Close

Täysin uusi Hyundai i20 saapuu Suomeen

Uusi Hyundai i20 asettaa uuden mittapuun B-segmentille mm. aktiivisilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä, joita on aiemmin totuttu näkemään vain isompien kokoluokkien autoissa.
  • Täysin uusi Hyundai i20 on saanut innoituksen uuteen muotoiluunsa Hyundain Sensuous Sportiness -muotokielestä
  • Ensimmäistä kertaa i20-mallistoon tulee tarjolle polttoainetaloudellinen 48 V:n kevythybridivoimalinja
  • Hyundai i20 -mallisto saa uuden tietoviihdejärjestelmän, liitettävyyspalvelut sekä äänentoiston, jotka asettavat segmentille uuden mittapuun
  • Hyundai i20 on varustettu edistyksellisellä Hyundai SmartSense -turvallisuusjärjestelmällä
  • Vuonna 2021 i20-mallisto täydentyy täysin uusilla N Line ja N -malleilla

Hyundain suosikkimalli i20 on nyt täysin uusi

Täysin uusi Hyundai i20 on suosikkimallin kolmas sukupolvi, joka asettaa uuden mittapuun B-segmentille. Ensimmäinen i20 esiteltiin vuonna 2008. Mallin peruspilareita ovat laatu, luotettavuus ja käytännöllisyys. Se on ollut useina vuosina Suomen myydyin Hyundai, ja myös yksi Euroopan myydyimmistä Hyundai-malleista. Hyundai i20 valmistetaan Izmitin tehtaalla Turkissa.

Edeltäjäänsä verrattuna täysin uusi i20 on saanut urheilullisemman ilmeen: uutuuden korkeus on 1 450 mm (- 24 mm), leveys 1 775 mm (+ 30 mm) ja pituus 4 040 mm (+ 5 mm). Akseliväli on 2 580 mm (+ 10 mm). Kokonaisuuden viimeistelevät uudelleen suunnitellut 17 tuuman alumiinivanteet. Tavaratilaa on 351 litraa, 25 litraa aiempaa enemmän.

Hyundai i20 saa kokonaan uuden muotoilun, joka antaa entistä sille terävämmän ilmeen. Sivuprofiilin kiilamainen muoto viestii mallin energisestä luonteesta. Voimakas kylkilinja päättyy uniikisti muotoiltuun C-pilariin. Uudet takavalot yhdistyvät saumattomasti auton takana korostaen mallin leveyttä ja asennetta. Uusi muotoilu viestii ajanmukaisuudesta ja tarjoaa ripauksen premium-vaikutteita.

Uuden Hyundai i20:n kasvaneet akseliväli ja leveys tarjoavat takamatkustajille aiempaa väljemmät tilat. Avarat sisätilat lupaavat kuljettajalle paremman näkyvyyden. Kojelaudan uusi muotoilu on näyttävä ja korostaa yhdessä ovien sisäverhoilun kanssa auton leveyttä. Inspiraatiota muotoiluun on saatu luonnosta. Pimeään aikaan uuden i20:n matkustajat voivat myös nauttia miellyttävästä led-sisävalaistuksesta.

Uuden i20:n tietoviihdejärjestelmä, liitettävyyspalvelut sekä äänentoisto asettavat segmentille uuden mittapuun

Täysin uusi Hyundai i20 on varustettu luokkansa parhailla liitettävyyspalveluilla ja mukavuusvarusteilla. Apple CarPlay ja Android Auto ovat nyt käytettävissä 8 tuuman tietoviihdejärjestelmän kanssa langattomasti ja antavat mahdollisuuden peilata iOS- ja Android-älypuhelinten toimintoja. Uusi 10,25 tuuman digitaalinen mittaristo ja navigoinnin yhteydessä 10,25 tuuman värikosketusnäyttö on yhdistetty visuaalisesti toisiinsa. Kosketusnäyttö voidaan myös jakaa näyttämään useita toimintoja samanaikaisesti. Uusi digitaalinen mittaristo on vakiovarusteena Comfort-varustetasosta alkaen.

Täysin uusi Hyundai i20 on varustettu myös Hyundain uudella Bluelink-järjestelmällä, joka tarjoaa langattomasti käytettävät kattavat liitettävyyspalvelut, kuten Hyundai LIVE Services -palvelut, sekä etäkäyttöominaisuudet Bluelink-älypuhelinsovelluksella. Bluelinkin avulla voi mm. lähettää navigoitavan kohdeosoitteen älypuhelimesta autoon, paikantaa autonsa, lukita auton etäohjauksella sekä tarkastella tietoja esimerkiksi rengaspaineista ja ajosuoritteesta.  Bluelink-järjestelmä on veloitukseton ensimmäiset viisi vuotta. Bluelink-telematiikka on vakiovarusteena autoissa, joissa on navigointilisävarustepaketti.

Keskikonsolin langaton latausalusta mahdollistaa Qi-standardin mukaisten älypuhelinten langattoman lataamiseen. Takamatkustajille on saatavana USB-latausportti. Hyundai i20 on ensimmäinen Hyundai-malli Euroopassa, jossa on premium-luokan Bose-äänentoistojärjestelmä. Subwoofer mukaan lukien järjestelmän kahdeksan kaiutinta lupaavat korkealaatuisen kuuntelukokemuksen. Bose-äänentoisto on saatavilla Style Navi & Bluelink Pack -lisävarustepaketin yhteydessä.

Turvallisuus uudelle tasolle

Täysin uusi Hyundai i20 on varustettu Hyundai SmartSense -turvallisuusjärjestelmällä. Monia näistä ominaisuuksista ei ole totuttu näkemään B-segmentin autossa.

Hyundai i20 tarjoaa navigointiin perustuvan mukautuvan vakionopeussäätimen (Navigation-based Smart Cruise Control, NSCC), joka käyttää auton navigointijärjestelmää ennakoidakseen niin kaarteet kuin suoratkin ajo-osuudet ja säätää ajoneuvon nopeuden turvalliseen ajamiseen sopivaksi. Vakionopeudensäädin kuuluu täysin uuden i20:n varusteluun koko mallistossa. NSCC-järjestelmä ja moottoritieajoavustin (HDA) ovat tarjolla navigointijärjestelmän ja mukautuvan vakionopeussäätimen yhteydessä Comfort ja Style -varustetasoihin lisävarustepakettina.

Koko i20-mallistossa vakiovarusteena oleva älykäs nopeusrajoitusjärjestelmä (Intelligent Speed Limit Assist, ISLA) varoittaa kuljettajaa sekä äänellä että visuaalisesti, jos nopeusrajoitus ylitetään. Yhdistettynä nopeudenrajoittimeen ISLA pystyy jopa säätämään auton nopeuden itsenäisesti. Style-varustetasossa vakiovarusteena oleva tai Comfort-varustetason Smart Cruise Pack -lisävarustepakettiin kuuluva edistynyt kaistallapysymisavustin (Lane Follow Assist, LFA) säätää ohjausta automaattisesti, jotta uusi i20 pysyy keskellä ajokaistaansa.

Style-varustetasoon saatavilla oleva Safety Pack -lisävarustepaketti tarjoaa katvealueen varoitusjärjestelmän (Blind-spot Collision Avoidance Assist Warning, BCA), joka käyttää tutkaa tarkkailemaan auton takakulmia ja varoittaa havaitessaan toisen ajoneuvon. Tarvittaessa BCA jarruttaa törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision Avoidance Assist, FCA) on päivitetty, ja pystyy nyt tunnistamaan autojen lisäksi myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Täysin uudessa i20:ssa on myös eCall-hätäpuhelujärjestelmä, jonka avulla matkustajat voivat ottaa yhteyttä hätäkeskukseen napin painalluksella. Järjestelmä aktivoituu automaattisesti, jos ajoneuvon turvatyynyt ovat lauenneet. FCA ja eCall-järjestelmä ovat vakiovarusteena täysin uudessa Hyundai i20 -mallistossa.

Uusi Hyundai i20 tarjoaa myös parantunutta pysäköintimukavuutta. Kun autoa peruutetaan, risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin (Rear Cross-traffic Collision Assist, RCCA) varoittaa sivusuunnassa lähestyvistä ajoneuvoista äänellä ja Parking Collision-avoidance Assist – Reverse (PCA-R) jarruttaa tarvittaessa törmäyksen välttämiseksi. RCCA sisältyy Style-varustetasoon saatavilla olevaan Safety Pack -lisävarustepakettiin ja PCA Style-varustetason Navi & Bluelink Pack -lisävarustepakettiin.

Koko i20-malliston turvallisuusvarustevalikoimassa ovat myös kaistallapitoavustin (Lane Keep Assist, LKA), kuljettajan vireystilan valvonta (Driver Attention Warning, DAW) sekä kaukovaloavustin (High Beam Assist, HBA).

Mielenrauhaa tuo myös Suomessa 1.8.2020 alkaen rekisteröitäville uusille Hyundai-malleille myönnettävä pitkä viiden vuoden takuu ilman kilometrirajaa.

Tarjolle polttoainetaloudellinen kevythybridijärjestelmä

Hyundai i20:n moottorimallistossa on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla 48 V -kevythybridijärjestelmä, joka vähentää 3‒4 % auton polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä. Kevythybridijärjestelmän on Suomessa tarjolla 120-hevosvoimaisen 1,0 T-GDi -bensiinimoottorin ja 7-DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteiston yhteydessä.

Tarjolla on myös ilman kevythybridijärjestelmää 100-hevosvoimainen 1,0 T-GDi -bensiinimoottori, jonka yhteydessä autossa on 7-DCT-automaattivaihteisto tai 6-vaihteinen käsivaihteisto. Kolmas moottorivaihtoehto on nelisylinteinen 84-hevosvoimainen 1,2 litran MPi-moottori viisivaihteisella käsivaihteistolla.

Edeltäjämalliinsa verrattuna uusi Hyundai i20 painaa 4 % vähemmän, mikä lupaa sille myös kilpailukykyiset CO2-arvot. Painonpudotus tarkoittaa taloudellisempaa liikkumista ajomukavuudesta tinkimättä. Myös automaattinen moottorin sammutus- ja käynnistysjärjestelmä (Idle Stop and Go, ISG) takaa osaltaan uutuudelle hyvän polttoainetaloudellisuuden.

Täysin uusi Hyundai i20 saapuu Suomeen marraskuussa 2020. Hyundai i20-malliston hinnat alkavat 15 990 eurosta (i20 Hatchback 1.2 MPi 84 hv 5-vaiht. manuaali). Ensi vuonna Hyundai i20 -mallisto täydentyy täysin uusilla N Line ja N -malleilla.

Tutustu uuteen i20-mallistoon tästä.