Close

Ominaisuudet.

Tutustu i20:n tekniikkaan ja turvallisuuteen.
Varaa koeajo

Huippuluokan ominaisuudet hauskanpitoon

Hyundai i20 erottuu kokoluokassaan uusimpien turvallisuusominaisuuksien ja taloudellisen suorituskyvyn myötä. Auto on samaan aikaan hauska ja käytännöllinen moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen.

Tekniikka Liitettävyys Turvallisuus

Tekniikka

Enemmän vaihtoehtoja. Entistä tehokkaampi.

Hyundai i20:n moottorimallistossa on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla 48 V -kevythybridijärjestelmä, joka vähentää 3‒4 % auton polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä. Kevythybridijärjestelmä on Suomessa tarjolla 120-hevosvoimaisen 1,0 T-GDi -bensiinimoottorin ja 7-DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteiston yhteydessä.

Tarjolla on myös ilman kevythybridijärjestelmää 100-hevosvoimainen 1,0 T-GDi -bensiinimoottori, jonka yhteydessä autossa on 7-DCT-automaattivaihteisto tai 6-vaihteinen käsivaihteisto. Kolmas moottorivaihtoehto on nelisylinteinen 84-hevosvoimainen 1,2 litran MPi-moottori viisivaihteisella käsivaihteistolla.

Edeltäjämalliinsa verrattuna uusi Hyundai i20 painaa 4 % vähemmän, mikä lupaa sille myös kilpailukykyiset CO2-arvot. Painonpudotus tarkoittaa taloudellisempaa liikkumista ajomukavuudesta tinkimättä. Myös automaattinen moottorin sammutus- ja käynnistysjärjestelmä (Idle Stop and Go, ISG) takaa osaltaan uutuudelle hyvän polttoainetaloudellisuuden.

Energian talteenotto

Sähkömoottorin käyttämä virta kerätään ottamalla liike-energiaa talteen. Esimerkiksi alamäessä tai jarruttaessa sähkömoottori toimii generaattorina ja osallistuu auton vauhdin hidastamiseen. Se muuntaa pyörivien renkaiden energiaa sähköksi, joka varastoidaan akustoon. Kertynyttä virtaa hyödynnetään esimerkiksi liikkeelle lähtiessä ja muissa ajon aikaisissa kiihdytyksissä.

i20-mallin uusi 48 V -kevythybridijärjestelmä säästää polttoainetta ja vähentää pakokaasupäästöjä, ja tuo polttomoottorille lisää vääntömomenttia kiihdytettäessä.

Käynnistys Kiihdytys Tasainen ajo Liike-energian talteenotto Start/Stop-järjestelmä

Sujuvampi käynnistys

Kevythybridijärjestelmästä on hyötyä erityisesti kaupunkiliikenteessä. Sähkömoottorin tuottaman vääntömomentin ansiosta polttomoottori käynnistyy nopeammin ja tasaisemmin.

Avustaa kiihdyttäessä

Sähkömoottori tukee polttomoottoria kiihdytyksissä ja ylämäissä. Toiminto vähentää polttoaineenkulutusta ja siten pakokaasupäästöjä.

Tasainen ajo

Tasaisella nopeudella sähkömoottori on joko tyhjäkäynnillä tai akun lataustilasta riippuen generaattorina 48 V:n akulle.

Liike-energian talteenotto

Jarrutusten ja hidastusten aikana polttomoottori toimii generaattorina, joka muuntaa pyörivien renkaiden energiaa sähköksi. Sähkö varastoidaan 0,46 kWh:n akkuun myöhemmin hyödynnettäväksi.

Laajennettu Start/Stop-järjestelmä

Start/Stop-järjestelmä aktivoituu 30-0 km/h nopeuksissa. Mikäli auto havaitsee, että kuljettaja on hidastamassa pysähdiksiin esimerkiksi liikennevaloja lähestyttäessä, polttomoottori voidaan sammuttaa jo auton rullatessa. Polttomoottori käynnistyy jälleen, kun jarrupoljin vapautetaan.

Liitettävyys

Pysy yhteydessä autoosi

Bluelink® on Hyundain palvelu, joka yhdistää autosi ja älypuhelimesi. Kun puhelimessasi on Bluelink-sovellus, voit lukita ja avata i20:n etänä tai paikantaa autosi, jos et muista tai tiedä tarkasti, mihin se on pysäköity. Sovelluksella voit lähettää puhelimesta auton navigaattoriin kohdetietoja, jolloin ne odottavat sinua valmiina, kun lähdet matkaan. Lisäksi sovellus antaa hälytyksen, jos joku yrittää murtautua autoon. Ja jos tahdot tietää autosi rengaspaineiden tilanteen, saat sovelluksesta myös tämän tiedon.

Lue lisää Bluelinkistä

10,25″ kosketusnäyttö

i20 tarjoaa arkea helpottavaa innovatiivista teknologiaa. Lisävarusteena saatavassa 10,25-tuumaisessa kosketusnäytössä yhdistyvät 3D-navigointi, media ja liitettävyysominaisuudet.

8-tuumainen kosketusnäyttö

Kosketusnäytössä on myös langaton älypuhelimen peilaus, jonka avulla voit kätevästi yhdistää ja peilata älypuhelimesi Apple CarPlay:n tai Android Auton kautta.

Langaton lataus

Keskikonsolin latausalusta* mahdollistaa Qi-standardin mukaisten älypuhelimien langattoman latauksen ja peilaamisen auton kosketusnäyttöön. Takamatkustajille on tarjolla USB-portti puhelimen lataamista varten.

 

Ensiluokkainen Bose® -äänentoistojärjestelmä

Nauti mahtavasta äänimaailmasta uuden i20:n korkealuokkaisen Bose® -äänentoistojärjestelmän avulla. Kahdeksan kaiutinta, mukaan lukien subwoofer, mukailevat auton urheilullista tyyliä ja tuottavat äänikokemuksen, joka tuntuu aivan yhtä dynaamiselta kuin upouuden i20:n ajaminen.

Turvallisuus

Huipputason Hyundai SmartSense -turvallisuusteknologia

Täysin uusi Hyundai i20 on varustettu kuljettajaa avustavalla Hyundai SmartSense -turvallisuusjärjestelmällä. Monia näistä ominaisuuksista on aiemmin totuttu näkemään vain suuremmissa autoluokissa.

Tutustu turvavarustelun kohokohtiin alta tai katso tarkemmat tiedot i20:n hinnastosta.

Loading
Arrow

Kaistallapitoavustin

Uudessa i20:ssä on ensimmäistä kertaa kaistallapitoavustin. Kun toiminto on aktivoitu, se pitää auton keskellä kaistaa ajettaessa nopeuksilla 0–180 km/h moottoriteillä ja kaupungissa. Kaistallapitoavustin on saatavilla Smart Cruise Pack -lisävarustepaketin mukana Comfort-mallille ja Safety Pack -lisävarustepaketin mukana Style-mallille.

Arrow

Kaistallapysymisavustin

Style-varustetasossa vakiovarusteena oleva tai Comfort-varustetason Smart Cruise Pack -lisävarustepakettiin kuuluva edistynyt kaistallapysymisavustin (Lane Follow Assist, LFA) säätää ohjausta automaattisesti, jotta uusi i20 pysyy keskellä ajokaistaansa.

Arrow

Katvealueen varoitusjärjestelmä

Style-varustetasoon saatavilla oleva Safety Pack -lisävarustepaketti tarjoaa katvealueen varoitusjärjestelmän (Blind-spot Collision Avoidance Assist Warning, BCA), joka käyttää tutkaa tarkkailemaan auton takakulmia ja varoittaa havaitessaan toisen ajoneuvon. Tarvittaessa BCA jarruttaa törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi.

Arrow

Risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin

Kun autoa peruutetaan, risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin (Rear Cross-traffic Collision Assist, RCCA) varoittaa sivusuunnassa lähestyvistä ajoneuvoista äänimerkillä. RCCA sisältyy Style-varustetasoon saatavilla olevaan Safety Pack -lisävarustepakettiin

Arrow

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision Avoidance Assist, FCA) on päivitetty, ja pystyy nyt tunnistamaan autojen lisäksi myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. FCA varoittaa kuljettajaa ensin, mutta jarruttaa tarvittaessa automaattisesti.

Arrow

Navigaatiopohjainen älykäs vakionopeudensäädin

Navigointiin perustuva mukautuva vakionopeussäädin (Navigation-based Smart Cruise Control, NSCC) käyttää auton navigointijärjestelmää ennakoidakseen niin kaarteet kuin suoratkin ajo-osuudet ja säätää ajoneuvon nopeuden turvalliseen ajamiseen sopivaksi. Vakionopeudensäädin kuuluu i20:n varusteluun koko mallistossa. NSCC-järjestelmä on tarjolla navigointijärjestelmän ja mukautuvan vakionopeussäätimen yhteydessä Comfort ja Style -varustetasoihin lisävarustepakettina.

Arrow

Älykäs nopeusrajoitusavustin

Koko i20-mallistossa vakiovarusteena oleva älykäs nopeusrajoitusavustin (Intelligent Speed Limit Assist, ISLA) varoittaa kuljettajaa sekä äänellä että visuaalisesti, jos nopeusrajoitus ylitetään. Yhdistettynä vakionopeudensäätimeen ISLA pystyy jopa säätämään auton nopeuden itsenäisesti.

Varmuutta pysäköintiin

Uusi Hyundai i20 tarjoaa myös parantunutta pysäköintimukavuutta. Kun autoa peruutetaan, Parking Collision-avoidance Assist – Reverse (PCA-R) jarruttaa tarvittaessa törmäyksen välttämiseksi.

Edesssä olevan auton liikkeellelähtöilmoitus (LVDA)

Tämä kaupunkiajossa hyödyllinen ominaisuus varoittaa kuljettajaa, kun edessä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle esimerkiksi liikennevaloissa tai liikenneruuhkassa.

Vireystilan valvonta (DAW)

Vireystilan valvonta -järjestelmä (Driver Attention Warning, DAW) tarkkailee kuljettajan ajotapaa ja ehdottaa taukoa, kun se havaitsee väsymyksen merkkejä.

Kattavat tiedot Hyundai i20:n lukuisista turvavarusteista ja kuljettajaa avustavista järjestelmistä löydät hinnastosta.

Lue lisää

i20-mallin muotoilu
Lue lisää muotoilusta

Tule koeajolle
Varaa koeajo

Hinnasto
Katso i20-malliston hinnat ja tekniset tiedot