Close

Tavaratila tarpeen mukaan

Hyundain mallistosta löytyy sopivan kokoinen tavaratila harrastuksiin, mökkeilyyn ja muihin kuljetustilaa vaativiin tarpeisiin. Automyyjä auttaa löytämään sopivan mallin.

Auton tavaratilan koolla on iso merkitys harrastusvälineiden kuljettamisessa. Lisävarusteet tuovat turvallisuutta, mukavuutta ja helppoutta auton kuormaamiseen.

Automyyjä Niko Harjunpää Autotalo Pelttarista kertoo, että tänä päivänä yhä useampi asiakas tuo esille omaan elämäntapaansa ja harrastuksiinsa liittyvät kuljetustarpeet. Golffarit katselevat tavaratilaa golfbägin mitat mielessä, agility-harrastaja pohtii koirahäkin mahtumista ja ahkera mökkeilijä miettii tavaroiden nostokorkeutta ja auton teknistä pärjäämistä kuoppaisella mökkitiellä. Vetomassa vilahtaa keskustelussa, jos asiakkaalla on tarvetta esimerkiksi asuntovaunun tai peräkärryn vetämiseen.

”Tavaratilan kohdalla lähtisin liikkeelle sen selkeydestä. Pohjan on hyvä olla mahdollisimman tasainen ilman mitään monttuja tai ulokkeita. Tämä parantaa huomattavasti auton kuin auton lastattavuutta”, sanoo Harjunpää.

Farmarit ja SUV:t sopivat kuljettamisen heavy usereille

Tavaratilan syvyys ja leveys ovat tärkeitä ominaisuuksia esimerkiksi joukkuepeliharrastajalle tai vaikkapa retkeilijälle. Tiiviisti pakattu tavara vaatii yleensä tavaratilalta enemmän pinta-alaa kuin korkeutta. Tilanne on toinen esimerkiksi koiraharrastajalle tai rakennustarvikkeita ja pihakalusteita kuljettavalle mökkeilijälle. Tällöin tavaratilan korkeus ja reilusti aukeava tavaratilan luukku ovat olennaisia ominaisuuksia.
Mikäli tavaran kuljetustarve on normaalilla tasolla, niin Hyundain mallistosta esimerkiksi i30 Fastback on luonteva ja sporttisen tyylikäs vaihtoehto.

Jos kuljetettavaa on paljon, suosittelee Harjunpää harkitsemaan farmaria tai SUV:tä, jolloin sopivia vaihtoehtoja voisivat olla Hyundai i30 Wagon tai Hyundai Tucson. ”Wagonissa on yli 600 litran tavara-tila, jota saa kasvatettua taittamalla taka-istuimet nurin. Onkivapojen, suksien ja muiden pitkien esineiden kuljetusta helpottaa takaistuimen kyynärnojan suksiluukku. Tucsonin tavaratila on puolestaan yksi luokkansa suurimpia, mistä on etua esimerkiksi koirahäkin asennuksessa”, opastaa Harjunpää.