Close

Ominaisuudet.

Suuri 77,4 kWh:n akku ja tehokas 800 voltin akkujärjestelmä.
Varaa koeajo

Helppokäyttöinen ja täynnä uusinta teknologiaa

IONIQ 5 edustaa monella mittapuulla tämän hetken uusinta sähköautoteknologiaa. Hyundailla on jo usean autosukupolven kokemus sähköautoista, ja automallit ovat tulleet tunnetuiksi energiatehokkaina ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaisina. Laadun takeeksi autoille myönnetään 5 vuoden kilometrirajoitukseton takuu ja IONIQ 5:n korkeajänniteakulle 8 vuoden / 160 000 km takuu.

Vaikka IONIQ 5 on täynnä monipuolista teknologiaa, auton käyttö on helppoa ja onnistuu myös ensimmäistä sähköautoa hankkivalta. Kun itselle mieluisat ajoasetukset on kerran löytänyt, auto muistaa ne kuljettajakohtaisesti auton näytöltä valittavan ajoprofiilin avulla.

Tutustu alta IONIQ 5:n kohokohtiin ja katso tarkemmat varustetiedot hinnastosta.

Suorituskyky ja lataaminen Turvallisuus Mukavuus Yhdistettävyys

Turvallisuus

IONIQ 5:ssä on vakiona 7 turvatyynyä ja tärkeimmät aktiiviset sekä passiiviset turvallisuusvarusteet. Lisäksi autoa voi varustella lukuisilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä sekä esimerkiksi monipuolisella 360-asteisella kamerajärjestelmällä.

Mukavuus

Tilava ja hyvin toimiva matkustamo koko perheelle ja matkatavaroille. IONIQ 5 on omimmillaan niin kaupungissa kuin pidemmillä matkoilla. Autoon on saatavana runsaasti erilaisia taakkatelineitä, peräkoukkuun saa kytkeä 1600 kg:n jarrullisen ja 750 kg:n jarruttoman vaunun.

Yhdistettävyys

Bluelink-älypuhelinsovelluksen kautta IONIQ 5:n esilämmitys ja latauksen hallinta onnistuu missä tahansa. Myös auton ovet pystyy avaamaan ja lukitsemaan etänä, ja esimerkiksi lähettämään puhelimelta reittisuunnitelman suoraan auton tietoviihdejärjestelmään.

Suorituskyky ja lataaminen

Suorituskyky ja lataaminen

Hyundai IONIQ 5 on saatavilla taka- ja nelivetoisena malliversiona. Kummassakin ajoakun kapasiteetti on 77,4 kWh ja esimerkiksi lämpöpumppu kuuluu auton vakiovarusteluun. IONIQ 5 osaa myös esilämmittää akun, mikäli käyttäjä on asettanut navigaattorin tunnistaman pika- tai suurteholatausaseman määränpääksi. Auton lataus onnistuu kaikista CCS-pikalatauspisteistä, ja auto havaitsee automaattisesti, mikäli käytettävissä on ultranopea 800 V:n järjestelmä.

Kotona IONIQ 5:n lataaminen on nopeinta 11 kW:n tehoisella kotilatauslaitteella (3X16A). Tarvittaessa autoa pystyy lataamaan myös tavalliseen suko-pistokkeeseen kytkettävän tilapäislatauslaitteen avulla.

507 / 710 km

Hyundai IONIQ 5:n yhdistetty WLTP-toimintamatka on jopa 507 kilometriä (takavetoinen malli). Kaupunkiajossa WLTP-toimintamatka venyy jopa 710 kilometriin. Ajoakun kapasiteetti on 77,4 kWh.

239 kW / 605 Nm

Kahdella sähkömoottorilla varustettu nelivetoinen IONIQ 5 tuottaa 239 kW:n (325 hv) huipputehon ja huiman 605 Nm:n vääntömomentin. Takavetoisen mallin suorituskyky on 168 kW (229 hv) ja 350 Nm.

5,1 sekuntia 0-100 km/h

Nelivetoinen IONIQ 5 kiihtyy paikoiltaan sadan kilometrin tuntinopeuteen vain 5,1 sekunnissa. Takavetoinen malli 7,4 sekunnissa.

Monilatausjärjestelmä

Hyundain patentoitu akkuteknologia tukee sekä 400 että 800 voltin jännitteellä lataamista. Järjestelmä mahdollistaa IONIQ 5:n lataamisen sekä tyypillisillä 50–100 kW:n pikalatausasemilla että supernopeilla 100–350 kW:n latausasemilla (800 voltin latausasemat).

Nopea lataus kotona ja tienpäällä

Tyypillisellä 11 kW:n (3x16A) kotilatausasemalla IONIQ 5:n akun lataus kestää noin 7 tuntia 30 minuuttia (10-80 %). 50 kW:n CCS-pikalaturilla 10–80% lataus kestää noin tunnin. Hypernopealla 240–350 kW:n laturilla 10–80% lataaminen vie optimaalisissa olosuhteissa noin 18 minuuttia (800 voltin latausasemalla).

Sähkölaitteiden lataaminen autossa

Hyundai IONIQ 5:n vakiovarusteluun kuuluu Vehicle-to-Load (V2L)-tekniikka, joka mahdollistaa sähkölaitteiden lataamisen sekä käyttämisen auton ajoakun virtaa hyödyntämällä. Autossa on tavallinen suko-pistoke takapenkeillä, minkä lisäksi auton ulkopuolella latausporttiin pystyy kytkemään auton mukana vakiona toimitettavan adapterin.
Suurin ottoteho sähkölaitteille on peräti 3,6 kW, mikä vastaa kotona 16A:n sulaketta. Käytännössä autoon voi kytkeä esimerkiksi sähkögrillin, sähköpolkupyörän lataukseen tai vaikkapa mökillä pyykinpesukoneen.

Turvallisuus

Huippuluokan turvallisuutta ja edistyksellisiä ajoavustintoimintoja

Hyundai IONIQ 5 on varustettu mielenrauhaa lisäävällä Hyundai SmartSense-teknologialla, jonka älykkäät, turvallisuutta lisäävät ja kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat alan huippua.
Tutustu turvavarustelun kohokohtiin alta tai katso tarkemmat tiedot IONIQ 5:n hinnastosta.

Moottoritieajoavustin (HDA Highway Driving Assist)

IONIQ 5 pitää huolen turvallisuudesta moottoritiellä pitämällä auton keskellä kaistaa ja sopivan välimatkan päässä edellä ajavasta. Moottoritiellä auto osaa hiljentää automaattisesti mutkiin tullessa ja muuttaa nopeutta vallitsevien nopeusrajoitusten mukaiseksi.

Lisätyn todellisuuden HUD-näyttö

Tuulilasin HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta ja heijastaa kuljettajan näkökenttään tärkeitä ajonaikaisia tietoja, kuten ajonopeuden sekä navigaatio-ohjeet.

360 asteen kamerajärjestelmä (SVM)

Ahdas parkkihalli tai autopesula? Ei ongelmaa, sillä IONIQ 5:n kamerat muodostavat auton ympäriltä 360 asteen näkymän tietoviihdejärjestelmän näytölle (vakiona Premium- ja Ultimate-varustetasoissa).

7 turvatyynyä vakiona

IONIQ 5:n seitsemän turvatyynyä sekä muut passiiviset turvaominaisuudet edustavat alan parhaimmistoa. Auto sai tiukoissa Euro NCAP -testeissä täydet viisi tähteä. Yksi IONIQ 5:n turvatyynyistä on etumatkustajien väliin aukeava tyyny.

Highway Driving Assist 2

Lisävarusteinen HDA 2 -järjestelmä tuo turvallisuusvarusteluun vieläkin enemmän ominaisuuksia. HDA 2 osaa mm. avustaa aktiivisin ohjausliikkein kuljettajaa välttämään yhteentörmäyksiä risteysalueella sekä kaistaa vaihdettaessa.

HDA 2 sisältää seuraavat turvallisuusvarusteet:

Loading
Arrow

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä pyöräilijiden tunnistuksella (FCA)

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tarkkailee tietä ja jarruttaa automaattisesti, jos edessä olevan auton vauhti hidastuu tai jos ajolinjalla on polkupyöräilijöitä tai kävelijöitä.

Arrow

Katvealueen törmäyksen välttämisavustin (BCA)

Järjestelmä tarkkailee katvealueita kahdella tutka-anturilla. Jos toinen ajoneuvo on katvealueella suuntavilkkua käytettäessä, järjestelmä antaa äänimerkin ja jarruttaa törmäyksen estämiseksi.

Arrow

Risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin (RCCA)

Risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin varoittaa takaa lähestyvästä ajoneuvosta tai muusta esteestä ja tarvittaessa jarruttaa automaattisesti törmäyksen välttämiseksi.

Arrow

Pysäköinti kauko-ohjauksella (RSPA)

Kauko-ohjattu pysäköinti auttaa ahtaisiin tiloihin pysäköimisessä. Järjestelmän avulla auton voi siirtää eteen- tai taaksepäin auton ulkopuolelta avaimen nappeja painamalla.

Arrow

Älykäs vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla (SCC w/ S&G)

Enemmän turvallisuutta ja vähemmän stressiä. Järjestelmä säilyttää määritetyn välimatkan edessä olevaan ajoneuvoon vähentämällä tai lisäämällä nopeutta automaattisesti.

Arrow

Älykäs nopeusrajoitusavustin (ISLA)

Tämä puoliautonominen ajo-ominaisuus tarkkailee nopeusrajoitusliikennemerkkejä ja ehdottaa ajoneuvon nopeuden muuttamista niiden perusteella.

Arrow

Navigaatiopohjainen vakionopeudensäädin (NSCC)

Älykäs vakionopeudensäädin säilyttää määritetyn ajonopeuden sekä riittävän turvavälin edessä olevaan ajoneuvoon. Lisäksi se hyödyntää karttapohjasta tietoa ja hidastaa tarvittaessa mutkiin. Mutkan jälkeen järjestelmä kiihdyttää takaisin määritettyyn ajonopeuteen.

Arrow

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW)

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (Driver Attention Warning) parantaa turvallisuutta tarkkailemalla ja analysoimalla jatkuvasti kuljettajan ajotapaa, kuten ohjauskulmaa, ohjauspyörän vääntömomenttia ja auton sijaintia suhteessa kaistamerkintöihin. Kun DAW-järjestelmä havaitsee kuljettajan ajotavan viittaavaan väsymykseen tai tarkkaamattomuuteen, se antaa äänimerkin ja ehdottaa kuljettajalle tauon pitämistä näytön viestillä.

Turvallisen poistumisen avustin lapsilukolla

Turvallisen poistumisen avustin varoittaa takaa lähestyvistä ajoneuvoista ja tarvittaessa lukitsee takaovien lapsilukot.

Kaukovaloautomatiikka

Kaukovaloautomatiikka havaitsee sekä vastaantulevat että samalla kaistalla edessä ajavat ajoneuvot ja vaihtaa automaattisesti kaukovaloista lähivaloon tarpeen mukaan.

Katvealueen näyttö mittaristossa

Järjestelmä näyttää oikean ja vasemman katvealueen digitaalimittariston näytöllä. Kamerat aktivoidaan suuntavilkkua käyttämällä.

Mukavuus

Huippuluokan mukavuus

Hyundai IONIQ 5:n vertaansa vailla olevat sisätilat tarjoavat matkustusmukavuutta niin vilkastempoiseen kaupunkiliikenteeseen kuin pidemmille matkoille. Ylellisen mukavaksi suunnitellussa matkustamossa on panostettu käytännöllisyyteen: pientavarat löytävät paikkansa niille suunnitelluista lokeroista, älylaitteet sekä suurempaa tehoa ja suko-pistoketta vaativat sähkölaitteet saa ladattua autossa, istuimet säätyvät monipuolisesti myös takana.

IONIQ 5:n tavaratila on 527 litraa, ja takaistuimet taittamalla se voidaan kasvattaa lähes 1600-litraiseksi. Monipuolisuuden lisäämiseksi takaistuimia voidaan liu’uttaa eteenpäin jopa 135 mm ja taittaa 60:40-suhteessa.

Bose® Premium -äänentoisto

Bose® Premium -äänentoistojärjestelmän kahdeksan kaiutinta ja subwoofer tarjoavat kristallinkirkasta äänentoistoa (vakiona Premium- ja Ultimate-varustetasoissa).

Sähköisesti säädettävät istuimet

Etuistuimia voidaan säätää kahdeksaan suuntaan – jopa makuuasentoon asti (kuljettajalle Premiumissa vakiona, etumatkustajalle Ultimatessa vakiona). Premium- ja Ultimate-malleissa myös takaistuimet ovat sähköisesti säädettävissä.

Automaattinen kaksialueilmastointi

Automaattisen kaksialueilmastoinnin avulla kuljettaja ja etumatkustaja voivat säätää itse haluamansa sisälämpötilan. Valitse vain haluamasi lämpötila ja järjestelmä tekee loput.

Sähkökäyttöinen Hands free -takaluukku

Sähkökäyttöinen takaluukku avautuu automaattisesti, kun järjestelmä havaitsee älyavaimen olevan ajoneuvon läheisyydessä vähintään 3 sekunnin ajan. Ominaisuus on erityisen käytännöllinen suurten kantamusten lastaamisessa.

Yhdistettävyys

Auto aina taskussasi

Verkkoon ja älypuhelimen Bluelink-sovellukseen yhdistettynä IONIQ 5 saa runsaasti hyödyllisiä lisäominaisuuksia, kuten esimerkiksi ajantasaiset ruuhka- ja säätiedot, auton latauksen etähallinnan sekä mahdollisuuden avata ja lukita ovet puhelimen kautta sekä esilämmittää tai -viilentää auto missä tahansa. Bluelink® Connected Car Services -palvelu on käytössäsi veloituksetta ensimmäiset kolme vuotta. Kolmen vuoden ilmaisen jakson jälkeen palvelun hinta on 9,90 € / kk.

Matkapuhelimen langaton lataus

Keskikonsolin tehokkaassa älypuhelimen langattomassa latausalustassa on jäähdytystoiminto, joka lisää turvallisuutta estämällä älypuhelimen ylikuumenemisen.

E-Call-hätäpuhelujärjestelmä

E-Call soittaa automaattisesti apua paikalle, jos tapahtuu onnettomuus, jossa turvatyynyt laukeavat. Hätäapua on mahdollista saada ympäri vuorokauden myös SOS-painiketta painamalla.

USB-portit edessä ja takana

Kannettavien sähkölaitteiden lataaminen käy helposti neljällä USB-portilla. Edessä portteja on kaksi, joista toinen on datapistoke. Takaistuimilla on kaksi USB-porttia.

Lue lisää

IONIQ 5:n muotoilu
Lue lisää IONIQ 5:n muotoilusta

Varaa auton koeajo
Varaa oma koeajosi

Hinnasto
Katso IONIQ 5:n hinnat ja tekniset tiedot