Tuore legenda i20 N ‒ omistettu ajamisen riemulle

Rallin maailmanmestarin i20 Coupe WRC:n inspiroimana täysin uusi i20 N tuo urheilullisen suorituskyvyn elämääsi – ja adrenaliinia verenkiertoosi.

 

AJANKOHTAISET EDUT

Lyhyesti

Tehosta
nauttivalle

Tehokkaalla 204 hevosvoimaisella 1,6-litraisella GDi-turbomoottorilla varustettu uusi i20 N on yhtä tehokas kuin Rally2-ralliauto, johon se perustuu.

Urheiluauto jokapäiväiseen ajoon

Suorituskykyä ei tarvitse rakentaa käytännöllisyyden kustannuksella: i20 N sisältää Hyundain parhaat liitettävyys- ja turvaominaisuudet miellyttävän ja turvallisen ajomatkan takaamiseksi.

Valmiina vaikka moottoriradalle

Ajat sitten kaupungilla tai moottoriradalla ‒ i20 N ei vain näytä urheilulliselta, se tarjoaa päätä kääntävän suorituskyvyn silloin kun haluat.

 

Hyundai i20 N pähkinänkuoressa

✔ Valittavissa on viisi ajotilaa

✔ i20 N on varustettu mekaanisella tasauspyörästön lukolla (mLSD)

✔ Automaattinen välikaasu tekee vaihdoista urheilullisen sujuvia

✔ Säädettävä pakoäänimaailma

✔ Ratavalmis taskuraketti

✔ Bluelink-telematiikkapalvelu pitää sinut yhteydessä autoon myös etänä

 

Ulkoasu

Kiistattoman voimakas ulkomuoto

Hyundain uuden Sensuous Sportiness -muotokielen kaikki yksityiskohdat korostavat i20 N:n suorituskykyä. Aerodynaamiset linjat alleviivaavat auton asennetta ja leveyttä, etu- ja takavalojen muodot korostavat aggressiivista ilmettä ja suuret pakoputken päät toistavat moottorin voimakkaan äänen. Mallisto käsittää seitsemän ulkoväriä punaisine yksityiskohtineen. Valittavissa on lisäksi kaksivärinen ulkoväri Phantom Black -värisellä katolla.

 

 

Ruutulippukuvioin muotoiltu jäähdytinsäleikkö

Etusäleikkö tehostaa turbomoottorin ilmanottoa ja sen kuviointi on saanut inspiraationsa moottoriurheilukilpailuista tutusta ruutulipusta.

18 tuuman kevytmetallivanteet

Hyundai i20 N -mallin renkaat toimittaa Pirelli ja ne on kehitetty yksinomaan uuteen i20 N:een. Mattaharmaat vanteet ja punaiset N- jarrusatulat kruunaavat kokonaisuuden.

 

Takaspoilerin idea WRC-autosta

Hyundai World Rally Championship (WRC) -autosta sovitettu tyylikäs takaspoileri vakauttaa i20 N:n menoa suurilla nopeuksilla.

 

Sisätilat

Valmistaudu äärimmäiseen hauskanpitoon

Kiinnitä turvavyö, aseta jalkasi metallisille polkimille ja valitse N-ajotila: olet valmiina radalle.

 

N-ohjauspyörässä ote pitää

Nahalla verhoiltu N-ohjauspyörä tarjoaa käsillesi hyvän pidon sekä helposti saavutettavat hallintalaitteet. N-näppäimen avulla pääset kätevästi suosikkitoimintoihisi, joita voit valikoida toiveidesi mukaan.

 

Tukevat urheiluistuimet

Istu kuin autourheilun ammattilaiskuljettaja urheiluistuimissa, joissa on integroitu niskatuki, nahkaverhoilu ja siniset tikkaukset. Molemmat etuistuimet sisältävät myös istuinlämmityksen.

 

 

Erottuva N-vaihteenvalitsin

Vaihteenvalitsimen pää on verhoiltu nahalla, jotta ote siitä olisi pitävin mahdollinen. Tyylikäs Performance Blue -tikkaus sekä alumiinin väriset koristeet kruunaavat kokonaisuuden.

 

 

10,25 tuuman AVN-näyttö

Suurikokoinen AVN-näyttö kertoo kuljettajalle moottorin öljyn lämpötilan sekä tarkalleen tilanteen, jossa vaihde tulee vaihtaa suuremmalle vaihteelle.

10,25 tuuman digitaalinen mittaristo

Suuri digitaalinen mittaristo kertoo ajonaikaiset tiedot, kuten moottorin vääntömomentin tai turbopaineen ja pitää sinut ajan tasalla.

 

Tekniikka

Tuunattu maksimaaliseen hauskanpitoon

Uusi i20 N kiihtyy 0-100 km/h vain 6,7 sekunnissa. Ja se saa taatusti hymyn kasvoillesi.

 

 

N Corner Carving -voimansiirto

Vakiovarusteena oleva voimansiirron ohjaus siirtää suurilla nopeuksilla tapahtuvissa käännöksissä mekaanisesti voimaa etupyörien välillä parantaakseen pitoa.

Turboahdettu GDi-moottori

Uusimman sukupolven 1,6-litrainen GDi-turbomoottori on varustettu 6-vaihteisella käsivaihteistolla (6MT) ja tuottaa 204 hv huipputehon sekä 275 Nm vääntömomentin.

Rev Matching sujuviin vaihtoihin

Rev Matching -toiminto tekee pienemmälle vaihtamisesta täydellisen sulavaa sovittamalla moottorin kierrosluvun juuri sopivaksi. Helppoa: napauta ohjauspyörän punaista nappia.

 

N-brändätyt jarrusatulat

Tehokkaat etujarrut erottuvat joukosta kookkaiden jarrulevyjen sekä punaisen korostusvärin avulla.

Optimaalinen teho-painosuhde

Täysin uuteen i20 N -malliin on rakennettu esikuvansa i20 Coupé WRC:n insprimoimana yksi luokkansa parhaimmista teho-painosuhteista.

Säädä pakoäänimaailmaa

Luo täydellinen äänimaailma säädettävän pakoventtiilijärjestelmän avulla.

 

Moottoriäänet, jotka ovat musiikkia korvillesi

Suorituskyvystä kertova ärinä on seuranasi aina, kun kosket kaasupolkimeen. Jos tarvitset arkisiin ajoihin vähemmän aggressiivista ajoääntä, voit valita sen ajomoodivalitsimesta.

 

Livakasti liikkeelle ‒ Launch Control

Launch Control ‑lähtöjärjestelmä takaa optimaalisen pidon ja nopeimman mahdollisen liikkeellelähdön.

 

 

Suunniteltu ketteräksi

Hyundai i20:n alustan jokaista osa-aluetta on kehitetty optimaalisen ajettavuuden ja tarkan reagoinnin saavuttamiseksi. Yllätyksetön käsiteltävyys kaikissa sääolosuhteissa on saavutettu koria ja eri jousituskomponentteja vahvistamalla sekä uusilla jousilla ja iskunvaimentimilla.

 

Turvallisuus

Kattava turvallisuuspaketti

Hyundai SmartSense kokoaa yhteen Hyundain edistykselliset kuljettajaa avustavat turvallisuusjärjestelmät. Uusi i20 N on varustettu viimeisimmillä turvallisuus- ja ajoa avustavilla ominaisuuksilla mielenrauhasi lisäämiseksi.

 

Peruutuskamera dynaamisilla apuviivoilla (RVM)

Näet, mitä takanasi on, kun peruutat tai pysäköit. Peruutuskamera aktivoituu, kun kuljettaja laittaa pakin päälle. Kamera näyttää keskinäytössä mitä auton takana on, ja dynaamiset apuviivat osoittavat suunnan, johon auto kulkee. Auto ilmoittaa sekä äänimerkillä että visuaalisesti, jos ajolinjalla on este.

Kaukovaloautomatiikka (HBA)

Vähemmän stressiä, enemmän näkyvyyttä. Kaukovaloautomatiikka (High Beam Assist) havaitsee sekä vastaantulevat että samalla kaistalla edessä ajavat ja vaihtaa automaattisesti kaukovaloista lähivaloihin tarpeen mukaan.

 

Kaistallapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keeping Assist) varoittaa kuljettajaa, jos vaikuttaa siltä että auto on tahattomasti ajautumassa kaistaviivan yli. Tarvittaessa järjestelmä pyrkii myös ohjaamaan autoa niin, että se pysyy kaistalla.

Katvealueen havainnointijärjestelmä (BCW)

Katvealueen havainnointijärjestelmä (BCW)

Katvealueen havainnointijärjestelmä hyödyntää tutkia havaitakseen ajoneuvoja, jotka kuljettajalta saattavat jäädä huomaamatta. Järjestelmä ilmoittaa havaitsemistaan ajoneuvoista visuaalisesti, ja jos kuljettaja siitä huolimatta laittaa vilkun päälle, myös äänimerkillä.

Kaistallapysymisavustin (LFA)

Kaistallapysymisavustin (LFA)

Aktivoituna ollessaan kaistallapysymisavustin pitää auton ajokaistan keskellä, kun nopeus on 0–190 km/h.

Älykäs nopeusrajoitusavustin (ISLA)

Älykäs nopeusrajoitusavustin (ISLA)

Järjestelmä varoittaa kuljettajaa sekä äänellä että visuaalisesti, jos nopeusrajoitus ylitetään. Yhdistettynä vakionopeudensäätimeen ISLA pystyy jopa säätämään auton nopeuden itsenäisesti.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW)

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW)

Aika pitää tauko? Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä parantaa turvallisuutta tarkkailemalla ja analysoimalla jatkuvasti kuljettajan ajotapaa. Kun DAW-järjestelmä havaitsee kuljettajan ajotavan viittaavaan väsymykseen tai tarkkaamattomuuteen, se antaa äänimerkin ja ehdottaa kuljettajalle tauon pitämistä näytön viestillä.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCCW)

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCCW)

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä tarkkailee ympäristöä ja varoittaa kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkillä, jos auton taakse on tulossa toinen ajoneuvo tai jalankulkija.

 

Liitettävyys

Pysy yhteydessä

Pysy ajan tasalla ajotiedoista Performance Driving Data System -järjestelmän avulla. Se välittää tietoja voimansiirrosta, vääntömomentista ja turboahtimen tilasta. Siinä on myös kierros- ja kiihdytysajastin.

Lisävarusteena tarjolla olevalla 10,25 tuuman LCD-kosketusnäytöllä voit nauttia N-sisällöstä, yhdistää puhelimesi Apple CarPlay tai Android Auto -järjestelmillä tai käyttää Hyundain uusimpia Bluelink-palveluja.

Navigointijärjestelmä

Täysin uudessa i20 N:ssä on Apple CarPlay ™ ja Android Auto ™ -valmiudet, joiden avulla voit peilata älypuhelimen suosikkisovelluksesi LCD-kosketusnäyttöön. Voit luotaa Bluelink-älypuhelinsovelluksen tarkkaan navigointiin, liikenne-ennusteisiin ja reaaliaikaisiin reittilaskelmiin.

 

Bluelink® -älypuhelinsovellus

Bluelink-telematiikkapalvelu luo saumattoman yhteyden älypuhelimen ja Hyundai Live -palveluiden, kuten reaaliaikaisten liikenne- tai katupysäköintitietojen, välille.

Lue lisää Bluelinkistä

 

BOSE-äänentoistojärjestelmä

Nauti Bose Premium -äänentoistojärjestelmän korkealuokkaisesta äänimaailmasta ja voimakkaasta bassosta kahdeksan tehokkaan kaiuttimen sekä oman subwooferin välittämänä.

 

Takuu

5 vuoden takuu ilman kilometrirajaa

Kuten kaikki Hyundait, myös uusi i20 N on rakennettu korkeimpien laatustandardien mukaan. Tämän laadun vakuudeksi annamme autoihimme viiden vuoden takuun ilman kilometrirajaa, jotta sinä voit nauttia elämäsi tärkeistä asioista huolehtimatta autostasi. Nauti mielenrauhasta, jonka yksi alan parhaista takuista antaa sinulle – vakiona.

Lue lisää takuusta

 

Tulevaisuudenkestävää moottoriteknologiaa

Kaikkien uusien Euroopassa rekisteröitävien Hyundai-mallien bensiinimoottorit noudattavat vähintään Euro 6d TEMP -päästöstandardia. Euro 6d-TEMP yhdistää WLTP-laboratoriotestisyklin vapaaehtoiseen tien päällä toteutettavaan päästötestiin, joka tunnetaan nimellä Real Driving Emissions tai RDE.