Close

Pelastuskortit.

Tärkeää tietoa  pelastajille

Pelastuskortit antavat pelastushenkilökunnalle onnettomuuspaikalla tärkeää tietoa ajoneuvon rakenteesta. Pelastuskortit on tarkoitettu vain pelastusorganisaatioiden koulutettujen asiantuntijoiden käyttöön.

Voit tulostaa oman automallisi pelastuskortin ja asettaa sen kuljettajan puoleiseen häikäisysuojaan eli aurinkolippaan, mistä pelastushenkilökunta kaikissa maissa löytää sen nopeasti hätätilanteessa. Jos häikäisysuojassa ei ole säilytyspaikkaa pelastuskortille, voi sitä säilyttää hansikaslokerossa.

Hyundai-autoissa turvallisuus tarkoittaa matkustajien aktiivista ja passiivista suojaamista sekä optimaalisia varotoimia, jos onnettomuus kuitenkin tapahtuu. Euro NCAP:n (European New Car Assessment Programme) mukaisesti kaikille Hyundain täysin uusille automalleille (i10, i20, Bayon, Tucson ja IONIQ 5) on tehty pelastuskortit tammikuusta 2020 alkaen.

Pelastuskortit, uudet mallit Pelastusohjeet, vanhemmat mallit

Tietoa pelastuskorteista

Pelastuskortti on A4-kokoinen vakiomallinen kaavakuva autosta. Kortista pelastushenkilöstölle selviää nopeasti esimerkiksi mitkä korin osat ovat vahvistettua materiaalia, missä sijaitsevat pelastustyöhön vaikuttavat osat sekä korin parhaat leikkauskohdat.

Tällä hetkellä pelastuskortit löytyvät pääsääntöisesti saksalaisten valmistajien tai maahantuojien internetsivuilta. Hae oman automallisi pelastuskortti ja tulosta se väritulostimella. Pelastuskortti on veloitukseton ja kuka tahansa voi ladata sen.

Pelastuskorttia on helppo lukea kieliversiosta riippumatta, sillä siinä käytetään vakiomuotoisia symboleja. Kaikki valmistajat käyttävät samoja symboleita ja samoja värejä.