Close

Täysin uusi Hyundai i20 voitti Kultaisen ohjauspyörän

Täysin uusi Hyundai i20 on saanut saksalaisilta Bild am Sonntag- ja Auto Bild -lehdiltä Kultainen ohjauspyörä -palkinnon parhaana autona korkeintaan 25 000 euroa maksavien autojen luokassa.
  • Täysin uusi i20 valittiin parhaaksi enintään 25 000 euroa maksavien autojen luokassa
  • Edellisen sukupolven i20 sai Kultaisen ohjauspyörän vuonna 2015
  • Kolmannen sukupolven B-segmentin Hyundai asettaa uudet standardit luokassaan

Auto Bildin testaajat havaitsivat, että B-segmenttiin sijoittuvassa i20:ssä ei ole mitään heikkouksia, ja auto erottuu edukseen luokassaan. Tämä on jo toinen kerta, kun Hyundai i20 on voittanut maailmankuulun Kultainen ohjauspyörä -palkinnon.

– Uudella i20:lla Hyundai asettaa entistä kovemmat standardit ajoneuvoille, joiden hinta on enintään 25 000 euroa. Korealaiset kehittivät auton kiinnittäen erittäin paljon huomiota yksityiskohtiin. Sen tuntee ketteränä käsiteltävyytenä ja erinomaisena ohjauksena, ja se näkyy myös esimerkillisenä 48 voltin hybridijärjestelmänä. Pieniin turboahdettuihin moottoreihin yleensä liittyvä tehottomuus matalilla käyntinopeuksilla on saatu kitkettyä kokonaan pois varsinkin seitsemänvaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston yhteydessä, kertoo Auto Bildin testaus- ja teknologiajohtaja Andreas May.

– Hyundai i20 on minulle hyvin tuttu; autohan voitti Kultaisen ohjauspyörän Lukijoiden valinta -palkinnon vuonna 2015. Siksi olin niin innoissani uudesta mallista. Tästä autosta näkee, kuinka menestyksekästä kehitystä Hyundai on tehnyt muotoilun, ajotuntuman ja mukavuuden suhteen. Lisäksi autossa on poikkeuksellisen runsaasti toimintoja luokassaan. Onnittelut hyvin ansaitusta Kultaisesta ohjauspyörästä 2020, sanoo BILD Groupin päätoimittaja Tom Drechsler.

– Olemme erittäin tyytyväisiä voitettuamme Kultaisen ohjauspyörän uudella Hyundai i20 -mallillamme. Tämä palkinto osoittaa, että strategiamme on otettu hyvin vastaan: ajamisen hauskuus, tehokkuus, turvallisuus, käytännöllisyys jokapäiväisessä käytössä ja luotettavuus – kaikki pakattuna urheilullisiin muotoihin. Tämä paketti tekee autosta erittäin houkuttelevan tuotteen asiakkaillemme. Se on erityinen kunnianosoitus kollegoillemme kaikkialla Hyundai-maailmassa, koska se osoittaa heidän jokapäiväisen ponnistelunsa ja kovan työnsä, sanoo Hyundai Motor Europen markkinointi- ja tuotejohtaja Andreas-Christoph Hofmann.

Hyundai i20 Kultainen ohjauspyörä

Hyundain suositun mallin kolmas sukupolvi on nyt myynnissä Euroopan markkinoilla. Keväästä 2021 alkaen auto on tarjolla myös N Line -varustelulla. Moottorivalikoimassa on tarjolla myös 48 voltin kevythybriditeknologia.

Täysin uusi i20 sisältää edistyksellistä turvallisuus- ja liitettävyysteknologiaa, jota ei tyypillisesti löydy tästä autoluokasta. Varustelu sisältää useita kehittyneitä Hyundai SmartSense -turvallisuusvarusteita, kuten kaistallapysymisavustin, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, kaukovaloautomatiikka sekä älykäs nopeusrajoitusavustin.

Hyundai i20:n edellinen sukupolvi sai Kultaisen ohjauspyörän B-segmentin ajoneuvojen luokassa vuonna 2015. Silloin i20:n puolesta äänesti 400 000 Bild am Sonntag- ja Auto Bild -lehtien lukijaa 20:sta Euroopan maasta.

Vuodesta 1976 lähtien Kultainen ohjauspyörä on juhlistanut vuoden parhaita uusia autoja. Tällä kertaa viime vuoden lopulla järjestettyyn finaaliin pääsi lukijaäänestyksen jälkeen 24 ajoneuvoa kahdeksassa luokassa, mukana täysin uusi Hyundai i20 A- ja B-segmentin autojen luokassa.

Auto Bildin testaajat myönsivät i20:lle Kultaisen ohjauspyörän parhaana autona korkeintaan 25 000 euroa maksavien autojen luokassa. Testauksen ammattilaiset ottivat huomioon ajotuntuman, vakiovarusteisen auton hinnan, vakiovarustelun ja takuun.

Tutustu uuteen Hyundai i20 Hatchback -malliin tästä!