Close

IONIQ luokkansa paras Euro NCAPissa

Vuonna 2016 Euro NCAPin testaamista autoista Hyundai IONIQ suoriutui parhaiten omassa luokassaan, pienet perheautot. Luokitus koskee kaikkia kolmea IONIQ-mallia, hybridiä, electriciä ja plug-in hybridiä ja arvioinnissa on huomioitu vain autojen vakiovarusteet.

aioniq_hev_2017_eu_lhd_exterior_1000x283

Euro NCAP julkaisee vuosittain luettelon autoista, jotka ovat törmäystesteissä menestyneet parhaiten omissa luokissaan. Tähtiluokituksia ei voi suoraan verrata eri autoluokkien kesken, niinpä Best in Class (Paras luokassaan) -lista julkaistaan osoittamaan, mitkä autot ovat suoriutuneet paremmin kuin kilpailijansa. Koska vaatimukset tiukkenevat joka vuosi, Paras luokassaan -vertailu on tehty vain kustakin kalenterivuodesta, joten kaikki autot on arvioitu samojen standardien mukaan.

Arvioinnin osa-alueita on neljä: aikuisturvallisuus, lasten turvallisuus, jalankulkijoiden turvallisuus ja turvallisuusjärjestelmät. Arviointi perustuu pelkästään vakiovarusteena oleviin turvavarusteisiin.

Turvallisuus on IONIQissa vakiovarusteena. Autossa on aina mm. automaattinen hätäjarrutus, törmäysvaroitin, kaistavahti- ja avustin, mukautuva vakionopeuden säädin, kuolleen kulman ja risteävän liikenteen varoitus sekä seitsemän turvatyynyä.

Lue lisää IONIQista

Lue lisää: Euro NCAP Best in Class

ioniq_best-in-class_euroncap_2016