Close

Suomen suosituimmat uudistuivat

Suomen eniten myydyt Hyundai-mallit ovat i20 ja i30. Molemmat uudistuivat syksyllä 2020. Uudistuksen myötä ne asettavat mittapuita kokoluokissaan turvallisuusvarusteiden ja avustavien järjestelmien osalta.

Uusi Sensuous Sportiness -muotokieli

Uudet Hyundai i20 ja i30 -mallit ovat ensimmäiset sarjatuotannossa olevat Hyundai-autot, jotka perustuvat Hyundain Sensuous Sportiness -muotokieleen. Sensuous Sportiness on Hyundain uusi muotoilufilosofia, joka nähdään jatkossa kaikissa uusissa Hyundai-malleissa i-mallistosta SUV-malleihin. “Sensuous” merkitsee tunteisiin vetoavia arvoja, joita asiakkaat voivat kokea muotoilun kautta, ja “Sportiness” viittaa noiden arvojen toteuttamiseen edistyksellisillä liikkumisratkaisuilla. Vapaasti suomennettuna se tarkoittaa aistikkaan urheilullista muotokieltä, jossa korostetaan minimalistisia ja puhtaan linjakkaita muotoja. Uusi design perustuu neljään peruselementtiin: mittasuhteisiin, arkkitehtuuriin, muotoiluun ja tekniikkaan. Uuden muotoilun tarkoituksena on luoda ja nostaa tunnearvoja keskeisempään rooliin autosuunnittelussa ja antaa uusille Hyundai-autoille erottuva ilme.

i30 Wagon etuviistosta kuvattuna i20 kuvattuna etuviistosta

Polttoainetaloudelliset 48 V -kevythybridit

Sekä Hyundai i20 että i30 -mallistot saivat uudistuksessa ensimmäistä kertaa moottorivalikoimaansa uuden 48 V -kevythybridijärjestelmän, joka vähentää moottoriversiosta riippuen 3–7 % polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä. Mitä kevythybridi sitten tarkoittaa? Polttoainesäästön lisäksi se tarkoittaa kuljettajalle helppoutta, autoon tankataan edelleen normaalisti polttoainetta.
Kevythybridiautossa on Start-Stop-järjestelmän lisäksi pieni sähkömoottori, joka avustaa liikkeelle lähtiessä ja siten auttaa vähentämään polttoaineen kulutusta.

Tietoviihdejärjestelmät ja liitettävyyspalvelut uudelle tasolle

Sekä i20- että i30-mallistot ovat saaneet uudelle tasolle päivitetyn tietoviihdejärjestelmän ja liitettävyyspalvelut. Uuteen i30-malliin on tarjolla 7-tuumainen ja i20-malliin 10,25-tuumainen uusi digitaalinen mittaristo ja navigoinnin yhteydessä värikosketusnäyttö. Kosketusnäyttö voidaan jakaa kolmeen osaan, joihin kuljettaja voi valita haluamiaan tietoja. Älypuhelimen ja auton yhteiselo on aiempaakin sujuvampaa. Keskikonsolin langaton latausalusta mahdollistaa Qi-standardin mukaisten älypuhelinten langattoman lataamisen. Apple CarPlay ja Android Auto ovat nyt käytettävissä 8-tuumaisen Display Audio -järjestelmän kanssa langattomasti ja antavat mahdollisuuden peilata iOS- ja Android-älypuhelinten toimintoja auton kosketusnäytölle.

Bluelink-otsikkokuva

Molemmissa malleissa on nyt tarjolla myös ensimmäistä kertaa Suomessa uusi Hyundain Bluelink®-telematiikka, joka mahdollistaa auton tietojen tarkastelun ja etäkäyttöominaisuuksia älypuhelinsovelluksella.

Edistyksellistä turvallisuutta

Hyundai SmartSense-turvateknologiavarusteet lupaavat mielenrauhaa. Ne pitävät sisällään useita kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Vakiovarusteina koko i20- ja i30-mallistoissa ovat Forward Collision Assist (FCA) -törmäysvaroitin ja hätäjarrutusjärjestelmä, kaistallapitoavustin (Lane Keeping Assist, LKA), kaukovaloautomatiikka (HBA), vakionopeussäädin ja mäkilähtöavustin.

LDW-kaistavahdin toimintaa kuvaava animaatio

Näiden lisäksi koko i20-malliston vakiovarustelistalla ovat älykäs nopeusrajoitusavustin (Intelligent Speed Limit Warning, ISLW), kaistavahti Lane Departure Warning (LDW) ja takamatkustajavaroitin (Rear Occupant Alert, ROA). Hyundai i20 -mallistoon on saatavilla kiitettävä valikoima edistyksellisiä uusia turvallisuusvarusteita, kuten peruutuskamera (RVM) dynaamisilla pysäköinnin ohjausviivoilla sekä navigaatiopohjainen, kaarteen mukaan nopeutta säätävä vakionopeussäädin (NSCC-C).

N:llä maustettu mallisto

Hyundai i30-mallisto on ollut jo lanseerauksestaan, syksystä 2020 alkaen, tarjolla myös N Line -versioina. N Line -varustetaso on i30-mallissa nyt aiempaakin kattavampi, ja nyt ensimmäistä kertaa tarjolla myös i30 Wagon -malliin. Hyundai i30:n N Line -mallistossa korostuu urheilullinen ulkonäkö: etusäleikkö on leveämpi ja matalampi ja ajovalot uudistuneet samoin kuin mallin
muotoilu sekä etu- että takaosassa. Leveä diffuusori viestii auton suorituskyvystä. Uudelleensijoitetut takasumuvalot antavat visuaalisen vaikutelman lähempänä maata olevasta painopisteestä.

i30 N Line etuviistosta kuvattuna

N Line -mallisto saa myös nahka-mokkanahkaverhoilulla olevat Sport-istuimet. Etuistuimet ovat sähköisesti säädettävät ja kuljettajan istuin varustettu muistipaikoin. Keväällä 2021 myös i20-mallisto laajenee täysin uudella N Line -mallilla. Myös Hyundai i20 N Line pitää sisällään suorituskyvystä viestiviä design-elementtejä niin auton sisä- kuin ulkopuolella. Jousitusta, moottorin kaasunvastetta ja pakoääniä on kehitetty urheilullisempaan suuntaan.

Muita odotettuja kevään i20- ja i30-uutuuksia ovat N-mallit molempiin mallisarjoihin. Hyundai i20 N esitellään nyt ensimmäistä kertaa. Inspiraatiota Hyundai i20 N on saanut i20 WRC -ralliautosta. Myös tässä mallissa yhdistyy monikäyttöisyys: se on yhtä aikaa valmis niin arkeen kuin radallekin.