Älä odota tulevaisuutta, se on jo täällä

KONA Electric on saanut uuden tyylikkään muotoilun, toivotun Bluelink® -älypuhelinsovelluksen ja kattavan listan uusia turvallisuusvarusteita. Yhdellä latauksella pääset kaupunkiajossa jopa 660 kilometriä. Kaikki Kona Electric -mallimme valmistetaan Tšekin tehtaallamme Euroopassa.

Psst! Tuplaa valtion hankintatuki.
2 x 2000 € hankintatuki = etusi 4 000 €

Kun valitset KONA Electric 64 kWh 204 hv Style -version saat tuplaedun! Valtion 2 000 € hankintatuen saa vain yksityisasiakkaat.
KONA Electric Style 64 kWh 204 hv 47 590 € – 4 000 € = nyt 43 590 €

AJANKOHTAISET EDUT

 

Tutustu Hyundai Go! -yksityisleasinghintoihin

Lue lisää

 

Koeaja KONA Electric

Suosittua KONA Electric -täyssähköautoa on tuotettu jo yli 100 000 kappaletta. KONA Electric on monipuolinen sähköauto, siinä yhdistyvät pitkä toimintamatka sekä SUV-mallin monikäyttöiset sisätilat ja uusi näyttävä muotoilu. KONA Electric on saatavana 39 kWh (136 hv) ja 64 kWh (204 hv) akustolla.

 

Pitkä toimintamatka

64 kWh:n akkuversiolla toimintamatka yhdellä latauksella on peräti 484 km (yhdistetty) 660 km (kaupunki). Pienemmällä 39 kWh:n akkuversiolla 305 km (yhdistetty) ja 435 km (kaupunki).

Uusi muotoilu

Kona Electric on saanut uuden virtaviivaisemman muotoilun, uudet led-valot ja yksityiskohtia, jotka korostavat sen voimakasta SUV-auton DNA:ta.

Bluelink-sovellus

Bluelink-sovelluksen avulla voit esimerkiksi asettaa autosi lämpenemään tai tarkastella akun varaustilaa kätevästi älypuhelimeltasi. Lue lisää Bluelinkistä.

 

Pitkä toimintamatka tekee Hyundai KONA Electricistä varteenotettavan vaihtoehdon myös niille kuljettajille, joiden päivittäiset ajomatkat ovat pitkiä.

Kaikki toimintamatkat ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukaan.

Vetokoukkumahdollisuus

KONA Electric 64 kWh -versioon saa vetokoukun. Vetomassa on vain 300 kg, joten tämä varuste on tarkoitettu ensisijaisesti vetokoukkuun asennettavaa polkupyörätelinettä varten tai hyvin kevyen peräkärryn vetämiseen.

Kattokuorma 80 kg

KONA Electricin kattokaiteet korostavat kattolinjan virtaviivaista profiilia ja kantavat 80 kg painon, joten monenlaiset urheilu- ja harrastevälineet kulkevat kätevästi mukana kattotelineen päällä.

Paremman turvallisuuden puolesta

Hyundai KONA Electric tarjoaa edistykselliset Hyundai SmartSense -turvallisuusjärjestelmät, jotka avustavat kuljettajaa ja lupaavat mielenrauhaa liikenteeseen.

Mikä on sähköauto?

Täyssähköautot, kuten KONA Electric, eivät käytä niin sanottuja palavia polttoaineita, ja niillä ajaminen on päästötöntä. Sähköauto on hiljainen matkakumppani ‒ ajomelu vähenee, joten autoilu on miellyttävää. Kalliiden huoltojen tarve pienenee, koska sähköautoissa ei ole myöskään kytkintä eikä vaihteistoa. Sähköautot kiihtyvät nopeasti, esimerkiksi KONA Electricin 395 Nm vääntömomentin ansiosta. Portaaton kiihtyvyys tekee sähköautolla ajamisesta sujuvaa ja helppoa.

Lue lisää sähköautoista

KONA – sellaisena kuin sen haluat

Sähköisen version lisäksi Hyundai KONA on tarjolla myös bensiini- ja hybridivaihtoehtoina. Sporttisempaan makuun tarjoamme myös N:llä maustetun KONAn ‒ ensimmäistä kertaa.

Ulkoasu

Löydä oma tyylisi

Rohkea ja persoonallinen KONA Electric on saanut uuden virtaviivaisemman ilmeen Kona Electric on saanut uusia ulkovärivaihtoehtoja.

Erotu massasta

KONA Electric -mallin umpinainen etusäleikkö julistaa ylpeästi sähköauton identiteettiä ja antaa aerodynaamisen vaikutelman.

Edestä

Uudet led-päiväajovalot antavat autolle modernin ulkonäön ja korostavat sen leveää olemusta. Uudet, terävämuotoisemmat ajovalot ulottuvat auton sivulle, ja ne on nyt toteutettu Multi Focus Reflector (MFR) -heijastintekniikan avulla. Ajovalot liittyvät korinvärisiin pyöränkaariin.

Pystysuorat ilmanottoaukot pyöränkaarien edessä parantavat auton aerodynamiikkaa ja minimoivat tärinää. Etupuskurin alaosan leveää ilmanottoaukkoa koristavat satiininväriset vaakamalliset korostuspalkit.

Sivusta

KONA Electricin veistokselliset ja luonteikkaat muodot puhuttelevat joka katselukulmasta. Korin vahvoja muotoja täydentävät näyttävät pyöränkaaret, jotka ovat uudessa mallissa korinväriset. Kona Electric on 25 millimetriä edellistä malliversiota pidempi.

Takaa

Tyylikäs aerodynaaminen muotoiluteema näkyy myös uusitussa takapuskurissa. Uudet vaakasuoraan venytetyt takavalot täydentävät puhdaslinjaisen etuosan ulkonäköä.

Sinun autosi. Sinun valintasi.

Kona Electricin avulla voit liittää autosi osaksi tyyliäsi. Tarjolla on uusia ulkovärejä, joten nyt voit valita mieluisimman yhteensä yhdeksän ulkovärin valikoimasta. Kuuteen värivaihtoehtoon on lisäksi valittavissa Phantom Black- tai Chalck White -värinen katto ja peilinkotelot.

Sisätilat

Tilava ja monipuolinen

Tilava ja monipuolinen KONA Electric ei tee kompromisseja. Istu alas ja rentoudu, tässä autossa on tilaa jopa viidelle aikuiselle. Kona Electricissä on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin, mukavuuteen ja korkealaatuisiin materiaaleihin hienostuneen tunnelman ja laatuvaikutelman luomiseksi.

Digitaalinen mittaristo

Teräväpiirtoinen 10,25 tuuman täysin digitaalinen mittaristo

Kona Electric tarjoaa myös auton sisätiloissa aiempaa edistyksellisemmän kokemuksen. Teräväpiirtoinen täysin digitaalinen 10,25 tuuman mittaristo näyttää tärkeät ajo-tiedot siten, että kuljettaja ne parhaiten näkee: keskellä edessä. Mittariston oikealla puolella näytetään tiedot sähköisestä voimansiirrosta, kuten akun varaustason ja energiankulutuksesta. Mittaristosta on helppo nähdä yhdellä silmäyksellä, kuinka oma ajotyyli vaikuttaa toimintamatkaan.

Ajotilat

Vaihda ajotila tarpeesi mukaan

Vaihda ajotilaa olosuhteiden mukaan! Voit säätää Kona Electric -autosi ajodynamiikkaa ja tuntumaa vain napin painalluksella. Digitaalisen 10,25 tuuman mittariston väriteema vaihtuu valitun ajotilan mukaan. Valittavat ajotilat ovat Normal, Eco, Eco+, Sport ja Cube.

Värikosketusnäytöt

Varustetasosta riippuen KONA Electricissä on joko 8” tai 10,25” -värikosketusnäyttö. Style-varustetasossa vakiovarusteena oleva 10,25 tuuman kosketusnäyttö tarjoaa helpon pääsyn auton tietoihin, navigointiin, suosikkisovelluksiin ja musiikkiin älypuhelimen peilauksen avulla.

Uusia sisustusvärejä

 

Musta yksisävyinen

Kona Electricin sisustus on saatavana yksisävyisenä mustana kangasverhoilluilla, kangas-nahkaverhoilluilla tai nahkaverhoilluilla istuimilla.

Harmaa kaksisävyinen

Kona Electricin sisustus on saatavana myös kaksisävyisenä harmaana kangas-nahkaverhoilluilla istuimilla tai nahkaverhoilluilla istuimilla.

 

Vaihteiden valinta helposti sormenpäillä

Vaihteiden vaihtaminen ajoasennosta vapaalle tai peruutusvaihteelle tapahtuu ergonomisesti keskikonsoliin sijoitetuilla neljällä valintapainikkeella. Myös sähköinen käsijarru on kätevästi keskikonsolissa. Vaihderatkaisu mahdollistaa Kona Electric -malliin lisää säilytystilaa keskikonsolin alle.

Reilusti tilaa

KONA Electric on suunniteltu täyttämään kaikki aktiivisen elämän tilavaatimukset – matkustajien väljien tilojen lisäksi tavaratila vetää mukavat 332 litraa matkatavaroita. Taittamalla takaistuimet alas tilaa saadaan käyttöön peräti 1 114 litraa.

Tekniikka

Tehoa, toimintamatkaa, kiihtyvyyttä

Sähköisen liikkumisen ei tarvitse olla tylsää! Kona Electric on sporttinen SUV-malli, joka 64 kWh -versiona kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa vain 7,9 sekunnissa sähkömoottorin välittömästi käytössä olevan 395 Nm:n väännön ansiosta. Ja 39,2 kWh -versionakin KONA Electric -malli kiihtyy nollasta sataan alle kymmenessä sekunnissa.

Keliolosuhteet vaikuttavat sähkön kulutukseen ja voivat lyhentää toimintamatkoja.

Sähköinen ajoelämys

Sähkömoottorin huolellisesti valitut komponentit on suunniteltu tarjoamaan erinomaisen ajoelämyksen ja jokapäiväisen käytettävyyden. Sähköauton alusta mahdollistaa akkujen sijoittamisen niin, ettei sitä tehdä auton sisätilojen tilankäytön kustannuksella

Litiumioniakku

Kona Electricin litiumionipolymeeriakulla on lower memory sensitivity ja erinomainen lataustehokkuus verrattuna perinteisiin akkuihin.

Sähkömoottori

64 kWh:n akku on yhdistetty sähkömoottoriin, joka tuottaa tehoa 204 hv (150 kW). 39,2 kWh:n akkuversion sähkömoottori tuottaa tehoa 136 hv (100 kW).

 

Säädettävä regeneratiivinen jarrutus

KONA Electricin regeneratiivinen jarrutusjärjestelmä lataa akkua hidastamalla vauhtia sähkömoottorin avulla jarrujen sijasta. Älykästä, eikö vaan?
Jarrutusenergian talteenottojärjestelmän generoima energia varastoituu akkuun ja auttaa pitämään akun varaustilan hyvänä. Kuljettaja voi säätää regeneratiivisen jarrutuksen tasoa helposti ohjauspyörän takana olevilla vaihtosiivekkeillä.

 

 

 

Regeneratiiviset jarrutustasot

Taso 0: Regenertiivinen jarrutus ei ole toiminnassa eikä akkua ladata.

Tasolta 1 tasolle 3: Mitä suurempi regenraatiotaso on valittuna, sitä voimakkaammin auton vauhti hidastuu sähkömoottorin avulla ja samalla akku latautuu vain nostamalla jalka pois polkimilta.

Ajoääni

Sähköautot tarjoavat erinomaisen kiihtyvyyden miltei äänettömästi. Se on muuten hieno juttu, mutta jalankulkijat eivät ehkä huomaa sähköauton lähestymistä, koska ovat tottuneet polttomoottorin ääneen. Tämän vuoksi KONA Electric on varustettu korvia miellyttävällä ajoäänellä, joka lisää turvallisuutta varoittamalla jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja eläimiä.

 

 

Lataaminen

Lataaminen

KONA Electricin akun lataaminen on helppoa. Lataukseen on mahdollista käyttää erilaisia latausjärjestelmiä ja -liittimiä käytettävissä olevan kotilatauspisteen tai julkisen latausaseman tyypin mukaan.

Uudistuksena edelliseen malliin verrattuna kolmevaihelataus (AC) on nyt vakiovarusteena sekä Comfort- että Style-malleissa ja myös 39,2 kWh -akkuversiossa. Fresh-varustetasossa vakiovarusteena on yksivaihelataus, lisävarusteena kolmevaihelataus on mahdollista saada myös Fresh-malliin.

Kolmevaihelatauksen etuja

  • Mahdollistaa nopeamman 10,5 kW:n Type 2 -lataamisen
  • Sulakevaatimus kotilatauslaitteissa pienenee: jo 3 x 16 A:n sulakkeilla saavutetaan 10,5 kW:n latausteho eli kotilatauksessa etu on merkittävä

Huomioi, että kolmevaihelatauksen hyödyntämiseksi käytettävän latausjohdon tulee olla kolmevaihelatausjohto. Kona Electriciin soveltuvat latausjohdot saat kilpailukykyiseen hintaan omalta jälleenmyyjältäsi. Kolmevaihelataus ei ole hyödynnettävissä seinäpistorasiasta (suko) ladattaessa.

Latausajat

Sähköauton latausnopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat latausaseman teho, akuston lämpötila ja ulkolämpötila ja akuston varaustila. Akun latausnopeus vaihtelee latauksen aikana.

 

Pikalataus

Pika- tai suurteholatauksella tarkoitetaan huomattavasti kotilatauslaitteita nopeampia latauslaitteita. Hyundai noudattaa Euroopassa yleistä CCS-pikalatausstandardia. Julkisten latausasemien sijaintia voi tarkastella esimerkiksi Latauskartta-verkkosivulla.

Kotilataus

Tavallisesta seinäpistorasiasta lataamista ei suositella jatkuvaan käyttöön. Vaihtoehtona on kotiin hankittava kotilatauslaite. Ennen kotilatauslaitteen asennusta suoritetaan lataustapakartoitus. Kotilatauslaitteen asennuksen hoitaa aina sähköalan ammattilainen. Kotilatauslaitetoimittajaa voit tiedustella omalta Hyundai-jälleenmyyjältäsi.

Lisää sähköautoista voit lukea täältä.

 

 

Ohjelmoitava lataus

KONA Electricin edistyneen akunhallintajärjestelmän ansiosta voit räätälöidä latausajat oman aikataulusi mukaan, hyödyntää edullisempaa yösähköä tai ohjelmoida pikalatauksen päättymään, kun akun varaustila on 80 %.

Akun varaustila

Yksi vilkaisu riittää – toimintamatka, akun varaustila ja latausajat erityyppisillä latureilla näkyvät selkeästi näytöllä.

Latausajan varaaminen

Voit säästää selvää rahaa vain muutamalla napautuksella – keskusnäytöllä näkyvän latausajan varaustoiminnon avulla voit ohjelmoida latauksen aloitus- ja lopetusajat ja hyödyntää siten vuorokaudenaikoja, jolloin sähkön hinta on alimmillaan.

Latausraja

Voit asettaa esimerkiksi 50 %:n latausrajan akun lataamiseksi pikalatauspisteessä kotimatkaa varten ja ladata sitten akun täyteen kotona hyödyntäen yön tunteja.

 

Kotilatauskaapeli

KONA Electricin varusteluun kuuluu ICCB-latauskaapeli, joka voidaan kytkeä suoraan tavalliseen seinäpistorasiaan. ICCB-latauskaapeli on tarkoitettu ensisijaisesti tilapäiskäyttöön.

Latausaika: 17 h / 39 kWh:n akku ja 28 h / 64 kWh:n akku.

 

 

Latauskaapeli vaihtovirtalatauspisteitä varten

Tämän latauskaapelin avulla KONA Electric voidaan kytkeä julkiseen vaihtovirtalatauspisteeseen tai kotilatauslaitteeseen.

Julkisten vaihtovirtalatauspisteiden teho voi vaihdella palveluntarjoajasta riippuen

 

 

Turvallisuus

Hyundai SmartSense

Hyundai SmartSense kokoaa Hyundain edistykselliset kuljettajaa avustavat järjestelmät yhteen. KONA Electric ja Hyundai SmartSense tarjoavat yhdessä viimeisimmät aktiivista turvallisuutta edistävät ratkaisut.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCCW)

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (Rear Cross traffic Collision Warning) vähentää törmäyksen riskiä. Jos kuljettaja ei peruuttaessaan huomaa estettä tai risteävää liikennettä, auto jarruttaa automaattisesti ja pysähtyy 2–4 sekunniksi. Se antaa kuljettajalle tarpeeksi aikaa joko painaa jarrupoljinta tai antaa auton jatkaa peruuttamista varoajan päätyttyä.

Kaistallapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keeping Assist) tarkkailee tien reunaviivoja etukameran avulla. Jos auto on ohjautumassa pois kaistalta, järjestelmä varoittaa kuljettajaa ja voi tarvittaessa tehdä korjaavan ohjausliikkeen auton palauttamiseksi takaisin ajolinjalle.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (FCA)

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision Avoidance Assistant) tarkkailee tietä auton edessä monitoimikameralla ja jarruttaa automaattisesti havaitessaan edessä olevan auton vauhdin hidastuvan. Järjestelmä varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa vaiheittain törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi. Järjestelmä aktivoituu yli 10 km/h:n nopeudessa havaitessaan toisen ajoneuvon auton edessä.

Kaukovaloautomatiikka (HBA)

Kaukovaloautomatiikka (High Beam Assist) havaitsee sekä vastaantulevat että samalla kaistalla edessä ajavat ajoneuvot ja vaihtaa automaattisesti kaukovaloista lähivaloon tarpeen mukaan.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW)

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (Driver Attention Warning) parantaa turvallisuutta tarkkailemalla ja analysoimalla jatkuvasti kuljettajan ajotapaa, kuten ohjauskulmaa, ohjauspyörän vääntömomenttia ja auton sijaintia suhteessa kaistamerkintöihin. Kun DAW-järjestelmä havaitsee kuljettajan ajotavan viittaavaan väsymykseen tai tarkkaamattomuuteen, se antaa äänimerkin ja ehdottaa kuljettajalle tauon pitämistä näytön viestillä.

 

Lue lisää sähköautoista

 

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

Mukavuus

Käytännöllinen ja monipuolinen

Kona Electric on suunniteltu käytännölliseksi ja mukavaksi: Sen 332 litran tavaratila kuljettaa matkatavarat sujuvasti. Lämmitettävät ja tuulettuvat etuistuimet lisäävät matkustusmukavuutta. Älykkäät ominaisuudet, kuten peruutuskamera ja head-up-näyttö, tekevät liikkumisesta turvallisempaa ja vähemmän stressaavaa.

Langaton lataus

Keskikonsoliin sijoitetun langattoman latausalustan (Qi-standardi) avulla Qi-yhteensopivan älypuhelimen lataus käy kätevästi ilman kaapeleita.

Automaattinen ilmastointi

Määritä haluamasi lämpötila-asetus joko sekä kuljettajalle että etumatkustajalle tai vain kuljettajalle. Näin säästät helposti akkuvarausta yksin ajaessasi.

KRELL-premium-äänentoistojärjestelmä

KRELL-premium-audiojärjestelmän loistava äänenlaatu takaa nautinnollisen musiikkielämyksen matkan aikana. Järjestelmässä on kahdeksan kaiutinta: kaksi 20 mm:n diskanttikaiutinta, neljä 165 mm:n bassokaiutinta, 100 mm:n keskikaiutin ja 200 mm:n subwoofer. Kahdeksankanavainen vahvistin antaa 45 watin kanavakohtaisen tehon, joka maksimoi kuuntelunautinnon.

 

 

Lämmitetyt ja tuuletetut etuistuimet

Lämmin talvella ja viileä kesällä ‒ Kona Electricin kyydissä on mukavat oltavat säällä kuin säällä. Kaikissa Kona Electricin varustetasoissa on etuistuimissa kolmiportainen lämmitystoiminto. Lisävarusteena tarjolla olevat nahkaverhoillut etuistuimet ovat myös tuulettuvat, mikä lisää matkustusmukavuutta kuumina kesäpäivinä.

 

 

 

Sähköinen käsijarru

Sähkötoiminen seisontajarru on sijoitettu keskikonsoliin. Kätevä ja helppo käyttää, ja sijoittelu vapauttaa tilaa auton sisätiloissa.

 

 

 

 

Peruutuskamera

 

Peruutuskamera tarjoaa paremman näkyvyyden sekä pysäköidessä että ajon aikana. Yhden painikkeen painalluksella takakamera näyttää myös ajaessa, mitä auton takana tapahtuu.

 

 

Head-up display eli HUD-näyttö

Luokkansa kirkkaimpiin kuuluva HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta heijastamalla suoraan kuljettajan näkökenttään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeuden, navigointiohjeita ja varoituksia. Ohjauspyörän vieressä olevalla painikkeella aktivoitava yhdistelmänäyttö katoaa näkyvistä, kun sitä ei käytetä.

Liitettävyys

Liity mukavuuden huipputasolle

Kona Electric sisältää joukon uusimpia älykkäitä toiminallisuuksia sekä huippuluokan liitettävyysominaisuudet, kuten Bluelink-telematiikkapalvelun. 10,25 tuuman näytöllä varustettuun navigointijärjestelmään sisältyy myös Hyundain LIVE-palveluiden tilaus veloituksettomana ensimmäisten viiden vuoden ajalta.

Bluelink-älypuhelinsovellus

Bluelink-telematiikkapalvelu luo saumattoman yhteyden Kona Electricin ja älypuhelimen välille. Bluelink-älypuhelinsovelluksella voit avata ja lukita auton ovet, tarkistaa akun varaustilan ja asettaa autoon esilämmityksen kylminä päivinä.

✔  Aseta lämmitys tai ilmastointi ajastetusti tai etänä

Kylmä tai kuuma ulkona? Ei ongelmaa. Kona Electric kanssa voit suunnitella, milloin haluat esilämmittää autosi, sulattaa ikkunat ja aktivoida ohjauspyörän lämmityksen sähköisesti, tai asettaa auton ilmastoinnin viilentämään sisätilat miellyttäviksi. Ajastus on käytettävissä, kun auto on kytkettynä virtalähteeseen, muulloin voit aktivoida lämmityksen tai jäähdytyksen Bluelinkin avulla. Toiminto lisää matkustusmukavuutta, mutta säästää myös akkuvarausta.

✔  Toimintamatka, jolle akkuvaraus riittää

Ennen kuin lähdet matkaan, tarkista Bluelink-sovelluksesta Distance to Empty (DTE) -toiminnolla, miten pitkälle akun varaus riittää.

✔ Ajasta latausaika

Bluelink-sovelluksen avulla voit hallinnoida latausaikoja. Voit esimerkiksi hyödyntää yösähkön edullisempia tunteja kotilatauksessa. Luonnollisesti toiminnon avulla on myös helppo varmistaa, että autosi on valmiina lähtöön silloin kun sinä olet.

✔  Latausrajat

Latausrajan avulla voit ohittaa latauksen oletusasetukset. Voit halutessasi esimerkiksi säästää rahaa ja päättää latauksen maksullisella latauslaitteella silloin, kun toimintamatkaa on jo riittävästi.

Personoi käyttäjäprofiilisi

Tallenna asetukset juuri niin kuin haluat. Nyt voit tallentaa järjestelmän käyttäjäprofiiliisi asetukset, kuten kielen, Bluetoothin, navigointiasetukset ja mieluisat radiokanavat.

 

 

 

 

 

 

Lue lisää Bluelinkistä