Close

Hyundai Motorsport hyvästeli WRC2017-autot palkintopallituloksilla Jyväskylässä

Hyundai Motorsport saavutti kauden kymmenennessä MM-osakilpailussa Suomen MM-rallissa kaksi palkintopallisijoitusta. Maailman nopeimmassa MM-rallissa Hyundain Ott Tänak ajoi toiseksi ja Craig Breen kolmanneksi.

Kysymyksessä olivat Hyundain ensimmäiset palkintopallisijoitukset Keski-Suomen sorateillä. Kuluvan kauden ja sen kymmenen MM-osakilpailun aikana Hyundain kuljettajat ovat nousseet jo 14 kertaa palkintopallille, joka on tallin ennätys.

Suomen MM-rallissa ajettiin kaikkiaan 19 kovavauhtista erikoiskoetta, joista Hyundai-miehistöille kirjattiin yhdeksän nopeinta aikaa. Tänak kellotti seitsemän ja Breen kaksi pohja-aikaa. Ennen tämän vuoden rallia Hyundaille oli kirjattu Jyväskylästä yhteensä kahdeksan pohja-aikaa.

Hyundailla ei ole ollut Suomen MM-rallista aiemmilta vuosilta hyviä tuloksia, mutta tänä viikonloppuna taistelimme erikoiskokeiden pohja-ajoista ja koko rallin voitosta alusta loppuun. Onnistuimme melkein, mutta tärkeintä on tietää, mitä voimme tulevaisuudessa Suomessa saavuttaa. Palaamme ensi vuonna uuden hybridi-WRC:n kanssa takaisin ja yritämme nousta sen yhden sijan ylemmäksi.

Ott Tänak, Hyundai Motorsport

Kolmanneksi ajaneelle Craig Breenille palkintopallisijoitus oli tämän vuoden MM-sarjassa kolmas perättäinen. Breen johti rallia avauspäivän jälkeen ja ajoi kilpailussa kaksi pohja-aikaa.

On ylpeä hetki nousta palkintokorokkeelle Suomen rallissa ja olla osa joukkueen parasta osaamista juuri tässä rallissa. Meillä oli todella hyvä viikonloppu, ja olen rakastanut jokaista sekuntia ajaa rallia Suomessa.

Craig Breen, Hyundai Motorsport

Myös Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo oli tyytyväinen joukkueensa kokonaistulokseen.

Tulimme Suomen MM-ralliin, jossa olimme aina olleet vaikeuksissa, taistelemaan rallin voitosta loppuun asti. Kokonaispakettimme eli kuljettajamme, kartanlukijamme, insinöörit ja mekaanikkomme, olivat työskennelleet tämän rallin eteen todella kovasti. En usko, että kukaan odotti meidän olevan tänä vuonna niin lähellä voittoa. Emme koskaan lakanneet uskomasta kykyihimme, ja tämä tulos on osoitus siitä.

Andrea Adamo, Hyundai Motorsport

Suomen MM-rallin oheisluokissa WRC2:ssa Hyundain uudella i20 N Rally2:lla kilpaillut Jari Huttunen sijoittui luokassaan kolmanneksi ja rallin yleiskilpailussa sijalle 11. WRC3-luokassa kilpaillut Riku Tahko sijoittui Hyundai i20 R5:lla luokassaan viidenneksi ja rallin yleiskilpailussa sijalle 15.