Close

Hyundai KONA Electric uudistuu

Hyundain kompakti täyssähköinen SUV-malli Kona Electric uudistuu. Malli sai ensiesittelynsä vuonna 2018, ja lanseerauksensa jälkeen sen kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset Euroopassa. Kahdessa vuodessa on myyty maailmanlaajuisesti yli 120 000 Kona Electriciä, joista yli 53 000 on myyty Euroopassa.
  • Uusi Hyundai Kona Electric on saanut uuden sulavalinjaisen ilmeen
  • Turvallisuus-, liitettävyys- ja mukavuusominaisuudet takaavat aiempaakin paremman ajokokemuksen
  • Kona Electricin toimintamatka on edelleen yksi markkinoiden parhaista, se kuljettaa puhtaasti pelkällä sähköllä kaupunkiajossa jopa 660 kilometriä yhdistetyn toimintamatkan olleessa kiitettävät 484 kilometriä (WLTP-mittaustavan mukaan)

Maaliskuussa 2020 Hyundai aloitti Kona Electricin tuotannon Euroopan tehtaallaan Tšekissä. Lyhyemmät toimitusmatkat eurooppalaisille asiakkaille ovat tarjonneet mahdollisuuden lyhentää merkittävästi myös uusien sähköautojen toimitusaikoja. Uuden Kona Electricin myötä kaikki Suomeen tuotavat sähkö-Konat valmistetaan jatkossa Tšekin tehtaalla.

Nyt Hyundai Kona Electric on saanut muotoilupäivityksiä, jotka antavat sille uuden raikkaan ilmeen. Lisäksi uutuus tarjoaa aiempaakin kattavammat turvallisuusjärjestelmät ja päivitetyn teknologiapaketin, joka tuo mukanaan mm. odotetun Bluelink®-älypuhelinsovelluksen.

Kona Electric -tuoteperhe on saanut myös uuden Fresh-varustetason, jonka kattavaan vakiovarustelistaan kuuluvat mm. Smart key -älyavain, lämmitettävä ohjauspyörä, peruutuskamera sekä runsaasti mukavuus- ja turvallisuusvarusteita.

Sujuvaa sähköautoilua

Comfort ja Style -varustetasoissa on nyt vakiovarusteena kolmivaihelataus, molemmissa akkuversioissa. Fresh-varustetasoon kolmivaihelataus on saatavilla lisävarusteena. Kolmivaihelatauksella saavutetaan erityisesti kotilatauksessa merkittävä etu, kun sulakevaatimus pienenee ja latausnopeus kasvaa aiemmasta.

Hyundai Kona Electric on saatavilla kahdella vaihtoehtoisella akkuversiolla, 39,2 kWh (136 hv / 100 kW) tai 64 kWh (204 hv / 150 kW). Suuremmalla akustolla auto kiihtyy 7,9 sekunnissa 100 km/h, pienemmällä 9,9 sekunnissa. Molemmat versiot tarjoavat 395 Nm:n vääntömomentin.

Tutustu uuteen Hyundai Kona Electriciin

Kona Electricin toimintamatka on yksi markkinoiden parhaista ‒ suuremmalla akkuversiolla pääsee kaupunkiajossa jopa 660 km, yhdistetty toimintamatka on 484 km. 39,2 kWh:n akkuversiolla vastaavat lukemat ovat 435 km ja 305 km. Tiedot on ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukaan.

Kona Electric 64 kWh -versioon saa vetokoukun. Vetomassa on vain 300 kg, joten tämä varuste on tarkoitettu ensisijaisesti vetokoukkuun asennettavaa polkupyörätelinettä varten. Sähkö-Konan kattokaiteet kantavat 80 kg painon.

Sulavalinjainen ulkonäkö antaa vahvan viestin puhtaasta sähköisestä liikkumisesta

Kona Electricin suljettu etusäleikkö on saanut uuden sulavalinjaisen ilmeen. Uudet led-päiväajovalot antavat autolle modernin ulkonäön ja korostavat sen leveää olemusta. Uudet, terävämuotoisemmat ajovalot ulottuvat auton sivulle, ja ne on nyt toteutettu Multifaceted reflector (MFR) -heijastintekniikan avulla. Ajovalot liittyvät korinvärisiin pyöränkaariin.

Pystysuorat ilmanottoaukot pyöränkaarien edessä parantavat auton aerodynamiikkaa ja minimoivat tärinää. Etupuskurin alaosan leveää ilmanottoaukkoa koristavat satiininväriset vaakamalliset korostuspalkit.

Auton takapuskuri on uusittu ja uudet vaakasuoraan venytetyt takavalot täydentävät puhdaslinjaisen etuosan ulkonäköä. Uusi Kona Electric on 25 millimetriä edellistä malliversiota pidempi. Kona Electric on saanut myös uusia ulkovärivaihtoehtoja ja 17 tuuman kevytmetallivanteet vakiovarusteeksi koko mallistoon.

Kona Electric takaviisto

Edistyneet liitettävyyspalvelut nykypäivän kuljettajan tarpeisiin

Uusi Hyundai Kona Electric on saanut uuden 10,25 tuumaisen digitaalisen mittariston. Tietoviihdejärjestelmän näyttö on Style-versiossa edellisestä malliversiosta tuttu 10,25 tuuman kokoinen ja tarjoaa tämän päivän kuluttajaa palvelevat multimedia- ja mukavuusominaisuudet: Hyundai Live -palvelut, Android Auto- ja Apple CarPlay -valmiudet sekä lisäksi nyt myös odotetun Bluelink-telematiikkapalvelun. Fresh- ja Comfort-varustetasoissa on uusi kahdeksan tuuman värikosketusnäyttö.

Hyundain Bluelink-älypuhelinsovelluksen avulla auton tietoja voi tarkastella ja toimintoja käyttää myös etänä matkapuhelimesta. Sovellus näyttää auton jäljellä olevan toimintamatkan ja akun varaustilan sekä latausajan, kun auto on kytkettynä julkiseen tai yksityiseen latauspisteeseen. Bluelink-sovelluksesta voi käyttää myös edistynyttä akunhallintajärjestelmää latausajan valitsemisessa ja valita omaan aikatauluun tai budjettiin sopivan latausajan käyttämällä sähköä silloin, kun se on edullisinta. Muihin Bluelink-järjestelmän etuihin voit tutustua täällä.

Latauksen etähallinnan ansiosta toiminnon voi ajoittaa älypuhelimesta vain napin painalluksella. Kylmempinä kuukausina voidaan ajastaa, milloin auto halutaan esilämmittää. Auton tulee tällöin olla kytkettynä virtalähteeseen. Esilämmitys tuo paitsi lisämukavuutta matkustajille, myös säästää akkua, jota muuten tarvittaisiin ajoneuvon lämmittämiseen tien päällä. Ajastus voidaan kytkeä päälle autosta tai käyttäen Bluelink-järjestelmän etähallintaa.

Matkustamo on saanut myös uuden Ambient-valaistuksen, joka valaisee kuljettajan ja matkustajan jalkatilat.

Luokkansa parhaat turvallisuusvarusteet

Lisää mielenrauhaa tarjoilee uusittu Hyundai SmartSense -turvallisuuspaketti. Uusi Hyundai Kona Electric varoittaa takaa risteävästä liikenteestä (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, RCCA), mikä vähentää törmäysriskiä esimerkiksi pysäköintiruudusta ajokaistalle peruutettaessa. Katvealueen törmäyksen välttämiseksi Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) ei pelkästään varoita kuljettajaa, vaan tarvittaessa myös jarruttaa törmäyksen välttämiseksi.

Liikkeellelähtöilmoitus (Leading Vehicle Departure Alert, LVDA) huomauttaa kuljettajalle, kun edessä oleva ajoneuvo alkaa liikkua ja kuljettajan reaktio liikennevirran liikkumiseen myöhästyy esimerkiksi liikennevaloissa. Uusia turvallisuusjärjestelmiä Kona Electricissä ovat myös Safe Exit Warning (SEW) ja Rear Seat Alert (RSA), joista ensimmäinen varoittaa matkustajia, jos autosta poistuminen ei vielä ole turvallista muun liikenteen vuoksi. Jälkimmäinen toiminto tunnistaa, onko takaovet avattu ennen liikkeelle lähtöä. Järjestelmä muistuttaa mahdollisesta takamatkustajasta autosta poistuttaessa.

Lisäksi uudessa Kona Electricissä on myös eCall-hätäpuhelutoiminto. Järjestelmä soittaa automaattisesti hätäkeskukseen, jos turvatyynyt ovat lauenneet tai eCall-painiketta painetaan.

Uuden Hyundai Kona Electricin myynti alkaa Suomessa 1.2.2021. Hinnat alkaen 35 390 euroa (Hyundai Kona Electric 39 kWh 136 hv Fresh MY21).

Tutustu uuteen Hyundai Kona Electriciin