Ei se tavallisin SUV

Kona N määrittelee, kuinka hauskaa ajaminen voi olla. Se tarjoaa voittavan yhdistelmän SUV-auton monipuolisuutta, kiihkeää kiihtyvyyttä, ketteryyttä ja kilparadoille rakennettuja ajo-ominaisuuksia. Tätä on N: huippusuorituskykyä ja mukavuutta niin ulkoilun ystäville kuin intohimoisille autoharrastajille.

AJANKOHTAISET EDUT

 

Lyhyesti

 

Kuumaverinen SUV

280 hevosvoiman teho ja 8-vaihteisen märkätyyppisen kaksoiskytkinvaihteiston (N DCT) nopeus. Nollasta sataan 5,5 sekunnissa ja 240 kilometrin huipputuntinopeus – Launch Controlilla. Kyllä, se on N.

 

Voimaa ja monipuolisuutta

Uusi Kona N laajentaa mahdollisuuksien rajoja niin arkiajossa kuin sorateillä. Kona N hyökkää ahnaasti mutkiin, tarjoaa ketterää ajotuntumaa ja on halutessasi aina valmis kilparadoille.

Kuin tosielämän videopeli

Pippuroi päivittäiset rutiinisi 10,25” digitaalisella mittaristolla, heijastusnäytöllä (HUD) ja vaihteiston N Power Shift -toiminnolla.

 

Ulkoasu

Tehokas ilman kompromisseja

Kun voima ja kauneus yhdistyvät SUV-autossa, tulos on vaikuttava. Kona N yhdistää urheiluauton suorituskyvyn rohkeaan ja voimakkaaseen muotoiluun.

Edestä

Keulaa hallitsevat suuret, ikoniset ilmanottoaukot ja Konan tunnusomaiset LED-ajovalot. Matalammalle sijoitettu jäähdyttäjän säleikkö ja punaiset tehosteet korostavat kilparadoilta tuttuja muotoja.

Sivulta

Etupuskurin voimakas muotoilu sulautuu kylkilinjoihin korostaen tehokkuutta ja nopeutta. Itsevarmaa olemusta täydentävät Pirelli P Zero -renkailla varustetut 19-tuumaiset erikoiskevyet kevytmetallivanteet sekä tehokkaat levyjarrut.

Takaa

Suuri kaksisiipinen kattospoileri ja ikoninen, kolmion muotoinen jarruvalo ilmentävät N-malliston rohkeaa olemusta. Tuplaputkisto kertoo huippusuorituskyvystä.

 

Sisätilat

Kilpa-ajon innoittama hallinta, jokapäiväinen mukavuus

Kona N on suunniteltu ihmisille, jotka todella rakastavat ajamista. Ohjaamo on suunniteltu mahdollisimman ergonomiseksi ja kuljettajakeskeiseksi – kaikki hallintalaitteet ovat selkeästi näkyvissä ja helposti käsien ulottuvilla. Ainutlaatuisen N-urheiluohjauspyörän ja sinisillä yksityiskohdilla koristeltujen urheiluistuimien ansiosta ohjaamo on myös yhtä tyylikäs kuin toimiva.

 

 

Urheiluistuimet

Sisäverhoilun värimaailma on energinen yhdistelmä sinistä ja mustaa. Hyvällä sivuttaistuella varustetut urheiluistuimet on verhoiltu kestävällä kankaalla, nahalla tai mokkanahalla. Auton ärhäkkäästä luonteesta muistuttavat istuinten Performance Blue -tikkaukset.

 

N-ohjauspyörä

Nahkainen N-ohjauspyörä tarjoaa erinomaista ajotuntumaa ja välitöntä ajo-ominaisuuksien hallintaa. Ohjauspyörässä on vaihtosiivekkeet, kaksi mukautettavaa pikanäppäintä ja punainen N Grin Shift -ajonhallintajärjestelmän painike.

N DCT -vaihteenvalitsin

N-logo, metalliset tehosteet sekä Performance Blue -tikkaukset viestivät urheilullisuudesta. Nahkaiset yksityiskohdat lisäävät pitoa ja parantavat tuntumaa.

 

Digitaalinen mittaristo ja monitoiminäyttö

Videopelien innoittama 10,25 tuumainen graafinen digitaalimittaristo toimii yhdessä 10,25 tuumaisen infotainment-monitoiminäytön kanssa. N- tai Sport-ajotiloissa mittaristo sisältää kilpa-ajomaisen heijastusnäytön (HUD), ja infotainment-järjestelmä korostaa pelimäistä ajokokemusta näyttämällä ajonaikaiset G-voimat, kierrosaikapäivitykset ja N-ratakartan. Aivan kuin suosikkipelisi mutta parempi ja realistisempi.

 

Tekniikka

Huippusuorituskykyä maantiellä ja soratiellä

Täysin uusi Kona N tuo jännitettä SUV-maailmaan. N tarkoittaa 280 hevosvoiman huipputehoa ja 8-vaihteisen märkätyyppisen kaksoiskytkinvaihteiston nopeutta. N tarkoittaa huippusuorituskykyä parantavia ominaisuuksia, kuten Launch Control -lähtöjärjestelmää, N Corner Carving Differential -tasauspyörästöä ja viiden eri ajotilan N Grin -ajonhallintajärjestelmää. Koe N-mallin intohimoinen suorituskyky kaikissa ajo-olosuhteissa.

 

Turboahdettu moottori

Turboahdettu 2,0-litran T-GDI-moottori kehittää räväkät 280 hevosvoimaa tehoa ja 392 newtonmetriä vääntöä. Moottori tuottaa voimaa tasaisesti läpi koko kierrosalueen, ja se reagoi kaasupolkimen liikkeisiin viiveittä. Tämä parantaa kiihtyvyyttä ja lisää ajomukavuutta paitsi moottoriradalla myös maantiellä.

N Corner Carving Differential -tasauspyörästö

Elektronisesti ohjattu kitkalukko (eLSD) takaa ainutlaatuisen, tiehen pureutuvan ajotuntuman ja parhaan mahdollisen ajovakauden vaativimmissakin kaarteissa. Järjestelmä säätelee vetäville pyörille välitettyä voimaa ja minimoi luistoa ja aliohjautumista.

 

Kaksoiskytkinvaihteisto

Märkätyyppinen N DCT -kaksoiskytkinautomaattivaihteisto tarjoaa suorakytkentävaihteiston tuntuman automaattivaihteiston mukavuudella. Manuaalitilassa vaihdetta vaihdetaan joko ohjauspyörän siivekkeillä tai vaihteenvalitsimella, mikä mahdollistaa entistäkin urheilullisemman ajamisen.

Huipputehokkaat jarrut

Kona N:n suuremmat etu- ja takajarrulevyt kestävät maksimaalisesti lämpöä, ja ne on varustettu ennakoivalla jarrutuslogiikalla, mikä tekee ajamisesta turvallisempaa.

 

Luistonestojärjestelmä

Kona N on varustettu Traction Control -luistonestojärjestelmällä sekä erityisesti N-versioon kehitetyllä Terrain Mode -toiminnolla, jotka parantavat etenemiskykyä lumessa, syvässä lumessa, hiekassa tai mudassa. Kuljettaja voi valita tilanteeseen sopivan ajotilan helposti valitsimella.

Huippusuorituskykyiset renkaat

Erityisesti Hyundaille räätälöidyt Pirelli P Zero -renkaat ovat samat, joita Hyundai-tiimit käyttävät MM-rallissa.

 

 

Elektroninen jousituksen säätö

Jousitusta ohjataan elektronisesti, jotta ajotuntuma olisi mahdollisimman tarkka ja mukautettava. Sinä määrittelet, kuinka jäykän jousituksen haluat.

 

Launch Control -lähtöjärjestelmä

Launch Control ‑lähtöjärjestelmä takaa nopeimman mahdollisen liikkeellelähdön. Järjestelmä vähentää renkaiden sutimista voimakkaissa kiihdytyksissä. Launch Controlin ansiosta auto lähtee tarvittaessa liikkeelle kuin kilpakuskin ohjaamana.

 

Moottoriäänet

Käännä musiikkia hiljemmalle ja kuuntele: hienosäädetyn pakojärjestelmän ansiosta Kona N:n moottoriäänet ovat vaikuttavat.

Turvallisuus

Turvallisuusjärjestelmät tukenasi

Konstailemattoman suorituskyvyn lisäksi Kona N tarjoaa kuljettajallensa mielenrauhaa. Hyundai SmartSense -turvallisuusteknologia suojaa sinua ja matkustajiasi uusimmilla turvallisuusjärjestelmillä ja ajoavustimilla.

 

Risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin (RCCA)

Risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin (RCCA)

Risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin (RCCA) varoittaa takaa lähestyvästä ajoneuvosta ja tarvittaessa jarruttaa automaattisesti törmäyksen välttämiseksi.

Katvealueen törmäyksen välttämisavustin (BCA)

Katvealueen törmäyksen välttämisavustin (BCA)

Järjestelmä tarkkailee tietä kahdella takapuskurin alaosaan sijoitetulla tutkalla ja varoittaa katvealueen liikenteestä. Jos suuntavilkku on päällä, järjestelmä antaa äänimerkin ja jarruttaa törmäyksen estämiseksi.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä pyöräilijöiden tunnistuksella (FCA)

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä pyöräilijöiden tunnistuksella (FCA)

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision Avoidance Assistant) tarkkailee tietä monitoimikameralla ja jarruttaa automaattisesti, jos edessä olevan auton vauhti hidastuu tai edessä on polkupyöräilijöitä tai kävelijöitä.

Kaistallapysymisavustin (LFA)

Kaistallapysymisavustin (LFA)

Kona N on varustettu kaistallapysymisavustimella (Lane Following Assist). Kun järjestelmä on kytketty päälle, se pyrkii pitämään auton ajokaistan keskellä. Järjestelmä toimii maantiellä ja kaupungissa ja 0–200 km/h nopeudessa.

Älykäs vakionopeudensäädin (SCC)

Älykäs vakionopeudensäädin (SCC)

Älykäs vakionopeudensäädin parantaa turvallisuutta ja vähentää stressiä. Järjestelmä säilyttää määritetyn välimatkan edessä olevaan ajoneuvoon vähentämällä tai lisäämällä ajonopeutta automaattisesti.

 

Liitettävyys

Rajatonta yhdistettävyyttä

N tarjoaa sinulle enemmän reaaliaikaisia ajotietoja. Näitä ovat esimerkiksi kulloinkin käytössä oleva teho, vääntömomentti, turbon kierrosluku, G-voimat sekä kierros- ja kiihdytysajat. Navigointijärjestelmän edistyneisiin yhteystoimintoihin kuuluvat muun muassa Apple CarPlay™ ja Android Auto™ -ominaisuudet, joiden avulla voit yhdistää älypuhelimesi järjestelmään ja näyttää puhelimen musiikkisisällön, puhelutiedot ja apit järjestelmän 10,25-tuumaisella kosketusnäytöllä.

 

10,25” digitaalinen N-mittaristo

Digitaalisesta N-mittaristosta näet tärkeimmät ajotiedot, turbon kierrokset ja kulloisenkin vääntömomentin.

10,25” teräväpiirtokosketusnäyttö

Performance Driving Data System -järjestelmän lisäksi navigointijärjestelmän näyttö tukee Apple CarPlay™ ja Android Auto™ -sovelluksia.

 

Bluelink®-yhdistettävyyspalvelu

Hallitse autosi toimintoja älypuhelimella. Bluelink tarjoaa saumattoman liitettävyyden ja älykkäät ominaisuudet, jotka tekevät ajamisestasi mukavampaa. Lue lisää Bluelink®-yhdistettävyyspalvelusta

 

Mukavuus

Tunne voima ja mukavuus

Huippusuorituskyky ei tarkoita, etteikö Kona N olisi käytännöllinen ja sillä ajaminen ensiluokkaisen mukavaa.

 

Heijastusnäyttö (HUD)

KONA N on ensimmäinen suorituskykyinen automme, joka on varustettu heijastusnäytöllä (HUD). Sport- ja N-tilassa heijastusnäyttö kertoo erityisellä N-grafiikalla suorituskykytietoja, kuten esimerkiksi kierrosluvun, ajonopeuden ja oikean vaihtoajan.

Lämmitettävät ja tuuletetut istuimet

Lämmin talvella ja viileä kesällä. Kuljettajan ja etumatkustajan istuimet on saatavilla lämmitys- ja tuuletustoiminnolla.

 

Takuu

5 vuoden takuu ilman kilometrirajaa

Kuten kaikki Hyundait, myös uusi KONA N on rakennettu korkeimpien laatustandardien mukaan. Tämän laadun vakuudeksi annamme autoihimme viiden vuoden takuun ilman kilometrirajaa, jotta sinä voit nauttia elämäsi tärkeistä asioista huolehtimatta autostasi. Nauti mielenrauhasta, jonka yksi alan parhaista takuista antaa sinulle – vakiona.

 

Lue lisää takuusta

 

Tulevaisuudenkestävää moottoriteknologiaa.

Kaikki uudet Hyundai KONA N -malliston bensiinimoottorit noudattavat Euro 6d -päästöstandardia.