Minun, sinun, meidän Hyundai i30

Luotu turvalliseksi. Luotu yhdistettäväksi. Luotu Sinulle.

Uusi i30 tarjoaa rohkeaa muotoilua, luokkansa parhaat turvaominaisuudet, Bluelink®-palvelun* ja tehokkaat mutta taloudelliset 48 V -kevythybridimoottorit.
*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovaruste Style-ja N Line malleissa. Vaatii älypuhelimen.

 

AJANKOHTAISET EDUT

 

PYYDÄ TARJOUS

Varaa koeajo

 

Sisätilat

Hienostunutta, sujuvaa ja mukavaa

Uuden i30:n uniikki muotoiluasenne näkyy myös auton sisätiloissa. Herkulliset yksityiskohdat ja korkealaatuiset materiaalit odottavat sinua uudistuneen matkustamon sisällä. Koe värit, verhoilut ja uusin multimediatekniikka, jotka kutsuvat sinua rentoutumaan ja nauttimaan turvallisesta ja mukavasta ajamisesta.

 

 

Uudet istuinverhoilut

Valitse verhoilu* makusi mukaan – valikoimassa on kolme uutta väriä: Pewter-harmaa, Ebony-ruskea ja Moss-harmaa. Verhoilumateriaaliksi saat kankaan, nahan tai niiden yhdistelmän.

*Saatavana olevat värit ja materiaalit riippuvat auton malliversiosta (Fresh, Comfort, Style ja N Line).

Tekniikka

 

Taloudelliset ja edistykselliset moottorit ja vaihteistot

Uusi i30 tuo mukanaan 48 V -kevythybriditekniikkaa, joka vähentää polttoaineenkulutusta ja sen myötä hiilidioksidipäästöjä. Kevythybriditekniikkaa on bensiinimoottoreidenn parina, ja niiden yhteydessä on aina 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto (DCT).

 

 

 

Bensiinimoottorit

Uuden i30-mallin tehokkain moottori on uusi 1,5-litrainen 159 hevosvoimainen T-GDi-moottori, joka edustaa 48 V -kevythybriditekniikkaa.

1,5 litran DPI-moottorista on saatavana 110 hv:n versio, jossa on 6-vaihteinen käsivaihteisto, ja 1,0-litrainen T-GDi-moottori, jossa on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 7-vaihteinen DCT-automaattivaihteisto.

 

48 V -kevythybridijärjestelmä

Sähkömoottorin käyttämä virta kerätään ottamalla liike-energiaa talteen. Esimerkiksi alamäessä tai jarruttaessa sähkömoottori toimii generaattorina ja osallistuu auton vauhdin hidastamiseen. Se muuntaa pyörivien renkaiden energiaa sähköksi, joka varastoidaan akustoon. Kertynyttä virtaa hyödynnetään esimerkiksi liikkeellelähtiessä ja muissa ajon aikaisissa kiihdytyksissä.

i30-mallin uusi  48 V -kevythybridijärjestelmä säästää polttoainetta, vähentää pakokaasupäästöjä ja tuo polttomoottorille lisää vääntömomenttia kiihdytettäessä.

 

Sujuvampi käynnistys

Erityisesti kaupunkiliikenteessä on hyötyä siitä, että polttomoottori käynnistyy nopeammin ja tasaisemmin 48 V -akun tuottamaa vääntömomenttia hyödyntäen.

Avustaa kiihdyttäessä

Sähkömoottori tukee polttomottoria kiihdytyksissä ja ylämäissä. Toiminto vähentää polttoaineenkulutusta ja siten pakokaasupäästöjä.

Latautuu ajaessa

Tasaisella nopeudella sähkömoottori on akun lataustilasta riippuen joko tyhjäkäynnillä tai  generaattorina 48 V:n akulle.

 

Hyötyjarrutus

Jarrutuksen ja auton rullaamisen aikana generaattori ottaa talteen liike-energiaa ja muuntaa sen sähköksi. Sähkö otetaan talteen 48 V -akkuun ja hyödynnetään ajon aikana.

Laajennettu Start/Stop-järjestelmä

Start/Stop-järjestelmä aktivoituu, kun auton nopeus on alle 30 km/h. Polttomoottori sammuu jo rullatessa, ei vasta auton pysähdyttyä. Autossa pysyy kuitenkin virta normaalisti päällä.

 

 

 

Yhdistettävyys

Yhdistä autosi ja puhelimesi

Bluelink®-mobiilisovelluksella* voit tarkistaa, ovatko auton ovet auki vai lukittuna, ja tarvittaessa avata tai lukita ne. Voit myös tarkistaa sovelluksesta, mihin auto pysäköity. Jos joku yrittää murtautua autoosi, saat siitä ilmoituksen puhelimeen.

Hyundai LIVE-palvelun* kautta autossa on käytettävissä ajantasaiset liikenne- ja säätiedot, pysäköintialueet ja huoltoasemien tiedot. Säätiedot LIVE-palveluihin toimittaa suomalainen Vaisala.

*Vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa, lisävarusteena Comfort-malliin.

Lue lisää Bluelinkistä

Apple CarPlay ja Android Auto

Uudessa i30:ssa voit peilata älypuhelimen toimintoja auton keskinäyttöön*, josta niiden käyttäminen ajon aikana on helpompaa ja turvallisempaa.

*Apple CarPlay™ ja Android Auto™ lisävarusteena Fresh-malliin. Vakiovarusteena Comfort-, Style- ja N Line-malleissa.

 

Turvallisuus

Hyundai SmartSense

Hyundai SmartSense tarkoittaa kehityksen huippua edustavia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Aktiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät tekevät ajamisesta rennompaa ja antavat mielenrauhaa sekä sinulle että rakkaillesi.

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

 

Kaistallapysymisavustin

Nyt myös i30-mallissa on kaistallapysymisavustin* (LFA, Lane Following Assist). Aktivoituna ollessaan se pitää auton ajokaistan keskellä, kun nopeus on 0–190 km/h.

*Vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

 

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä

Vakiovarusteena i30:ssa oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (FCA, Forward Collision-Avoidance Assist) havaitsee ajoneuvot, jalankulkijat ja pyöräilijät, ja varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi silloin, kun törmäystä ei voida välttää. Järjestelmä aktivoituu, kun nopeus ylittää 9 km/h ja havaitaan ajoneuvo, jalankulkija tai pyöräilijä.

Katvealueen havainnointijärjestelmä

Katvealueen havainnointijärjestelmä* (BCW, Blind Spot Collision Warning) hyödyntää tutkia havaitakseen ajoneuvoja, jotka kuljettajalta saattavat jäädä huomaamatta. Järjestelmä ilmoittaa havaitsemistaan ajoneuvoista visuaalisesti, ja jos kuljettaja siitä huolimatta laittaa vilkun päälle, myös äänimerkillä.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

 

 

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä* tarkkailee ympäristöä ja varoittaa kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkillä, jos auton taakse on tulossa toinen ajoneuvo tai jalankulkija.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

 

Edessä olevan auton liikkeellelähtöilmoitus

Kuljettaja saa ilmoituksen äänimerkillä ja mittaristossa, kun edessä pysähdyksissä ollut auto lähtee liikkeelle, mikäli kuljettaja ei heti reagoi liikkeellelähtöön.

Kaistallapitoavustin

Kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keeping Assist) varoittaa kuljettajaa, jos vaikuttaa siltä että auto on tahattomasti ajautumassa kaistaviivan yli. Tarvittaessa järjestelmä pyrkii myös ohjaamaan autoa niin, että se pysyy kaistalla.

 

Helpompaa pysäköintiä

Peruutuskamera aktivoituu, kun kuljettaja laittaa pakin päälle. Kamera näyttää keskinäytössä mitä auton takana on, ja dynaamiset apuviivat osoittavat suunnan, johon auto kulkee. Auto ilmoittaa sekä äänimerkillä että visuaalisesti, jos ajolinjalla on este.

*Peruutuskamera lisävarusteena Fresh-malliin, vakiovarusteena Comfort-, Style- ja N Line-malleissa. 

N Line

Uusi i30 N Line

Urheilullinen N Line nostaa i30-kokemuksesi uudelle tasolle. Sen ylelliset muotoiluelementit ja dynaamisempi kulku ovat suorituskykyisen i30 N:n innoittamia.

Rohkea ulkonäkö

Uudistuneen i30 N Linen muotoilua hallitsevat leveämpi etusäleikkö ja uusi takapuskuri, jotka antavat autolle voimakkaan ja energisen vaikutelman. Lentokoneiden muotoilusta inspiraatiota saanut alempi etusäleikkö hallitsee keulan ilmettä. Kylkien siipimäinen muotoilu parantaa auton aerodynamiikkaa.

Leveä diffuusori luo urheilullisen vaikutelman, ja sumuvalojen paikka puskurissa kohdistaa visuaalisen painopisteen matalalle. Uuden i30 N Linen 18-tuumaiset vanteet näyttävät nopeilta jopa auton ollessa paikallaan.

 

N Line -tunnus

Auton kyljessä oleva N Line -tunnus antaa vinkin urheilullisesta luonteesta.

Musta takaspoileri

Aerodynaamiseen mustaan takaspoileriin on upotettu leveä jarruvalo.

 

Valmiina matkaan

N Line -istuimet antavat hyvän sivuttaistuen mutta ovat silti mukavat. Istuinosan pituutta voi säätää kuljettajan mittoihin sopivaksi, ja ristiseläntuki säätyy sähköisesti. N Line -malliin on saatavana perferoitu nahkainen ohjauspyörä ja teräspintaisetpolkimet. Vaihteenvalitsimen nahkaisesta kädensijasta saa napakan otteen, ja punaiset yksityiskohdat lisäävät urheilullista tunnetta.

Ulkoasu

 

Valmiina lähtemään minne vain – tyylillä

Uusi i30 on saanut ylleen uudistuneita upeita muotoja. Auton keula korostaa sen modernia ilmettä, ja takaosa on elegantti. Malli on saanut uudistuessan kolme uutta ulkoväriä: Dark Knight, Silky Bronze ja Sunset Red. Muut kuusi tarjolla olevaa ulkoväriä ovat Polar White, Phantom Black, Engine Red, Stellar Blue, Platinum Silver ja Olivine Grey.

 

Luonnoksesta valmiiksi tuotteeksi

Uuden automallin suunnittelun ensivaiheessa designilla on suuri rooli. Suunnittelijat pyrkivät löytämään muotoja ja trendejä, jotka miellyttävät silmää ja kestävät aikaa. Hyundai tutkii kuluttajien mieltymyksiä maailmanlaajuisesti luodakseen autoja, jotka ovat mieluisia nyt ja tulevaisuudessa.

 

Kolmiulotteinen etusäleikkö korostaa leveää, modernia keulaa. Tyylikkäät V:n muotoiset led-päiväajovalot* ja uudelleen muotoillut ajovalot viimeistelevät ilmeen.

*Vakiovarusteena Style- ja N Line -malleissa, lisävarusteena Comfort-malliin.

 

Linjakas muotoilu yhdistää etu- ja takavalot toisiinsa tyylikkäästi. Erityisesti uudistunutta i30-mallia varten suunnitellut alumiinivanteet ovat saatavana 16- ja 17-tuumaisina*.

* Lisävarusteena Comfort- ja Style-malleihin.