Tilavampi. Vakuuttavampi. Tyylikkäämpi.

Täydellisesti uudistunut lippulaivamallimme Hyundai Santa Fe tarjoaa enemmän tilaa, mukavuutta ja käytännöllisiä ratkaisuja. Rohkean tyylikkäästi muotoillun uuden korin sisälle on rakennettu laaja valikoima uutta tekniikkaa, uudet taloudelliset hybridivoimalinjat sekä huippuluokan turvallisuusratkaisut.

Uusi Hyundai Santa Fe on 7-paikkainen, rohkeasti muotoiltu SUV, jossa on kattava valikoima moottorivaihtoehtoja – uusina hybridi ja ladattava plug-in hybridi – sekä runsaasti kuljettajaa avustavia järjestelmiä ja turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia.

SANTA FE Plug-in Hybrid -mallin ennakkotilaajalle jopa vuoden sähköt 0 €*

Valitse nelivetoinen ja tehokas SANTA FE Plug-in Hybrid  saat ennakkotilaajan etuna jopa vuoden sähköt Charge myHyundai -palvelun kautta veloituksetta – käytössäsi on yli 2 000 latauspistettä.

*Latausetu: tarjoamme jopa vuoden sähköt uuden lataushybridin ostajille. 500 € latausetu perustuu keskimääräiseen 14 000 km ajosuoritteeseen sekä Autoalan tiedotuskeskuksen teettämään tutkimukseen ladattavien hybridien käyttötavoista. 500 € latausetu on käytettävissä Charge myHyundai -palvelun kautta lataamiseen. Lataus­edun saa auton luovutuksen yhteydessä ja on käytettävissä 31.3.2024 saakka. Edut voimassa 31.10.2022 saakka uusiin asiakastilauksiin. Ei voi yhdistää muihin etuihin.

AJANKOHTAISET EDUT

 

Tutustu Hyundai Go! -yksityisleasinghintoihin

Lue lisää

 

Lyhyesti

Santa Fe pysäköitynä pihakiveykselle.

Uusi hienostunut ilme

Sisätilojen ja ulkopintojen tyylikkäät yksityiskohdat luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Valitse sinulle sopivin käyttövoima

Sähköistetyt käyttövoimat: hybridi ja ladattava hybridi.

Pienemmät päästöt, enemmän tehoa. Uudet huippuluokan hybridimoottori ja ladattava hybridi auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja kuluttamaan vähemmän polttoainetta.

Moderni ja tehokas diesel

Uusi 2,2 litran Smartstream-dieselmoottori, joka on päivitetty polttoainetalouden ja suorituskyvyn parantamiseksi. Uusi moottori on yhdistetty hiljattain kehitettyyn kahdeksanvaihteiseen kaksoiskytkinautomaattivaihteistoon (8DCT), joka on ns. märkäkytkintyyppiä, eli kytkimet ovat öljykylvyssä.

 

Hybridisybmoli 1,6 T-GDI turbo hybridi

Sähköistä taloudellisuutta. Santa Fen sähköistetty hybridivoimalinja tuottaa 230 hv kokonaistehon. Uuden 1,6-litraisen 132 kW (180 hv) turboahdetun T-GDi Smartstream -suoraruiskutusmoottorin ja 44,2 kW:n (60 hv) sähkömoottorin yhdistelmä on saatavana sekä etu- että nelivetomalleihin.

Ladattavan hybridin symboli 1,6 T-GDI ladattava hybridi

Aja sähköllä tai bensiinillä – sinä valitset. Santa Fen uusi ladattava hybridi saa voimansa uudesta 1.6 T-GDi SmartStream -bensiinimoottorista ja 66,9 Kw:n sähkömoottorista. Santa Fe Plug-in Hybrid on nelivetoinen, ja sen 265 hevosvoimaa kuljettavat autoa turvallisesti ja varmasti.

Diesel2,2-litrainen Smartstream diesel-moottori

Nelisylinterisen SmartStream-dieselmoottorin suurin teho on 142 kW (202 hv) ja sen suurin vääntömomentti on 440 Nm.

Moottori on saatavissa nelivetomalleihin. Moottori on rakennettu 19,5 kg edellistä teräslohkoa kevyempään alumiinilohkoon. Myös moottorin muita komponentteja on edelleen kehitetty. Polttoainetehokkuutta on tehostettu muun muassa moottorin uudella polttoaineen ruiskutusjärjestelmällä, joka suurella 2 200 barin paineella tuo lisää suorituskykyä.
Uusi moottori on yhdistetty hiljattain kehitettyyn kahdeksanvaihteiseen kaksoiskytkinautomaattivaihteistoon (8DCT), joka on ns. märkäkytkintyyppiä, eli kytkimet ovat öljykylvyssä.

Huippuluokan turvallisuus

Edistykselliset turvaominaisuudet ja kuljettajaa avustavat huippujärjestelmät vahvistavat Santa Fen paikan premium-luokassa.

 

Santa Fe sivuprofiiliSanta Fe 20 vuotta – SUV-ikonin kehitys

Hyundai esitteli ensimmäisen sukupolven Santa Fen vuonna 2000, jolloin se nousi nopeasti yhdeksi SUV-markkinoiden edelläkävijöistä. 20 vuotta myöhemmin Santa Festä on muodostunut Hyundai-brändin ikoni. Kerrataanpa, miten Santa Fe on kehittynyt vuosien varrella.

 

Ensimmäisen sukupolven Santa Fe

Ensimmäinen sukupolvi 2000 – 2006

Ensimmäisen sukupolven ulkomuodot muotoiltiin hienostuneen jämäkäksi. Malli oli kilpailijoihin verrattuna merkittävästi pidempi ja leveämpi. Mittojen avulla korostettiin maastossa ajon käytännöllisyyttä.

Ensimmäisen sukupolven Santa Fe

Toinen sukupolvi 2006 – 2012

Toisen sukupolven Santa Fe oli tehokkaampi, tilavampi ja turvallisempi. Ajo-ominaisuuksia erilaisissa ajo- ja sääolosuhteissa kehitettiin merkittävästi.

Kolmannen sukupolven Santa Fe

Kolmas sukupolvi 2012 – 2018

Kolmannen sukupolven Santa Fe tarjosi entistä parempaa ajo- ja matkustusmukavuutta, laatua sekä korimuotoilussa uuden suunnan, jossa voimakkaat linjat yhdistyivät suuriin pintoihin.­­­­

Neljännen sukupolven Hyundai Santa Fe

Neljäs sukupolvi 2018 – tähän päivään

Premium-luokan kokonaisuus. Neljännen sukupolven ensiluokkaista matkustusmukavuutta korostavat suuremmat tilat, edistynyt tekniikka ja huippuluokan turvallisuusominaisuudet. Vuonna 2020 täydellisesti ja rohkeasti uudistunut lippulaivamallimme on nyt saatavilla.

 

Ulkoasu

Santa Fe pysäköitynä aukiolla ja pariskunta kävelee auton vieressä. T:n muotoiset valot näkyvät kuvassa.

Suunniteltu erottumaan

Tilava, rohkea ja tyylikäs. Uusi Santa Fe ottaa tien haltuun, ja sen rohkeasti muotoiltu ulkonäkö kerää katseet. Korin muotoilussa voimakas yleisilme yhdistyy tyylikkäästi hienostuneisiin yksityiskohtiin. Sisätilojen ja ulkopintojen toisiinsa liitetyt muodot luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden.

 

Sanalla sanoen loistava

Uudet ja tehokkaat led-ajovalot vakiovarusteena. Uudet T:n muotoiset led-päiväajovalot kiinnittävät tehokkaasti huomion.

Uusi visuaalinen ilme takana

Uusien takavalojen grafiikkaa on venytetty vaakasuuntaan ja ne yhdistyvät toisiinsa punaisella heijastinlistalla korostaen visuaalisesti auton leveyttä.

 

 

Lähikuva uudesta etusäleiköstä.

Rohkean tyylikäs keula

Keulan uusi leveä etusäleikkö ja sen rouhea 3D-kuviointi on liitetty taidokkaasti ajovaloihin.

Santa Fe kuvattuna oikeasta etukulmasta.

 

Santa Fe diesel 20 tuuman vanteet

Tyylikkäitä vanteita

Santa Fen diesel -mallissa on tarjolla jopa 20″ -kevytmetallivanteet. Santa Fe hybridmalleissa suurin saatavilla oleva vannekoko on 19″.

 

Santa Fe takaa

Sisätilat

Santa Fe sisätilat ja navigointi

Ensiluokkaiset materiaalit. Runsaasti tilaa. Huipputekniikkaa.

Kun tutustut uuden Santa Fen sisätiloihin, aistit sen heti: enemmän tilaa, enemmän mukavuutta ja enemmän käytännöllisiä ratkaisuja. Koe uuden tason ylellisyys. Jokainen komponentti on viimeistelty korkealaatuisilla materiaaleilla tai hienolla nahalla.

Jos Premium ei riitä – valitse uusi Calligraphy-varustetaso

Hyundai tarjoaa ensimmäistä kertaa uuden Santa Fen yhteydessä hienostuneen Calligraphy-varustetason, jossa sisätiloissa todellista luksusta tuovat mm. nappanahkaverhoilu, alumiinisomisteinen keskikonsoli, perforoitu 4-puolainen nahkaohjauspyörä, mokkanahkainen verhoilu pilareissa, katossa sekä aurinkolipoissa ja panoraamalasikattoluukku.

Santa Fen Calligraphy -malli sisältä

Monipuolisesti muunneltavat sisätilat

Istuinrivien muunneltavuuden sekä älykkäiden uusien ratkaisujen myötä uuden Santa Fen monipuolisuus on vailla vertaa. Toisella ja kolmannella penkkirivillä matkustavat arvostavat lisäjalkatilaa, koko perhe entistä suurempaa tavaratilaa sekä useita matkustamoon sijoitettuja arjen tarpeisiin suunniteltuja säilytyslokeroita. Toisen rivin istuimet liikkuvat helposti ja kevyesti, joten voit rakentaa kätevästi lisätilaa matkustajille tai kuljetettavalle tavaralle. Toisen istuinrivin selkänojat taittuvat eteen helposti napin painalluksella ja takaluukun automaattinen Smart Power Tailgate -avaus- ja valvontatoiminto helpottaa auton lastaamista.

Vanhemmat ja kaksi lasta pakkaamasa matkatavaroita Santa Fen tavaratilaan.

Santa Fe Smart Power Tailgate

Tavaratilaa myös 7 matkustajalle

Haluatko nauttia ensiluokkaisesta matkustusmukavuudesta jopa 7 matkustajalle ja runsaasta tavaratilasta? Vai tarvitsetko enemmän tavaratilaa? Uusi Santa Fe on aina 7-paikkainen, ja tarjoaa runsaasti tavaratilaa.

Calligraphy keskikonsoli

Etuistuinten väliin laskeutuva keskikonsoli

Yksi uudistetun ohjaamon merkittävimmistä uudistuksista on kojetaulusta etuistuinten väliin kaarevasti laskeutuva keskikonsoli. Nahalla verhoiltu tyylikäs ja käytännöllinen keskikonsoli käyttökytkimineen korostaa ohjaamon ensiluokkaista tunnelmaa.

Santa Fe keskikonsoli

 

Tekniikka

Santa Fe ajamisen nautinto

 

Tekniikkaa auton sisätiloissa

 

Hyundai Santa Fen uusi 12.3Dynaaminen 12,3" digimittaristo

Ohjaamon premium-luokan yleisilmettä täydentää uusi mukautettava 12.3-tuuman täysdigitaalinen mittaristo.
Digimittaristo on saatavilla lisävarusteena Style-varustetasossa ja vakiona Premium- ja Calligraphy-varustetasossa.

SAnta Fe 10,25-tuumainen kosketusnäyttöUusi 10.25" kosketusnäyttö

Kaikki mitä tarvitset, on vain yhden kosketuksen päässä. Kojetaulun päälle optimaalisesti sijoitettu 10.25-tuumainen helppolukuinen ja -käyttöinen kosketuslaajakuvanäyttö tarjoaa kirkkaan ja selkeän kuvan. Järjestelmään on rakennettu älypuhelimen näytön peilausominaisuus.

10.25" kosketusnäyttö on saatavilla lisävarusteena Style-varustetasossa ja vakiona Premium- ja Calligraphy-varustetasossa sekä Santa Fe Plug-in Style -mallisssa.

Santa Fe Vaihteiston ohjaus painikkeillaVaihteiston ohjaus painikkeilla

Vaihteistoa ohjataan kätevästi painamalla painikkeita – ohjaamossa ei ole tilaa vievää vaihteistovipua.

Santa Fe Krell-äänentoistoKRELL premium -äänentoistojärjestelmä

KRELL-äänentoistojärjestelmä tarjoaa ensiluokkaisen äänielämyksen. Kymmenen huippuluokan kaiutinta välittävät laadukkaan surround-äänimaailman, jota ohjaa ensiluokkainen 12-kanavainen 589 wattia tuottava vahvistin.

KRELL premium -äänentoistojärjestelmä on saatavilla lisävarusteena Style-varustetasossa ja vakiona Premium- ja Calligraphy-varustetasossa sekä Santa Fe Plug-in Style -mallisssa.

Suorituskykyä, taloudellisuutta ja tehoa.

Nauti taloudellisuudesta suuremmalla teholla. Uuden Santa Fen moottorivalikoima sisältää uuden vähäpäästöisen R-dieselin sekä malliston sähköistävät bensiinikäyttöiset hybridi- ja lataushybridivaihtoehdot.

HTRAC™ -nelivetojärjestelmä

Huono sää? Tiukkoja mutkia edessä? Ei ongelmaa. Uusi SANTA FE on saatavissa innovatiivisella HTRAC™ -nelivetojärjestelmällä varustettuna. Aktiivinen nelivetojärjestelmä takaa optimaalisen ajettavuuden. Se tuo lisäpitoa ja vakautta kaarreajoon. Ajaminen kaupunkien liukkailla kaduilla tai maaseudun kuoppaisilla maanteillä on aiempaa turvallisempaa sekä merkittävästi rennompaa.

Santa Fe Terrain mode

Ajotila alustan mukaan

Lunta? Hiekkaa? Mutaa? Ei ole ongelma. Terrain Mode -valitsimesta voi helposti kertoa autolle, millaisella alustalla liikutaan, ja se optimoi toiminnot alustan mukaan.

 

 

Santa Fen uusi alusta

Uusi alustarakenne

Uusi Santa Fe on rakennettu Hyundain uudelle kolmannen sukupolven alustalle, joka on mahdollistanut merkittäviä parannuksia auton suorituskykyyn, ajo-ominaisuuksiin, polttoainetaloudellisuuteen sekä koriturvallisuuteen.

Yhdistettävyys

Huippuluokan yhdistettävyys

Uusi Santa Fe on päivitetty uusimmalla älytekniikalla, kuten älypuhelinten peilaus- tai huippuluokan Bluelink® Connected Car Services -palvelulla, jonka avulla voit hallita autoa älypuhelimestasi käsin. 10,25-tuumaisen näytön navigointijärjestelmään sisältyy Hyundain LIVE-palvelujen päivitys viiden vuoden ajalle.

Santa Fe langaton lataus

Langaton latausalusta

Älypuhelimen lataamista varten rakennettu langaton latausalusta on aiempaa tehokkaampi, nopeampi ja yhtä helppo käyttää.

 

 

 

 

Santa Fen Apple Carplay

Langaton Apple Car Play™ ja Android Auto™

Apple CarPlay™- ja Android Auto™ -ominaisuuksien ansiosta voit peilata älypuhelimesi tutut sovellukset langattomasti auton 8-tuumaiseen kosketusnäyttöön. Langaton älypuhelimen peilaus on saatavana vain 8” kosketusnäytön yhteydessä.  10.25”-tuumaisen näytön yhteydessä älypuhelimen peilaus vaatii kaapelin.

 

 

BluelinkBluelink®

Hallitse toimintoja älypuhelimella. Bluelink tarjoaa saumattoman liitettävyyden ja älykkäät ominaisuudet, jotka tekevät ajamisestasi mukavampaa.

Lue lisää Bluelinkistä

 

Turvallisuus

 

Turvaa sinulle ja tärkeimmillesi

Uuden Santa Fen SmartSense -turvallisuusvarusteet ja kuljettajaa avustavat järjestelmät tuovat mielenrauhaa ajamiseen.

SAnta Fe Moottoritieajoavustin (HDA, Highway Drive Assist)Moottoritieajoavustin

Santa Fen moottoritieajoavustin (HDA, Highway Drive Assist) on varuste, jossa hyödynnetään kaista-avustimen ja mukautuvan vakionopeussäätimen antureita ja karttatietoja.

 

Santa Fe katvealueen varoitin

Varoitus katvealueella olevasta ajoneuvosta

Katvealueen varoitin (Blind-Spot Collision-avoidance Assist, BCA) hälyttää, jos oman auton katvealueella on toinen ajoneuvo joka ei näy peilistä, ja kuljettaja laittaa vilkun päälle.

Saatavana lisävarusteena Style-mallissa, vakiona Premium- ja Calligraphy-malleissa.


 

Santa Fe pysäköinti kauko-ohjauksella Pysäköinti kauko-ohjauksella

Santa Fen kauko-ohjattu pysäköinti (Remote Smart Park Assist, RSPA) auttaa, jos autolle on vain vähän tilaa. Järjestelmän avulla auton voi siirtää eteen- tai taaksepäin auton ulkopuolelta nappia painamalla.

 

Törmäyksen välttämisavustin peruutettaessa

Kuljettaja ei aina näe kaikkea, mitä auton takana tapahtuu. Törmäyksen välttämisavustin (RCCA) tarkkailee ympäristöä auton takana olevilla tutkilla, ja tarvittaessa jopa jarruttaa havaitessaan esteen.

Santa Fe (LFA)Kaistallapysymisavustin

Santa Fen kaistallapysymisavustin (Lane Following Assist, LFA) pyrkii aktivoituna olleesaan pitämään auton keskellä kaistaa, kun auton nopeus on 0 – 200 km / h.

Törmäyksen välttämisavustin

Järjestelmä (Forward Collision-avoidance Assist, FCA) varoittaa kuljetttajaa havaitessaan esteen auton edessä, ja tarvittaessa myös jarruttaa auttaakseen välttämään törmäyksen. FCA tunnistaa esimerkiksi toisen ajoneuvon, pyöräilijän tai jalankulkijan.

 

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

Hybridi

Santa Fe ajaa tannelista

SANTA FE Hybrid

Santa Fen hybridivoimalinja koostuu uudesta 1,6-litraisesta turboahdetusta ja bensiinin suorasuihkutuksella varustetusta Smartstream T-GDI-moottorista sekä 44,2 kW:n tehoisesta sähkömoottorista, joka ammentaa energiansa 1,49 kWh:n litiumionipolymeeriakusta. Auto on saatavana kaksi- tai nelivetoisena. Järjestelmän yhteenlaskettu teho on 230 hv ja vääntömomentti 350 Nm, ja se mahdollistaa pienet päästöt tinkimättä ajamisen hauskuudesta.

Santa Fe Hybridin polttoainetaloudellisuus tulee parhaiten esille kaupunki- ja taajamapainotteisessa ajossa, joskin tekniikka vähentää polttoaineenkulutusta myös matka-ajossa. Etuvetoisen Santa Fe Hybridin yhdistetty polttoaineenkulutus (WLTP) on 6,4 litraa sadalla kilometrillä, nelivetoisella mallilla litran enemmän.

Tilavaan Santa Fe Hybridiin voi asentaa myös peräkoukun, johon saa kytkeä 750 kg:n jarruttoman perävaunun tai 1650 kg:n jarrullisen.

Hybridivoimalinja ei myöskään vaikuta Santa Fen kuljetuskapasiteettiin, ja automallissa onkin viisipaikkaisena 571-782 litran tavaratila (säädettävä 2. istuinrivi). Vielä seitsemänpaikkaisenakin tavaratilaa on käytössä 130 litraa.

Santa Fe Hybrid lataa ajoakkua hidastuksissa ja jarrutuksissa sekä ajon aikana polttomoottoria mahdollisimman hyvällä hyötysuhteella käyttämällä.

Hybrid-versio on saatavana äskettäin kehitetyllä kuusivaihteisella automaattivaihteistolla (6AT), joka vaihtaa sulavasti ja on polttoainetaloudellinen.

Ladattava hybridi

Santa Fe parkissa

SANTA FE Plug-in

Plug-in Hybridin suorituskyky

Aja sähköllä* tai polttomoottorilla – sinä valitset. Nelivetoisen Santa Fe Plug-in Hybridin 265 hevosvoimaa ovat palveluksessasi!

 

1.6 T-GDi Plug-in Hybrid

Ladattava hybridi saa voimansa uudesta 1.6 T-GDi SmartStream -bensiinimoottorista ja 66,9 Kw:n sähkömoottorista. Santa Fe Plug-in Hybrid on nelivetoinen, ja sen 265 hevosvoimaa kuljettavat autoa turvallisesti ja varmasti.  Plug-in Hybrid -version vaihteistona on täysin uusi kuusivaihteinen automaattivaihteisto (6AT).

Santa Fe Plug-in Hybridin ajoakku on kapasiteetiltaan 13,8 kWh. Toimintamatka yhdistetyssä ajossa on jopa 58 kilometriä ja kaupunkiolosuhteissa 69 kilometriä.

Automallin yhdistetyt CO2-päästöt (WLTP) ovat 37 grammaa kilometrillä, joten se soveltuu hyvin myös ympäristöystävällisyyttä painottavan yrityksen työsuhdeautovalikoimaan. Yhdistetty polttoaineenkulutus (WLTP) on 1,6 l/100 km.

Santa Fe Plug-in Hybrid -mallin lataaminen onnistuu Type 2 -latauslaitteella 3,3 kW:n teholla noin neljässä ja puolessa tunnissa. Tarvittaessa käytettävissä on myös suko-pistokkeeseen soveltuva 1,8 kW:n tehoinen latauslaite.

Nelivetoinen Santa Fe Plug-in Hybrid kiihtyy paikoiltaan sadan kilometrin tuntinopeuteen 8,8 sekunnissa, ja ohituskiihtyvyys 80-120 km/h taittuu sekin rivakasti 5,9 sekunnissa.

Ladattavassa Santa Fe Plug-in Hybridissä akut on sijoiteltu niin, etteivät ne syö käytettävissä olevia sisätiloja. Autolla on myös sallittua vetää 750 kg:n jarrutonta perävaunua sekä 1350 kg:n jarrullista vaunua.

* Sisätilojen lämmittämiseen Santa Fe Plug-In Hybrid käyttää aina polttomoottorin tuottamaa lämpöä, joten polttomoottori saattaa käynnistyä silloinkin, kun ajotavaksi on valittu sähkö.

Kiinnostuitko?

Haluatko tutustua Santa Fe -malleihin tarkemmin?

Ota yhteyttä

Lue lisää SUV-uutuuksista artikkelista