Minun, sinun, meidän Hyundai i30 Wagon

Tarpeeksi tilaa saada kaikki mukaan

Uudessa i30 Wagonissa tila ja muunneltavuus on tehty tinkimättä tyylistä, mukavuudesta tai turvallisuudesta. Elegantisti suunnitellut ulkomuoto ja matkustamo, käytännölliset tilat, turvallisuusvarusteet ja yhdessä älypuhelimen sovelluksen kanssa käytettävä Bluelink®-yhdistettävyyspalvelu tekevät jokaisesta matkasta nautittavan.
*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovarusteena Style- ja N Line -malleissa

AJANKOHTAISET EDUT

 

Tutustu Hyundai Go! -yksityisleasinghintoihin

Lue lisää

 

✔ Sähkön ja turbon parhaat puolet. i30 Wagon Comfort Plus.

Tule ja hämmästele, kuinka saumattomasti ja kevyesti sähkö sekä automaattivaihteistolla varustettu tehokas turbomoottori sinua yhdessä liikuttavat. Kysy myös myyjältä varustelusta, jollaisen tapaat yleensä vasta edustusluokan autoissa. Taloudellisuus, urheilullisuus, huippuvarustelu ja pienet päästöt – saat kaiken nyt autossa, joka tarjoaa hintaluokkansa suurimpia tiloja ja lyömättömän takuun.
Tutustu myös uuteen erikoismalliin: i30 Wagon, 1.5. T-Gdi 150 hv 48 V -kevythybridi 7DCT, Comfort Plus!

 

PYYDÄ TARJOUS

Varaa koeajo

 

Ulkoasu

Tyylikkäästi muunneltava

Uusi i30 Wagon tuo luokkaansa uuden tason. Auton ulkonäössä yhdistyvät tyylikkyys ja aerodynamiikka. Sisätiloissa ovat sovinnollisesti läsnä käytönnöllisyys, mukavuus ja tyyli. Kolme uutta ulkoväriä lisäävät mahdollisuuksia valita juuri omannäköisesi auto. Uudet värit ovat Dark Knight, Silky Bronze ja Sunset Red. Muut kuusi tarjolla olevaa ulkoväriä ovat Polar White, Phantom Black, Engine Red, Stellar Blue, Platinum Silver ja Olivine Grey.

 

Kolmiulotteinen etusäleikkö korostaa leveää, modernia keulaa ja seikkailunnälkäistä ulkonäköä. Tyylikkäät, lisävarusteena saatavat V:n muotoiset led-päiväajovalot antavat autolle luonteikasta ilmettä.

 

Uuden i30 Wagonin siluetti on urheilullinen, ja sen kattolinjaa rajaavat hopeanväriset kattokaiteet. Uudet i30-mallistoa varten suunnitellut alumiinivanteet* korostavat ketterää ulkonäköä.
*Lisävarusteena Comfort- ja Style-malleihin

Sisätilat

 

Käytännöllistä mukavuutta ja tilavaa tyylikkyyttä

Uusi i30 Wagon on suunniteltu tilavuutta ja monipuolisuutta ajatellen – unohtamatta kuitenkaan tyyliä. Sisustan yksityiskohdat vangitsevat katseen, ja korkealaatuiset pinnat hemmottelevat matkustajia. Uudet värit ja verhoiluvaihtoehdot sekä uusin multimediatekniikka kutsuvat sinut nauttimaan turvallisesta ja mukavasta matkanteosta.

 

 

Verhoilun uudet värit ja materiaalit

Verhoiluvalikoimassa on kolme uutta väriä: Pewter-harmaa, Ebony-ruskea ja Moss-harmaa. Materiaaliksi voit valita kankaan, nahan tai niiden yhdistelmän. Panoramakattoluukku* lisää valoa ja avaruudentunnetta matkustamossa.

* Lisävarusteena Style- ja N Line-malleihin

 

Runsaasti tavaratilaa

Käytännöllistä ja mukavaa – tavaratilaa on 602 litraa. Lisää tilaa saat kaatamalla takapenkin selkänojan joko osittain tai kokonaan, jolloin tilaa on 1 650 litraa. Suksia tai muita pitkiä esineitä voi kuljettaa avaamalla takaselkänojassa olevan keskikyynärnojan yhteydessä olevan suksiluukun*, ja tilaa jää vielä neljälle matkustajalle.

*Lisävarusteena Style- ja N Line-malleihin

 

digitaalinen mittaristo

Uusi 7″ digitaalinen mittaristo

7-tuumainen digitaalinen mittaristo* näyttää ajonaikaista tietoa helposti suoraan kuljettajan näkökentässä. Mittariston keskellä voidaan näyttää kuljettajan valinnan mukaan nopeus, navigoinnin opastus, aktiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät tai hybridimalleissa energiavirtaus.

*Saatavana Style- ja N Line-malleihin

 

normaalissa ajotilassa on sininen valaistus mittaristossa

Kolme ajotilaa

Mittariston väri vaihtuu valitun ajotilan mukaan. Kun ajotilaksi on valittu normaali, väri on sininen, kuten kuvassa. Eco-ajotilan tunnusväri on vihreä, ja Sport-tilan väri on punainen.

*Saatavana Comfort-, Style- ja N Line-malleihin, joissa on 7-DCT-vaihteisto

 

 

10,25" kosketusnäyttö

Isompi kosketusnäyttö

Suuri, 10,25-tuumainen kosketusnäyttö* helpottaa eri toiminnallisuuksien käyttöä, kuten navigointia ja puhelimen peilaamista Apple CarPlayn tai Android Auton kautta auton keskinäytölle.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakivarusteena Style- ja N Line -malleissa

 

 

Tekniikka

i30 Wagon on liikuttaa ilolla ja voimalla

Uusi i30 Wagon tarjoaa nyt aiempaa monipuolisempia voimalinjavaihtoehtoja. Sähköistetty 48 V -kevythybriditejnologia on saatavana 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston yhteydessä 1,0 T-GDI- tai 1,5 T-GDI-bensiinimoottoreiden yhteydessä. 48 V -kevythybridi vähentää polttoaineenkulutusta ja sen myötä hiilidioksidipäästöjä.

 

 

 

Bensiinimoottorit

i30 Wagonin tehokkain moottori on uusi 1,5-litrainen 159 hevosvoimainen T-GDI-moottori, joka edustaa 48 V -kevythybriditekniikkaa. Sen yhteydessä on aina 7-vaihteinen DCT-automaattivaihteisto.

1,5 litran DPI-moottorista on saatavana 110 hv:n versio, jossa on 6-vaihteinen käsivaihteisto, ja 1,0-litrainen T-GDi-moottori, jossa on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 7-vaihteinen DCT-automaattivaihteisto.

 

48 V -kevythybridijärjestelmä

Sähkömoottorin käyttämä virta kerätään ottamalla liike-energiaa talteen. Esimerkiksi alamäessä tai jarruttaessa sähkömoottori toimii generaattorina ja osallistuu auton vauhdin hidastamiseen. Se muuntaa pyörivien renkaiden energiaa sähköksi, joka varastoidaan akustoon. Kertynyttä virtaa hyödynnetään esimerkiksi liikkeellelähtiessä ja muissa ajon aikaisissa kiihdytyksissä.

i30-mallin uusi  48 V -kevythybridijärjestelmä säästää polttoainetta, vähentää pakokaasupäästöjä ja tuo polttomoottorille lisää vääntömomenttia kiihdytettäessä.

 

 

Sujuvampi käynnistys

Erityisesti kaupunkiliikenteessä on hyötyä siitä, että polttomoottori käynnistyy nopeammin ja tasaisemmin 48 V -akun tuottamaa vääntömomenttia hyödyntäen.

Avustaa kiihdyttäessä

Sähkömoottori tukee polttomottoria kiihdytyksissä ja ylämäissä. Toiminto vähentää polttoaineenkulutusta ja siten pakokaasupäästöjä.

Latautuu ajaessa

Tasaisella nopeudella sähkömoottori on joko tyhjäkäynnillä tai akun lataustilasta riippuen generaattorina 48 V:n akulle.

 

Hyötyjarrutus

Jarrutuksen ja auton rullaamisen aikana generaattori ottaa talteen liike-energiaa ja muuntaa sen sähköksi. Sähkö otetaan talteen 48 V -akkuun ja hyödynnetään ajon aikana.

Laajennettu Start/Stop-järjestelmä

Start/Stop-järjestelmä aktivoituu, kun auton nopeus on alle 30 km/h. Polttomoottori sammuu jo rullatessa, ei vasta auton pysähdyttyä. Autossa pysyy kuitenkin virta normaalisti päällä.

 

 

Yhdistettävyys

 

Yhdistä autosi ja puhelimesi

Bluelink®-mobiilisovelluksella* voit tarkistaa, ovatko auton ovet auki vai lukittuna, ja tarvittaessa avata tai lukita ne. Voit myös tarkistaa sovelluksesta, mihin auto pysäköity. Jos joku yrittää murtautua autoosi, saat siitä ilmoituksen puhelimeen.

Hyundai LIVE-palvelun* kautta autossa on käytettävissä ajantasaiset liikenne- ja säätiedot, pysäköintialueet ja huoltoasemien tiedot. Säätiedot LIVE-palveluihin toimittaa suomalainen Vaisala.

*Vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa, lisävarusteena Comfort-malliin.

Lue lisää Bluelinkistä

Apple CarPlay ja Android Auto

Uudessa i30:ssa voit peilata älypuhelimen toimintoja auton keskinäyttöön*, josta niiden käyttäminen ajon aikana on helpompaa ja turvallisempaa.

*Apple CarPlay™ ja Android Auto™ lisävarusteena Fresh-malliin. Vakiovarusteena Comfort-, Style- ja N Line-malleissa.

 

Turvallisuus

 

Hyundai SmartSense

Hyundai SmartSense tarkoittaa kehityksen huippua edustavia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Aktiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät tekevät ajamisesta rennonpaa ja antavat mielenrauhaa sekä sinulle että rakkaillesi.

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

.

 

LDW Kaistavahtijärjestelmä

Kaistallapysymisavustin

Nyt myös i30-mallissa on kaistallapysymisavustin* (LFA, Lane Following Assist). Aktivoituna ollessaan se pitää auton ajokaistan keskellä, kun nopeus on 0–190 km/h.

*Vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

 

Hätäjarrutusjärjestelmä autojen/jalankulkijoiden/polkupyöräilijöiden tunnistuksella

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä

Vakiovarusteena i30:ssa oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee ajoneuvot ja jalankulkijat, ja varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi silloin, kun törmäystä ei voida välttää. Järjestelmä aktivoituu, kun nopeus ylittää 9 km/h ja havaitaan ajoneuvo, jalankulkija tai pyöräilijä.

Katvealueen varoitusjärjestelmä

Katvealueen havainnointijärjestelmä

Katvealueen havainnointijärjestelmä* (BCW, Blind Spot Collision Warning) hyödyntää tutkia havaitakseen ajoneuvoja, jotka kuljettajalta saattavat jäädä huomaamatta. Järjestelmä ilmoittaa havaitsemistaan ajoneuvoista visuaalisesti, ja jos kuljettaja siitä huolimatta laittaa vilkun päälle, myös äänimerkillä.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

 

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä* tarkkailee ympäristöä ja varoittaa kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkillä, jos auton taakse on tulossa toinen ajoneuvo tai jalankulkija.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

 

Edessä olevan auton liikkeellelähtöilmoitus

Kuljettaja saa ilmoituksen äänimerkillä ja mittaristossa, kun edessä pysähdyksissä ollut auto lähtee liikkeelle, mikäli kuljettaja ei heti reagoi liikkeellelähtöön.

Kaistallapitoavustin

Kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keeping Assist) varoittaa kuljettajaa, jos vaikuttaa siltä että auto on tahattomasti ajautumassa kaistaviivan yli. Tarvittaessa järjestelmä pyrkii myös ohjaamaan autoa niin, että se pysyy kaistalla.

 

Helpompaa pysäköintiä

Peruutuskamera aktivoituu, kun kuljettaja laittaa pakin päälle. Kamera näyttää keskinäytössä mitä auton takana on, ja dynaamiset apuviivat osoittavat suunnan, johon auto kulkee. Auto ilmoittaa sekä äänimerkillä että visuaalisesti, jos ajolinjalla on este.

*Peruutuskamera lisävarusteena Fresh-malliin, vakiovarusteena Comfort-, Style- ja N Line-malleissa. 

N Line

 

Nyt myös i30 Wagonissa N Line

Ensimmäistä kertaa N Line -malli on nyt saatavana i30 Wagoniin. N Line -ajattelu kumpuaa moottoriurheilusta. Sen särmikäs ja kaunis muotoilu on suunniteltu kääntämään päitä puoleensa – ja mukautumaan kaikkiin tarpeisiin.

 

 

Urheilullisiin seikkailuihin

N Line -mallin ulkonäkö on rohkea, tehokas ja energinen. Etupuskurin keskisäleikkö ja sivuilla olevat aukot korostavat auton seikkailullista henkeä. Kyljen muotoilu parantaa aerodynamiikkaa ja miellyttää silmää.

 

Leveä diffuusori ja kromin väriset pakoputkenpäät kuvastavat urheilullisuutta ja energisyyttä. Uuden i30 Wagonin 18-tuumaiset vanteet kutsuvat lähtemään liikkeelle.

 

N Line -tunnus

Kyljessä oleva N Line -tunnus paljastaa auton sporttisen luonteen.

Korin värinen takaspoileri

Aerodynaaminen takaspoileri kätkee tyylikkäästi sisäänsä jarruvalon.

 

Sykettä kiihdyttävää eleganssia

i30 Wagonin N Line -istuimet antavat hyvän sivuttaistuen ja mukavan ajoasennon löytämistä helpottavat säädettävät reisituki ja ristiseläntuki. N Line -malliin on saatavana perferoitu nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja teräkspintaiset polkimet. Vaihteenvalitsimen nahkaisesta kädensijasta saa napakan otteen, ja punaiset yksityiskohdat lisäävät urheilullista tunnetta.