Close

Hyundain Business-mallisto – suorituskykyiset ja huippuvarustellut sähköiset mallit kilpailukykyiseen hintaan

Hyundai uudisti palkittujen IONIQ 5-, IONIQ 6- ja TUCSON Plug-In Hybiridin mallistoja. Uusien Business-mallien myötä täyssähköiset nelivedot saa käytännössä takavedon hinnalla.

Hyundain edistyksellinen täyssähkömallisto on voittanut viime vuosina lukuisia arvostettuja palkintoja ja kerännyt käyttäjiltään kiitosta esimerkiksi pienestä sähkönkulutuksesta sekä nopeasta pikalatauskyvystä.

IONIQ 5 ja IONIQ 6 -mallit ovat kumpikin voittaneet maailman parhaan automallin (World Car of the Year) tittelin, ja täysin uusi KONA Electric palkittiin hiljattain arvostetulla Vuoden Auto Suomessa 2024 -palkinnolla.

Hinta-laatusuhteeltaan jo ennestään houkutteleva sähkö- ja hybridiautomallisto saa nyt lisäpotkua IONIQ 5, IONIQ 6 ja TUCSON Plug-In Hybridin osalta uuden Business-malliston myötä.

Kaikki uuden Business-hinnoittelun mallit ovat nelivetoisia, huippuvarusteltuja ja niiden saatavuus on hyvä. Business-malliston hinnat ovat myös kuluttaja-asiakkaiden hyödynnettävissä.

Uusi Business-mallisto:

TUCSON Plug-In Hybrid Premium Business alk. 47 390 euroa

IONIQ 5 77kWh AWD 325 hv Premium Business alk. 57 990 euroa

IONIQ 5 77kWh AWD 325 hv Ultimate Business alk. 60 990 euroa

IONIQ 6 77kWh AWD 325 hv Premium Business alk. 57 990 euroa

IONIQ 6 77kWh AWD 325 hv Ultimate Business alk. 60 390 euroa

Nelivetoinen tilava lataushybridi

Näyttävästi muotoiltu Hyundai TUCSON on helppo valinta tilavaa katumaasturia etsivälle. Auton älykäs neliveto tekee etenemisestä suomalaisessa talvessa vaivatonta, ja Business-malliin vakiona kuuluva Webasto-lisälämmitin pakkasaamuista mukavia.

Toisin kuin jotkin muut vastaavankokoiset lataushybridit, TUCSON Plug-In Hybrid ei päästä akun varausta koskaan tyhjäksi. Kun lataus laskee riittävän matalalle, auto jatkaa ajoa täyshybridin tapaan. Tämä takaa pienen polttoaineenkulutuksen lisäksi myös sen, että auton neliveto on aina käytettävissä. Neliveto on myös mahdollista lukita 50:50-suhteeseen.

TUCSON Plug-In Hybrid Premium Business -mallin vakiovarusteluun kuuluu esimerkiksi sähköisesti säätyvä alusta, 360 asteen kamerajärjestelmä, navigaatiojärjestelmä, Webasto ja Krell Premium Audio -äänentoistojärjestelmä.

Tutustu tarkemmin Hyundai TUCSONin kattavaan varusteluun

Maailman parhaana palkittu IONIQ 5

Täyssähköinen IONIQ 5 on monien ominaisuuksiensa ja varustelunsa osalta rutkasti kilpailijoitaan edellä. IONIQ 5:ssä on esimerkiksi vakiona ultranopea 800 voltin akkujärjestelmä, joka mahdollistaa jopa yli 200 kW:n lataustehot nopeasti yleistyvillä 800V-suurteholatureilla.

Nelivetoinen IONIQ 5 tuottaa 325 hevosvoiman tehon ja 605 Nm:n väännön kiihtyen nollasta sataan vain 5,1 sekunnissa. Autolla saa vetää 750 kg:n jarrutonta ja 1600 kg:n jarrullista perävaunua.

Matkanteko on rivakkaa myös talvella, sillä auto osaa esilämmittää ajoakkua ennen latausta, kun navigaattoriin on asetettu määränpääksi pika- tai suurteholaturi. IONIQ 5:n kolmemetrinen akseliväli tarjoaa edustusautomaiset jalkatilat myös takamatkustajille.

IONIQ 5:n Business-mallistosta on valittavissa kattavasti varusteltu Premium Business, sekä tätäkin ylenpalttisemmin höystetty Ultimate Business, jonka varustelu sisältää esimerkiksi lasikaton, Premium Relaxation -etuistuimet, digitaaliset sivupeilit, kauko-ohjatun älykkään etäpysäköintiavustimen ja 360 asteen kamerajärjestelmän.

IONIQ-mallisarjassa on vakiona V2L-virran ulosotto (Vehicle-to-Load), joka mahdollistaa auton 77 kWh:n akun käyttämisen suurena varavirtalähteenä. Auton latausporttiin liitettävän adapterin kautta autosta pystyy ottamaan virtaa jopa 3,6kW:n teholla, joten autosta saa tarvittaessa virtaa esimerkiksi sähkökatkon aikana.

Katso Hyundai IONIQ 5:n hinnasto

Pitkän matkan IONIQ 6

Sulavalinjainen täyssähköauto IONIQ 6 on suunniteltu pitkälti aerodynamiikka edellä, ja auton ilmanvastuskerroin kuuluu markkinoiden parhaimmistoon. Nelivetoisen IONIQ 6:n yhdistetty WLTP-toimintamatka onkin 583 kilometriä.

Myös IONIQ 6:ssa on ultranopea 800 voltin akkujärjestelmä ja akun esilämmitys navigoitaessa pika- tai suurteholaturille.

Kuten nelivetoisessa IONIQ 5:ssä, myös IONIQ 6:ssa nelivetoisuus on toteutettu kahdella sähkömoottorilla. Halutessaan nelivetoisen IONIQ 6:n pystyy kytkemään täysin takavetoiseksi, esimerkiksi silloin, kun kesäkelillä halutaan saavuttaa maksimaalinen toimintamatka. Vastaavasti nelivedon voi lukita toimimaan jatkuvasti, tai antaa auton säätää automaattisesti pidon mukaan vetosuhdetta. Erityinen Snow-ajotila tekee talven liukkailla ja lumisilla keleillä etenemistä vaivatonta.

IONIQ 6:n Business-mallistossa on lähes kaikenkattava Ultimate-varustelu, jonka myötä autossa on esimerkiksi digitaaliset sivupeilit, älykkäät led-matrix -ajovalot, Highway Driving Assist 2 -järjestelmä, nahkaverhoilu ja tuulilasin heijastusnäyttö.

Tutustu IONIQ 6:n huippukattavaan varusteluun ja hinnastoon

Miksi valita Hyundain sähkö- tai hybridiauto?

Suomen tieliikenteessä olevissa täyssähköisissä henkilöautoissa Hyundai on maamme viidenneksi suosituin automerkki.

Hyundai on valmistanut täyssähköautomalleja sarjatuotantona jo vuodesta 2017 alkaen, ja usean mallisukupolven kokemuksen myötä merkin autot on todettu varmatoimisiksi. Laadun takeena kaikille Hyundai-henkilöautoille myönnetään 5 vuoden takuu ilman kilometrirajaa. Sähkö- ja hybridiautojen korkeajänniteakkujen takuu on 8 vuotta tai 160 000 kilometriä.

Pitkän takuun ohella Hyundain sähkö- ja hybridimallit ovat keränneet käyttäjiltään kiitosta pienestä kulutuksesta, ja sitä myöten pienistä käyttökuluista. Hyundain sähköautoilla on helppo ajaa taloudellisesti, ja autojen käytettävyyteen on panostettu säilyttämällä esimerkiksi usein käytetyille ilmastoinninsäädöille fyysiset painikkeet. Lisäksi uudet Hyundai-henkilöautot kuuluvat hiljattain uudistetun premium-tasoisen Hyundai Tieturva Plus -matkanjatkamispalvelun piiriin.