Close

Hyundai-tietoa.

Hyundai Suomessa

Hyundain maahantuontitoiminnasta Suomessa vastaa Hyundai Motor Finland Oy. Yritys solmi maahantuontisopimuksen Hyundai Motor Companyn kanssa vuoden 2000 syksyllä. Hyundai-autojen myynti aloitettiin maaliskuussa 2001 laajalla tuotevalikoimalla. Hyundai Motor Finland Oy tuo Suomeen Hyundain henkilöautoja sekä autojen varaosia ja tarvikkeita.

Hyundai Motor Finland Oy on osa Bassadone Automotive Nordic Oy:tä. Bassadone Automotive Nordic Oy on vuonna 1997 perustettu autojen, varaosien ja lisävarusteiden maahantuontiin erikoistunut yritysryhmä. Liiketoiminnot kattavat Suomen ja Baltian maat.

Suomen ja Baltian Bassadone-toiminnot kuuluvat kansainväliseen Bassadone Automotive Group -yhtiöryhmään, joka toimii useiden automerkkien maahantuojana ja vähittäismyyjänä mm. Espanjassa, Englannissa ja Gibraltarilla. Perheyhtiö on perustettu jo vuonna 1904 ja yhtiö kehittää jatkuvasti toimintojaan maailmanlaajuisesti.

Hyundai Euroopassa Hyundai Motor Company

Hyundai-mallisto

Tutustu Hyundain automallistoon

Hyundai-merkkihuolto

Lue Hyundai-merkkihuollosta

Yritysmyynti

Hyundai Yritysmyynti palveluksessasi

Hyundai Euroopassa

Vahva sitoutuminen Eurooppaan

Hyundai myy autoja 47 Euroopan maassa 2 279 myyntipisteessä. Vuonna 2022 Hyundai myi 518,566 autoa Euroopassa, mikä on 0,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021. Vuonna 2022 Hyundai ylsi Euroopassa 4,6 prosentin markkinaosuuteen. Hyundain täyssähköautojen myynti kasvoi Euroopassa 19 prosentilla vuonna 2022. Kuusi Euroopassa myydyintä malliamme TUCSONista KONA Electriciin valmistetaan Tšekin ja Turkin tehtaillamme, ja ne muodostavat 70 prosenttia kokonaismyynnistämme Euroopassa.

Euroopan pääkonttori

Hyundai Motor Europe avasi pääkonttorinsa Offenbachissa Saksassa vuonna 2006. Euroopan pääkonttori vastaa Hyundain Euroopan markkina-alueen myynnistä, markkinoinnista, jälkimarkkinoinnista, mallistosta sekä jälleenmyyjätoiminnoista.

Autotehtaat

Euroopan automyyntiä ja lyhyempiä toimitusketjuja varten on avattu autotehtaat Turkkiin vuonna 1997 ja Tšekkiin vuonna 2008.

Nürburgringin testikeskus

Parhaan laadun, kestävyyden ja suorituskyvyn takaamiseksi autoille suoritetaan tiukat testaukset vuonna 2013 avatussa Hyundain eurooppalaisessa testikeskuksessa, joka sijaitsee Saksassa legendaarisella Nürburgringin kilparadalla.

Tuotekehitys- ja muotoilukeskus

Hyundai Motor Europen tuotekehitys- ja muotoilukeskus Rüsselsheimissa, Saksassa, vastaa siitä, että jokainen Hyundai täyttää eurooppalaisten asiakkaiden toiveet ja tarpeet.

Hyundai Motor Company

Maailman kolmanneksi suurin autovalmistaja

Hyundai Motor Company perustettiin vuonna 1967. Siitä on kasvanut maailman kolmanneksi suurin autovalmistaja myyntivolyymilla mitattuna. Sillä on yli 50 autoihin liittyvää tytär- ja sisaryhtiötä. Hyundai Motor Companyn ensimmäinen, omavalmisteinen vientiauto vuonna 1976 oli Pony.

 

Korean tuotanto

Hyundailla on Koreassa kolme autotehdasta, jotka sijaitsevat Ulsanissa, Asanissa ja Jeonjussa. Ulsanin tehdas on Hyundain päätehdas ja maailman suurin autotehdas.

Mammuttikokoinen Ulsanin kompleksi sijaitsee lähes 5 000 hehtaarin tontilla ja käsittää viisi erillista tehdaslaitosta. Tehtaalla on myös oma satama, mihin voi kerralla akkuroida kolme 42 000 tonnin alusta.

Oma terästehdas

Osana Hyundai Automotive Groupia toimiva Hyundai Steel Co. avasi tammikuun 2010 alussa terästehtaan Dangjinissa, Etelä-Koreassa.

Lue lisää

Hyundai-uutiset

Lue Hyundain uusimmat uutiset

Historia

Lue lisää Hyundain historiasta

Vastuullisuus

Hyundai vastuullisena toimijana