Close

Muotoilu.

Tutustu IONIQ 5:n palkittuun muotoiluun.

Ota yhteys jälleenmyyjään ja varaa koeajo

Konseptiauton muodot, hämmästyttävän suuri matkustamo

IONIQ 5:n muotoilu on kunnianosoitus Hyundain suunnitteluperinteille. Samalla se tuo tuotantoautoon kiitellyn Concept 45 EV -konseptiauton muodot. Erityisesti 256:sta yksittäisestä pikselistä koostuvat led-päiväajovalot antavat IONIQ 5:lle mieleenpainuvan ulkomuodon.

IONIQ 5 on Hyundain ensimmäinen E-GMP-perusrakenteelle suunniteltu auto. Täysin sähköauton ehdoilla suunniteltu alusta kätkee akuston ja sähkömoottorit sisäänsä niin, että matkustajien tilat ovat parhaalla mahdollisella tavalla hyödynnettävissä. Sisätilojen avaruutta korostaa tasainen lattia, minkä ansiosta myös takakeskipaikalla on hyvät jalkatilat. Myös etupenkkien välistä keskikonsolia pystyy liu’uttamaan eteen- ja taaksepäin (Premium- ja Ultimate-varustetasoissa).

Ajatonta muotoilua

Clamshell-tyylisen konepellin alta pilkistävät pikseliajovalot antavat autolle määrätietoisen ja erottuvan ilmeen.

Sisällä kierrätysmateriaaleja

IONIQ 5:n sisätilamateriaaleissa on hyödynnetty esimerkiksi kierrätettyjä PET-muovipulloja, luonnonmukaisia kuituja ja ympäristöystävällisesti käsiteltyä nahkaa.

Lepoasentoon taittuvat istuimet

IONIQ 5:een on saatavana napin painalluksella lepoasentoon taittuvat etuistuimet erillisellä reisituella. Pitkällä matkalla lataustauot voi näin ollen viettää vaikkapa lyhyet torkut ottamalla.

Digitaaliset sivupeilit

IONIQ 5:n uuteen Ultimate-varustetasoon kuuluvat vakiona digitaaliset sivupeilit. Ne pienentävät ilmanvastusta ja tarjoavat IONIQ 5 -kuljettajalle selkeän näkymän taakse huonollakin säällä.

Valitse värisi

Näyttäviä ja käytännöllisiä yksityiskohtia

Puhdaslinjaisesta ja erottuvasta muotoilusta huolimatta IONIQ 5 on suunniteltu auton käytännöllisyyttä unohtamatta. Kuvissa hatchback-korimallia muistuttavan auton mittasuhteet saattavat yllättää, sillä kolmemetrinen akseliväli ja yli 4,6 metrin kokonaispituus tekevät IONIQ 5:stä todellisen tilaihmeen.

Aktiivinen ilmanottoaukko

Etupuskuriin rekisterikilven alapuolelle integroidut aktiiviset ilmanottoaukot avautuvat automaattisesti jäähdytystarpeen mukaan. Suljettuina ne pienentävät auton ilmanvastusta.

Shift-by-wire -vaihteenvalitsin

Ohjauspylvääseen sijoitettu vaihteenvalitsin on tyylikäs ja helposti käden ulottuvilla.

Tavaratilat edessä ja takana

Kookasta 527 litran tavaratilaa täydentää 57 litran tavaratila edessä konepellin alla (nelivetomallissa 24 l).

Digitaalinen mittaristo

Kojelaudan yhtenäiseen taustaan integroidut 12,25 tuuman infotainment-kosketusnäyttö ja 12,25 tuuman digitaalimittaristo muodostavat tyylikkään ja helppokäyttöisen kokonaisuuden.

Saatavana myös mattaväri

IONIQ 5:n yhdeksästä ulkoväristä kolme on mattapintaisia.

Rajoitukset mattavärisen auton pesussa

Autopesukonetta, jossa käytetään pyöriviä harjoja, ei saa käyttää mattaväriselle autolle. Ns. harjapesu voi vahingoittaa ajoneuvon pintaa. Älä käytä höyrypesuria tai muuta korkean lämpötilan pesulaitetta. Auton pinnasta saattaa irrota öljyä, joka voi jäädä maalipintaan näkyviin vaikeasti puhdistettavana tahrana.

Käytä vain mattapinnalle suunniteltuja pesuaineita, jotka eivät sisällä vahoja tai hiovia ainesosia. Jos vahaa levitetään maalipinnalle, poista se välittömästi silikoninpoistoaineella ja jos pinnalla on pikeä tai tervaa, käytä puhdistukseen tervanpoistoainetta. Varo kuitenkin käyttämästä liikaa voimaa maalipintaa puhdistaessasi.

Mattaväriselle autolle vain käsinpesu

Käytä pesemiseen mikrokuituliinaa tai -sientä. Kuivaa auto heti pesun jälkeen mikrokuituliinalla. Älä käytä viimeistelyvahaa sisältäviä aineita. Jos ajoneuvon pinta on hiekkainen tai erittäin likainen, puhdista pinta vedellä ennen auton pesua.

Teippi

Älä teippaa mattaväriseen autoon mitään.

Tärkeää!

Mattapintaisissa autoissa on mahdotonta korjata vain vaurioitunutta aluetta, vaan näissä tapauksissa koko osa on maalautettava uudelleen.

Ympäristöystävällinen sisustus

IONIQ 5:n sisätilojen materiaaleissa on hyödynnetty kierrätysmateriaaleja sekä luonnollisia uusiutuvia raaka-aineita. Esimerkiksi laadukkaan istuinverhoilun kankaaseen on punottu 32 PET-muovipullon materiaali, lattiamatoissa on hyödynetty sokeriruokoa ja ovipaneelit on maalattu rapsi- ja maissiöljyistä valmistetulla maalilla.

Sisävärit

Dark Green/Dove Gray -sisustus

Sisävärit

Dark Pebble Gray/Dove Gray -sisustus

Sisävärit

Obsidian Black -sisustus

Lue lisää

Hyundain sähköautot
Lue lisää sähköautoista

IONIQ 5:n ominaisuudet
Tutustu auton ominaisuuksiin

Hinnasto
Katso IONIQ 5:n hinnat ja tekniset tiedot