Close

Autojen yhteiskäyttöpalvelu 24Rent tuo yhteiskäyttöiset Hyundai IONIQ Hybridit saataville ympäri Suomea

Suosittu kotimainen autojen yhteiskäyttöpalvelu 24Rent hankki 47 kappaletta uusia Hyundai IONIQ Hybrid -autoja. "Palveluntarjoajan näkökulmasta meille tärkeitä valintakriteerejä olivat matalat kokonaiskustannukset, toimintavarmuus ja autojen hyvä varustelu", kertoo 24Rentin toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Vähäpäästöisyys ja helppokäyttöisyys ovat suosittuja valintaperusteita myös auton satunnaisessa ja lyhytaikaisessa käytössä. Suomalainen yhteiskäyttöautoihin erikoistunut 24Rent on valinnut ajoneuvokalustonsa tuoreimmaksi päivitykseksi 47 kappaletta uusia Hyundai IONIQ Hybrid -malleja, jotka tulevat tarjolle ympäri Suomea.

IONIQ-mallin voi vuokrata niin useammaksi tunniksi kuin vaikkapa viikonlopun ajaksi 24Rent-palvelun kautta. Lyhyempiin minuuttiveloitteisiin ajoihin autoja on tarjolla puolestaan 24Go-palvelun kautta.

Lisäksi IONIQ Hybridejä tullaan näkemään täysin uudessa, helmikuun aikana lanseerattavassa, 24Flex-palvelussa, jossa autot ovat virka-aikaan yritysten käytettävissä kiinteällä kuukausihinnalla, ja iltaisin sekä viikonloppuisin palvelun muiden käyttäjien ajettavina.

– Hybridit ovat erittäin kysyttyjä asiakkaidemme keskuudessa. IONIQ on myös kooltaan ja ominaisuuksiltaan sopiva niin kaupunkiajoon kuin pidemmille matkoille, 24Rentin toimitusjohtaja Matti Hänninen sanoo.

Hänen mukaansa korona on lisännyt yhteiskäyttöautojen kysyntää erityisesti säännöllisempään käyttöön työmatkoille, mutta toisaalta myös kotimaan lomamatkoille. 24Rent onkin kasvattamassa noin 500 auton kalustoaan kuluvan vuoden aikana lähes 800 autoon.

Ensimmäiset Hyundai IONIQ Hybridit ovat olleet 24Rentin asiakkaiden ajettavana noin kahden kuukauden ajan, ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä autojen helppokäyttöisyyteen.

– Palveluntarjoajan näkökulmasta meille tärkeitä valintakriteerejä olivat matalat kokonaiskustannukset, toimintavarmuus ja autojen hyvä varustelu, joka lisää osaltaan myös asiakkaiden kysyntää, Hänninen kertoo.

IONIQ Hybridit ovat osoittautuneet varmatoimisiksi myös alkuvuoden paukkupakkasten aikaan. Ajon aikana energiaa talteenottava täyshybridi on polttoaineen suhteen tasaisen pieniruokainen, eikä autokaluston sijoittelu ole kiinni latauspisteistä.

– Sähköautojen nopean yleistymisen haasteena yhteiskäyttöautoilussa on edelleen latauspisteiden saatavuus. Yhteiskäyttöauto kun on joko pysyvästi sijoitettuna samaan paikkaan, jolloin sille tarvittaisiin oma latauspiste, tai mahdollisesti liikkuu kaupungin sisällä, jolloin latauspaikkoja tulisi olla ympäri kaupunkia. Emme voi myöskään maksaa latauspisteessä pysäköinnistä seuraavan käyttäjän saapumiseen asti, Hänninen sanoo.

Pistokeladattavia autoja 24Rentillä on ollut tarjolla rajoitetusti jo vuodesta 2015 asti. Yritys on parhaillaan kasaamassa yhteistyöverkostoa, jossa tulevalle suuremmalle määrälle sähköautoja olisi latauspisteitä esimerkiksi yritysten ja taloyhtiöiden pihoissa.

– Kokemukset Hyundain maahantuojan verkostosta ja autoista ovat olleet tähän asti todella positiivisia. Harkitsemme Hyundaita varmasti seuraavissakin hankinnoissamme. Erityisellä mielenkiinnolla arvioimme uusien sähköistettyjen mallien soveltuvuutta käyttöömme, Hänninen toteaa.

Hyundai IONIQ Hybrid etuviisto

Myös Hyundai Motor Finland on ollut enemmän kuin tyytyväinen IONIQ-mallin suosioon vuokra-autojen myynnissä.

– Vuonna 2020 Hyundai kasvatti yritysmyyntiä Rent-kaupoissa 58 prosentilla ja julkisen sektorin hankinnoissa IONIQ:n osuus kasvoi peräti 667 prosenttia. Onnistuimme saavuttamaan kasvun nimenomaan IONIQ-mallilla, Hyundai Motor Finlandin yritysmyyntipäällikkö Riina Harjunpää sanoo.

Kuluvan vuoden aikana Hyundai esittelee joukon sähköistettyjä automalleja, kuten 48V-kevythybridejä, hybridejä, ladattavia hybridejä ja täyssähköisiä malleja. Uusimpana lisäyksenä Hyundain sähköautomallistoon tullaan näkemään 23. helmikuuta esiteltävä uusi IONIQ 5 -malli.