Lyhyesti

KONA Electric -täyssähköauto on uudistunut

Mallimuutokset lyhyesti:

• Pienentynyt kulutus ja pidempi toimintamatka
• Uusi toimintamatka jopa 484 km yhdellä latauksella
• Vetokoukkumahdollisuus uudistuneessa 64 kWh versiossa
• Uudet Michelin Primacy 4 -renkaat

Hyundai triplaa hankintatuen KONA Electric -ostajalle!

Myös uudistuneeseen KONA Electric -malliin yksityishenkilöt saavat 2 000 euron valtion hankintatuen. Nyt Hyundai triplaa etusi, saat 3 x 2000 euroa eli peräti 6000 euron edun!  Etu voimassa erään autoja 31.1.2021 saakka.

Pyydä tarjous

Sähköä teille

Suosittua KONA Electric -täyssähköautoa on tuotettu jo yli 100 000 kappaletta. KONA Electric on aidosti monikäyttöinen sähköauto, joka tarjoaa nautittavan ajoelämyksen. Siinä yhdistyvät pitkä toimintamatka sekä SUV-mallin näyttävä muotoilu ja avarat sisätilat – ilman kompromisseja. KONA Electric on saatavana 39 kWh (136 hv) ja 64 kWh (204 hv) akustolla.

Uudet toimintamatkat

Yksi Hyundai KONA Electric -täyssähköauton menestystekijöistä on sen pitkä toimintamatka. Nyt KONA Electricin valmistajan asentama rengastus on määritelty uudelleen, ja mallin toimintamatka kasvaa entisestään 8 prosentilla.
• Isommalla 64 kWh:n akkuversiolla toimintamatka yhdellä latauksella on jatkossa peräti 484 km (yhdistetty) 660 km (kaupunki)
• Pienemmällä 39 kWh:n akkuversiolla 305 km (yhdistetty) ja 484 km (kaupunki)

Uusi pidempi toimintamatka tekee Hyundai KONA Electricistä aiempaakin paremman vaihtoehdon myös niille kuljettajille, joiden päivittäiset ajomatkat ovat pitkiä. Ensimmäiset pidemmän toimintamatkan autot ovat jo saapuneet Suomeen.

Kaikki toimintamatkat ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukaan.

Uutta – vetokoukkumahdollisuus

KONA Electric 64 kWh -versioon saa nyt vetokoukun.  Vetomassa on vain 300 kg, joten tämä varuste on tarkoitettu ensisijaisesti vetokoukkuun asennettavaa polkupyörätelinettä varten tai hyvin kevyen peräkärryn vetämiseen.

 

Kattokuormaa 80 kg

KONA Electricin kattokaiteet korostavat kattolinjan virtaviivaista profiilia ja kantavat 80 kg painon, joten monenlaiset urheilu- ja harrastevälineet kulkevat kätevästi mukana kattotelineen päällä.

 

Ulkoasu

Löydä oma tyylisi

Voit mukauttaa KONA Electricin juuri oman tyylisi mukaiseksi – korivärivaihtoehtoja on seitsemän ja erivärinen katto on saatavissa kolmella värivaihtoehdolla, joten valittavissa on peräti 21 erilaista väriyhdistelmää.

 

Luonteeltaan rohkea

KONA Electricin veistokselliset ja luonteikkaat muodot puhuttelevat joka katselukulmasta. Korin vahvoja muotoja täydentävät näyttävät lokasuojan levikkeet, joiden kontrastiväri korostaa uutuusmallin rohkeaa SUV-ilmettä.

Erotu massasta

KONA Electric -mallin umpinainen etusäleikkö julistaa ylpeästi sähköauton identiteettiä ja antaa aerodynaamisen vaikutelman. Näyttävä etupuskuri ja mallille tunnusomaiset yhdistelmävalot täydentävät keulan ainutlaatuisen muotoilun.

Ilmeikkäät valot

KONA Electricin ainutlaatuiset kaksoisvalot, joihin on integroitu täys-led-ajovalot ja täys-led-huomiovalot, luovat auton keulalle persoonallisen ja helposti tunnistettavan ilmeen.
Myös takapuskurin ja hoikkien led-takavalojen muotoilu on virtaviivaisen aerodynaaminen. Auton takakulmien ympäri ulottuvat takavaloumpiot, joihin on integroitu suuntavilkut ja peruutusvalot, täydentävät KONA Electricin aikaansa edellä olevan muotoilun.

Tyylikkäitä yksityiskohtia

17” alumiinivanteet ovat aerodynaamisesti optimoidut, taloudelliset ja tyylikkäät. Suljettu etusäleikkö sekä yksilölliset etu- ja takapuskurit osoittavat selvästi, että kyseessä on täyssähköinen KONA.

 

Sisätilat

Laatua myös sisällä

KONA Electric -mallin sisätilojen korkealaatuiset materiaalit takaavat poikkeuksellisen mukavuuden ja läpeensä hienostuneen laatuvaikutelman. Luokkansa kirkkaimpiin kuuluva uusi HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta heijastamalla suoraan kuljettajan näkökenttään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeuden, navigointiohjeita ja varoituksia kuljettajaa avustavista järjestelmistä.
7-tuumainen digitaalinen mittaristo näyttää ajotilan ja mahdollistaa energiankulutuksen ja akun varaustason tarkan seurannan. Mittaristosta on helppo nähdä yhdellä silmäyksellä, kuinka oma ajotyyli vaikuttaa toimintamatkaan.

Valinnanvaraa joka makuun

Mustan sisäverhoilun materiaalivaihtoehtoina ovat kuitukangas, kankaan ja nahkan yhdistelmä ja täysnahka.

Värikosketusnäytöt

Varustetasosta riippuen KONA Electricissä on joko 7” LCD-värikosketusnäyttö tai 10,25” -värikosketusnäyttöinen navigointijärjestelmä.

Vaihteiden valinta helposti sormenpäillä

Vaihteiden vaihtaminen ajoasennosta vapaalle tai peruutusvaihteelle tapahtuu ergonomisesti keskikonsoliin sijoitetuilla painikkeilla. Myös sähköinen käsijarru on kätevästi keskikonsolissa.

Reilusti tilaa

KONA Electric on suunniteltu täyttämään kaikki aktiivisen elämän tilavaatimukset – matkustajilla on väljät oltavat ja tavaratila vetää kunnioitettavat 332 VDA-litraa. Takaistuimet voidaan myös taittaa tasaisiksi, jolloin tilaa saadaan käyttöön peräti 1 114 litraa vaikkapa viikonloppuretkeä varten.

Keskikonsoli

Perinteinen vaihteenvalitsin on korvattu automaattivaihteiston neljällä valintapainikkeella. Tämä muutos tuo ohjaamoon lisää säilytystilaa keskikonsolin alla olevan lokeron muodossa. Se on myös näkyvin ero KONA Electricin ja polttomoottorilla varustetun KONAn sisätilojen välillä.

Tekniikka

Nautittavaa tehoa ja taloudellisuutta

KONA Electric tarjoaa sähköauton parhaat puolet erinomaisen kiihtyvyyden ja pitkän toimintamatkan muodossa.

Sähköistä liikkumista parhaimmillaan

Missään ei ole määrätty, että sähköauton pitäisi olla tylsä. Kona Electric on sporttinen SUV-malli, joka 64 kWh -versiona kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa vain 7,9 sekunnissa sähkömoottorin välittömästi käytössä olevan 395 Nm:n väännön ansiosta.  Ja 39 kWh -versionakin KONA Electric -malli kiihtyy nollasta sataan alle kymmenessä sekunnissa.

Säädettävä regeneratiivinen jarrutus

KONA Electricin regeneratiivinen jarrutusjärjestelmä lataa akkua hidastamalla vauhtia sähkömoottorin avulla jarrujen sijasta. Älykästä, eikö vaan?
Jarrutusenergian talteenottojärjestelmän generoima energia varastoituu akkuun ja auttaa pitämään akun varaustilan hyvänä. Kuljettaja voi säätää regeneratiivisen jarrutuksen tasoa helposti ohjauspyörän takana olevilla vaihtosiivekkeillä.

Älykäs vakionopeudensäädin, johon on yhdistetty automaattinen moottorin sammutus -ja käynnistysjärjestelmä (SCC ja S&G)

Älykäs vakionopeudensäädin parantaa turvallisuutta ja tekee ajamisesta rentouttavampaa säilyttämällä asetetun etäisyyden edellä ajavaan autoon ja pienentämällä tai suurentamalla ajonopeutta liikenneolosuhteiden mukaan. Pysähtelevässä liikennevirrassa järjestelmä pysäyttää auton tarvittaessa kokonaan asetetun turvavälin säilyttämiseksi ja käynnistää moottorin uudelleen, kun edellä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle, kun kuljettaja painaa kaasupoljinta tai aktivoi uudestaan vakionopeuden säätimen ohjauspyörästä.

Ajoääni

Sähköautot tarjoavat erinomaisen kiihtyvyyden miltei äänettömästi. Se on muuten hieno juttu, mutta jalankulkijat eivät ehkä huomaa sähköauton lähestymistä, koska ovat tottuneet polttomoottorin ääneen. Tämän vuoksi KONA Electric on varustettu korvia miellyttävällä ajoäänellä, joka lisää turvallisuutta varoittamalla jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja eläimiä.

Lataaminen

KONA Electricin akun lataukseen on mahdollista käyttää erilaisia latausjärjestelmiä ja -liittimiä käytettävissä olevan kotilatauspisteen tai julkisen latausaseman tyypin mukaan.

Pikalataus

100 kW:n tasavirtalaturilla KONA Electricin litiumionipolymeeriakun latautuminen 80 %:n varaustasoon kestää vain 54 minuuttia molemmissa akkuversioissa. 50 kW:n latauspistettä käytettäessä 39 kWh:n akku latautuu 57 minuutissa ja 64 kWh:n versio 75 minuutissa.

Lataaminen kotilatauslaitteesta, vaihtovirtapisteestä tai tavallisesta sukopistorasiasta

Kotilatauslaitetta tai vaihtovirtalatauspistettä (esim 20 kW max 7,2 kW / 10,5 kW) käytettäessä pitemmän toimintamatkan akun lataaminen täyteen kestää 7 tuntia 30 minuuttia ja lyhemmän toimintamatkan version lataus 6 tuntia 10 minuuttia.
Akku on mahdollista ladata tavallisesta sukopistorasiasta, jolloin latausajat ovat 19 ja 31 tuntia.
KONA Electric on varustettu kiinteällä 7,2 kW:n 1-vaihe laturilla, joka muuntaa seinäpistorasiasta saadun vaihtovirran tasavirraksi akun latausta varten. 39 kWh:n autoihin on saatavilla 3-vaihelaturi lisävarusteena ja 64 kWh:n Style-varustetasossa se on vakiona. Silloin vaihtovirtalatauspisteen latausaika lyhentyy jopa alle 5 tuntiin.

Ohjelmoitava lataus

KONA Electricin edistyneen akunhallintajärjestelmän ansiosta voit räätälöidä latausajat oman aikataulusi mukaan, hyödyntää edullisempaa yösähköä tai ohjelmoida pikalatauksen päättymään kun akun varaustila on 80 %.

Akun varaustila

Yksi vilkaisu riittää – toimintamatka, akun varaustila ja latausajat erityyppisillä latureilla näkyvät selkeästi näytöllä.

Latausajan varaaminen

Voit säästää selvää rahaa vain muutamalla napautuksella – keskusnäytöllä näkyvän latausajan varaustoiminnon avulla voit ohjelmoida latauksen aloitus- ja lopetusajat ja hyödyntää siten vuorokaudenaikoja, jolloin sähkön hinta on alimmillaan.

Latausraja

Voit asettaa esimerkiksi 50 %:n latausrajan akun lataamiseksi pikalatauspisteessä kotimatkaa varten ja ladata sitten akun täyteen kotona hyödyntäen yön tunteja.

Useita eri lataustapoja

Kotilatauskaapeli

KONA Electricin varusteluun kuuluu ICCB-latauskaapeli, joka voidaan kytkeä suoraan tavalliseen seinäpistorasiaan. ICCB-latauskaapeli on tarkoitettu ensisijaisesti tilapäiskäyttöön.
Latausaika: 19 h / 39 kWh:n akku ja 31 h / 64 kWh:n akku.

Kotilatauspiste

Monet sähköauton omistajat valitsevat seinään kiinnitettävän kotilatauslaitteen, joka mahdollistaa tavallista pistorasiaa nopeamman latauksen. Kotilatauslaite on suojattu sulakkeilla, jotka ovat erillään kodin muusta sähköjärjestelmästä. Latauslaitteen asennuksen hoitaa sähköasentaja.
Latausaika 7,2 kW:n teholla: 6 h 10 min / 39 kWh:n akku (1-vaihelataus) ja 7 h 30 min / 64 kWh:n akku (3-vaihelataus).

 

Latauskaapeli vaihtovirtalatauspisteitä varten

Tämän latauskaapelin avulla KONA Electric voidaan kytkeä julkiseen vaihtovirtalatauspisteeseen tai kotilatauslaitteeseen. Julkisten vaihtovirtalatauspisteiden teho voi vaihdella palveluntarjoajasta riippuen.

Pikalataus

KONA Electricin akku on mahdollista ladata tasavirtaa käyttävässä pikalatauspisteessä.
Latausaika 100 kW:n latauspisteessä (80 %:n varaustasoon):
54 minuuttia molemmilla akkuversioilla.
Latausaika 50 kW:n latauspisteessä (80 %:n varaustasoon):
57 min, 39 kWh:n akkulla
75 min, 64 kWh:n akkulla

 

Mukavuus

Tilava ja käytännöllinen

KONA Electric on suunniteltu kohtaamaan kaikki haasteet, joita aktiivinen elämäntapa tuo tullessaan. Matkustamossa on runsaasti tilaa ja tavaratila vetää 332 litraa. KONA Electric tarjoaa saumattomat yhteydet ja paljon innovatiivista teknologiaa, joka helpottaa elämää. KRELL-premium-audiojärjestelmän loistava äänenlaatu takaa nautinnollisen musiikkielämyksen matkan aikana.

Langaton lataus

Keskikonsoliin sijoitetun langattoman latausalustan (Qi-standardi) avulla Qi-yhteensopivan älypuhelimen lataus käy kätevästi ilman kaapeleita.

KRELL-premium-audiojärjestelmä

KRELL-premium-audiojärjestelmän loistava äänenlaatu takaa nautinnollisen musiikkielämyksen matkan aikana. Järjestelmässä on kahdeksan kaiutinta: kaksi 20 mm:n diskanttikaiutinta, neljä 165 mm:n bassokaiutinta, 100 mm:n keskikaiutin ja 200 mm:n subwoofer. Kahdeksankanavainen vahvistin antaa 45 watin kanavakohtaisen tehon, joka maksimoi kuuntelunautinnon.

 

Ajastettava ilmastointi

Nouse heti aamulla lämpimään autoon! Kun KONA Electric on kytkettynä ulkoiseen virtalähteeseen, voit asettaa kellonajan, jolloin haluat esilämmittää matkustamon valitsemaasi lämpötilaan. Tämä toiminto parantaa mukavuutta ja säästää myös akkuvirtaa, koska sitä ei tarvitse käyttää matkustamon lämmittämiseen tien päällä.

Lämmitetyt ja jäähdytetyt istuimet

Miellyttävän viileää tai mukavan lämmintä – etuistuimiin on saatavissa kolmivaiheinen tuuletus- ja lämmitysjärjestelmä, joka takaa mukavat oltavat säällä kuin säällä.

 

HUD-näyttö

Luokkansa kirkkaimpiin kuuluva uusi HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta heijastamalla suoraan kuljettajan näkökenttään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeuden, navigointiohjeita ja varoituksia. Ohjauspyörän vieressä olevalla painikkeella aktivoitava yhdistelmänäyttö katoaa näkyvistä, kun sitä ei käytetä.

7″ näytöllä varustettu Display Audio -järjestelmä

Seitsemäntuumaisella LCD-värikosketusnäytöllä varustettuun Display Audio -järjestelmään on integroitu peruutuskamera dynaamisilla ohjausviivoilla ja Bluetooth-valmius. Järjestelmässä on myös Apple CarPlay™- ja Android Auto™ -toiminnallisuudet, joten voit yhdistää älypuhelimesi järjestelmään ja näyttää puhelimen musiikkisisällön, puhelutiedot ja sovellukset järjestelmän näytöllä.

10,25-tuumainen näyttö

10,25″ näytöllä varustettu navigointijärjestelmä

KONA Electric tarjoaa saumattomat yhteydet ja runsaasti innovatiivista, elämää helpottavaa teknologiaa. 3D-navigointi-, media- ja yhteystoiminnot on yhdistetty lisävarusteena saatavaan 10,25-tuumaiseen kosketusnäyttöön. Järjestelmän mukana tulee veloitukseton seitsemän vuoden LIVE-palvelutilaus, joka tuo käyttöön reaaliaikaiset liikenne- ja säätiedot, nopeusvalvontakameroita koskevat varoitukset* ja POI-tiedot. Järjestelmässä on myös Apple CarPlay™- ja Android Auto™ -toiminnallisuudet, joten voit yhdistää älypuhelimesi järjestelmään ja näyttää puhelimen musiikkisisällön, puhelutiedot ja apit järjestelmän näytöllä. DAB-radio, USB- ja Aux-in-liitännät ja Bluetooth-valmius ovat vakiovarusteita. *Nopeusvalvontakameroista varoittava toiminto ei ole käytettävissä kaikissa maissa.
* Comfort-varustetasossa lisävaruste, Style-mallissa vakiovaruste.

 

Turvallisuus

Hyundai SmartSense

Hyundai SmartSense kokoaa Hyundain edistykselliset kuljettajaa avustavat järjestelmät yhteen. KONA Electric ja Hyundai SmartSense tarjoavat yhdessä viimeisimmät aktiivista turvallisuutta edistävät ratkaisut.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä  (RCCW)

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (Rear Cross traffic Collision Warning) vähentää törmäyksen riskiä. Jos kuljettaja ei peruuttaessaan huomaa estettä tai risteävää liikennettä, auto jarruttaa automaattisesti ja pysähtyy 2–4 sekunniksi. Se antaa kuljettajalle tarpeeksi aikaa joko painaa jarrupoljinta tai antaa auton jatkaa peruuttamista varoajan päätyttyä.

Kaistallapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keeping Assist) tarkkailee tien reunaviivoja etukameran avulla. Jos auto on ohjautumassa pois kaistalta, järjestelmä varoittaa kuljettajaa ja voi tarvittaessa tehdä korjaavan ohjausliikkeen auton palauttamiseksi takaisin ajolinjalle.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (FCA)

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision Avoidance Assistant) tarkkailee tietä auton edessä monitoimikameralla ja jarruttaa automaattisesti havaitessaan edessä olevan auton vauhdin hidastuvan. Järjestelmä varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa vaiheittain törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi. Järjestelmä aktivoituu yli 10 km/h:n nopeudessa havaitessaan toisen ajoneuvon auton edessä.

Kaukovaloautomatiikka (HBA)

Kaukovaloautomatiikka (High Beam Assist) havaitsee sekä vastaantulevat että samalla kaistalla edessä ajavat ajoneuvot ja vaihtaa automaattisesti kaukovaloista lähivaloon tarpeen mukaan.

Staattinen kulmavalojärjestelmä (LBA-S)

Parempi näkyvyys tarkoittaa parempaa ajoturvallisuutta. Staattinen kulmavalojärjestelmä valaisee tietä kääntymissuuntaan etuviistoon ja parantaa siten näkyvyyttä pimeällä.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW)

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (Driver Attention Warning) parantaa turvallisuutta tarkkailemalla ja analysoimalla jatkuvasti kuljettajan ajotapaa, kuten ohjauskulmaa, ohjauspyörän vääntömomenttia ja auton sijaintia suhteessa kaistamerkintöihin. Kun DAW-järjestelmä havaitsee kuljettajan ajotavan viittaavaan väsymykseen tai tarkkaamattomuuteen, se antaa äänimerkin ja ehdottaa kuljettajalle tauon pitämistä näytön viestillä.

 

Lue lisää sähköautoista

 

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

Takuu

Mielenrauha vakiovarusteena – KONA Electricissä on sama kattava viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta kuin muissakin Hyundain henkilöautoissa. KONA Electricin korkeajänniteakun takuu on kahdeksan vuotta tai 160 000 kilometriä, kumpi ensin täyttyy.


Kuvien autot erikoisvarustein.