Uusi Santa Fe mediassa:

iltalehti 19.2.2019

Moottori 2.1.2019

Moottori 26.9.2018

Ilta-Sanomat 28.7.2018

AutoBild 17.7.2018

Iltalehti 5.7.2018

Iltalehti 3.7.2018

Moottori 2.7.2018

Lyhyesti

Laatuaikaa kaikenlaisille perheille

Olipa elämäntyylisi millainen tahansa, täysin uusi Santa Fe tekee elämästäsi helpomman.
Voit nauttia perheen tai ystävien kanssa elämän parhaista hetkistä aina yhtä mukavasti, minne tie viekin.

 

Suuren luokan tyyliä ja luksustason mukavuutta

Täysin uusi Hyundai Santa Fe on todella tyylikäs auto, jossa kainostelemattoman näyttävä muotoilu yhdistyy erinomaiseen laatuun sekä tilavaan ja mukavaan matkustamoon.

Vahva ja ilmeikäs ulkomuoto

Näyttävät yhdistelmävalot ja Hyundaille tunnusomainen Cascading Grille -etusäleikkö antavat täysin uuden Santa Fen keulalle urheilullisen ja elegantin vaikutelman.

Veistoksellinen profiili

Muhkeat pyöräkotelot ja kylkien selväpiirteiset muotoiluviivat korostavat uuden Santa Fen asemaa Hyundain SUV-lippulaivamallina.

Rohkeat ja näyttävät muodot

Auton takana katseen kiinnittävät näyttävät LED-yhdistelmävalot, jotka sulautuvat takaluukun virtaviivaiseen profiilin muodostaen tyylikkään ja tasapainoisen kokonaisuuden. Jykevä pohjapanssari ja kromattu kaksoispakoputki antavat perälle sporttisen säväyksen.

Moottori

Uuden Santa Fen moottorivalikoimaan kuuluu tehokas 200 hevosvoimainen dieselmoottori. Moottori on muunnettu yhteensopiviksi uusien Euro 6d TEMP -päästövaatimusten kanssa, joten polttoaineenkulutus on entistä pienempi optimoidun polttoprosessin ja voimansiirtolinjan kitkahäviöiden minimoinnin ansiosta.

 

Reilusti tilaa

Parempi mukavuus merkitsee rennompaa matkantekoa. Uuden Santa Fen sisällä on entistäkin enemmän ergonomista tilaa, joten jokainen matka on paljon rentouttavampi kaikille kyydissä olijoille.

Koe Hyundain Calm Tech -konsepti

Täysin uudessa Santa Fessa on kattava valikoima innovatiivisia järjestelmiä, jotka tekevät jokapäiväisestä ajamisesta paljon rentouttavampaa. Tämä Calm Tech -konsepti luo auton sisälle todellisen mukavuusvyöhykkeen kuljettajalle ja matkustajille.

Calm Tech -järjestelmät vähentävät stressiä toimimalla jatkuvasti taustalla ja varmistamalla monin tavoin, että ajaminen on rentouttavampaa – ne avustavat kuljettajaa, tarkkailevat muuta liikennettä ja varmistavat esimerkiksi, että matkustajat nousevat autosta vasta, kun sen on turvallista.

Takaluukun avauksen valvonta

Tämä älykäs toiminto varmistaa, että takaluukun avaamiseen on aina riittävästi tilaa esimerkiksi silloin, kun auto pysäköidään perä edellä seinää vasten.

HTRAC™-nelivetojärjestelmä

Onko edessä pääkallokeli tai mutkitteleva pikkutie? Ei hätää. Täysin uuteen Santa Fehen on saatavissa innovatiivinen HTRAC™-nelivetojärjestelmä, joka optimoi ohjattavuuden ja kaarreajo-ominaisuudet. Ajaminen jäisillä kaduilla tai kuoppaisilla pikkuteillä on paljon turvallisempaa ja rentouttavampaa.

Markkinoiden kattavin takuu

7 vuoden takuu ilman kilometrirajaa.

Hyundai antaa laadun vakuudeksi nyt koko mallistoon markkinoiden parhaan takuun – 7 vuotta ilman kilometrirajaa!

7 vuoden takuu myönnetään 1.9.2018 jälkeen Suomessa käyttöönotettuihin uusiin vuosimallin 2019 Hyundai-autoihin.

Tutustu takuuehtoihin

Takamatkustajavaroitin

Tämä järjestelmä parantaa turvallisuutta ja lisää mielenrauhaa valvomalla takaistuimia ultraäänianturien avulla. Näkyviin tulee näytön viesti, jos kuljettaja on poistumassa autosta jonkun ollessa vielä takaistuimella. Jos järjestelmä havaitsee edelleen liikettä takaistuimella kuljettajan poistuttua autosta, se soittaa äänitorvea ja vilkuttaa valoja.

HUD-näyttö

Luokkansa kirkkaimpiin kuuluva uusi 8,5-tuumainen HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta heijastamalla suoraan kuljettajan näkökenttään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeuden, navigointiohjeita ja varoituksia.

Turvallisen uloskäynnin avustin

Ei enää huolta lasten ryntäilystä – tämä älykäs toiminto havaitsee takaa lähestyvät ajoneuvot ja lukitsee takaovien lapsilukot tilapäisesti, joten matkustajat voivat nousta autosta vasta, kun se on turvallista.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW) parantaa turvallisuutta tarkkailemalla ja analysoimalla jatkuvasti kuljettajan ajotapaa, kuten ohjauskulmaa, ohjauspyörän vääntömomenttia ja auton sijaintia suhteessa kaistamerkintöihin. Kun DAW-järjestelmä havaitsee kuljettajan ajotavan viittaavaan väsymykseen tai tarkkaamattomuuteen, se antaa äänimerkin ja ehdottaa kuljettajalle tauon pitämistä näytön viestillä.

Ulkoasu

Muotoilu

Täysin uusi Santa Fe kääntää katseet vahvapiirteisen profiilinsa ja itsevarman muotoilukielensä ansiosta.

Kolmiulotteisilta näyttävät LED-yhdistelmävalot

Kolmiulotteisen vaikutelman antavat uudet LED-yhdistelmävalot täydentävät perän luonteikkaan muotoilun. Niiden ansiosta uusi Santa Fe on helposti tunnistettavissa myös takaa katsottuna ja pimeällä.

Cascading Grille -etusäleikkö

Uuden Santa Fen versio Hyundain tunnusomaisesta Cascading Grille -etusäleiköstä hivelee silmää. Yksityiskohtien tarkka viimeistely täydentää maskin klassisen voimakaspiirteisiä linjoja. Näyttävä kromilista etusäleikön päällä ja leveä puskuri korostavat keulan lujaa yleisvaikutelmaa.

Täyslediajovalot

Uuteen Santa Fehen on saatavissa virtaviivaiset ja itsevarmuutta uhkuvat täyslediajovalot, jotka parantavat näkyvyyttä ja lisäävät näyttävyyttä. Ajovaloihin on yhdistetty myös automaattinen kaukovalojärjestelmä, joka parantaa turvallisuutta ja vähentää stressiä.

Yhdistelmävalot

Uuden Santa Fen yhdistelmävaloissa LED-ajovalojen päälle on sijoitettu modernit, hoikkalinjaiset LED-päiväajovalot.

 

Muotoiluviiva

Päiväajovalot takavaloihin yhdistävä muotoiluviiva antaa Santa Fen jykevälle sivuprofiilille dynaamista notkeutta.

Panoraamalasikatto

Anna auringonvalon tulvia matkustamoon. Kahdesta paneelista koostuva panoraamakattoluukku etu- ja takaistuinten yläpuolella tuo avaruuden tuntua auton sisälle. Etupaneeli avautuu yhdellä painikkeen painalluksella, joten matkustamoon saadaan tarvittaessa runsaasti raikasta ilmaa samalla, kun ilmanohjain takaa matkustajien mukavuuden.

Sisätilat

Hienostunutta mukavuutta

Tilavan matkustamon korkealaatuiset materiaalit luovat uuden Santa Fen sisälle mukavan ja rentouttavan tunnelman.

Valitse omat suosikkivärisi ja -materiaalisi

Viimeistellyt sisätilat

Uuden Santa Fen sisätilojen tarkka viimeistely ja kosketuspintojen pehmeät materiaalit antavat kauttaaltaan hienostuneen laatuvaikutelman. Voit nauttia todella mukavasta laatuajasta läheistesi kanssa.

Täydellistä hallintaa

Urheilullisen ohjauspyörän säätimet on sijoitettu ergonomisesti, joten auton järjestelmiä on mahdollista hallita myös ajon aikana turvallisuudesta tinkimättä. Saatavissa on myös lämmitettävä ohjauspyörä, joka parantaa mukavuutta entisestään.

Tyylikkäät sisätilat

Valinta on sinun. Uuden Santa Fen sisätilat kietovat sinut rauhoittavaan ja hienostuneeseen tunnelmaan pehmeiden materiaalien ja nahkaisen istuinverhoilun hienojen yksityiskohtien ansiosta.

Nahkaa ja hienoja yksityiskohtia

Ohjaamon verhoilussa on panostettu hienoihin yksityiskohtiin ja laadukkaisiin materiaaleihin. Säästelemättä käytetty nahka ja korostustikkaukset luovat hienostuneen laatuvaikutelman.

8-tuumainen kosketusnäyttö

8-tuumaisen kosketusnäytön saumattoman suunnittelun ansiosta kaikki tärkeät tiedot ovat helposti nähtävissä ja käytettävissä. Näyttö tukee Apple CarPlay™- ja Android Auto™ -toiminnallisuuksia ja näyttää myös 3D-navigointitiedot. Sen mukana tulee lisäksi seitsemän vuoden ilmainen LIVE-palvelutilaus.

Lämmitetyt ja jäähdytetyt istuimet

Lämpöä talvella ja viileyttä kesähelteillä – lämmitettyjen ja jäähdytettyjen istuinten rei’itetty pinta takaa aina sopivan lämmitys- tai jäähdytystason ja mukavuutta pitkillekin matkoille.

Täysin automaattinen ilmastointi

Uuden Santa Fen sisälle on helppo saada mukavat oltavat säällä kuin säällä. Automaattinen kaksivyöhykkeinen ilmastointi mahdollistaa ilmastointimukavuuden asettamisen erikseen kuljettajan ja etumatkustajan puolelle. Aseta vain haluamasi lämpötila ja järjestelmä pitää lopusta huolen.

Kyynärnoja

Mukavasti pehmustettu kyynärnoja etuistuinten välissä toimii myös kätevän säilytyslokeron kantena. Ohjaamossa on paljon muitakin fiksuja säilytysratkaisuja.

Langaton lataus

Keskikonsoliin sijoitetun langattoman latausalustan (Qi-standardi) avulla Qi-yhteensopivan älypuhelimen lataus käy kätevästi ilman kaapeleita.

Turvallisuus

Täysin uuden Santa Fen Hyundai SmartSense -turvallisuuspaketti pitää sisällään useita kehityksen huippua edustavia kuljettajaa avustavia järjestelmiä.
Ne voivat välttää törmäyksen jalankulkijaan tai toiseen ajoneuvoon jarruttamalla automaattisesti, auttavat pitämään auton omalla kaistallaan moottoritiellä ja valvovat katvealueita kuolleesta kulmasta lähestyvien ajoneuvojen varalta.

Täysin uusi Santa Fe lisää turvallisuutta ja mielenrauhaa varoittamalla mahdollisista vaaratekijöistä ajon aikana.

 

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCCA) 

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist) vähentää kuljettajan riskiä törmäykseen. Jos kuljettaja ei peruuttaessaan huomaa estettä tai risteävää liikennettä, auto jarruttaa automaattisesti ja pysähtyy 2–4 sekunniksi. Se antaa kuljettajalle tarpeeksi aikaa joko painaa jarrupoljinta tai antaa auton jatkaa peruuttamista varoajan päätyttyä. Safety Exit Assist auttaa estämään matkustajien nousemista autosta takaa tulevan liikenteen eteen lukitsemalla ovet väliaikaisesti ennen avaamista.

Kaistapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin (Lane Keeping Assist) tarkkailee tien reunaviivoja ja pyrkii pitämään auton keskellä kaistaa. Jos auto ohjautuu liian lähelle kaistaviivoja, varoittaa järjestelmä kuljettajaa. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja merkkivaloilla ja tekee sitten tarvittaessa korjaavan ohjausliikkeen auton palauttamiseksi turvalliselle ajolinjalle.

Lisävaruste Comfort-varustetasossa, vakiona Premium ja Style-varustetasoissa.

Katvealueen varoitusjärjestelmä (BCW)

Takapuskuriin sijoitetut tutkat tunnistavat katvealueella (Blind Spot Collision Warning) lähestyvän ajoneuvon ja sytyttävät varoitusvalon ulkopeiliin. Äänimerkki kuuluu, jos sivuvilkku laitetaan päälle ja kuolleessa kulmassa lähestyy ajoneuvo.

Lisävaruste Comfort- ja Style-varustetaossa, vakiona Premium-varustetasossa.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (FCA)

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision Avoidance Assistant) tarkkailee tietä auton edessä monitoimikameralla ja jarruttaa automaattisesti havaitessaan edessä olevan auton vauhdin hidastuvan. Järjestelmä varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisin ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa vaiheittain törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi. Järjestelmä aktivoituu yli 10 km/h:n nopeudessa havaitessaan toisen ajoneuvon auton edessä.

Lisävaruste Comfort- ja Style-varustetaossa, vakiona Premium-varustetasossa.

Mukautuva vakionopeuden säädin Stop & Go -toiminnalla (ASCC)

Muokautuva vakionopeudensäädin (Adaptive Smart Cruise Control, ASCC) ylläpitää valitun ajonopeuden ja säilyttää turvavälin edellä ajavaan ajoneuvoon. Jos liikenne pysähtyy, järjestelmä jarruttaa automaattisesti pysähdykseen asti. Liikkeelle lähtö pysähdyksistä tapahtuu vakionopeudensäädintä tai kaasupoljinta kerran painamalla ja auto kiihdyttää valittuun nopeuteen.

Saatavana lisävarusteenä Style-varustetasoon, vakiona Premium-varustetasossa.

Varaa koeajo

Tekniikka

Tehokas moottori

Uuden Santa Fen moottorivalikoimaan kuuluu yksi 200 hevosvoiman dieselmoottori. Moottori on muunnettu yhteensopivaksi uusien Euro 6d-TEMP -päästövaatimusten kanssa, joten moottorin polttoaineenkulutus on entistä pienempi optimoidun polttoprosessin ja voimansiirtolinjan kitkahäviöiden minimoinnin ansiosta.

2.2 CRDi dieselmoottori

2,2-litrainen CRDi-moottori kehittää tehoa 200 hv (147kW) ja vääntää vahvimmillaan 440 Nm. Moottori voidaan yhdistää 6-vaihteiseen manuaalivaihteistoon tai uuteen 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon. Se on saatavissa sekä etuveto- että nelivetoversioon.

Ajo-ominaisuudet ja ohjattavuus

Entistä parempaa ajotuntumaa ja -mukavuutta silmällä pitäen suunniteltu täysin uusi Santa Fe tarjoaa poikkeuksellisen ohjausvasteen ja erinomaiset kaarreajo-ominaisuudet.

HTRAC™-nelivetojärjestelmä

Uuden Santa Fen erinomainen ohjattavuus takaa äärimmäisen varman ajotuntuman. HTRAC™-nelivetojärjestelmä jakaa moottorin voiman aktiivisesti kaikkien neljän pyörän välillä, joten kaikenlaisiin tieolosuhteisiin löytyy juuri oikea tasapaino.
Monien muiden merkkien mekaanisista nelivetojärjestelmistä poiketen HTRAC™ säätää erikseen yksittäisten pyörien jarrutusta ja voimaa. Yhdistettynä eri ajotiloihin HTRAC™ parantaa kiihtyvyyttä, ajovakautta ja polttoainetaloudellisuutta. Järjestelmä lisää pitoa lumessa ja soralla – tavallisesta tienpinnasta puhumattakaan – ja parantaa kaarreajo-ominaisuuksia.

Ajotilan valinta

Uuden Santa Fen ajodynamiikka on mahdollistaa muuntaa omien mieltymysten mukaiseksi.

 COMFORT-tilassa HTRAC-järjestelmä parantaa ajovakautta välittämällä jopa 35 % moottorin voimasta takapyörille. Liukkaissa olosuhteissa järjestelmä jakaa voiman automaattisesti kaikkien neljän pyörän välillä. Moottorin vääntömomentti, vaihteiston vaihtotapa ja HTRAC-järjestelmän voimanjako muuttuvat ajotilan mukaan ja näkyvät mittaristossa.
Kuvassa esitetyt luvut ovat vain esimerkkejä. Voimanjako voi vaihdella ajo-olosuhteiden mukaan.

ECO-tilassa HTRAC-järjestelmä vähentää polttoaineenkulutusta välittämällä voimaa vain etupyörille. Liukkaissa olosuhteissa järjestelmä jakaa voiman automaattisesti kaikkien neljän pyörän välillä.
Moottorin vääntömomentti, vaihteiston vaihtotapa ja HTRAC-järjestelmän voimanjako muuttuvat ajotilan mukaan ja näkyvät mittaristossa.
Kuvassa esitetyt luvut ovat vain esimerkkejä. Voimanjako voi vaihdella ajo-olosuhteiden mukaan.

SPORT-tilassa HTRAC-järjestelmä optimoi kiihtyvyyden välittämällä jopa 50 % moottorin voimasta takapyörille. Liukkaissa olosuhteissa järjestelmä jakaa voiman automaattisesti kaikkien neljän pyörän välillä. Moottorin vääntömomentti, vaihteiston vaihtotapa ja HTRAC-järjestelmän voimanjako muuttuvat ajotilan mukaan ja näkyvät mittaristossa.
Kuvassa esitetyt luvut ovat vain esimerkkejä. Voimanjako voi vaihdella ajo-olosuhteiden mukaan.

SMART-tilassa HTRAC-järjestelmä mukautuu kuljettajan ajotapaan ja tieolosuhteisiin reaaliaikaisesti ja vaihtelee automaattisesti ECO-, SPORT- ja COMFORT-tilojen välillä optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi. Moottorin vääntömomentti, vaihteiston vaihtotapa ja HTRAC-järjestelmän voimanjako muuttuvat ajotilan mukaan ja näkyvät mittaristossa.

Etu- ja takajousitus

Etupyörien McPherson-joustintukijousitus takaa entistä paremman vakauden ja erinomaiset kiihdytys- ja jarrutusominaisuudet. Taka-akselin multilink-monivarsituenta parantaa ajomukavuutta ja vie muita jousitusjärjestelmiä vähemmän tilaa, joten takamatkustajilla on väljemmät oltavat.

Uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto

Uusi pehmeästi vaihtava 8-vaihteinen automaattivaihteisto parantaa moottorin vastetta ja vähentää polttoaineenkulutusta.

Mukavuus

Mukavuusominaisuudet

Santa Fen älykkäiden toimintojen ja järjestelmien Calm Tech -kokonaisuus takaa kaikkien autossa olijoiden mukavuuden vaikuttavalla tavalla. Calm Tech on suunniteltu muodostamaan auton sisälle erityinen mukavuusvyöhyke, jotta koko perhe voi nauttia elämän parhaista hetkistä myös tien päällä.

7 vuoden takuu ilman kilometrirajaa.

Uusi Tucson on tehty korkeiden laatustandardien mukaan. Hyundai antaa laadun vakuudeksi nyt koko mallistoon markkinoiden parhaan takuun – 7 vuotta ilman kilometrirajaa!

7 vuoden takuu myönnetään 1.9.2018 jälkeen Suomessa käyttöönotettuihin vuosimallin 2019 Hyundai-autoihin.

Tutustu takuuehtoihin 

KRELL-premium-audiojärjestelmä

KRELL-premium-audiojärjestelmä tarjoaa loistavan äänenlaadun. 10 huipputason kaiutinta ja ulkoinen vahvistin takaavat, että kaikki kyydissä olijat saavat nauttia ainutlaatuisesta surround-äänielämyksestä.

Surround-kamerajärjestelmä

Hirvittääkö ahdas pysäköintihalli tai autopesula? Ei hätää. Täysin uuden Santa Fen surround-kamerajärjestelmä tekee ahtaissa paikoissa luovimisesta helppoa ja turvallista. Edistynyt turvallisuusjärjestelmä hyödyntää strategisiin paikkoihin sijoitettuja kameroita ja näyttää näytöllä 360 asteen näkymän auton ympäristöstä, joten olet aina tilanteen tasalla.

Yhdellä painalluksella kolmannelle istuinriville

Autoon ja autosta nouseminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Toinen istuinrivi voidaan liu’uttaa pois tieltä yhdellä painikkeen painalluksella, jolloin kolmannen rivin istuimille on helppo pääsy.

Sähkötoimisen takaluukun säädettävä avautumisnopeus

Sinä päätät. Täysin uuden Santa Fen sähkötoiminen takaluukku voidaan asettaa avautumaan kahdella eri nopeudella.

Videot