Close

Ominaisuudet.

Tutustu i30 -malliston teknisiin kohokohtiin.
Katso i30-malliston hinnat

Täynnä uusinta teknologiaa

Hyundai i30 pitää sisällään suuren määrän alan uusinta teknologiaa. Laaja kuljettajaa avustavien järjestelmien määrä sekä moderni moottoritekniikka on paketoitu hinta-laatusuhteeltaan houkuttelevaksi kokonaisuudeksi. Katso alta i30:n kohokohdat tai tutustu tarkempiin varustetietoihin hinnastosta.

Liitettävyys Turvallisuus Tekniikka

Liitettävyys

Digitaalinen ja aina ajantasalla

Bluelink®-mobiilisovelluksella* voit tarkistaa, ovatko auton ovet auki vai lukittuna, ja tarvittaessa avata tai lukita ne. Voit myös tarkistaa sovelluksesta, mihin auto pysäköity. Jos joku yrittää murtautua autoosi, saat siitä ilmoituksen puhelimeen.

Hyundai LIVE-palvelun* kautta autossa on käytettävissä ajantasaiset liikenne- ja säätiedot, pysäköintialueet ja huoltoasemien tiedot. Säätiedot LIVE-palveluihin toimittaa suomalainen Vaisala.

Lue lisää Bluelink-sovelluksesta

Kookas digimittaristo

7-tuumainen digitaalinen mittaristo* näyttää ajonaikaista tietoa helposti suoraan kuljettajan näkökentässä. Mittariston keskellä voidaan näyttää kuljettajan valinnan mukaan nopeus, navigoinnin opastus, aktiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät tai hybridimalleissa energiavirtaus.

Isompi kosketusnäyttö

Suuri, 10,25-tuumainen kosketusnäyttö* helpottaa eri toiminnallisuuksien käyttöä, kuten navigointia ja puhelimen peilaamista Apple CarPlayn tai Android Auton kautta auton keskinäytölle.

Kolme ajotilaa

Mittariston väri vaihtuu valitun ajotilan mukaan. Kun ajotilaksi on valittu normaali, väri on sininen, kuten kuvassa. Eco-ajotilan tunnusväri on vihreä, ja Sport-tilan väri on punainen.

Turvallisuus

Uusin Hyundai SmartSense -turvallisuusteknologia

Hyundai SmartSense tarkoittaa kehityksen huippua edustavia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Aktiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät tekevät ajamisesta rennonpaa ja antavat mielenrauhaa sekä sinulle että rakkaillesi.

Tutustu turvavarustelun kohokohtiin alta tai katso tarkemmat tiedot i30:n hinnastosta.

Loading
Arrow

Kaistallapysymisavustin (LFA)

Nyt myös i30-mallissa on kaistallapysymisavustin* (LFA, Lane Following Assist). Aktivoituna ollessaan se pitää auton ajokaistan keskellä, kun nopeus on 0–190 km/h.

*Vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

Arrow

Katvealueen havainnointijärjestelmä (BCW)

Katvealueen havainnointijärjestelmä* (BCW, Blind Spot Collision Warning) hyödyntää tutkia havaitakseen ajoneuvoja, jotka kuljettajalta saattavat jäädä huomaamatta. Järjestelmä ilmoittaa havaitsemistaan ajoneuvoista visuaalisesti, ja jos kuljettaja siitä huolimatta laittaa vilkun päälle, myös äänimerkillä.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

Arrow

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä* tarkkailee ympäristöä ja varoittaa kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkillä, jos auton taakse on tulossa toinen ajoneuvo tai jalankulkija.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

Arrow

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä

Vakiovarusteena i30:ssa oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee ajoneuvot ja jalankulkijat, ja varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi silloin, kun törmäystä ei voida välttää. Järjestelmä aktivoituu, kun nopeus ylittää 9 km/h ja havaitaan ajoneuvo, jalankulkija tai pyöräilijä.

Arrow

Kaistallapitoavustin

Kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keeping Assist) varoittaa kuljettajaa, jos vaikuttaa siltä että auto on tahattomasti ajautumassa kaistaviivan yli. Tarvittaessa järjestelmä pyrkii myös ohjaamaan autoa niin, että se pysyy kaistalla.

Arrow

Edessä olevan auton liikkeellelähtöilmoitus

Kuljettaja saa ilmoituksen äänimerkillä ja mittaristossa, kun edessä pysähdyksissä ollut auto lähtee liikkeelle, mikäli kuljettaja ei heti reagoi liikkeellelähtöön.

Kattavat tiedot i30:n turvavarusteista ja kuljettajaa avustavista järjestelmistä löydät hinnastosta.

Tekniikka

Suorituskyky ja taloudellisuus tasapainossa

Hyundai i30 -mallistoon on tarjolla kolme erilaista bensiinimoottorivaihtoehtoa. Hatchbackiin ja Wagoniin on saatavilla 1.5 DPi ja 1.0 T-GDi -moottorit käsivalintaisella vaihteistolla sekä 1.0 T-GDi ja 1.5 T-GDi -moottorit 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaatilla. Fastback-mallin moottori on aina 1.5 T-GDI 48V Hybrid 7DCT kaksoiskytkinautomaatilla. Myös 1.0 T-GDI -moottorin saa 48V:n kevythybridinä.

Kevythybridi

48 V -kevythybridijärjestelmä on vakiona 120 hv moottorin yhteydessä. Sen voi valita myös 100 hv:n moottorin yhteyteen. Järjestelmä säästää polttoainetta ja vähentää ajonaikaisia päästöjä.

Huomaamatonta vaihteenvaihtoa

1,0 T-GDi -moottorin yhteyteen voi valita huomaamattoman pehmeästi vaihtavan seitsemänvaihteisen kaksoiskytkinautomaatin.

Ainutlaatuinen CVVD-moottoritekniikka

Vaikka Hyundai on tullut viime vuosina tunnetuksi ennen kaikkea edistyksellisistä täyssähkö- ja hybridimalleistaan, polttomoottorien kehitykseen on panostettu niin ikään paljon. Edistyksellinen CVVD-teknologia (Continuously Variable Valve Duration) on yksi osoitus tästä. Jatkuvasti muuttuva venttiilinajoitus säätää moottorin venttiilien aukioloa ajotavan ja -olosuhteiden perusteella. Järjestelmä vähentää paitsi päästöjä ja polttoaineenkulutusta, se lisää myös moottorin suorituskykyä.

Näin i30:n kevythybriditeknologia toimii

48 V -kevythybridijärjestelmän tarjoama lisävääntö tukee polttomoottoria kiihdytettäessä, säästää polttoainetta ja vähentää pakokaasupäästöjä. Järjestelmä muuntaa pyörivien renkaiden energiaa sähköksi, joka varastoidaan pienikokoiseen akustoon. Sähkövirtaa hyödynnetään esimerkiksi liikkeellelähdöissä ja kiihdytyksissä.
Kevythybridin ja täyshybridin suurin ero on siinä, että täyshybridillä osa ajosta onnistuu pelkän sähkömoottorin voimin, kevythybridin tehtävä on tukea polttomoottoria.

Käynnistys Kiihdytys Tasainen ajo Liike-energian talteenotto Laajennettu Start/Stop-järjestelmä

Sujuvampi käynnistys

Kevythybridijärjestelmästä on hyötyä erityisesti kaupunkiliikenteessä. Sähkömoottorin tuottaman vääntömomentin ansiosta polttomoottori käynnistyy nopeammin ja tasaisemmin.

Avustaa kiihdyttäessä

Sähkömoottori tukee polttomoottoria kiihdytyksissä ja ylämäissä. Toiminto vähentää polttoaineenkulutusta ja siten pakokaasupäästöjä.

Tasainen ajo

Tasaisella nopeudella sähkömoottori on joko tyhjäkäynnillä tai akun lataustilasta riippuen generaattorina 48 V:n akulle.

Liike-energian talteenotto

Jarrutusten ja hidastusten aikana polttomoottori toimii generaattorina, joka muuntaa pyörivien renkaiden energiaa sähköksi. Sähkö varastoidaan 0,46 kWh:n akkuun myöhemmin hyödynnettäväksi.

Laajennettu Start/Stop-järjestelmä

Start/Stop-järjestelmä aktivoituu 30-0 km/h nopeuksissa. Mikäli auto havaitsee, että kuljettaja on hidastamassa pysähdiksiin esimerkiksi liikennevaloja lähestyttäessä, polttomoottori voidaan sammuttaa jo auton rullatessa. Polttomoottori käynnistyy jälleen, kun jarrupoljin vapautetaan.

Lue lisää

Tehokas N-mallisto
Tutustu N-mallistoon

Tule koeajolle
Varaa oma koeajosi

Hinnasto
Katso i30-mallien hinnat ja tekniset tiedot