Close

Asenne x KONA Baltic surf trip

Jos haluat löytää surffattavia aaltoja Itämeren rannoilta, ei ole yhdentekevää, millä autolla lähdet niitä etsimään.

Kona, kotoisin aaltojen saarelta

Hyundai Kona on saanut nimensä Havajin pääsaaren Konan alueelta. Kona tunnetaan urheilullisesta elämäntyylistä, siellä järjestetään mm. maailmankuulu Ironman-triathlon-kilpailu. Kaikkein luontevin osa Konaa on kuitenkin surffaus, Havajin “kansallislaji”, jota on harrastettu aalloilla ratsastamisen syntysaarilla jo satoja vuosia. Surffaus on erottamaton osa hawajilaisten ja Konan kulttuuria.

Kun Kona tulee Suomeen, mitä sen täytyy päästä tekemään ensimmäiseksi? Surffaamaan tietenkin. Tässä kohtaa avuksi tuli Asenne, itseoikeutettu yhteistyökumppani Konalle jo nimensäkin puolesta. Asenne Surf -iskuryhmä lähti etsimään itämeren aaltoja ja testaamaan Konaa leipälajissaan jo ennen kuin lehdistö pääsee uutudella koeajolle. Kaksi Konaa pakattiin Jurmalassa täyteen talvisurffaukseen ja roadtripin kuvaamiseen tarvittavaa kalustoa, ja näytti erittäin lupaavalta, että Asenteen surffaajat ehtivät Latvian rannikolle talvimyrskyn antimista nauttimaan.

Kona vei perille, mutta meri sanoi viimeisen sanan

Itämeri teki kuitenkin tepposiaan. Aaltoja ei löytynyt helpolla ja nelivetoiset Konat pääsivät heti näyttämään vahvuutensa, kun salaisia surffispotteja haettiin pitkin pikkuteitä ja kinttupolkuja Latvian rannoilta. Ankarasta yrittämisestä huolimatta matkasta muodostui surffireissun sijaan onnistunut ensitesti Konalle pohjolan olosuhteissa. Asenne-tiimin yhteenvetona voi sanoa, että aaltojen etsijä voi tuskin Konaa parempaa ja hauskempaa ajoneuvoa alleen saada.

Surffaaminen Itämeressä vaatii asennetta, johon ei kuulu luovuttaminen. Aina ei voi voittaa, mutta aina voi aloittaa seuraavan reissun suunnittelun. Vuoden lopulla alkaa syksyn aaltosesonki ja silloin on aika lähteä etsimään parhaita aaltoja – tällä kertaa täyssähköisellä KONALLA

Katso ASENNE X KONA roadtrip

Tutustu Asenne Surf -tuotevalikoimaan tästä

Tutustu Kona-mallistoon tästä