Lyhyesti

Sähköinen ajoelämys 

Kona Electric on ensimmäinen sähkökäyttöinen kompakti SUV Euroopassa. Uraauurtava uutuusmalli on aidosti monikäyttöinen ja tarjoaa nautittavan ajoelämyksen. Siinä yhdistyvät pitkä toimintamatka sekä SUV-mallin näyttävä muotoilu ja avarat sisätilat – ilman kompromisseja. Kona Electric on saatavana 39 kWh ja 64 kWh akustolla.

 

Rohkea muotoilu

Kona Electricin veistokselliset ja luonteikkaat muodot puhuttelevat joka katselukulmasta.

Massasta erottuva ulkomuoto

Kona Electricin umpinainen etusäleikkö julistaa ylpeästi sähköauton identiteettiä ja antaa aerodynaamisen vaikutelman. Näyttävä etupuskuri ja tunnusomaiset Kona-yhdistelmävalot täydentävät keulan ainutlaatuisen muotoilun.

Veistoksellista viehätystä

Kona Electricin veistokselliset ja luonteikkaat muodot puhuttelevat joka katselukulmasta. Korin lihaksikkaita muotoja täydentävät näyttävät lokasuojan levikkeet, joiden kontrastiväri korostaa uutuusmallin rohkeaa SUV-ilmettä.

 

Kahden maailman parhaat puolet

Tilava ja tyylikäs Kona Electric tarjoaa SUV-mallin ja sähköauton parhaat puolet ilman kompromisseja – toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 449 km (yhdistetty) ja 619 km (kaupunki).

Säädettävä regeneratiivinen jarrutus

Kona Electricin voimalinja saa lisäenergiaa käyttämällä vauhdin hidastamiseen sähkömoottoria jarrujen sijasta. Jarrutusenergian talteenottojärjestelmän generoima energia varastoituu akkuun ja auttaa pitämään akun varaustilan hyvänä. Kuljettaja voi säätää regeneratiivisen jarrutuksen tasoa helposti ohjauspyörän takana olevilla vaihtosiivekkeillä.

Löydä oma tyylisi

Voit mukauttaa Kona Electricin juuri oman tyylisi mukaiseksi – korivärivaihtoehtoja on seitsemän ja erivärinen katto on saatavissa kolmella värivaihtoehdolla, joten valittavissa on peräti 21 erilaista väriyhdistelmää.

HUD-näyttö

Luokkansa kirkkaimpiin kuuluva uusi HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta heijastamalla suoraan kuljettajan näkökenttään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeuden, navigointiohjeita ja varoituksia kuljettajaa avustavista järjestelmistä.

Uusi 7-tuumainen digitaalinen mittaristo

Innovatiivinen 7-tuumainen digitaalinen mittaristo näyttää ajotilan ja mahdollistaa energiankulutuksen ja akun varaustason tarkan seurannan.
Mittaristosta on helppo nähdä yhdellä silmäyksellä, kuinka oma ajotyyli vaikuttaa toimintamatkaan.

 

 

Ulkoasu

Sähköistä tyyliä

Kona Electricin rohkea ulkomuoto vangitsee taatusti katseet. Voimakaspiirteiset ja veistokselliset linjat, virtaviivaiset led-valot ja hienot yksityiskohdat korostavat auton luonnetta puhdasverisenä Hyundain SUV-mallina.

Yhdistelmävalot

Kona Electricin ainutlaatuiset kaksoisvalot, joihin on integroitu täys-led-ajovalot ja täys-led-huomiovalot, luovat auton keulalle persoonallisen ja helposti tunnistettavan ilmeen.

Takakulmien ympäri kietoutuvat valot

Myös takapuskurin ja hoikkien led-takavalojen muotoilu on virtaviivaisen aerodynaaminen. Auton takakulmien ympäri kietoutuvat takavaloumpiot, joihin on integroitu suuntavilkut ja peruutusvalot, täydentävät Kona Electricin aikaansa edellä olevan muotoilun.

Reilusti tavaratilaa

Kona Electric on sähköauto, jossa ei ole tehty kompromisseja tilan suhteen. Tavaratila vetää kunnioitettavat 332 litraa, ja leveän aukon ja matalan kynnyskorkeuden ansiosta myös suurikokoisten ja painavien tavaroiden lastaaminen on nopeaa ja vaivatonta. Tavaratila on myös helposti laajennettavissa: takaistuimet taittuvat helppokäyttöisten painikkeiden avulla tasaisiksi parissa sekunnissa, jolloin tilaa saadaan käyttöön peräti 1 114 litraa vaikkapa viikonloppuretkeä varten.

Kaunis ja käytännöllinen

Kona Electricin kattokaiteet korostavat kattolinjan virtaviivaista profiilia ja kantavat 80 kilon painon, joten monenlaiset urheilu- ja harrastevälineet kulkevat kätevästi mukana kattotelineen päällä.

Ilmeikkäitä yksityiskohtia

17” alumiinivanteet ovat aerodynaamisesti optimoidut, taloudelliset ja tyylikkäät. Suljettu etusäleikkö sekä yksilölliset etu- ja takapuskurit osoittavat selvästi, että kyseessä on täyssähkötoiminen Kona.

Mukavuutta ja tilaa

Kona Electric on suunniteltu sopimaan kiireisimpäänkin elämään – uutuudessa on avarat tilat kaikille matkustajille ja 332 l tavaratilaa. Korkealaatuiset materiaalit, säädettävät etuistuimet lämmityksellä ja ilmastoinnilla sekä lämmitettävä ohjauspyörä nostavat mukavuuden omalle tasolleen.

 

Sisätilat

Massasta erottuvaa laatua

Kona Electric on ainutlaatuinen auto myös yksityiskohtiin panostamisen ansiosta. Sisätilojen korkealaatuiset materiaalit takaavat poikkeuksellisen mukavuuden ja läpeensä hienostuneen laatuvaikutelman.

Valinnanvaraa joka makuun

Mustan sisäverhoilun materiaalivaihtoehtoina ovat kuitukangas, kankaan ja nahkan yhdistelmä ja täysnahka.

Vaihteiden valinta helposti sormenpäillä

Vaihteiden vaihtaminen ajoasennosta vapaalle tai peruutusvaihteelle tapahtuu ergonomisesti keskikonsoliin sijoitetuilla painikkeilla. Myös sähköinen käsijarru on kätevästi keskikonsolissa.

Reilusti tilaa

Kona Electric on suunniteltu täyttämään kaikki aktiivisen elämän tilavaatimukset – matkustajilla on väljät oltavat ja tavaratila vetää kunnioitettavat 332 VDA-litraa. Takaistuimet voidaan myös taittaa tasaisiksi, jolloin tilaa saadaan käyttöön peräti 1 114 litraa vaikkapa viikonloppuretkeä varten.

Keskikonsoli

Perinteinen vaihteenvalitsin on korvattu automaattivaihteiston neljällä valintapainikkeella. Tämä muutos tuo ohjaamoon lisää säilytystilaa keskikonsolin alla olevan lokeron muodossa. Se on myös näkyvin ero Kona Electricin ja polttomoottorilla varustetun Konan sisätilojen välillä.

Tekniikka

Nautittavaa tehoa ja taloudellisuutta

Kona Electric tarjoaa sähköauton parhaat puolet erinomaisen kiihtyvyyden ja pitkän toimintamatkan muodossa.

* 64 kWh -akulla. WLTP-tekstisyklissä arvot perustuvat eri puolilta maailmaa kerättyihin todellisiin lukemiin, jonka vuoksi se antaa paremman kuvan päivittäisitä ajoprofiileista.

** Uudessa Hyundai Kona Electricissä on myös valmius ladata akku 100 kW:n latausasemalla 80 %:iin noin 54 minuutissa.

Sähköistä liikkumista parhaimmillaan

Missään ei ole määrätty, että sähköauton pitäisi olla tylsä. Kona Electric on sporttinen SUV-malli, joka kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa vain 7,9 sekunnissa (64 kWh:n versio) sähkömoottorin välittömästi käytössä olevan 395 Nm:n väännön ansiosta. Toimintamatka on mahdollista valita omien tarpeiden mukaan: uuden WLTP-testisyklin mukainen toimintamatka yhdellä latauksella on 289 km 39 kWh:n akkuversiossa ja peräti 449 km 64 kWh:n versiossa.

Entistäkin älykkäämpää teknologiaa

Kona Electricin regeneratiivinen jarrutusjärjestelmä mahdollistaa akun lataamisen käyttämällä vauhdin hidastamiseen sähkömoottoria jarrujen sijasta.

Älykäs vakionopeudensäädin, johon on yhdistetty automaattinen moottorin sammutus-ja käynnistysjärjestelmä (SCC ja S&G)

Älykäs vakionopeudensäädin parantaa turvallisuutta ja tekee ajamisesta rentouttavampaa säilyttämällä asetetun etäisyyden edellä ajavaan autoon ja pienentämällä tai suurentamalla ajonopeutta liikenneolosuhteiden mukaan. Pysähtelevässä liikennevirrassa järjestelmä pysäyttää auton tarvittaessa kokonaan asetetun turvavälin säilyttämiseksi ja käynnistää moottorin uudelleen, kun edellä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle, kun kuljettaja painaa kaasupoljinta tai aktivoi uudestaan vakionopeuden säätimen ohjauspyörästä.

Ajoääni

Sähköautot tarjoavat erinomaisen kiihtyvyyden täysin äänettömästi. Se on muuten hieno juttu, mutta jalankulkijat eivät ehkä huomaa sähköauton lähestymistä, koska ovat tottuneet polttomoottorin ääneen. Tämän vuoksi Kona Electric on varustettu korvia miellyttävällä ajoäänellä, joka lisää turvallisuutta varoittamalla jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja eläimiä.

Lataaminen

Kona Electricin akun lataukseen on mahdollista käyttää erityyppisiä latausjärjestelmiä ja -liittimiä käytettävissä olevan kotilatauspisteen tai julkisen latausaseman tyypin mukaan.

Pikalataus

100 kW:n tasavirtalaturilla Kona Electricin litiumionipolymeeriakun latautuminen 80 %:n varaustasoon kestää vain 54 minuuttia molemmissa akkuversioissa. 50 kW:n latauspistettä käytettäessä 39 kWh:n akku latautuu 57 minuutissa  ja 64 kWh:n versio 75 minuutissa.

Tavallinen lataaminen

Kotilatauslaitetta tai vaihtovirtalatauspistettä käytettäessä pitemmän toimintamatkan akun lataaminen täyteen kestää 7 tuntia 30 minuuttia ja lyhemmän toimintamatkan version lataus 6 tuntia 10 minuuttia. Akku on mahdollista ladata tavallisesta sukopistorasiasta, jolloin latausajat ovat 19 ja 31 tuntia. Kona Electric on varustettu kiinteällä 7,2 kW:n 1-vaihe laturilla, joka muuntaa seinäpistorasiasta saadun vaihtovirran tasavirraksi akun latausta varten.

Ohjelmoitava lataus

Sinä päätät. Kona Electricin edistyneen akunhallintajärjestelmän ansiosta voit räätälöidä latausajat oman aikataulusi mukaan, hyödyntää edullisempaa yösähköä tai ohjelmoida pikalatauksen päättymään kun akun varaustila on 80 %.

Akun varaustila
Yksi vilkaisu riittää – toimintamatka, akun varaustila ja latausajat erityyppisillä latureilla näkyvät selkeästi näytöllä.

Latausajan varaaminen
Voit säästää selvää rahaa vain muutamalla napautuksella – keskusnäytöllä näkyvän latausajan varaustoiminnon avulla voit ohjelmoida latauksen aloitus- ja lopetusajat ja hyödyntää siten vuorokaudenaikoja, jolloin sähkön hinta on alimmillaan.

Latausraja
Voit asettaa esimerkiksi 50 %:n latausrajan akun lataamiseksi pikalatauspisteessä kotimatkaa varten ja ladata sitten akun täyteen kotona hyödyntäen yön tunteja.

Useita eri lataustapoja

Kotilatauskaapeli

Kona Electricin varusteluun kuuluu ICCB-latauskaapeli, joka voidaan kytkeä suoraan tavalliseen seinäpistorasiaan.
Latausaika: 19 h / 39 kWh:n akku ja 31 h / 64 kWh:n akku.

Kotilatauspiste

Monet sähköauton omistajat valitsevat seinään kiinnitettävän kotilatauslaitteen, joka mahdollistaa tavallista pistorasiaa nopeamman latauksen. Kotilatauspiste on suojattu sulakkeilla, jotka ovat erillään kodin muusta sähköjärjestelmästä.
Latausaika 7,2 kW:n teholla: 6 h 10 min / 39 kWh:n akku (1-vaihelataus) ja 7 h 30 min / 64 kWh:n akku (3-vaihelataus).

 

Latauskaapeli vaihtovirtalatauspisteitä varten

Tämän latauskaapelin avulla Kona Electric voidaan kytkeä julkiseen vaihtovirtalatauspisteeseen tai kotilatauslaitteeseen. Julkisten vaihtovirtalatauspisteiden teho voi vaihdella palveluntarjoajasta riippuen.

Pikalataus

Kona Electricin akku on mahdollista ladata tasavirtaa käyttävässä pikalatauspisteessä.
Latausaika 100 kW:n latauspisteessä:  54 minuuttia 80 %:n varaustasoon molemmilla akkuversioilla.  Latausaika 50 kW:n latauspisteessä (80 %:n varaustasoon):  57 min / 39 kWh:n akku ja 75 min / 64 kWh:n akku.

 

Mukavuus

Tilava ja käytännöllinen

Kona Electric on suunniteltu kohtaamaan kaikki haasteet, joita aktiivinen elämäntapa tuo tullessaan. Matkustamossa on runsaasti tilaa ja tavaratila vetää 332 litraa. Kona Electric tarjoaa saumattomat yhteydet ja paljon innovatiivista teknologiaa, joka helpottaa elämää. KRELL-premium-audiojärjestelmän loistava äänenlaatu takaa nautinnollisen musiikkielämyksen matkan aikana.

Langaton lataus

Keskikonsoliin sijoitetun langattoman latausalustan (Qi-standardi) avulla Qi-yhteensopivan älypuhelimen lataus käy kätevästi ilman kaapeleita.

KRELL-premium-audiojärjestelmä

KRELL-premium-audiojärjestelmän loistava äänenlaatu takaa nautinnollisen musiikkielämyksen matkan aikana. Järjestelmässä on kahdeksan kaiutinta: kaksi 20 mm:n diskanttikaiutinta, neljä 165 mm:n bassokaiutinta, 100 mm:n keskikaiutin ja 200 mm:n subwoofer. Kahdeksankanavainen vahvistin antaa 45 watin kanavakohtaisen tehon, joka maksimoi kuuntelunautinnon.

 

Ajastettava ilmastointi

Nouse heti aamulla lämpimään autoon: kun Kona Electric on kytkettynä ulkoiseen virtalähteeseen, voit asettaa kellonajan, jolloin haluat esilämmittää matkustamon haluamaasi lämpötilaan. Tämä toiminto parantaa mukavuutta ja säästää myös akkuvirtaa, koska sitä ei tarvitse käyttää matkustamon lämmittämiseen tien päällä.

Lämmitetyt ja jäähdytetyt istuimet

Miellyttävän viileää tai mukavan lämmintä – etuistuimiin on saatavissa kolmivaiheinen tuuletus- ja lämmitysjärjestelmä, joka takaa mukavat oltavat säällä kuin säällä.

 

HUD-näyttö

Luokkansa kirkkaimpiin kuuluva uusi HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta heijastamalla suoraan kuljettajan näkökenttään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeuden, navigointiohjeita ja varoituksia. Ohjauspyörän vieressä olevalla painikkeella aktivoitava yhdistelmänäyttö katoaa näkyvistä, kun sitä ei käytetä.

7″ näytöllä varustettu Display Audio -järjestelmä

Seitsemäntuumaisella LCD-värikosketusnäytöllä varustettuun Display Audio -järjestelmään on integroitu peruutuskamera dynaamisilla ohjausviivoilla ja Bluetooth-valmius. Järjestelmässä on myös Apple CarPlay™- ja Android Auto™ -toiminnallisuudet, joten voit yhdistää älypuhelimesi järjestelmään ja näyttää puhelimen musiikkisisällön, puhelutiedot ja apit järjestelmän näytöllä.

8″ näytöllä varustettu navigointijärjestelmä

Kona Electric tarjoaa saumattomat yhteydet ja runsaasti innovatiivista, elämää helpottavaa teknologiaa. 3D-navigointi-, media- ja yhteystoiminnot on yhdistetty lisävarusteena saatavaan 8-tuumaiseen kosketusnäyttöön. Järjestelmän mukana tulee seitsemän vuoden ilmainen LIVE-palvelutilaus, joka tuo käyttöön reaaliaikaiset liikenne- ja säätiedot, nopeusvalvontakameroita koskevat varoitukset* ja POI-tiedot. Järjestelmässä on myös Apple CarPlay™- ja Android Auto™ -toiminnallisuudet, joten voit yhdistää älypuhelimesi järjestelmään ja näyttää puhelimen musiikkisisällön, puhelutiedot ja apit järjestelmän näytöllä. DAB-radio, USB- ja Aux-in-liitännät ja Bluetooth-valmius ovat vakiovarusteita. *Nopeusvalvontakameroista varoittava toiminto ei ole käytettävissä kaikissa maissa.
* Comfort-varustetasossa lisävaruste, Style-mallissa vakiovaruste.

 

Turvallisuus

 

 

Hyundai SmartSense kokoaa Hyundain edistykselliset kuljettajaa avustavat järjestelmät yhteen. Kona Electric ja Hyundai SmartSense tarjoavat yhdessä viimeisimmät aktiivista turvallisuutta edistävät ratkaisut.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä  (RCCW) 

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (Rear Cross traffic Collision Warning) vähentää kuljettajan riskiä törmäykseen. Jos kuljettaja ei peruuttaessaan huomaa estettä tai risteävää liikennettä, auto jarruttaa automaattisesti ja pysähtyy 2–4 sekunniksi. Se antaa kuljettajalle tarpeeksi aikaa joko painaa jarrupoljinta tai antaa auton jatkaa peruuttamista varoajan päätyttyä.

Kaistapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin (Lane Keeping Assist) tarkkailee tien reunaviivoja ja pyrkii pitämään auton keskellä kaistaa. Jos auto ohjautuu liian lähelle kaistaviivoja, varoittaa järjestelmä kuljettajaa. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja merkkivaloilla ja tekee sitten tarvittaessa korjaavan ohjausliikkeen auton palauttamiseksi turvalliselle ajolinjalle.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (FCA)

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision Avoidance Assistant) tarkkailee tietä auton edessä monitoimikameralla ja jarruttaa automaattisesti havaitessaan edessä olevan auton vauhdin hidastuvan. Järjestelmä varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisin ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa vaiheittain törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi. Järjestelmä aktivoituu yli 10 km/h:n nopeudessa havaitessaan toisen ajoneuvon auton edessä.

Kaukovaloautomatiikka (HBA)

Kaukovaloautomatiikka (High Beam Assist) havaitsee sekä vastaantulevat että samalla kaistalla edessä ajavat ja vaihtaa automaattisesti kaukovaloista lähivaloon tarpeen mukaan.

Staattinen kulmavalojärjestelmä (LBA-S)

Parempi näkyvyys tarkoittaa parempaa ajoturvallisuutta. Staattinen kulmavalojärjestelmä valaisee tietä kääntymissuuntaan etuviistoon ja parantaa siten näkyvyyttä pimeällä.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW)

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (Driver Attention Warning) parantaa turvallisuutta tarkkailemalla ja analysoimalla jatkuvasti kuljettajan ajotapaa, kuten ohjauskulmaa, ohjauspyörän vääntömomenttia ja auton sijaintia suhteessa kaistamerkintöihin. Kun DAW-järjestelmä havaitsee kuljettajan ajotavan viittaavaan väsymykseen tai tarkkaamattomuuteen, se antaa äänimerkin ja ehdottaa kuljettajalle tauon pitämistä näytön viestillä.

 

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

Videot

Takuu

Mielenrauha vakiovarusteena – Kona Electricissä on sama kattava takuu kuin muissakin Hyundain henkilöautoissa: seitsemän vuotta ilman kilometrirajoitusta. Kona Electricin korkeajänniteakun takuu on kahdeksan vuotta tai 160 000 kilometriä, kumpi ensin täyttyy.

   

*Hyundain seitsemän vuoden takuu ilman kilometrirajaa koskee vain niitä Hyundai-ajoneuvoja, jotka alun perin on myynyt valtuutettu Hyundai-jälleenmyyjä loppuasiakkaalle, kuten takuuehdoissa esitetään. Lisäksi Kona Electricin tehokkaan litiumionipolymeeriakun* takuu eli korkeajänniteakuston takuu on kahdeksan vuotta / 160 000 kilometriä.

Kuvien autot erikoisvarustein.