Takuu

Mielenrauha vakiovarusteena – Kona electricissä on sama kattava takuu kuin muissakin Hyundain henkilöautoissa: seitsemän vuotta ilman kilometrirajoitusta.

Hyundain seitsemän vuoden takuu ilman kilometrirajaa koskee vain niitä Hyundai-ajoneuvoja, jotka alun perin on myynyt valtuutettu Hyundai-jälleenmyyjä loppuasiakkaalle, kuten takuuehdoissa esitetään. Lisäksi Kona electricin akun takuu on kahdeksan vuotta tai 200 000 kilometriä, kumpi ensin täyttyy.

KONA ELECTRIC MEDIASSA

Länsi-Suomi 28.9.2018

Teknavi 30.7.2018

Moottori 27.7.2018

Lyhyesti

Sähköinen ajoelämys

Täysin uusi KONA electric on ensimmäinen sähkökäyttöinen kompakti SUV Euroopassa.
Uraauurtava uutuusmalli on aidosti monikäyttöinen ja tarjoaa nautittavan ajoelämyksen. Siinä yhdistyvät pitkä toimintamatka sekä SUV-mallin näyttävä muotoilu ja avarat sisätilat – ilman kompromisseja.

Rohkea muotoilu

Täysin uuden KONA electricin veistokselliset ja luonteikkaat muodot puhuttelevat joka katselukulmasta.

Massasta erottuva ulkomuoto

Täysin uuden KONA electricin umpinainen etusäleikkö julistaa ylpeästi sähköauton identiteettiä ja antaa aerodynaamisen vaikutelman. Näyttävä etupuskuri ja tunnusomaiset KONA-yhdistelmävalot täydentävät keulan ainutlaatuisen muotoilun.

Veistoksellista viehätystä

Täysin uuden KONA electricin veistokselliset ja luonteikkaat muodot puhuttelevat joka katselukulmasta. Korin lihaksikkaita muotoja täydentävät näyttävät lokasuojan levikkeet, joiden kontrastiväri korostaa uutuusmallin rohkeaa SUV-ilmettä.

Kahden maailman parhaat puolet

Tilava ja tyylikäs KONA electric tarjoaa SUV-mallin ja sähköauton parhaat puolet ilman kompromisseja – toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 482 km.

Säädettävä regeneratiivinen jarrutus

KONA electricin voimalinja saa lisäenergiaa käyttämällä vauhdin hidastamiseen sähkömoottoria jarrujen sijasta.
Jarrutusenergian talteenottojärjestelmän generoima energia varastoituu akkuun ja auttaa pitämään akun varaustilan hyvänä. Kuljettaja voi säätää regeneratiivisen jarrutuksen tasoa helposti ohjauspyörän takana olevilla vaihtosiivekkeillä.

Löydä oma tyylisi

Voit mukauttaa täysin uuden KONA electricin juuri oman tyylisi mukaiseksi – korivärivaihtoehtoja on seitsemän ja erivärinen katto on saatavissa kolmella värivaihtoehdolla, joten valittavissa on peräti 21 erilaista väriyhdistelmää.

HUD-näyttö

Luokkansa kirkkaimpiin kuuluva uusi HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta heijastamalla suoraan kuljettajan näkökenttään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeuden, navigointiohjeita ja varoituksia kuljettajaa avustavista järjestelmistä.

Uusi 7-tuumainen digitaalinen mittaristo

Innovatiivinen 7-tuumainen digitaalinen mittaristo näyttää ajotilan ja mahdollistaa energiankulutuksen ja akun varaustason tarkan seurannan.
Mittaristosta on helppo nähdä yhdellä silmäyksellä, kuinka oma ajotyyli vaikuttaa toimintamatkaan.

 

Ulkoasu

Sähköistä tyyliä

Uuden KONA electricin rohkea ulkomuoto vangitsee taatusti katseet. Voimakaspiirteiset ja veistokselliset linjat, virtaviivaiset led-valot ja hienot yksityiskohdat korostavat auton luonnetta puhdasverisenä Hyundain SUV-mallina.

Yhdistelmävalot
Kona electricin ainutlaatuiset kaksoisvalot, joihin on integroitu täys-led-ajovalot ja täys-led-huomiovalot, luovat auton keulalle persoonallisen ja helposti tunnistettavan ilmeen.

Takakulmien ympäri kietoutuvat valot
Myös takapuskurin ja hoikkien led-takavalojen muotoilu on virtaviivaisen aerodynaaminen. Auton takakulmien ympäri kietoutuvat takavaloumpiot, joihin on integroitu suuntavilkut ja peruutusvalot, täydentävät Kona electricin aikaansa edellä olevan muotoilun.

Reilusti tavaratilaa
Kona electric on sähköauto, jossa ei ole tehty kompromisseja tilan suhteen.
Tavaratila vetää kunnioitettavat 332 litraa, ja leveän aukon ja matalan kynnyskorkeuden ansiosta myös suurikokoisten ja painavien tavaroiden lastaaminen on nopeaa ja vaivatonta. Tavaratila on myös helposti laajennettavissa: takaistuimet taittuvat helppokäyttöisten painikkeiden avulla tasaisiksi parissa sekunnissa, jolloin tilaa saadaan käyttöön peräti 1 114 litraa vaikkapa viikonloppuretkeä varten.

Kaunis ja käytännöllinen
Kona electricin kattokaiteet korostavat kattolinjan virtaviivaista profiilia ja kantavat 80 kilon painon, joten monenlaiset urheilu- ja harrastevälineet kulkevat kätevästi mukana kattotelineen päällä.

 


Ilmeikkäitä yksityiskohtia

17” alumiinivanteet ovat aerodynaamisesti optimoidut, taloudelliset ja tyylikkäät. Suljettu etusäleikkö sekä yksilölliset etu- ja takapuskurit osoittavat selvästi, että kyseessä on täyssähkötoiminen Kona.

Mukavuutta ja tilaa

Täysin uusi Kona electric on suunniteltu sopimaan kiireisimpäänkin elämään – uutuudessa on avarat tilat kaikille matkustajille ja 332 l tavaratilaa. Korkealaatuiset materiaalit, säädettävät etuistuimet lämmityksellä ja ilmastoinnilla sekä lämmitettävä ohjauspyörä nostavat mukavuuden omalle tasolleen.

 

Sisätilat

Massasta erottuvaa laatua

Täysin uusi KONA electric on ainutlaatuinen auto myös yksityiskohtiin panostamisen ansiosta. Sisätilojen korkealaatuiset materiaalit takaavat poikkeuksellisen mukavuuden ja läpeensä hienostuneen laatuvaikutelman.

Valinnanvaraa joka makuun
Mustan sisäverhoilun materiaalivaihtoehtoina ovat kuitukangas, kankaan ja nahkan yhdistelmä ja täysnahka.

Vaihteiden valinta helposti sormenpäillä
Vaihteiden vaihtaminen ajoasennosta vapaalle tai peruutusvaihteelle tapahtuu ergonomisesti keskikonsoliin sijoitetuilla painikkeilla. Myös sähköinen käsijarru on sijoitettu tähän.

Reilusti tilaa

Täysin uusi Kona electric on suunniteltu täyttämään kaikki aktiivisen elämän tilavaatimukset – matkustajilla on väljät oltavat ja tavaratila vetää kunnioitettavat 332 VDA-litraa. Takaistuimet voidaan myös taittaa tasaisiksi, jolloin tilaa saadaan käyttöön peräti 1 114 litraa vaikkapa viikonloppuretkeä varten.

Kattoikkuna

Lisävarusteena saatava kattoikkuna täyttää matkustamon auringonvalolla ja mahdollistaa täysipainoisen maisemista nauttimisen.
Kattoikkuna on saatavissa vain korinväriseen kattoon.

Keskikonsoli

Perinteinen vaihteenvalitsin on korvattu automaattivaihteiston neljällä valintapainikkeella. Tämä muutos tuo ohjaamoon lisää säilytystilaa keskikonsolin alla olevan lokeron muodossa. Se on myös näkyvin ero KONA electricin ja polttomoottorilla varustetun KONAn sisätilojen välillä.

Tekniikka

Nautittavaa tehoa ja taloudellisuutta

Kona electric tarjoaa sähköauton parhaat puolet erinomaisen kiihtyvyyden ja pitkän toimintamatkan muodossa.

Sähköistä liikkumista parhaimmillaan

Missään ei ole määrätty, että sähköauton pitäisi olla tylsä. KONA electric on sporttinen SUV-malli, joka ampaisee nollasta sataan kilometriin tunnissa vain 7,6 sekunnissa (64 kWh:n versio) sähkömoottorin välittömästi käytössä olevan 395 Nm:n väännön ansiosta. Toimintamatka on mahdollista valita omien tarpeiden mukaan: uuden WLTP-testisyklin mukainen toimintamatka yhdellä latauksella on 312 km (345 km NEDC-toimintamatkaksi muunnettuna) 39,2 kWh:n akkuversiossa ja peräti 482 km (546 km NEDC:n mukaan) 64 kWh:n versiossa.

Entistäkin älykkäämpää teknologiaa

Kona electricin regeneratiivinen jarrutusjärjestelmä mahdollistaa akun lataamisen käyttämällä vauhdin hidastamiseen sähkömoottoria jarrujen sijasta.

Älykäs vakionopeudensäädin, johon on yhdistetty automaattinen moottorin sammutus- ja käynnistysjärjestelmä (SCC ja S&G)

Älykäs vakionopeudensäädin parantaa turvallisuutta ja tekee ajamisesta rentouttavampaa säilyttämällä asetetun etäisyyden edellä ajavaan autoon ja pienentämällä tai suurentamalla ajonopeutta liikenneolosuhteiden mukaan. Pysähtelevässä liikennevirrassa järjestelmä pysäyttää auton tarvittaessa kokonaan asetetun turvavälin säilyttämiseksi ja käynnistää moottorin uudelleen, kun edellä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle, kun kuljettaja painaa kaasupoljinta tai aktivoi uudestaan vakionopeuden säätimen ohjauspyörästä.

Ajoääni

Sähköautot tarjoavat erinomaisen kiihtyvyyden täysin äänettömästi. Se on muuten hieno juttu, mutta jalankulkijat eivät ehkä huomaa sähköauton lähestymistä, koska ovat tottuneet polttomoottorin ääneen.
Tämän vuoksi KONA electric on varustettu korvia miellyttävällä ajoäänellä, joka lisää turvallisuutta varoittamalla jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja eläimiä.

Lataaminen

Kona electricin akun lataukseen on mahdollista käyttää erityyppisiä latausjärjestelmiä ja -liittimiä käytettävissä olevan kotilatauspisteen tai julkisen latausaseman tyypin mukaan.

Pikalataus
100 kW:n tasavirtalaturilla KONA electricin litiumionipolymeeriakun latautuminen 80 %:n varaustasoon kestää vain 54 minuuttia molemmissa akkuversioissa. 50 kW:n latauspistettä käytettäessä 39 kWh:n akku latautuu 57 minuutissa ja 64 kWh:n versio 75 minuutissa.

Tavallinen lataaminen
Kotilatauslaitetta tai vaihtovirtalatauspistettä käytettäessä pitemmän toimintamatkan akun lataaminen täyteen kestää 9 tuntia 35 minuuttia ja lyhemmän toimintamatkan version lataus 6 tuntia 10 minuuttia. Akku on mahdollista ladata ICCB-kaapelin välityksellä myös tavallisesta kodin pistorasiasta, jolloin latausajat ovat 19 ja 31 tuntia. KONA electric on varustettu kiinteällä 7,2 kW:n laturilla, joka muuntaa seinäpistorasiasta saadun vaihtovirran tasavirraksi akun latausta varten.

Ohjelmoitava lataus
Sinä päätät. KONA electricin edistyneen akunhallintajärjestelmän ansiosta voit räätälöidä latausajat oman aikataulusi ja budjettisi mukaan.

Akun varaustila
Yksi vilkaisu riittää – toimintamatka, akun varaustila ja latausajat erityyppisillä latureilla näkyvät selkeästi näytöllä.

Latausajan varaaminen
Voit säästää selvää rahaa vain muutamalla napautuksella – keskusnäytöllä näkyvän latausajan varaustoiminnon avulla voit ohjelmoida latauksen aloitus- ja lopetusajat ja hyödyntää siten vuorokaudenaikoja, jolloin sähkön hinta on alimmillaan.

Latausraja
Voit asettaa esimerkiksi 50 %:n latausrajan akun lataamiseksi pikalatauspisteessä kotimatkaa varten ja ladata sitten akun täyteen kotona hyödyntäen yön tunteja.

 

Useita eri lataustapoja

Kotilatauskaapeli

Kona electricin varusteluun kuuluu ICCB-latauskaapeli, joka voidaan kytkeä suoraan tavalliseen seinäpistorasiaan.
Latausaika: 19 h / 39 kWh:n akku ja 31 h / 64 kWh:n akku.

Kotilatauspiste

Monet sähköauton omistajat valitsevat seinään kiinnitettävän kotilatauslaitteen, joka mahdollistaa tavallista pistorasiaa nopeamman latauksen. Kotilatauspiste on suojattu sulakkeilla, jotka ovat erillään kodin muusta sähköjärjestelmästä.
Latausaika 7,2 kW:n teholla: 6 h 10 min / 39 kWh:n akku ja 9 h 35 min / 64 kWh:n akku.

 

Latauskaapeli tasavirtalatauspisteitä varten

Tämän latauskaapelin avulla Kona electric voidaan kytkeä julkiseen tasavirtalatauspisteeseen tai kotilatauslaitteeseen. Julkisten tasavirtalatauspisteiden teho voi vaihdella palveluntarjoajasta riippuen.

Pikalataus

Kona electricin akku on mahdollista ladata tasavirtaa käyttävässä pikalatauspisteessä.
Latausaika 100 kW:n latauspisteessä:  54 minuuttia 80 %:n varaustasoon molemmilla akkuversioilla.  Latausaika 50 kW:n latauspisteessä (80 %:n varaustasoon):  57 min / 39 kWh:n akku ja 75 min / 64 kWh:n akku.

 

Mukavuus

Tilava ja käytännöllinen

Täysin uusi KONA electric on suunniteltu kohtaamaan kaikki haasteet, joita aktiivinen elämäntapa tuo tullessaan.
Matkustamossa on runsaasti tilaa ja tavaratila vetää 332 litraa.
Täysin uusi KONA electric tarjoaa saumattomat yhteydet ja paljon innovatiivista teknologiaa, joka helpottaa elämää. KRELL-premium-audiojärjestelmän loistava äänenlaatu takaa nautinnollisen musiikkielämyksen matkan aikana.

Langaton lataus

Keskikonsoliin sijoitetun langattoman latausalustan (Qi-standardi) avulla Qi-yhteensopivan älypuhelimen lataus käy kätevästi ilman kaapeleita.

KRELL-premium-audiojärjestelmä

KRELL-premium-audiojärjestelmän loistava äänenlaatu takaa nautinnollisen musiikkielämyksen matkan aikana. Järjestelmässä on kahdeksan kaiutinta: kaksi 20 mm:n diskanttikaiutinta, neljä 165 mm:n bassokaiutinta, 100 mm:n keskikaiutin ja 200 mm:n subwoofer. Kahdeksankanavainen vahvistin antaa 45 watin kanavakohtaisen tehon, joka maksimoi kuuntelunautinnon.

 

Ajastettava ilmastointi

Nouse heti aamulla lämpimään autoon: kun KONA electric on kytkettynä ulkoiseen virtalähteeseen – kuten pistorasiaan autotallissasi – voit asettaa kellonajan, jolloin haluat esilämmittää matkustamon haluamaasi lämpötilaan. Tämä toiminto parantaa mukavuutta ja säästää myös akkuvirtaa, koska sitä ei tarvitse käyttää matkustamon lämmittämiseen tien päällä.

Lämmitetyt ja jäähdytetyt istuimet

Miellyttävän viileää tai mukavan lämmintä – etuistuimiin on saatavissa kolmivaiheinen tuuletus- ja lämmitysjärjestelmä, joka takaa mukavat oltavat säällä kuin säällä.

Takuu

Mielenrauha vakiovarusteena – Kona electricissä on sama kattava takuu kuin muissakin Hyundain henkilöautoissa: seitsemän vuotta ilman kilometrirajoitusta.

Hyundain seitsemän vuoden takuu ilman kilometrirajaa koskee vain niitä Hyundai-ajoneuvoja, jotka alun perin on myynyt valtuutettu Hyundai-jälleenmyyjä loppuasiakkaalle, kuten takuuehdoissa esitetään. Lisäksi Kona electricin akun takuu on kahdeksan vuotta tai 200 000 kilometriä, kumpi ensin täyttyy.

 

HUD-näyttö
Luokkansa kirkkaimpiin kuuluva uusi HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta heijastamalla suoraan kuljettajan näkökenttään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeuden, navigointiohjeita ja varoituksia. Ohjauspyörän vieressä olevalla painikkeella aktivoitava yhdistelmänäyttö katoaa näkyvistä, kun sitä ei käytetä.

7-tuumaisella näytöllä varustettu Display Audio -järjestelmä
Seitsentuumaisella LCD-värikosketusnäytöllä varustettuun Display Audio -järjestelmään on integroitu peruutuskamera dynaamisilla ohjausviivoilla ja Bluetooth-valmius. Järjestelmässä on myös Apple CarPlay™- ja Android Auto™ -toiminnallisuudet, joten voit yhdistää älypuhelimesi järjestelmään ja näyttää puhelimen musiikkisisällön, puhelutiedot ja apit järjestelmän näytöllä.

8-tuumaisella näytöllä varustettu navigointijärjestelmä
Täysin uusi Kona electric tarjoaa saumattomat yhteydet ja runsaasti innovatiivista, elämää helpottavaa teknologiaa. 3D-navigointi-, media- ja yhteystoiminnot on yhdistetty lisävarusteena saatavaan 8-tuumaiseen kosketusnäyttöön. Järjestelmän mukana tulee seitsemän vuoden ilmainen LIVE-palvelutilaus, joka tuo käyttöön reaaliaikaiset liikenne- ja säätiedot, nopeusvalvontakameroita koskevat varoitukset* ja POI-tiedot. Järjestelmässä on myös Apple CarPlay™- ja Android Auto™ -toiminnallisuudet, joten voit yhdistää älypuhelimesi järjestelmään ja näyttää puhelimen musiikkisisällön, puhelutiedot ja apit järjestelmän näytöllä. DAB-radio, USB- ja Aux-in-liitännät ja Bluetooth-valmius ovat vakiovarusteita. *Nopeusvalvontakameroista varoittava toiminto ei ole käytettävissä kaikissa maissa.

Turvallisuus

Hyundai SmartSense kokoaa Hyundain edistykselliset kuljettajaa avustavat järjestelmät yhteen. Kona electric ja Hyundai SmartSense tarjoavat yhdessä viimeisimmät aktiivista turvallisuutta edistävät ratkaisut.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä  (RCCW) 

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä vähentää kuljettajan riskiä törmäykseen. Jos kuljettaja ei peruuttaessaan huomaa estettä tai risteävää liikennettä, auto jarruttaa automaattisesti ja pysähtyy 2–4 sekunniksi. Se antaa kuljettajalle tarpeeksi aikaa joko painaa jarrupoljinta tai antaa auton jatkaa peruuttamista varoajan päätyttyä.

Kaistavahti (LKA)

LKA-järjestelmä varoittaa kuljettajaa selkeillä visuaalisilla varoituksilla ja äänimerkeillä auton alkaessa ajautua pois kaistaltaan. Se voi siten estää törmäyksen muihin ajoneuvoihin.

Törmäysvaroittimella varustettu automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (FCA)

FCA-järjestelmä tarkkailee tietä auton edessä monitoimikameralla ja jarruttaa automaattisesti havaitessaan edessä olevan auton vauhdin hidastuvan. Järjestelmä varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisin ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa vaiheittain törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi. Järjestelmä aktivoituu yli 10 km/h:n nopeudessa havaitessaan toisen ajoneuvon auton edessä.

Kaista-avustin / tienreunan tunnistusjärjestelmä (LKA-L/R)

LKA-järjestelmä varoittaa kuljettajaa vaarallisista ohjausliikkeistä yli 60 km/h:n ajonopeudella tarkkailemalla auton sijaintia suhteessa kaistamerkintöihin. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja merkkivaloilla ja tekee sitten tarvittaessa korjaavan ohjausliikkeen auton palauttamiseksi turvalliselle ajolinjalle.

Kaukovaloavustin (HBA)

KONA Electriciin on saatavissa huipputason LED-ajovalot, joissa yhdistyvät päivänvalon kaltainen valaistusteho sekä huomattavasti pitempi käyttöikä ja pienempi energiankulutus kuin halogeenivaloissa. Kun kaukovaloavustin on asetettu automaattiseen toimintatilaan, se tunnistaa pimeällä vastaan tulevat ja edessä olevat ajoneuvot ja vaihtaa tarvittaessa automaattisesti lähivaloille, jotta muut kuljettajat eivät häikäisty. Kun muita ajoneuvoja ei ole näkyvissä, järjestelmä kytkee automaattisesti kaukovalot.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW)

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW) parantaa turvallisuutta tarkkailemalla ja analysoimalla jatkuvasti kuljettajan ajotapaa, kuten ohjauskulmaa, ohjauspyörän vääntömomenttia ja auton sijaintia suhteessa kaistamerkintöihin. Kun DAW-järjestelmä havaitsee kuljettajan ajotavan viittaavaan väsymykseen tai tarkkaamattomuuteen, se antaa äänimerkin ja ehdottaa kuljettajalle tauon pitämistä näytön viestillä.

Ylinopeusvaroitin (ISLW)

ISLW-järjestelmä tunnistaa nopeusrajoitusmerkit auton etuosassa olevan kameran ja navigointijärjestelmästä saatujen tietojen avulla ja näyttää voimassa olevan nopeusrajoituksen ja ohituskieltomerkit reaaliaikaisesti.
Tiedot näkyvät sekä navigointijärjestelmän näytöllä että mittariston TFT-monitorissa.

Staattinen kulmavalojärjestelmä (LBA-S)

Parempi näkyvyys tarkoittaa parempaa ajoturvallisuutta. Staattinen kulmavalojärjestelmä valaisee tietä kääntymissuuntaan etuviistoon ja parantaa siten näkyvyyttä pimeällä.

Videot