Close

Rengastiedot.

Selkeyttä rengasmerkintöihin

1.5.2021 astui voimaan uusi autojen rengasmerkintöjä koskeva EU-asetus (EU 2020/740). Rengasmerkintä sisältää tietoja energiankulutuksesta, märkäpidosta, vierintämelusta ja talviominaisuuksista. Renkaiden energiamerkintästandardi tarjoaa nopean ja selkeän yleiskuvan renkaiden suorituskyvystä.

Tällä sivulla on yhteenveto EU:n rengasmerkinnöistä. Tarkemmin voit lukea asetukseta EU:n verkkosivulta.

Rengastietoa Ensiasennusrenkaat

Hyvä tietää renkaista

polttoaineen kulutus

Polttoaineenkulutus

Renkaat voivat vaikuttaa polttoaineenkulutukseen jopa 20 %. Renkaiden polttoainetaloudellisuus perustuu niiden vierintävastukseen. Polttoainetaloudellisuus on jaettu viiteen luokkaan, joista A on taloudellisin ja E epätaloudellisin.

Huomioitavaa: Rengaspaine vaikuttaa renkaiden vierintävastukseen. Oikea rengaspaine auttaa optimoimaan taloudellista ajoa.

Pitoa märällä tienpinnalla

Pito märällä tienpinnalla

Hyvä pito märällä tiellä lyhentää jarrutusmatkaa. Äärimmäisissä olosuhteissa muutamalla metrillä voi olla suuri merkitys turvallisuudelle. Jarrutusmatkan pituus märällä tienpinnalla arvioidaan viisiportaisella asteikolla A – E, joista A kuvaa lyhintä ja E pisintä jarrutusmatkaa.

Huomioitavaa: Rengaspaine vaikuttaa auton jarrutusmatkaan.

Luminen tie

Pito lumella

Kuvan symboli osoittaa, että rengas täyttää suorituskykyvaatimukset, jotka on asetettu lumisiin olosuhteisiin. Tämä koskee henkilö-, maasto-, paketti- ja kuorma-autojen renkaita (C1, C2 ja C3).

Huomioitavaa: Symboli kertoo renkaan täyttävän Pohjoismaisten talvirenkaiden ominaisuudet. 

Pito jäisellä tiellä

Pito jäisellä pinnalla

Kuvan symboli osoittaa, että rengas on hyväksytty jäisiin olosuhteisiin. Tämä koskee vain henkilöautojen renkaita (C1).

Huomioitavaa: Jääsymbolilla merkityt renkaat on suunniteltu erityisesti jäisille ja lumisille teille, ja niitä tulisi käyttää vain alhaisissa lämpötiloissa. Märät tai lämpimät olosuhteet heikentävät renkaiden ominaisuuksia ja lisäävät niiden kulumista.

Ajomelu

Vähäinen rengasmelu tekee autolla matkustamisesta miellyttävää. Renkaiden melutaso arvioidaan kolmiportaisella asteikolla A – C, joista A on hiljaisin ja C kovaäänisin. Melutaso vaikuttaa myös ajamisen ympäristövaikutuksiin.

Esimerkki QR-koodista

QR-koodi

Skannaamalla rengastarrassa olevan QR-koodin älypuhelimellasi,  saat renkaiden tuoteselosteen kokonaisuudessaan luettavaksesi EU:n EPREL-tietokannasta.

Ensiasennusrenkaat

Hyundai-henkilöautoissa käytettävät ensiasennusrenkaat

Alla on listattu kaikki kyseisessä Hyundai-mallissa mahdolliset valmistajan ilmoittamat ensiasennusrenkaat. Vakiovarusteena olevien renkaiden merkkiä ei logistisista ja tuotantoteknisistä syistä voi valita. Hyundai Motor Finland Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

Talvirenkaat eivät ole ensiasennusrenkaita, mutta talvikaudella uudet autot toimitetaan pääsääntöisesti talvirenkailla. Rengasvalmistajat ilmoittavat tuotteittensa tiedot omilla sivuillaan.