Close

Ominaisuudet.

Minuuttien latauksella tuntien matkalle.

Käänteentekevää teknologiaa

IONIQ 6:ssa yhdistyy elegantilla tavalla huima kattaus älykästä teknologiaa ja loistavaa suorituskykyä. Jopa 614 kilometrin toimintamatka tekee tästä täyssähköisestä sedanista käänteentekevän. Se on suunniteltu viemään sinut pidemmälle; tyylillä ja nopeasti ladaten.

Mukavuus Yhdistettävyys Turvallisuus Suorituskyky Lataaminen

Mukavuus

Miellyttävää matkantekoa ja ihastuttavaa voimaa

IONIQ 6 määrittelee uudelleen liikkumista monipuolisella määrällä uusimpia huipputeknisiä mukavuusvarusteita. Auton innovatiivinen V2L-teknologia antaa vapauden käyttää lähes mitä tahansa sähköisiä laitteita niin tienpäällä kuin määränpäässä. Voit ladata auton akusta esimerkiksi sähköistä polkupyörää, sähköpotkulautaa tai tuoda sähköt kesämökille.

Lataa auton sisäpuolella…

Voit käyttää mitä tahansa tavanomaista sähkölaitetta takamatkustajien lattiatilaan sijoitetun 230V pistorasian kautta. IONIQ 6:n Vehicle-to-Load (V2L) teknologia mahdollistaa jopa 3,6 kW:n lataustehon.

… tai missä tahansa

IONIQ 6:n kaksisuuntaisesti toimivan latauspistokkeen kautta pystyy käyttämään sähkölaitteita jopa 3,6 kW:n teholla. Kytke vain auton mukana tuleva adapteri latausporttiin ja aloita käyttö.

Älykkäät Matrix LED -ajovalot

Nauti parhaasta mahdollisesta näkyvyydestä ja turvallisuudesta uuden Intelligent Front-Lighting System (IFS) -ajovalojärjestelmän myötä. Matrix LED -ajovalot mukautuvat liikennetilanteisiin ja maksimoivat kaukovalojen käytön ilman, että muut tielläliikkuvat häikäistyvät. Auto tunnistaa edessä olevat muut ajoneuvot ja himmentää pitkät ajovalot niiden kohdalta.

Älykkäästi toimivat Matrix LED-valot

IONIQ 6:n älykkäästi toimiva Matrix LED IFS -ajovalojärjestelmä tarjoaa maksimaalista näkyvyyttä. Heijastintyyppisiin LED-ajovaloihin verrattuna Matrix LEDit ovat tehokkaammat.

8 mukautuvaa LED-moduulia

IONIQ 6:n älykkäissä IFS-ajovaloissa on LED-valoja neljässä moduulissa, joista kussakin kahdeksan erikseen ohjattavaa valoyksikköä. Auto mukauttaa valojakaumaa aktiivisesti ja automaattisesti muun liikenteen mukaan.

Käyttöesimerkki 1 Käyttöesimerkki 2 Käyttöesimerkki 3

Ei muita ajoneuvoja

Kun muita ajoneuvoja ei ole näköpiirissä, Matrix LED -ajovalot toimivat täydellä teholla tarjoten maksimaalisen näkyvyyden.

Yksittäinen ajoneuvo näkökentässä

Auton havaitessa edessä toisen ajoneuvon, se himmentää automaattisesti niitä LED-yksiköitä, jotka voisivat häikäistä kyseisen ajoneuvon kuljettajaa. Muu alue valaistaan kokoajan maksimivaloteholla.

Useita ajoneuvoja edessä

Kun edessä ajaa useampia ajoneuvoja, ajovaloja himmennetään kyseisten kaistojen kohdalta.

Ajaminen ja pysäköinti

IONIQ 6:n lukuisat ominaisuudet tekevät ajamisesta ja pysäköinnistä helpompaa ja mukavampaa.

Digitaaliset sivupeilit Tuulilasin heijastusnäyttö Pysäköintiavustin 360 asteen kamerajärjestelmä

Digitaaliset sivupeilit

Innovatiiviset kamerajärjestelmään pohjautuvat digitaaliset sivupeilit tarjoavat kirkkaan ja laajan kuvan auton sivuilta, jopa huonossa säässä. Kameroiden kuva välitetään terävästi piirtäville kojelaudan näytöille.

Tuulilasin HUD-näyttö

Kookas tuulilasin heijastusnäyttö parantaa turvallisuutta heijastamalla kuljettajan ajokenttään ajon kannalta oleellista tietoa, kuten ajonopeuden, navigointiohjeet ja nopeusrajoitukset.

Remote Smart Parking Assist 2

IONIQ 6:ssa pysäköinnin vaivattomuus on viety aivan uudelle tasolle. Remote Smart Parking Assist 2 -järjestelmä osaa pysäköidä auton automaattisesti niin taskuparkkiin kuin vino- ja suorapaikoille. Pysäköintitoimintoja pystyy käyttämään paitsi ajon aikana, myös auton ulkopuolelta auton kauko-ohjainavaimesta käsin.

Näe auton ympärille

360 asteen kamerajärjestelmä helpottaa ahtaissa parkkihalleissa sekä kaupungeissa liikkumista.

Automaattinen kaksialueinen ilmastointi

Pidä kaikki autossa matkustajat tyytyväisenä. Kuljettaja ja etumatkustaja voivat asettaa yksilöllisesti haluamansa lämpötilan, auton automatiikka hoitaa lopun.

Monipuolisesti säädettävät Relaxation-istuimet

Nojaa taakse ja rentoudu. Etumatkustajien istuimet säätyvät kahdeksaan suuntaan ja oikenevat napinpainalluksella torkkuasentoon.

Ohjauspyörä interaktiivisilla LED-valoilla

IONIQ 6:n ohjauspyörään sijoitetut Parametric Pixel LED -valot toivottavat tervetulleeksi ja viestivät ajon aikana erilaisin toiminnoin. Katso alta videot käyttöesimerkeistä.

Loading
Arrow

Tervetuloa ja näkemiin

Yhdessä matkustamon tunnelmavalaistuksen kanssa IONIQ 6:n ohjauspyörä toivottaa kuljettajan tervetulleeksi autoon.

Arrow

Puheohjaus

Ohjauspyörän valot kertovat kuljettajalle puhetunnistuksen aktivoitumisesta.

Arrow

Ajotilavalinta ja lataus

Ohjauspyörän valot pystyvät ilmaisemaan esimerkiksi valittua ajotilaa, peruutusvaihdetta sekä latauksen edistymistä.

Sulavalinjainen sedan järkevillä säilytystiloilla

Täyssähköisenä neliovisena sedanina IONIQ 6 tarjoaa järkevänkokoiset tavaratilat niin takana kuin edessä konepellin alla.

Tavaratilaa edessä ja takana

IONIQ 6 on rakennettu varta vasten sähköauton ehdoilla suunnitellulle E-GMP -alustarakenteelle, joka on mahdollistanut tavaratilan myös eteen konepellin alle. Takavetoisessa mallissa etutavaratila on 45 litran kokoinen.

Tavaratila takana

Tavaratila tarjoaa helppokäyttöistä tilaa 401 litran verran. Takapenkit taittuvat alas 40:60-suhteessa.

Liitettävyys

Pysy yhteydessä autoosi

IONIQ 6 tarjoaa mahdollisuuden pysyä yhteydessä autoon juuri sen verran kuin itse haluat. Monipuolisen Bluelink®-telematiikan avulla pystyt hallitsemaan esimerkiksi auton jäähdytystä ja lämmitystä sekä latausta etänä puhelinsovelluksen kautta. Myös auton paikantaminen, ovien avaus ja lukitseminen sekä reittiohjeiden lähettäminen etukäteen autoon onnistuvat puhelimelta käsin.

Suurikokoinen digitaalimittaristo

Teräväpiirtoinen 12,3 tuuman digitaalimittaristo on helppolukuinen.

12,3 tuuman kosketusnäyttö

Nauti helppokäyttöisestä tietoviihdejärjestelmästä ja auton asetuksista suurikokoisen kosketusnäytön kautta.

Sähköautolle tehty reittisuunnittelu

Mielenrauhaa tuo helppo reittisuunnittelu, joka osaa suositella latauspisteitä reittisi varrelta.

BOSE Premium -äänentoisto

Sähköauton hiljaisuus yhdistettynä laadukkaaseen äänentoistojärjestelmään tekee matkanteosta nautinnollista. IONIQ 6:n Bose Premium -äänentoistojärjestelmä koostuu kahdeksasta laadukkaasta kaiuttimesta.

Langaton lataus

Nopea ja helppokäyttöinen puhelimen langaton latausalusta on helposti kädenulottuvilla keskikonsolissa. Alustassa on myös viilennysominaisuus, joka vähentää puhelimen kuumenemista.

USB-portit edessä ja takana

Edessä on yhteensä kolme USB-latausporttia: kaksi USB-C -porttia ja yksi USB-A -portti. Takamatkustajille on yhteensä kaksi USB-C -latauspaikkaa.

eCall-hätäpuhelujärjestelmä

eCall-hätäpuhelujärjestelmä soittaa automaattisesti apua, mikäli ajoneuvo on ollut kolarissa ja turvatyynyt ovat lauenneet. Kuljettaja voi soittaa hätäpuhelun myös painamalla itse SOS-painiketta.

OTA-päivitettynä aina ajan tasalla

Etänä tapahtuvien kartta- ja tietoviihdejärjestelmän päivitysten ohella IONIQ 6 on ensimmäinen Hyundai, johon on mahdollista päivittää myös ajoneuvopäivityksiä OTAna (Over-the-Air). Uusimmat päivitykset ovat jatkossa muutaman sormenpainalluksen päässä, enää päivitykset tehdäkseen ei tarvitse vierailla huoltoliikkeessä. IONIQ 6 päivittyy siis uusilla ominaisuuksilla ja toiminnoilla myös autonoston jälkeen.

Bluelink®-telematiikka

Bluelink® mahdollistaa IONIQ 6:n tärkeiden toimintojen, kuten latauksen ja lämmityksen, käyttämisen myös älypuhelimen kautta.

Lue lisää Bluelinkistä

Turvallisuus

Huippuluokan turvallisuus ja kuljettajaa avustavat järjestelmät

Nauti Hyundain uusimmista turvallisuusominaisuuksista ja kuljettajaa avustavista järjestelmistä. Hyundain huippuluokan Smart Sense -turvallisuusteknologiat pitävät sisällään niin passiivisia kuin aktiivisia turvallisuusjärjestelmiä.

Täyden viiden tähden turvallisuus

IONIQ 6 on saavuttanut täydet viisi tähteä tiukoissa Euro NCAP -turvallisuustesteissä.

2-tason autonomista ajoa

Highway Driving Assist 2 -järjestelmä mahdollistaa 2-tason autonomisen ajamisen. Auto kontrolloin ajonopeutta ja etäisyyttä muihin ajoneuvoihin, ja osaa avustaa kaistanvaihdoissa.

Safe Exit Assist (SEA)

Safe Exit Assist -järjestelmä auttaa poistumaan autosta turvallisesti. Auto osaa varoittaa ja lukita hetkeksi takaovet, mikäli se havaitsee takaviistosta lähestyvän ajoneuvon.

7 turvatyynyä

IONIQ 6:ssa on seitsemän turvatyynyä. Uutena lisänä kuljettajan ja etumatkustajan välinen turvatyyny, joka auttaa estämään etumatkustajia kolhiintumasta toisiinsa.

Näe katvealueeseen

Blind-Spot View Monitor (BVM) -järjestelmä näyttää digitaalimittaristossa kuvaa katvealueesta, kun suuntavilkku kytketään päälle.

Loading
Arrow

Katvealueen törmäyksen välttämisavustin (BCA)

Järjestelmä tarkkailee katvealueita kahdella tutka-anturilla. Jos toinen ajoneuvo on katvealueella suuntavilkkua käytettäessä, järjestelmä antaa äänimerkin ja jarruttaa törmäyksen estämiseksi.

Arrow

Risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin (RCCA)

Risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin (RCCA)

Arrow

Kaistallapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin varoittaa kuljettajaa, jos vaikuttaa siltä että auto on tahattomasti ajautumassa kaistaviivan yli. Tarvittaessa järjestelmä pyrkii myös ohjaamaan autoa niin, että se pysyy kaistalla.

Katso kattava listaus kaikista IONIQ 6:n turvallisuusominaisuuksista auton hinnastosta.

Suorituskyky

Seuraavan sukupolven sähköistä suorituskykyä

IONIQ 6 tarjoaa mullistavan nopean 800 voltin akkujärjestelmän sekä hauskan sähköisen ajokokemuksen. Auto on rakennettu varta vasten sähköautoille suunnitellulle E-GMP -alustarakenteelle, joka mahdollistaa hyvien ajo-ominaisuuksien ohella avarat ja monikäyttöiset sisätilat. IONIQ 6:ssa on vakiona akuston lämmitystoiminto navigoitaessa pikalatausasemalle.

Valitse taka- tai nelivetoinen malli

IONIQ 6 on tarjolla taka- ja nelivetoisena mallina. Takavetoinen IONIQ 6 tarjoaa 168 kW:n (229 hv) ja 350 Nm:n suorituskyvyn. Nelivetoinen malli puolestaan 239 kW (325 hv) / 605 Nm. Nelivetoinen IONIQ 6 kiihtyy 0–100 km/h nopeuteen vain 5,1 sekunnissa. Molemmat automallit on varustettu suurella 77,4 kWh:n akulla.

Muokkaa suorituskykyä omiin tarpeisiisi

IONIQ 6:ssa on mahdollista muokata ajo-ominaisuuksia monipuolisesti auton tietoviihdejärjestelmän näytön kautta. Halutessasi voit esimerkiksi kesällä kytkeä nelivetoisen mallin takavetoiseksi mahdollisimman pitkän toimintamatkan saavuttamiseksi.

Ohjaus Tehonsäätö Kiihtyvyys AWD/2WD

Ohjausvasteen säätäminen

Ohjausvastetta säätämällä voit vaikuttaa siihen, kuinka paljon voimaa ohjauspyörän kääntämiseen tarvitaan. Valitse Sport-tila, kun haluat terävämmän ja tiukemman tuntuman.

 • Normal
 • Sport

Moottorin tehonsäätö

Voit valita tehonsäädön kolmesta vaihtoehdosta:

 • Maximum
 • Normal
 • Minimum

Kiihtyvyyspolkimen herkkyydensäätö

Sähkömoottorin välitön vääntö ja teho tarjoavat hauskaa ajettavuutta. Halutessasi voit kuitenkin valita IONIQ 6:ssa myös rajoitetumman kiihtyvyyden tasaisemman ja pehmeämmän kyydin saavuttamiseksi. Valitse kiihtyvyys seuraavista vaihtoehdoista:

 • High
 • Normal
 • Low

Taka- tai nelivetoinen

Nelivetoisessa IONIQ 6:ssa voit itse päättää, haluatko auton olevan nelivetoinen vai takavetoinen. Vaihtoehtona on myös automaattinen ajotila, jolloin auto kytkee nelivedon päälle tarpeen mukaan. Ajotilavalintana seuraavat vaihtoehdot:

 • AWD (All-Wheel Drive)
 • Auto AWD
 • 2WD (2-Wheel Drive)

E-Active Sound Design + BOSE

Nauti uudenlaisesta äänikokemuksesta e-Active Sound Design -järjestelmän avulla. IONIQ 6 on Hyundain ensimmäinen automalli, jossa ajoelämys täydentyy myös matkustamoon BOSE Premium -äänijärjestelmän kautta tuotetun äänimaiseman myötä. Ääneen vaikuttaa esimerkiksi auton nopeus, kiihtyvyys sekä kuljettajan autolta pyytämä vääntömomentti.

Kuuntele

Shift-by-wire ja i-Pedal

Vaihteenvalitsin ohjauspylväässä

Sähköinen shift-by-wire -ajosuunnanvalitsin on sijoitettu ohjauspyörän taakse. Käyttö on nopeaa, intuitiivista ja tarkkaa.

i-Pedal

Hidastusenergian talteenoton säätäminen on aina sormien ulottuvilla. Regeneratiivisen jarrutuksen voimakkuutta säädetään helposti ohjauspyörän siivekkeillä. Valittavissa on myös niin sanottu yhden polkimen ajaminen, jolloin auto pysähtyy täysin pysähdyksiin nostamalla jalan pois kiihtyvyyspolkimelta.

Lataaminen

Vähemmän odottelua, enemmän joustavuutta

IONIQ 6 on yksi markkinoiden nopeiten pikalataavista sähköautoista, kiitos innovatiivisen 800 voltin akkujärjestelmän. Supernopean 800 voltin latauksen ohella auto tukee myös yleisempää 400 voltin pikalatausta sekä AC-latausta.

Hyundai IONIQ 6 tukee nyt Plug & Charge -toimintoa, joka mahdollistaa latauksen aloittamisen valituilla suurteholatausasemilla ilman erillistä tunnistautumista. Lue lisää vaivattomasta Plug & Charge -latauskokemuksesta.

Monilatausjärjestelmä

IONIQ 6:lla hoidat tienpäällä pikalataukset joustavasti ja nopeasti. Voit hyödyntää niin yleisiä 400V pikalatureita, kuin supernopeita 800V latauslaitteita.

11 kW:n sisäinen laturi

Tehokas 11 kW:n sisäinen latauslaite (3 X 16A) mahdollistaa IONIQ 6:n lataamisen helposti myös kotilatauslaitteella sekä julkisilla Type2-latureilla.

15 minuutin latauksella…

… jopa 351 kilometriä toimintamatkaa.
Optimaalisissa olosuhteissa IONIQ 6 pystyy lataamaan 800V laturilla varttitunnissa jopa 351 kilometriä toimintamatkaa.
Nopeimmillaan akun lataaminen 10–80 prosentin varaukseen vie noin 18 minuuttia. Vastaavasti hitaammalla 50 kW:n pikalatauslaitteella 10–80 prosentin varaustilan saavuttaminen vie hyvissä olosuhteissa noin 73 minuuttia.
Kotona 11 kW:n latauslaitteella (3 X 16 A) lataaminen tyhjästä täyteen vie noin 7 h 10 min.

Miten usein IONIQ 6:ta pitää ladata?

Vieritä nuolta päivittäisen ajon verran, jotta näet, kuinka monen päivän välein autoa on tarvetta ladata.

Takavetoinen IONIQ 6 - päivää latausten välissä1
Nelivetoinen IONIQ 6 - päivää latausten välissä2

Kysymykseen lataustiheydestä ei ole yksiselitteistä vastausta. Sähköllä ajettaessa kokonaistoimintamatkaan ja kulutukseen vaikuttavat akun koon lisäksi mm. autossa oleva kuorma, sääolosuhteet, esilämmitys ja kuljettajan ajotyyli.

IONIQ 6 77 kWh 229 hv maksimi toimintamatka WLTP-syklin mukaan on 614 km. Todellinen toimintamatka voi vaihdella olosuhteiden mukaan.

IONIQ 6 77 kWh AWD 325 hv maksimi toimintamatka WLTP-syklin mukaan on 583 km. Todellinen toimintamatka voi vaihdella olosuhteiden mukaan.

Lue lisää sähköauton lataamisesta

Tutustu tarkemmin sähköauton lataamiseen kokoamastamme tietopaketista.

Sähköauton lataaminen