Close

Aiempaa suurempi uusi Hyundai KONA tarjoaa älykkäästi suunniteltua tilaa ja huippuluokan mukavuusvarustelua

Hyundai Motor Company julkaisi tänään yksityiskohtia uuden sukupolven kompaktista SUV-mallistaan, täysin uudesta Konasta. Kooltaan kasvanut automalli tulee tarjolle täyshybridinä (HEV) sekä myöhemmin täyssähköisenä (EV). Urheilullinen N Line -varustetaso tulee tarjolle koko mallistoon.

Futuristisesti muotoillun Konan kehitystyö on lähtenyt liikkeelle täyssähköisestä mallista, mikä kuvastaa Hyundai Motorin kiihtyvää sähköistymisstrategiaa. Täysin uuden Konan kaikissa mallivarianteissa on saatavilla uusimman sukupolven mukavuus- ja käytettävyysteknologiat.

”Suunnittelimme Konan käytännössä kaikille, ja kaikenlaisiin elämäntyyleihin, soveltuvaksi. Voimalinjavalikoima sekä teknologiset ja muotoilulliset ominaisuudet helpottavat asiakkaidemme jokapäiväistä elämää. Hyundai on sitoutunut tarjoamaan optimaalisen liikkumiskokemuksen, joka soveltuu asiakkaidemme erilaisiin tarpeisiin, Hyundai Motor Companyn ajoneuvosuunnittelusta vastaava johtaja Heui Won Yang sanoo.

Urheilullisia yksityiskohtia ja paranneltua suorituskykyä

Uuden Konan tunnusomaiset Seamless Horizon -valot antavat keulassa sekä perässä automallille harmonisen ja erottuvan ilmeen. Täyssähköisessä mallissa valot erottuvat pikselityylisellä muotoilullaan.

Urheilullisia SUV-mallin piirteitä ilmentävät esimerkiksi pyöränkoteloiden kaarien vahvat helmat sekä niihin integroidut etu- ja takavalot, sivupaneelien kiilamaiset mittasuhteet ja kromilista, joka jatkuu auton vyötärölinjalta aina spoileriin asti. Erityisesti Konaan suunnitellut 19-tuumaiset vanteet viimeistelevät kokonaisuuden.

Hybridimallissa on monia täyssähköisestä versiosta poikkeavia yksityiskohtia. Esimerkiksi etupuskuria koristaa kolmiulotteinen alleajosuoja, minkä lisäksi hybridimallin tunnistaa mustista pyöränkaarista.

Täyshybridin keulalla on kahdessa korkeudessa aktiiviset ilmanottoaukot, jotka paitsi tuovat ulkoasuun täyssähkömäisiä piirteitä, myös parantavat aerodynamiikkaa. Suorituskykyä ilmentävässä N Line -mallissa aggressiivista ja urheilullista ilmettä on lisätty muun muassa mustalla katolla ja peilinkoteloilla, siipimäisellä takaspoilerilla, aggressiivisemmalla etu- ja takaosien muotoilulla, erottuvilla 19 tuuman kevytmetallivanteilla, tuplapakoputkilla sekä hopeanvärisillä sivuhelmoilla. Sisätiloissa N Line -varustelu näkyy muun muassa metallipäällysteisissä polkimissa sekä N-brändätyssä vaihteenvalitsimessa.

Suuremmat ja fiksummat sisätilat

Täysin uusi Hyundai Kona tarjoaa tilavat ja monikäyttöiset sisätilat aiempaa paremmalla matkustusmukavuudella ja tavaroiden kuljetuskapasiteetilla. Uuden Konan sisätilat kuuluvat autoluokkansa parhaimmistoon. Edelliseen sukupolveen nähden akseliväli on kasvanut 60 millimetriä, takamatkustajille on tullut 77 millimetriä enemmän jalkatilaa ja 11 mm lisää pääntilaa. Takamatkustajien hartiatila on 1 402 mm, sekin suurin luokassaan, tarjoten matkustamoon väljyyttä ja Hyundain ”living space” -ajattelua. Konan ohuet mutta tukeviksi suunnitellut istuimet (vain 85 mm paksut selkänojat) lisäävät myös tilaa toiselle istuinriville.

Lisäksi ohjauspylvääseen sijoitettu sähköinen shift-by-wire -vaihteenvalitsin mahdollistaa avoimen ja siistin keskikonsoliasetelman reilunkokoisilla säilytystiloilla. Täysin taitettavat toisen istuinrivin selkänojat ja tavaratila tarjoavat jopa 723 litraa kuljetuskapasiteettia.

Kahdesta 12,3 tuuman näytöstä koostuva tietoviihdejärjestelmän ja mittariston paneeli on suunniteltu ergonomiseksi ja helppokäyttöiseksi. Lisäksi etumatkustajan istuimet on mahdollista valita lisävarusteena mukavuusistuimina.

Huippuluokan teknologia parantaa käytettävyyttä

Uuden sukupolven Konan päivittäminen on helpompaa kuin koskaan aikaisemmin etänä tehtävien OTA-päivitysten (Over-the-Air) ansiosta. Tämä mahdollistaa asiakkaalle uudenlaisen omistajakokemuksen, kun auton ohjelmistoja ja toiminnallisuuksia voidaan päivittää jatkossa osin ilman huoltokäyntejä.

Uusi käyttömukavuutta lisäävä ominaisuus on esimerkiksi muokattava sähköinen takaluukun avaus. Kuljettaja voi valita tavaratilan luukun avauskorkeuden sekä -nopeuden auton tietoviihdejärjestelmän näytöltä. Korkeudensäätö onnistuu myös pitämällä tavaratilan sulkemispainiketta pohjassa kolmen sekunnin ajan halutulla korkeudella.

Lisäksi Konan sähkösäätöisissä istuimissa on muistitoiminto, ja useat elektroniikkalaitteiden latausportit sekä puhelimen langaton latausalusta takaavat hyvän käyttökokemuksen. Täysin uusi Kona on mahdollista avata, lukita ja käynnistää Digital Key 2 Touch -toiminnallisuuden avulla. Teknologia hyödyntää älypuhelinten ja -kellojen NFC-toimintoa, jolla pystytään varmistamaan myös korkealuokkainen turvallisuus.

Turvallisempaa ajettavuutta

Täysin uusi Hyundai KONA on pakattu täyteen edistyksellisiä kuljettajaa avustavia järjestelmiä (ADAS), kuten etutörmäyksen välttämisavustin, kaistallapitoavustin, katvealueen törmäyksen välttämisavustin, turvallisen poistumisen varoitus, älykäs nopeusrajoitusavustin, kuljettajan vireystilan valvonta, katvealueen kamerajärjestelmä sekä kaukovaloavustin. Auton varustelistalla on myös runsaasti ajomukavuuteen vaikuttavia avustinjärjestelmiä, kuten älykäs vakionopeudensäädin, navigaatiopohjainen älykäs vakionopeudensäädin, kaistaviivojen mukaan ohjaava avustin ja moottoritieavustin (Highway Driving Assist).

Pysäköintiä helpottaa esimerkiksi Surround View Monitor -kamerajärjestelmä, risteävän liikenteen törmäyksenvälttämisavustin, tutkat auton edessä, takana ja sivuilla, peruutustörmäysavustin ja etäpysäköintijärjestelmä.

Voimalinjavaihtoehdot

Täyshybridi on varustettu 1.6-L GDi suoraruiskutusbensiinimoottorilla, johon on yhdistetty sähkömoottori. Moottorit tuottavat yhdessä vaikuttavan kiihtyvyyden ja hyvän polttoainetehokkuuden sekä 141 hevosvoimaa tehoa ja 265 Nm vääntöä.

Lisätietoa voimalinjavaihtoehdoista sekä täyssähköisestä Konasta kerrotaan tarkemmin maaliskuussa.

Tiedote pohjautuu Korean markkinoille suunnattuihin automalleihin. Tekniset tiedot ja varusteiden saatavuus voivan vaihdella markkina-aluekohtaisesti.