Close

Korkealta näkee kauas

Korkeammalle on helppo asettua istumaan ja korkea ajoasento lisää matkustusviihtyvyyttä. Lue lisää mitä Oulun Wetterin Hyundain myyntipäällikkö Jari Nylander ehdottaa asiakkaille.

Oulun Wetterin Hyundain myyntipäällikkö Jari Nylander kuulee yhä useammin saman toiveen asiakkaiden saavuttua liikkeeseen: Automalli, jossa istutaan korkealla. Toive on Nylanderin mukaan usein myös eläkeläiskuljettajien mielessä – ja hyvästä syystä.

Helposti autoon ja ulos autosta

”Korkeammalle on helppo asettua istumaan. Eron huomaa vielä selvemmin, kun autosta poistutaan. Ajomatkan jälkeen ei tarvitse kohottautua ylös, vaan ennemminkin laskeudutaan alas”, Jari Nylander sanoo. Korkea ajoasento lisää matkustusviihtyvyyttä: Autosta näkee kauemmaksi, ja näköala auttaa myös taajamissa autoilevaa.

Hyundain mallistosta Nylander nostaa vertailuun kaksi kiinnostavaa automallia, i20 Active Crossin sekä KONAn. Sopivan i20 Active Crossin hankinta on Nylanderin mukaan erittäin mutkatonta. ”Sen vakiovarustus on hyvin kattava, joten ostajan päätettäväksi jää käytännössä, haluaako auton manuaali- vai automaattivaihteisena. Useimmiten auto halutaan automaattina.”

Kätevät kaupungissa Molemmat mallit ovat suosittua crossover-tyypiä: Ne ovat kaupunkiliikenteessäkin kätevän kokoisia autoja, joille on helppo löytää pysäköintipaikka. Crossoverit tunnistaa maastoautomaisen korkeasta sivuprofiilista. ”Active Cross on etuvetoinen auto, mutta sen 16 cm maavara riittää moneen tilanteeseen metsäautoteilläkin. KONAssa 17 cm maavaran rinnalle saa tarvittaessa nelivedon”, Nylander huomauttaa.

Turvallista matkaa

Sekä i20 Active Crossin että KONAn turvallisuusvarusteet ovat modernit ja hintaluokassaan hyvin kattavat. Törmäysvaroittimella varustettu automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä auttaa estämään peräänajoja. Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä havahduttaa merkkiäänellä ja ohjaa pitämään tarpeelliseksi havaitsemansa tauon. ”Kaistallapitoavustin valvoo kaistalla pysymistä ja vaaran uhatessa palauttaa auton automaattisesti kaistalleen.”

Varusteita tarpeen mukaan

Automaattivaihteisto ja neliveto palvelevat, kun aktiivinen elämäntapa edellyttää autolta enemmän suorituskykyä. Nämä löytyvät aina KONA-mallin suuremman, 1,6-litraisen turboahdetun bensiinimoottorin kumppaneina. ”Malleina KONA ja i20 Active Cross ovat samantyyppisiä, mutta KONAn sisätilat ovat vielä avarammat ja tilavammat. KONAssa on myös näistä vaihtoehdoista kattavampi varustetaso.”