UUSI SANTA FE

Neljännen sukupolven Hyundai Santa Fe jatkaa mallin menestystarinaa. Ensimmäinen Santa Fe esiteltiin vuonna 2001, jonka jälkeen Hyundai on myynyt SUV-mallejaan Euroopassa yli 1,5 miljoonaa kappaletta, niistä yli 400 000 on ollut Santa Fe -malleja. Uusi malli on 4 770 mm pitkä, 1 890 mm leveä ja sen akseliväli on 2 765 mm. Toisen rivin jalkatilaa on kasvatettu 38 mm ja istuimet ovat 18 mm aiempaa korkeammalla. Myös kulkua kolmannelle istuinriville on helpotettu ja pääntilaa kasvatettu 22 mm. Auton tavaratilaa on kasvatettu 40 litraa 625 litraan.

*

MUOTOILU

Uuden Hyundai Santa Fen muotoilu on Hyundain SUV-perheestä tuttu. Ulkonäkö on voimakas ja atleettinen, mikä osaltaan allekirjoittaa mallin aseman Hyundain SUV-malliston lippulaivana. Osa neljännen sukupolven Santa Fen kehitysstrategiaa oli parantaa auton reagointiherkkyyttä ja ajoneuvon vakautta sekä lisätä mukavuutta ja vähentää sisämelua.

Uutuus esittelee myös edistyksellisen nelivetoisen HTRAC*-järjestelmän, jossa Hyundain seuraavan sukupolven nelivetotekniikka jakaa voiman ja jarrutustehon etu- ja takapyörille ajotilanteen mukaan tukien kuljettajaa vaikeissa ajo-olosuhteissa. Auton aiempaa suurempi vääntömomentti säätyy pyörien pidon ja ajoneuvon nopeuden perusteella siirtäen sport-tilassa jopa 50 % väännöstä takapyörille. Eko-tilassa Santa Fe siirtää voiman pelkästään etupyörille.

MOOTTORI JA VAIHTEISTO

Uuden sukupolven Santa Fehen on Suomessa tarjolla 2,2 CRDi -dieselmoottori, joka täyttää uuden polttoainetaloudellisemman Euro 6C -standardin. Vaihteistona on uudelleen kehitetty kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto.

Voimakkaassa 2,2-litraisessa CRDi-dieselmoottorissa tehoa on 197 hv (144 kW) vääntömomentin ollessa 436 Nm. Polttoainetehokkuutta on parannettu uudella 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Vetotavaksi on valittavissa joko etuveto tai neliveto.

TEKNOLOGIA

Hyundai tarjoaa Santa Fehen monipuoliset liitettävyyspalvelut. Lisävarusteena oleva kahdeksan tuuman infotainment-järjestelmä käsittää navigointi, media- ja liitettävyysvalmiudet ja se tukee Apple CarPlay ja Android Auto -palveluita. Santa Fessä on myös Hyundain uusi head-up-display-tuulilasinäyttö, joka välittää erittäin selkeälukuisesti tarpeelliset ajo- ja turvallisuustiedot kuljettajan näkökenttään kahdeksan tuuman kuva-alalle.

TURVALLISUUS

Uusi Hyundai Santa Fe täyttää korkeimmat eurooppalaiset turvallisuusstandardit Hyundai SmartSense ™ -turvallisuus- ja kuljettajaa avustavilla järjestelmillään. Innovatiivinen Rear Occupant Alert seuraa takaistuimia matkustajien havaitsemiseksi ja hälyttää kuljettajan lähtiessä autosta tai takaovien avaamisesta.

 

Uuden Hyundai Santa Fen passiivista turvallisuutta on parannettu toteuttamalla autoon aiempaakin jäykempi kori, joka suojaa paremmin matkustajia törmäystilanteessa. Käyttämällä kuumasaumaustekniikkaa auton kokonaispainoa on saatu pienennettyä samalla, kun se antaa huipputason törmäysturvallisuuden. Takaikkuna on peräti 41 prosenttia aiempaa suurempi antaen hyvän näkyvyyden auton taakse.

Risteävästä liikenteestä varoittava järjestelmä ei ainoastaan varoita kuljettajaa takaa lähestyvistä ajoneuvoista, vaan se myös käyttää jarruja automaattisesti törmäyksen uhatessa. Safety Exit Assist auttaa estämään matkustajien nousemista autosta takaa tulevan liikenteen eteen lukitsemalla ovet väliaikaisesti ennen avaamista.

7 vuoden takuu ilman kilometrirajaa.

Uusi Tucson on tehty korkeiden laatustandardien mukaan. Hyundai antaa laadun vakuudeksi nyt koko mallistoon markkinoiden parhaan takuun – 7 vuotta ilman kilometrirajaa!

7 vuoden takuu myönnetään 1.9.2018 jälkeen Suomessa käyttöönotettuihin vuosimallin 2019 Hyundai-autoihin.

Tutustu takuuehtoihin 

Uutta Santa Fetä odotetaan saapuvaksi Suomeen loppuvuodesta.

Uusi Santa Fe mediassa:

Moottori 26.9.2018

Ilta-Sanomat 28.7.2018

AutoBild 17.7.2018

Iltalehti 5.7.2018

Iltalehti 3.7.2018

Moottori 2.7.2018