tuntua. Tucson Hybrid kiihtyy rivakasti ja on suorituskykyinen.

Polttomoottori

Bensiinimoottori

Uusi 1,6-litrainen T-GDI-moottori optimoi suorituskyvyn ja taloudellisuuden. Polttomoottori ja sähkömoottori työskentelevät saumattomasti yhdessä.

 

Vaihtosiivekkeet

Vaihteenvalitsimet

Haluatko valita itse, mikä vaihde on käytössä? Voit vaihtaa vaihdetta ohjauspyörän valintasiiveikkeillä.

Akut sijaitsevat takapenkin alla

Tehokasta tilankäyttöä.

Täysin uuden TUCSONin takapenkki on luokkansa tilavampia. Sähkömoottorin käyttämä litiumionipolymeeriakku on sijoitettu istuimen alle, jolloin takamatkustajien jalkatilatkin ovat miellyttävän väljät. Hybrid-mallin tavaratila on kooltaan huimat 616 litraa perusasennossaan.

 

Vetokoukku

Tucson Hybridiin voi valita lisävarusteisen irrotettavan vetokoukun, johon saa kytkeä 750 kg:n jarruttoman tai 1 650 kg:n jarrullisen perävaunun. Perävaunua vedettäessä hyvä lisävaruste on myös Safety Pack -pakettiin kuuluva 360 asteen kamerajärjestelmä, jonka kuvaa voi tarkastella myös ajon aikana. Näin perävaunun kyydissä olevan kuorman mahdollista heilumista tai kiinnityksen tukevuutta ei tarvitse arvailla. Laadukkaan kamerajärjestelmän avulla myös perävaunun kanssa peruuttaminen on aiempaa helpompaa.

 

Tucson vuorimaisemassa

Energiavirtaus

Tucson Hybridissä sähkö- ja polttomoottori toimivat sekä rinnakkain että erikseen. Molemmat moottorit ovat käytössä, kun tarvitaan paljon voimaa, kuten ylämäkeen ajettaessa tai voimakkaassa kiihdytyksessä. Sähkömoottorin akusto latautuu regeneratiivisen jarrutusjärjestelmän avulla: kun auton vauhti hidastuu tai energiaa ei muusta syystä kulu auton liikuttamiseen, liike-energia muuntuu sähköksi ja varastoituu akustoon. Auto tarkkailee akuston tilaa, ja lataa sitä tarpeen vaatiessa myös silloin, kun auto on paikallaan mutta käynnissä – kuljettaja ei missään tilanteessa joudu miettimään auton lataamista.

Tucson Hybridin sähköinen voimalinja säästää paitsi polttoainetta, se on myös ajettavuudeltaan rivakka ja toiminnaltaan huomaamaton. Automallin etuihin kuuluu myös hiljainen ohjaamo laadukkaasti viimeistellyillä yksityiskohdilla.

 

Ladattava hybridi

Tucson Plug-in Hybrid latauksessa

Uusi TUCSON Plug-in Hybrid

Tucson Plug-in Hybrid on varustettu tehokkaalla ja taloudellisella voimansiirtojärjestelmällä, joka perustuu kolmannen sukupolven 1,6-litraiseen T-GDI Smartstream -moottoriin. Plug-in Hybridissä se on saanut rinnalleen 66,9 kW sähkömoottorin, joka saa virtansa ladattavasta 13,8 kWh:n korkeajänniteakustosta. Bensiini- ja sähkömoottori tarjoavat yhdessä  maksimitehon 265 hv ja maksimivääntömomentin 350 Nm. Auton toimintamatka pelkällä sähköllä on jopa 62 km ja kaupunkiajossa jopa 74 km (WLTP). Keliolosuhteet vaikuttavat sähkön kulutukseen ja voivat lyhentää toimintamatkoja.

Tucson Plug-in Hybridin moottorit

Polttomoottorilla ja sähköllä – sulavasti voimanlähteestä toiseen

Ladattavan hybridin kuljettajana voit valita, ajatko sähköllä vai polttoaineella*. Jos annat auton valita, se pyrkii optimoimaan polttoainetaloudellisuuden vaihtamalla voimanlähteitä ajotilanteen mukaan. Kuljettaja ei huomaa kun vaihto tapahtuu, sillä moottorit toimivat saumattomasti yhdessä ja erikseen. Kun ladattava, ajamiseen tarvittava korkeajänniteakusto tyhjenee, matka jatkuu pääosin polttoaineella – Tucson hyödyntää tyhjälläkin akustolla ajamisesta kertyvää sähköä esimerkiksi kiihdytyksissä. Auton voi ladata taas, kun sopiva latauspaikka löytyy. Lataamiseen voi käyttää julkisia latausasemia tai kotilatausta.

Tucson lataushybridin laturi on teholtaan 7,2 kW, mikä tarkoittaa kiinteällä kotilatausasemalla vain reilun kahden tunnin latausaikaa tyhjästä täyteen. Auton mukana toimitetaan lisäksi suko-pistokkeeseen soveltuva latauslaite, jonka virran pystyy itse säätämään 8, 10 ja 12 ampeerin vaihtoehdoista. Tällöin auton lataus kestää 5h 40 min ja 8h 30 min välillä.

Nopean latauksen ohella Tucson Plug-in Hybridissä on panostettu energiatehokkaaseen voimalinjaan, ja autolla onkin mahdollista ajaa sähköllä jopa 74 kilometrin matka. Tucson Plug-in Hybridin yhdistetyt CO2-päästöt ovat 31 g/km, joten auto soveltuu myös tiukempiin työsuhdeautojen vaatimuksiin.

* Sisätilojen lämmittämiseen Tucson Plug-In Hybrid käyttää aina polttomoottorin tuottamaa lämpöä, joten polttomoottori saattaa käynnistyä silloinkin, kun ajotavaksi on valittu sähkö.

 

Tucson Plug-in Hybrid pysäköitynä pihaan, perhe touhuaa ympärillä.

Runsaasti tilaa matkustajille ja matkatavaroille

Tucson Plug-in Hybridin korkeajänniteakusto on sijoitettu siten, että matkustajilla on hulppeat tilat sekä edessä että takapenkillä. Tavatilaan mahtuu harrastus- tai matkatavaroita sekä tarpeen vaatiessa isoja esineitä, sillä tavaratilan vetoisuus on 558 litraa normaaliasennossa ja takapenkin selkänojat kaadettuina peräti 1 737 litraa.

Tucson Plug-in Hybridillä on mahdollista vetää 750 kg:n jarrutonta perävaunua sekä 1 350 kg:n jarrullista vaunua. Nelivetoisen lataushybridin suurin teho on 265 hevosvoimaa ja enimmäisvääntö 350 newtonmetriä. Moottorin voima viedään renkaille 6-vaihteisen momentinmuunnin-automaatin välityksellä.

 

 

Yhdistettävyys

Tucsonin kojelauta, kuljettaja käyttää kosketusnäyttöä

Yhteydessä myös liikkeellä ollessa

Uusi Tucson on varustettu uusimmalla yhdistettävyysteknologialla. Tucsoniin saa Bluelink®-palvelun*, jonka avulla voit puhelimestasi tarkistaa esimerkiksi sen, ovatko autosi ovet lukittuina, tai avata ja sulkea lukituksen. Bluelink-sovelluksesta voit mukavasti sohvalla istuskellen myös lähettää tulevia matkakohteitasi auton navigaattoriin tai tarkistaa, paljonko tankissa on polttoainetta jäljellä.

* Vakiovarusteena Premium- ja  N Line -malleissa, Style-mallissa lisävarusteena.

 

Lue lisää Bluelinkistä

 

10,25-tuumainen kosketusnäyttö

10,25-tuumainen kosketusnäyttö ja hipaisukytkimet*

Uusi 10,25-tuumainen kosketusnäyttö hallitsee keskikonsolia. Kaikki navigointi-, infotainment- ja ilmastoinninohjauspainikkeet toimivat herkällä kosketuksella.
* Vakiovarusteena Premium- ja  N Line -malleissa, Style-mallissa lisävarusteena.

Virtuaalinen mittaristo

10,25-tuumainen digitaalinen mittaristo*

Avonainen digitaalinen mittaristo on osa ajonautintoa.
* Vakiovarusteena Premium-, Style- ja  N Line -malleissa.

 

Langaton Qi-lataus

Nopea langaton lataaminen*

Laske puhelin kädestäsi keskikonsolissa olevaan latausalustaan ja se latautuu ajon aikana ilman johtoja. Latausalusta on sijoitettu kätevästi niin, ettei se ole lokeron pohjalla.

* Vaatii yhteensopivan puhelimen.

Krell-äänentoistojärjestelmän kaiuttimien paikat kuvattu ylhäältä päin.

Ensiluokkainen Krell-äänentoisto

Ensiluokkainen Krell-äänentoistojärjestelmä, jossa on kahdeksan optimaalisesti viritettyä kaiutinta ja subwoofer, takaa upean kuuntelukokemuksen.

 

Mukavuus

Kaksi lasta istuu Tucsonin tavaratilan reunalla ja pariskunta kävelee autoa kohti.

Panostusta mukavuuteen ja käytettävyyteen

Älykkäät ominaisuudet tekevät lastaamisesta nopeaa ja helppoa. Matkustajat voivat nauttia etu- ja takaistuinten lämmityksestä sekä Multi Air Mode -tilasta, jonka huomaamattomat tuuletusaukot luovat matkustamoon miellyttävän ja raikkaan ilman.

 

Tucsonin sähköinen takaluukku aukeaa ilman voimaa.

Sähköinen takaluukku*

Nauti matkatavaroiden helposta lastaamisesta. Tavaratilan luukku avautuu automaattisesti, kun olet älyavain mukanasi 3 sekuntia auton takana – tämä on erityisen käytännöllistä, kun molemmat kädet ovat täynnä esimerkiksi ostoksia. Luukun avautumiskorkeus on säädettävissä.
* Vakiovarusteena Premium- ja N Line -malleissa.

Kuljettajan lämmitettävä ja tuuletettava istuin.

Lämmitettävät ja tuuletettavat* istuimet

Viileä kesällä. Lämmin talvella. Kuljettaja ja etumatkustaja voivat nauttia lisävarusteena saatavista lämmitetyistä ja tuuletetuista istuimista. Myös takaistuimiin on saatavana lämmitys.
* Lisävaruste Premium- ja N Line -malleissa.

 

Kuvaus matkutamon ilmansuuttimista

Multi-Air Mode -teknologia

Multi-Air Mode -tekniikka koostuu näkyvistä ja huomaamattomista ilmastointi- ja lämmityssuuttimista. Se luo matkustamoon miellyttävämmän ilmavirran.

Kolmelle alueelle säädettävä ilmastointi

Kolmivyöhykkeinen ilmastointi*

Pidä kaikki onnellisina. Kolmen vyöhykkeen ilmastointilaite huolehtii etumatkustajien lisäksi myös takamatkustajista.
* Vakiona Premium-mallissa

 

Turvallisuus

Tucson tulee nurkan takaa näkyviin, ja pyöräilijä katsoo autoa.

Turvallisuusvarusteet ja kuljettajaa avustavat järjestelmät vailla vertaa

Uuden Tucsonin edistyneet kuljettajaa avustavat järjestelmät ja aktiiviset turvallisuutta lisäävät varusteet ovat luokkansa huippua. Tucson tarjoaa enemmän turvallisuutta ja enemmän mielenrauhaa sekä kuljettajille että matkustajille.

 

Etutörmäyksen välttämisavustimen havainnollistava kuva

Törmäyksen välttämisavustin risteysalueen tunnistuksella

Törmäyksen välttämiseksi järjestelmä (FCA-JT, Forward Collision Avoidance Assist – Junction Turning)* jarruttaa automaattisesti havaitessaan edessä olevan auton tai jalankulkijan. Vasemmalle käännyttäessä se tunnistaa myös risteysalueella olevat ajoneuvot.

* Vakiona Premium- ja N Line -malleissa, lisävarusteena Style- ja Comfort -malleihin.

 

Kaistallapysymisavustin (LFA)

Kaistallapysymisavustin

Kaistallapysymisavustin (LFA, Lane Following Assist) pyrkii pitämään auton tiellä keskellä omaa ajokaistaa. Kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keeping Assist)  hälyttää, jos auto on ajautumassa reuna- tai keskiviivan yli pientareelle tai vastaantulijoiden kaistalle.

 


 

Tucson kolmikaistaisella maantiellä

Moottoritieajoavustin ja navigaatiopohjainen mukautuva vakionopeudensäädin*

Uusi Tucson tuo tullessaan moottoritieajoavustimen ja navigaatiopohjaisen mukautuvan vakionopeussäätimen. Järjestelmässä yhdistyvät kaistaviivoja tarkkailevat järjestelmät ja navigaattorin karttapohjan tiedot. Se käyttää antureista ja karttapohjasta saamiaan tietoja varmistaakseen turvallisen ajamisen ja säätääkseen nopeuden sopimaan edessä oleviin mutkiin ja mäkiin sekä tunnistaakseen nopeusrajoituksen.
* Lisävarusteena Premium- ja N Line -malleihin

Näkymä Tucsonin ohjaamosta ulos

Älykäs navigaatiopohjainen vakionopeussäädin

Enemmän turvallisuutta, vähemmän stressiä. Älykäs vakionopeussäädin pitää valitsemasi nopeuden, mutta tarvittaessa sopeuttaa vauhdin ja pitää valitsemasi etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Se huomioi myös karttapohjasta saamansa tiedon ja hidastaa tarvittaessa mutkiin.

* Lisävaruste, saatavana Premium- ja N Line -malleihin

Katvealueella oleva auto näkyy mittaristossa

Katvealueen näyttö mittaristossa*

Uuden Tucsonin digitaalisessa näytössä näkyy katvealue, kun kytket vilkun päälle. Kamera näyttää kuvaa auton sivustalta, ja tarvittaessa äänimerkki varoittaa katvealueella olevasta ajoneuvosta.

* Lisävaruste, saatavana Premium- ja N Line -malleihin

 

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

 

N Line

Tucson N Line etuviistosta

Uusi Tucson N Line

Tucson N Line yhdistää dynaamisen muotoilun ja moottoriurheilusta inspiraationsa saaneen N Line -asenteen. Sähköisesti säätyvä iskunvaimennus tekee ajamisesta täsmällistä ja vaivatonta.

 

Edestä

Tucson N Linen erottavat muista malliversioista N Line -etusäleikkö, kiiltävä hopeanvärinen etuhelma ja N Line puskuri, jossa on urheilulliset ja näyttävät ilmanottoaukot.

 

Tucson N Line edestä
Tucson N Line sivulta

Sivulta

Tucson N Linen sivuprofiilissa korostuvat dynaamiset mittasuhteet ja menevä ulkonäkö. Tummennetut takaikkunat ja mustat listat sekä tavanomaista kookkaampi takaspoileri antavat autolle urheilullisen ilmeen.

Takaa

Takahelmassa on näyttävä diffuusori ja punainen heijastinnauha. Kaksi pakoputkenpäätä muistuttavat urheiluautojen perimästä.

Tucson N Line takaviistosta
Tucson N Linen vanne

Uniikit 19″ kevytmetallivanteet

Tucson N Linen 19-tuumaiset kevytmetallivanteet viestivät voimakkuutta ja urheilullisuutta. Korinväriset lokasuojankaaret korostavat näyttäviä vanteita.

 

 

Tucson N Linen ohjaamo

Tilavat ja urheilullisen tyylikkäät sisätilat

Täysin uutta urheilullisuutta. Uudistuneen Tucson N Linen kuljettajan istuimen juuret ovat moottoriurheilussa. Urheilullisissa istuimissa on N-logo, ja istuimia ja oviverhouksia koristavat punaiset tikkaukset. N Line -ilme toistuu myös keskikonsolissa.

 

 

Tucson N Linen käyttövoimat

Kevythybridi48 V -kevythybridi

Säästä polttoainetta 48 V -kevythybridijärjestelmän avulla ja vähennä ajonaikaisia päästöjä. 48 V -kevythybridijärjestelmä antaa polttomoottorille lisää tehoa kiihdytyksen aikana.

Hybridisybmoli Hybridi

Sähköistä taloudellisuutta. Hybridi-mallin moottorina on uusi 1,6-litrainen T-GDI Smartstream -bensiinimoottori täydennettynä 44,2 kW:n sähkömoottorilla, jossa on 1,49 kWh litiumionipolymeeriakku.

Ladattavan hybridin symboli Ladattava hybridi

Aja sähköllä tai bensiinillä – sinä valitset. 1,6-litrainen Smartstream-moottori toimii yhdessä 66,9 kW:n sähkömoottorin kanssa. Bensiini- ja sähkömoottori tarjoavat yhdessä 265 hv:n maksimitehon ja 350 Nm:n maksimimomentin. Saatavana 6-vaihteisella automaattivaihteistolla.