Close

Täysin uusi Hyundai KONA on ladattu rohkealla muotoilulla

Uuden sukupolven Hyundai Konan suunnittelun lähtökohtana on toiminut täyssähköinen versio, josta on ammennettu vaikutteet koko Kona-malliston kaikkiin voimansiirtoversioihin. Täysin uusi Kona tarjoaa jatkossa ratkaisun yhä useampaan tarpeeseen täyssähköisellä, polttomoottori-, hybridi- ja urheilullisemmilla N Line -versioilla. Kona-mallit jakavat saman arkkitehtuurin, mutta niillä jokaisella on oma ainutlaatuinen tyylinsä.

Hyundai Motor Company julkisti tänään täyssähköautomallista inspiraationsa saaneen, futuristista suunnittelua edustavan uuden sukupolven Konan. Täysin uusi Kona on tarjolla neljänä versiona: täyssähköisenä (EV), hybridinä (HEV), polttomoottoriversiona (ICE) sekä urheilullisina N Line -versioina. Koko Kona-mallistoa yhdistää sama alustaratkaisu, mutta jokainen malli on saanut oman ainutlaatuisen tyylinsä.

Täysin uudella Konalla Hyundai Motor on vahvistaa sitoutumistaan tulevaisuuden kestävään liikkumiseen ja teknologiavetoiseen suunnitteluun.

Enemmän tilaa, parempi näkyvyys

Uuden sukupolven Kona on kasvanut kokoa, mutta säilyttää silti SUV-luonteensa ja rohkean muotoilunsa. Sisustan ratkaisuja on kehitetty edeltäjämallia kuljettajakeskeisemmiksi ja näkymää tielle parannettu. Uutuuden pituus on 4 355 mm:ä, mikä on 150 mm pidempi kuin edellisen sukupolven Konassa. Leveyssuunnassa Kona on kasvanut 25 mm ja akseliväli 60 mm.

Toisin kuin useimmissa eri voimansiirtoversioina tarjolla olevissa ajoneuvoissa, uuden Konan suunnittelu aloitettiin täyssähköversion suunnittelusta, joka sitten mukautettiin polttomoottori- ja hybridimallien suunnitteluun. Tämän epätavallisen lähestymistavan ansiosta Hyundai pystyi tuomaan tekniikkakeskeisen suunnittelun kaikkiin Kona-versioihin. Yhteisestä arkkitehtuurista huolimatta kaikissa Kona-malleissa on oma erottuva futuristinen tyylinsä.

Täysin uusi Hyundai Kona

Täysin uuden Konan persoonallinen keula antaa viitteitä mallin aerodynaamisesta suorituskyvystä. Auton tehokkuutta korostaa etuosan levyiseksi venytetty tunnistettava Seamless Horizon Lamp -valonauha, joka on täyssähköversiossa toteutettu Hyundain sähköautoille tunnusomaisin pikselivaloin.

Futuristisesta ulkonäöstään huolimatta täysin uusi Kona ei unohda myöskään SUV-luonnettaan. Siitä muistuttavat pyöränkaarien muotoilu sekä ajo- ja takavalot.
Konan muotoilu on täynnä linjakkaita pintoja. Kylkien terävät vinottaiset muodot yhdistyvät vyötärölinjan satiinikromilistalla takaspoileriin asti luoden koko auton ympäri kietoutuvan linjan. Takaosassa on toinenkin pikselivaloin toteutettu horisontaalinen valolinja sekä korkealle spoilerin satiinikromilistaan saumattomasti integroitu jarruvalo.

Täysin uusi Kona Electric takaa

Muotoilussa on paljon voimalinjan mukaan vaihtuvia yksityiskohtia. Esimerkiksi täyssähköisen Konan muotoilussa toistuu pikseliteema niin keulassa kuin auton takaosassa sekä 19-tuumaisissa kevytmetallivanteissa. Polttomoottori- ja hybridimallit jakavat puolestaan voimakkaan ja rohkeasti muotoillun puskurin ja mustalla värityksellä korostetut pyöränkotelot. N Line -versiot ovat puolestaan saaneet dynaamista ilmettä muun muassa mustalla katolla ja peilinkoteloilla, siipimäisellä takaspoilerilla, aggressiivisemmalla etu- ja takaosien muotoilulla, erottuvilla 19 tuuman kevytmetallivanteilla, tuplapakoputkilla sekä hopeanvärisillä sivuhelmoilla.

Käytännöllisiä, kuljettajalähtöisiä ominaisuuksia

Täysin uuden Konan aiempaa suuremmat sisätilat tarjoavat käytännöllisiä ominaisuuksia ja kehittyneen ajokokemuksen monenlaisiin tarpeisiin. Täyssähköauton ehdoilla suunniteltu arkkitehtuuri kätkee sisälleen urheilullisen ilmeen. Sisätilojen keveää ja leveää ilmettä korostaa kojelaudan kelluva yläosan muotoilu tarjoten monikäyttöiset tilat niin kuljettajalle kuin matkustajille.

Uusi Kona sisältä

Kahdesta 12,3 tuuman näytöstä yhdistetty leveä kelluvaksi muotoiltu näyttömoduuli viestii auton teknisestä edistyksellisyydestä. Ambient-tunnelmavalaistus parantaa sekä käyttökokemusta että mukavuutta. Shift-by-wire-vaihteenvalitsin on siirretty uudessa Konassa keskikonsolista ohjauspyörän taakse IONIQ-sähköautomallistosta tutulla tavalla, mikä vapauttaa lisää tilaa tavaroille keskikonsolissa.

Toisen istuinrivin uusi muotoilu vahvistaa Konan 2000-luvun SUV-mallin estetiikkaa maksimoiden käytettävyyden ja mukavuuden. Myös tavaratilaa on uutuusmallissa kasvatettu merkittävästi.

Lue lisää Hyundai Konasta. Ja vieläkin enemmän yksityiskohtia täysin uudesta Hyundai Konasta paljastetaan lähikuukausina.

Täysin uusi Hyundai Kona

Uusi KONA kiinnostaa!

"*" näyttää pakolliset kentät

Olen kiinnostunut (voit valita useamman)
Markkinointilupa*
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.