Close

Hyundain Tšekin tehtaalla valmistettu jo neljä miljoonaa autoa

Sähköisten mallien osuus tuotannosta jo lähes 40 prosenttia

Tšekin tasavallassa Nošovicessä sijaitsevalla Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) -tehtaalla on valmistettu jo neljä miljoonaa autoa. Neljäsmiljoonas autoyksilö, joka rullasi tuotantolinjastolta, oli Hyundai Tucson N Line -kevythybridi.

Huolimatta koronapandemiasta ja maailmanlaajuisista tuotantoketjuhaasteista, Hyundain Tšekin tehdas on onnistunut ylläpitämään korkeaa tuotantokapasiteettia. Kuluvan vuoden aikana tehtaalla ennakoidaan tuotettavan yli 321 000 ajoneuvoa, mikä ylittää koronapandemiaa edeltävän vuoden 2019 tason.

”Työntekijämme ja tavarantoimittajamme ansaitsevat huikean suuren kiitoksen siitä, että he ovat pystyneet hallitsemaan viime vuosien haasteet. Olen iloinen, että heidän taitojensa ja määrätietoisuudensa ansiosta voimme juhlistaa tätä merkkipaalua. Nošovicen tehdas on tärkeä Hyundai Motor Groupille, ja sen merkitys vain kasvaa tulevina vuosina”, HMMC:n pääjohtaja Cheolseung Baek sanoo.

Nošovicen tehdas on tärkeä Hyundai Motor Groupille, ja sen merkitys vain kasvaa tulevina vuosina.

Neljäs miljoonas HMMC:n tehtaalla valmistettu ajoneuvo heijastelee nykyistä sähköistymisen kehityssuuntaa. Siinä missä tehtaalla valmistettiin vain polttomoottorimalleja vielä 2019, vuoden 2020 alussa tuotantoon pääsi täyssähköinen Hyundai Kona Electric, josta tuli samalla ensimmäinen Tšekissä sarjatuotettu sähköauto. Syksyn 2020 aikana Nošovicen tehtaalla aloitettiin myös Tucson Hybridin ja Plug-in Hybridin tuotanto. Tehtaan tuotannosta jo lähes 40 prosenttia on täyssähkömalleja, hybridejä ja lataushybridejä.

Tuotantolinjan nopeutta on nostettu

Hyundain Nošovicen vuoden 2008 avaamisesta lähtien tehtaan tuotannosta yli 70 prosenttia on ollut Tucson-malleja. Hyundai i30 on kattanut Hatchback-, Wagon- ja Fastback-korimalleilla noin 17 prosenttia tuotannosta, Kona Electric kymmenen prosenttia. Loput valmistetuista ajoneuvoista on ollut i30 N -mallia.

”Kuluvan vuoden huhtikuussa nostimme tuotantolinjan nopeutta 57:stä 65:een ajoneuvoon tunnissa. Olemme onnistuneet pitämään vauhdin haastavasta globaalista komponenttipulasta huolimatta. HMMC:n tehtaalla tuotetuista autoista on kovaa kysyntää, ja teemme parhaamme pitääksemme asiakkaamme tyytyväisinä. Valmistelemme jo uusien, lähivuosina tuotantoon tulevien, ajoneuvojen valmistamista”, HMMC:n tuotannosta vastaava johtaja Martin Klíčník sanoo.

Olemme onnistuneet pitämään vauhdin haastavasta globaalista komponenttipulasta huolimatta.

Tuotantolinjastojen muutokset kulkevat käsikädessä tulevien Hyundai-mallien kanssa. Muiden muutosten joukossa HMMC investoi teknisesti edistykselliseen automatisaatioon. Esimerkiksi Kona Electricin korkeajänniteakut liikkuvat varastosta tuotantolinjastolle autonomisesti liikkuvilla kuljettimilla.

HMMC:n henkilöstömäärä on kasvanut vuosien myötä. Nykyään tehtaalla työskentelee noin 3 300 työntekijää. Henkilöstön keski-ikä on 38 vuotta ja keskimäärin työhistoriaa heillä on takanaan HMMC:n palveluksessa kahdeksan vuotta. Yhtiö tarjoaakin työntekijöilleen keskimääräistä parempaa palkkausta ja kattavia henkilökuntaetuja.

Vastuullista ja kestävää tuotantoa

Tšekissä sijaitseva Nošovicen tehdas on Hyundai Motor Groupin pioneerituotantolaitos, mitä tulee uusiutuvan energian käyttöön. Vuoden 2022 alussa HMMC:n tehtaasta tuli yhtiön ensimmäinen tuotantolaitos, joka käyttää vain uusiutuvista lähteistä tulevaa energiaa (aurinko- ja tuulisähköä sekä biokaasua). Kaikki HMMC:n ostaman energian alkuperä on todennettua ja sertifioitua.

Sähkön ja biokaasun käytön vähentämiseen tähtäävät toimenpiteet ovat myös tärkeässä roolissa Hyundain strategian mukaisesti. HMMC käyttää uusinta teknologiaa ja laboratorioita varmistaakseen ympäristön suojelun. Esimerkiksi jätteidenkäsittely on toteutettu läpi tuotannon, ja 88 prosenttia kaikesta tuotetusta jätteestä saadaan kierrätettyä.