Close

Kaksi miljoonaa Hyundai Tucsonia

Maanantaina 17.6.2024 Hyundain Tšekin Nošovicessa sijaitsevan Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) -tehtaan tuotantolinjalta rullasi 2 000 000:s Hyundai Tucson. Tämä yksilö on väriltään Sailing Blue Pearl ja varustettu 1,6 T-GDi HEV -moottorilla, ja se on nyt matkalla Iso-Britanniaan tuleville omistajilleen.

– Tucson suunniteltiin ja tuotettiin lähes alusta alkaen eurooppalaisia asiakkaita silmällä pitäen. Se on kehittynyt menestystarinaksi maailmanlaajuisesti ja erityisesti Euroopassa, ja se edustaa täydellisesti Hyundain asiakaskeskeistä lähestymistapaa, kertoi Hyundai Motor Europen toimitusjohtaja Michael Cole.

Nošovicesta Eurooppaan

Tucsonin historia HMMC:ssä alkoi kesäkuun 2015 puolivälissä, kun kolmannen sukupolven Tucson otettiin tuotantoon. Yhteensä HMMC:ssä on valmistettu 1 180 445 Tucsonia.

Vuonna 2023 Tucsonia valmistettiin 244 495 kappaletta, mikä on noin 70 prosenttia HMMC:n kokonaistuotannosta. Mallia on viety 70 maahan ympäri maailmaa. Euroopassa suurin osa Tucsoneista toimitetaan Isoon-Britanniaan, Espanjaan, Saksaan ja Ranskaan. Hyundai Tucson on Hyundain suosituin malli Euroopassa.

Hyundai on myös laajentanut nykyisen Tucsonin voimansiirtovaihtoehtoja hybridi- ja plug-in-hybridimoottoreilla. Molemmat vaihtoehtoiset voimansiirrot ovat erittäin kysyttyjä – kaksi viidestä Euroopassa myydystä neljännen sukupolven Tucsonista on joko hybridi- tai pistokehybridi.

Tucson Suomessa

Myös Suomessa Tucson on yksi Hyundain suosituimmista malleista, kuluvana vuonna Tucson on Hyundain kolmanneksi eniten rekisteröity malli. Reilut 70 prosenttia Suomessa rekisteröidyistä Tucsoneista on ladattavia hybrideitä ja loput täyshybridimalleja. Suomalaisten suosikkiväri Tucsoniin on valkoinen.

TUCSONin voit hankkia myös Hyundai Go! -yksityisleasingillä. Tutustu leasingautoiluun tarkemmin.