Close

Hyundain vuoden 2020 parhaat

Vuosi 2020 oli Hyundailla uusien tuotelanseerausten ja sähköistyvien voimalinjojen aktiivinen vuosi. Viimeisen 18 kuukauden aikana Hyundai on uudistanut yli 90 prosenttia Euroopan Hyundai-mallistostaan. Hyundai on myös yksi johtavista sähköistettyjen autojen toimittajista Euroopassa ‒ se on myynyt Euroopassa lähes 60 000 sähköautoa, mikä on yli 13 prosenttia sen kokonaismyynnistä. Selvitimme myös Suomen Hyundain vuoden 2020 parhaat onnistumiset.

Suomalaisten suosima Hyundai

Vuonna 2020 Hyundai ensirekisteröi Suomessa 3 128 uutta henkilöautoa markkinaosuuden ollessa 3,3 prosenttia. Automaattivaihteistojen osuus jatkoi huimaa kasvuaan ‒ vuonna 2020 peräti 80 prosentissa uusista Hyundai-autoista oli automaattivaihteisto (2019: 66 %). Merkkiuskollisuustilastossa Hyundai kuuluu TOP 4 -listalle: 69 prosenttia Hyundai-asiakkaista valitsee myös seuraavaksi autokseen Hyundain.

Vuoden eniten myyty Hyundai

Hyundain eniten myydyt henkilöautomallit Suomessa olivat syksyllä uudistunut käytännöllinen ja tyylikäs i30, jota rekisteröitiin 814 kappaletta, sekä niin ikään loppuvuodesta täysin uuden mallisukupolven saanut Hyundai i20 -mallisto, jota rekisteröitiin 769 kappaletta.

Syksyllä 2020 Hyundai i30 sai uudistetun moottorivalikoiman, uuden tyylikkään muotoilun sekä edistyneet turvallisuusjärjestelmät ja liitettävyyspalvelut. Jatkossa i30:n polttoainetaloudellisuutta parantavat uudet 48 V -kevythybridivaihtoehdot. i30 N Line -varustetaso sai uuden muotoilun ja uusia vakiovarusteita, ja se on saatavana nyt ensimmäistä kertaa myös uudessa i30 Wagonissa. Keväällä 2021 N-mallisto laajenee uudistetulla Hyundai i30 N:llä.
Lue lisää Hyundai i30-uutisia

Hyundai i20 asettaa uuden mittapuun B-segmentille mm. aktiivisilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä, joita on aiemmin totuttu näkemään vain isompien kokoluokkien autoissa. Loppuvuodesta i20 sai ensimmäiset 48 V -kevythybridivoimalinjansa, ja vuonna 2021 mallisto kasvaa täysin uusilla N Line ja N-malleilla.
Lue lisää Hyundai i20-uutisia

Vuoden yllättäjä

Vuoden positiivinen yllättäjä oli Hyundai Kona, joka nousi Suomen kolmanneksi myydyimmäksi 698 kappaleella. Kona-mallisto on tarjolla bensiinivaihtoehtojen lisäksi hybridinä sekä täyssähköautona. Vuoden 2020 aikana Hyundai Kona Electricin toimintamatka kasvoi 8 prosentilla jopa 484 kilometriin, ja sillä ajettiin uusi ennätys: yhdellä latauksella yli 1 000 km.
Lue lisää Hyundai Kona -uutisia

Sähköisen liikkumisen edelläkävijä

Hyundai pyrkii vahvistamaan asemaansa sähköisen liikkumisen edelläkävijänä ja kehittää jatkuvasti tuotevalikoimaansa ajoneuvoilla, jotka auttavat rakentamaan kestävän kehityksen ratkaisuja. Vuoteen 2025 mennessä Hyundai Motor Group aikoo tarjota 44 sähköistettyä automallia. Hyundai on myynyt vuonna 2020 lähes 60 000 sähköautoa Euroopassa, mikä on yli 13 prosenttia sen kokonaismyynnistä.

Suomessa Hyundain osuus sähköautojen osuus kokonaismyynnistä on 15 prosenttia, mikä on yli kaksi kertaa edellisvuotta enemmän (2019: 7 %). Hyundai kuuluu Suomen sähköautomerkkien TOP 3 -tilastoon.

Hyundain eniten myyty käyttövoima Suomessa oli bensiini, mikä noudattaa Suomen automarkkinaa. Kuitenkin Hyundain toiseksi myydyin käyttövoima oli sähkö ja kolmanneksi ladattava plug-in hybridi.

Lue lisää Hyundain sähköautoista ja hybrideistä.

Hyundai-verkoston vuoden parhaat

Hyundain myynti- ja huoltoverkosto kattaa koko Suomen Ahvenanmaalta (Zebra-bil) Rovaniemelle (Wetteri). Yhteensä jälleenmyyntipisteitä on 35 kpl ja valtuutettuja Hyundai-huoltoja Suomessa on 47 toimipisteessä.

Vuoden Hyundai-myyjä: Jussi Marjamäki

Tampereen Metroautolla työskentelevä Jussi Marjamäki lunasti vuoden Hyundai-myyjätittelin aktiivisuudella ja idearikkaudella. Marjamäki hoitaa Hyundai-myyntiä sekä yksityisasiakkaille että yritysmyynnin puolella, ja häntä kuvataan varmaksi luottopelaajaksi Hyundai-ketjussa.

Vuoden Hyundai-myyntipiste: Automyynti Saarakkala

Automyynti Saarakkala on vuonna 1973 perustettu perheyritys, joka toimii Kurikassa toisessa polvessa ja työllistää kahdeksan henkilöä. Automyynti Saarakkala haluaa säilyttää vuosikymmenten saatossa aikaan saadun helposti lähestyttävän imagon. Kynnys yhteydenottoon halutaan pitää matalana, ja vuoden 2020 koronahaasteiden tuiverruksissa Automyynti Saarakkala osoittikin erinomaista sopeutumiskykyä ja sosiaalisen median haltuunottoa.

Vuoden Hyundai-autotalo: Autosalpa Porvoo

Autosalpa on yli 60 vuotta toiminut perheyritys, jonka Porvoon autotalo avattiin vuonna 1967. Henkilökunnan osaamisesta ja viihtyvyydestä huolehditaan aktiivisesti, ja yrityksessä tiedetään, että erinomaisen asiakaskokemuksen pystyvät luomaan vain motivoituneet ja tyytyväiset työntekijät, jotka arvostavat omaa ja toistensa osaamista. Palkitsemisperusteissa ratkaisi vuoden 2020 osalta ihmisten tärkeä rooli yritystoiminnassa – ihmiset tekevät yrityksen.

Vuoden Hyundai-merkkihuolto: Jyväskylän Autotarvike

Jyväskylän Autotarvike osoitti vuoden mittaan kiitettävää menestystä ja hyviä tuloksia asiakastyytyväisyydessä, aktiivisuudessa ja ennakkoluulottomassa suhtautumisessa tekemiseen. Emoyhtiö R. Ruth Oy osti Jyväskylän Autotarvike Oy:n vuonna 1963. Perinteikkään konsernin tarjoama Hyundai-merkkihuolto sijoittuu Jyväskylän Sorastajantien tiloihin.