Close

Ominaisuudet.

Tutustu Kona Electriciin tarkemmin.
Varaa koeajo

Tehoa ja toimintamatkaa

Valitsipa KONA Electricin 39 kWh:n tai 64 kWh:n akulla, auton suorituskyky tekee vaikutuksen. Suuremman akkuversion autossa sähkömoottorin teho on 150 kW (204 hv) ja pienemmän akun autossa 100 kW (136 hv). Molemmissa malliversioissa sähkömoottorin 395 Nm:n väkevä vääntö on käytettävissä välittömästi.

Katso alta KONA Electricin kohokohdat tai tutustu tarkempiin varustetietoihin hinnastosta.

Lataaminen Turvallisuus Mukavuus Yhdistettävyys

Lataaminen

Lataaminen

KONA Electricin litiumpolymeeriakku tarjoaa hyvän lataustehokkuuden niin Type 2 -kotilatausasemalla kuin CCS-pikalatauspisteellä. Auton ilmalämpöpumppu sekä akun lämmitys parantavat KONA Electricin energiatehokkuutta ja pidentävät näin auton tosielämän toimintamatkaa.

Malliuudistuksen myötä kolmevaihelataus (AC) on nyt vakiovarusteena sekä Comfort- että Style-malleissa ja myös 39,2 kWh -akkuversiossa. Fresh-varustetasossa vakiovarusteena on yksivaihelataus, mutta kolmevaihelataus on mahdollista saada lisävarusteena myös Fresh-malliin.

 

Kolmevaihelatauksen etuja

Kotona sekä julkisilla Type 2 -latausasemilla KONA Electricin lataaminen onnistuu 10,5 kW:n teholla. Teho saavutetaan 3 x 16A:n sulakkeilla, joten autoa on mahdollista ladata täydellä teholla suuressa osassa suomalaisia kotitalouksia. Mikäli kodin pääsulakkeet eivät kestä täyttä 10,5 kW:n lataustehoa, monissa kotilatausasemissa on mahdollista rajoittaa tehoa esimerkiksi puoleen. Tällöinkin KONA Electricin lataaminen onnistuu näppärästi esimerkiksi yön aikana.

Huomioi, että kolmevaihelatauksen hyödyntämiseksi käytettävän latausjohdon tulee olla kolmevaihelatausjohto. Kona Electriciin soveltuvat latausjohdot saat kilpailukykyiseen hintaan omalta jälleenmyyjältäsi. Kolmevaihelataus ei ole hyödynnettävissä seinäpistorasiasta (suko) ladattaessa. Oman kotitalouden sähköjen soveltuvuus tulee aina varmistaa alan ammattilaisen toimesta ennen sähköauton lataamista.

 

Latausajat

Sähköauton latausnopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa latausaseman teho, akuston lämpötila ja ulkolämpötila sekä akuston varaustila. Akun latausnopeus vaihtelee latauksen aikana.

Pikalataus

Pika- tai suurteholatauksella tarkoitetaan huomattavasti kotilatauslaitteita nopeampia latauslaitteita. Hyundai noudattaa Euroopassa yleistä CCS-pikalatausstandardia.

Kotilataus

Tavallisesta seinäpistorasiasta lataamista ei suositella jatkuvaan käyttöön. Vaihtoehtona on kotiin hankittava kotilatauslaite. Ennen kotilatauslaitteen asennusta suoritetaan lataustapakartoitus. Kotilatauslaitteen asennuksen hoitaa aina sähköalan ammattilainen. Kotilatauslaitetoimittajaa voit tiedustella omalta Hyundai-jälleenmyyjältäsi.

Lisää sähköautoista voit lukea täältä.

Ohjelmoitava lataus

KONA Electricin edistyneen akunhallintajärjestelmän ansiosta voit räätälöidä latausajat oman aikataulusi mukaan, hyödyntää edullisempaa yösähköä tai ohjelmoida pikalatauksen päättymään, kun akun varaustila on 80 %.

Latausajan varaaminen

Voit säästää selvää rahaa vain muutamalla napautuksella – keskusnäytöllä näkyvän latausajan varaustoiminnon avulla voit ohjelmoida latauksen aloitus- ja lopetusajat ja hyödyntää siten vuorokaudenaikoja, jolloin sähkön hinta on alimmillaan.

Latauksen hallinta etänä

Hyundai Bluelink -älypuhelinsovelluksen kautta pystyt hallitsemaan auton latausta helposti vaikkapa kotisohvalta käsin.

Turvallisuus

Turvallisuus

Hyundai SmartSense kokoaa Hyundain edistykselliset kuljettajaa avustavat järjestelmät yhteen. KONA Electric ja Hyundai SmartSense tarjoavat yhdessä viimeisimmät aktiivista turvallisuutta edistävät ratkaisut.

Tutustu turvavarustelun kohokohtiin alta tai katso tarkemmat tiedot KONA Electricin hinnastosta.

Loading
Arrow

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCCW)

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (Rear Cross traffic Collision Warning) vähentää törmäyksen riskiä. Jos kuljettaja ei peruuttaessaan huomaa estettä tai risteävää liikennettä, auto jarruttaa automaattisesti ja pysähtyy 2–4 sekunniksi. Se antaa kuljettajalle tarpeeksi aikaa joko painaa jarrupoljinta tai antaa auton jatkaa peruuttamista varoajan päätyttyä.

Arrow

Kaistallapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keeping Assist) tarkkailee tien reunaviivoja etukameran avulla. Jos auto on ohjautumassa pois kaistalta, järjestelmä varoittaa kuljettajaa ja voi tarvittaessa tehdä korjaavan ohjausliikkeen auton palauttamiseksi takaisin ajolinjalle.

Arrow

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (FCA)

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision Avoidance Assistant) tarkkailee tietä auton edessä monitoimikameralla ja jarruttaa automaattisesti havaitessaan edessä olevan auton vauhdin hidastuvan. Järjestelmä varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa vaiheittain törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi. Järjestelmä aktivoituu yli 10 km/h:n nopeudessa havaitessaan toisen ajoneuvon auton edessä.

Kaukovaloautomatiikka (HBA)

Kaukovaloautomatiikka (High Beam Assist) havaitsee sekä vastaantulevat että samalla kaistalla edessä ajavat ajoneuvot ja vaihtaa automaattisesti kaukovaloista lähivaloon tarpeen mukaan.

Kattavat tiedot KONA Electricin lukuisista turvavarusteista ja kuljettajaa avustavista järjestelmistä löydät hinnastosta.

Mukavuus

Mukavan käytännöllinen

Kona Electric on suunniteltu käytännölliseksi ja mukavaksi: sen 332 litran tavaratila kuljettaa matkatavarat sujuvasti. Lämmitettävät ja tuulettuvat etuistuimet lisäävät matkustusmukavuutta. Älykkäät ominaisuudet, kuten peruutuskamera ja head-up-näyttö, tekevät liikkumisesta turvallisempaa ja vähemmän stressaavaa.

Automaattinen ilmastointi

Määritä haluamasi lämpötila-asetus joko sekä kuljettajalle että etumatkustajalle tai vain kuljettajalle. Näin säästät helposti akkuvarausta yksin ajaessasi.

Puhelimen langaton lataus

Keskikonsoliin sijoitetun langattoman latausalustan (Qi-standardi) avulla Qi-yhteensopivan älypuhelimen lataus käy kätevästi ilman kaapeleita.

Krell Premium-äänentoistojärjestelmä

KRELL-premium-audiojärjestelmän loistava äänenlaatu takaa nautinnollisen musiikkielämyksen matkan aikana. Järjestelmässä on kahdeksan kaiutinta: kaksi 20 mm:n diskanttikaiutinta, neljä 165 mm:n bassokaiutinta, 100 mm:n keskikaiutin ja 200 mm:n subwoofer. Kahdeksankanavainen vahvistin antaa 45 watin kanavakohtaisen tehon, joka maksimoi kuuntelunautinnon.

Lämmitetyt ja tuuletetut etuistuimet

Lämmin talvella ja viileä kesällä ‒ Kona Electricin kyydissä on mukavat oltavat säällä kuin säällä. Kaikissa Kona Electricin varustetasoissa on etuistuimissa kolmiportainen lämmitystoiminto. Lisävarusteena tarjolla olevat nahkaverhoillut etuistuimet ovat myös tuulettuvat, mikä lisää matkustusmukavuutta kuumina kesäpäivinä.

Sähköinen käsijarru

Sähkötoiminen seisontajarru on sijoitettu keskikonsoliin. Kätevä ja helppo käyttää, ja sijoittelu vapauttaa tilaa auton sisätiloissa.

Peruutuskamera

Peruutuskamera tarjoaa paremman näkyvyyden sekä pysäköidessä että ajon aikana. Yhden painikkeen painalluksella takakamera näyttää myös ajaessa, mitä auton takana tapahtuu.

HUD-näyttö

Luokkansa kirkkaimpiin kuuluva HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta heijastamalla suoraan kuljettajan näkökenttään tärkeitä tietoja, kuten ajonopeuden, navigointiohjeita ja varoituksia.

Helposti säädettävä regeneratiivinen jarrutus

Yksi KONA Electricin ajettavuuden kannalta oleellinen ominaisuus on helppokäyttöisesti toteutettu regeneratiivinen jarrutus, eli hidastusenergian talteenotto. Ohjauspyörän siivekkeillä säädettävälle jarrutukselle on viisi eri voimakkuustasoa. Regeneratiivinen jarrutus on mahdollista säätää myös kokonaan pois päältä, jolloin auto rullaa energiatehokkaasti mahdollisimman pitkälle.

Regeneratiivisen jarrutuksen voimakkuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon auto jarruttaa nostettaessa kaasupoljin ylös. Yleisesti regeneratiivisesta jarrutuksesta puhutaan niin sanottuna yhden polkimen ajamisena, jolloin ennakoiden ajamalla jarrupolkimeen ei ole tarvetta koskea lainkaan.

KONA Electricin voimakkain jarrutusasetus pysäyttää auton lähes pysähdyksiin asti, oikeanpuoleista ohjauspyörän siivekettä pohjassa painamalla auto pysähtyy sulavasti täysin pysähdyksiin.
Käyttäjän helposti itse säädettävä regeneratiivinen jarrutus on kerännyt KONA Electricin käyttäjiltä positiivista palautetta, sillä sen avulla lyhyellä opettelulla autolla on mahdollista ajaa hyvin energiataloudellisesti.

Yhdistettävyys

Yhdistettävyys

KONA Electricin latauksen ja esilämmityksen hallinta on helppoa Hyundai Bluelink -älypuhelinsovelluksen kautta. Bluelinkillä auton ovet on mahdollista avata sekä lukita etänä, kuin myös reittisuunnitelman voi lähettää suoraan puhelimesta auton navigaattoriin.

Bluelink tuo autoiluun täysin uuden arkea helpottavan ulottuvuuden, kun oleelliset sähköautoiluun liittyvät ominaisuudet onnistuvat myös puhelimen kautta.

Lue lisää Bluelinkistä

Bluelinkin oleellisimmat edut

  • Tarkista akun varaustila ja katso, kuinka pitkälle autolla vielä pääsee ennen lataustarvetta. KONA Electric osaa suhteuttaa toimintamatka-arvion kuljettajan ajotapaan.
  • Jos kotitaloudessasi on edullinen yö- tai pörssisähköä hyödyntävä liittymä, voit ajastaa latauksen vuorokauden edullisimmille tunneille.
  • Talvella auton esilämmitys ja kesällä viilennys onnistuu helposti mistä tahansa, olipa auto latauksessa tai ei.
  • Sovelluksen kautta voit katsoa kartalla, minne jätit auton parkkiin.
  • Omat ja perheenjäsenten ajoneuvoasetukset voi tallentaa käyttäjäprofiileihin, jonka vaihtaminen onnistuu auton käynnistyksen yhteydessä.

Lue lisää

KONA Electricin muotoilu
Tutustu auton muotoiluun

Tule koeajolle
Varaa oma koeajosi

Hinnasto
Katso KONA Electricin hinnat ja tekniset tiedot