Close

Suorituskyky.

Tutustu IONIQ 5 N:n ainutlaatuisiin ominaisuuksiin.

Hymyile ja nauti kyydistä.

Istuudu ohjauspyörän taakse ja nauti ihokarvat nostattavasta ajokokemuksesta. IONIQ 5 N saa sykkeesi nousemaan yhdessä suupieliesi kanssa. Uskallamme väittää, että tämän auton haluat itse kokea. IONIQ 5 N asettaa suorituskykyisten sähköautojen luokkaan täysin uudenlaiset standardit.

Suorituskyky Corner Rascal Äärimmäinen arkisportti Ratakelpoisuus Lataaminen

Suorituskyky

Suorituskykyisten kirjainten ykkönen: N

Hyundai IONIQ 5 N on täydellinen arkisportti: tilava koko perheelle, hauska jokapäiväisessä ajossa ja aina valmiina radalle. IONIQ 5 N on ainutlaatuinen lajissaan, ja autossa on hyödynnetty poikkeuksellisen paljon Hyundain moottoriurheiluautoista saatuja oppeja.

Huippunopeus

Älä arastele, vaan päästä peto irti! Radalla IONIQ 5 N saavuttaa 260 km/h huippunopeuden. Auto on suunniteltu vietäväksi äärirajoille.

Jykevä vääntö

IONIQ 5 N:n kaksi suorituskykyistä sähkömoottoria pyörivät enimmillään huimalla 21 000 minuuttikierroksen nopeudella. Ne tarjoavat N Grin Boost -toiminnolla 650 hevosvoiman huipputehon ja 770 Nm:n väännön.

Järjetön kiihtyvyys

Sanotaan, että nauru on parasta lääkettä. Takaamme, että tämän auton ratissa ulvot ilosta. Kiihdytys 0-100 km/h nopeuteen onnistuu nopeimmillaan 3,4 sekunnissa.

Corner Rascal

Tämän lähemmäs ralliauton ajettavuutta on vaikea päästä

Kun mielesi tekee mutkateille, IONIQ 5 N on parhaimmillaan. Auton käsittely on saanut inspiraationsa nelivetoisten ralliautojen ominaisuuksista. Esimerkiksi integroidut vahvistetut vetoakselit niin edessä kuin takana ovat WRC-autoista tuttua tekniikkaa, ja kestävät sähkömoottoreiden hurjia voimia. Samalla ne vähentävät jousittamatonta massaa yhdessä 21-tuuman taottujen alumiinivanteiden kanssa.

Elektronisesti ohjattu tasauspyörästö

Nauti optimoidusta kaarreajokyvystä taka-akselin eletronisesti ohjatun tasauspyörästön lukon ansiosta (e-LSD).

Runko ja alusta Ohjaus

Paranneltu kori ja alusta

IONIQ 5 N:n korin jäykkyyttä on paranneltu tavanomaiseen IONIQ 5:een verrattuna 42 ylimääräisellä hitsauspisteellä ja 2,1 metrillä ylimääräisiä kiinnityspintoja. Myös moottorin ja akuston tuentaa on vahvistettu, ja korin vääntöjäykkyyttä parannettu.

Välitön ohjaustunto

Varta vasten N-ajokokemusta varten kehitelty ohjaus tarjoaa välittömän ohjaustuntuman. Ohjaus on myös tavanomaista IONIQ 5 -mallia nopeampi.

N Torque Distribution

Kuljettajan on mahdollista säätää etu- ja taka-akselien välistä vääntösuhdetta 11 eri tasolle.

N Pedal

Tämä älykäs ohjelmistotoiminto on suunniteltu tarjoamaan välittömän reagoinnin ja kiihtyvyyspolkimen herkkyyden sekä tunnokkaan kääntyvyyden mutkateillä.

N Drift Optimizer

Jos haluat viedä autosi radalle ja driftata kuin ammattilainen, tämä toiminto on sinua varten. Torque Kick Drift -toiminto simuloi kytkimen nykäystä takarenkaille, jolloin sivuluisut alkavat vaivattomasti. Auto pyrkii ylläpitämään optimaalista driftauskulmaa säätämällä lukuisia parametrejä luisujen aikana.

Äärimmäinen arkisportti

Koe maksimaalinen ajamisen ilo

IONIQ 5 N on suunniteltu tuottamaan omistajalleen maksimaalista ajamisen iloa. Auto on ainutlaatuinen yhdistelmä täysveristä ratapetoa ja mukavaa arkisporttia isommankin perheen tilatarpeisiin. Tämän auton ratin taakse tekee mieli istuutua kerta toisensa jälkeen.

N-ohjauspyörä

Erityisesti IONIQ 5 N:ään suunniteltu nahkainen ohjauspyörä tarjoaa hyvän pidon tiukempiinkin kaarteisiin. Virtuaalivaihteiston siivekkeet ovat sormenpäiden ulottuvilla ja ajotilavalinnoille sekä N Grin Boost -toiminnolle on omat painikkeensa.

Kuppi-istuimet

Voimakkaasti muotoillut N-istuimet pitävät hyvin otteessaan syheröisillä mutkateillä. Hyvä sivuttaistuki sekä alcantara-materiaali tarjoavat erinomaisen pidon. Etuistuinten N-logo on valaistu.

Keskikonsoli

IONIQ 5 N:n jykevä keskikonsoli kätkee sisälleen säilytystilaa ja esimerkiksi puhelimen langattoman latausalustan. Optimaalisen ajoasennon takaamiseksi kyynärnoja liukuu ja polville on mukavat pehmustetut tuet.

Tunne suorituskyky…

Ainutlaatuinen N e-Shift -virtuaalivaihteisto tarjoaa perinteisistä polttomoottoriurheiluautoista tutun fiiliksen.

… ja kuule se

Tämä täyssähköinen peto kehrää ja murisee aivan, kuten olet tottunut urheiluautojen tekevän. N Active Sound+ -äänijärjestelmä tuottaa jylinää ja pauketta niin auton sisä- kuin ulkopuolelle (voit kytkeä toiminnon myös pois päältä).

N Road Sense

IONIQ 5 N:n liikennemerkkien tunnistus lukee paitsi nopeusrajoitukset, se osaa myös ehdottaa N-ajotilaa huomatessaan mutkatiestä kertovan liikennemerkin.

Ratakelpoinen

Uusinta teknologiaa todelliseen hauskanpitoon

Ratapäivä kavereiden kanssa? Onnistuu! IONIQ 5 N ei ainoastaan kiihdy suoralla, vaan tarjoaa äärimmäisen tarkan ja hienon hallittavuuden myös rataolosuhteissa. N Grin Boost nostattaa virneen kasvoillesi.

Tehokkain jarrujärjestelmämme

IONIQ 5 N:llä voit ajaa ralliautoista tutulla vasemman jalan jarrutuksella vedon katkeamatta. Hyundain tehokkaimmat nelimäntäiset 400 millimetrin etujarrut sekä 360 millin takajarrut on luonnollisesti myös tehokkaasti jäähdytetyt.

Suorituskykyinen rengastus

IONIQ 5 N:n ensiasennusrenkaat ovat suorituskykyiset Pirellin P-Zero 275/35R21 -malliset. Ne tarjoavat hyvän pidon ja hallittavuuden myös radalla.

21 tuuman taotut vanteet

Vartavasten IONIQ 5 N:ään suunnitellut 21-tuumaiset taotut alumiinivanteet parantavat auton ajettavuutta ja pitoa sekä vähentävät jousittamatonta massaa.

N Brake Regen

Regeneratiivinen jarrujärjestelmä on viritetty vastaamaan IONIQ 5 N:n muuta suorituskykyä. Tehokas energiantalteenottojärjestelmä parantaa merkittävästi myös auton hidastuvuutta ja rataominaisuuksia. Se tarjoaa markkinoiden parhaimmistoon kuuluvan jopa 0.6 G:n hidastuvuuden.

Elektronisesti ohjattu iskunvaimennus

Parempi suorituskyky ja parempi mukavuus? Valinta on sinun. Voit säätää elektronisesti ohjatun iskunvaimennuksen jäykkyyttä ajotilan mukaan.

Ei ainoastaan räjähtävää kiihtyvyyttä, vaan aitoja ratakykyjä

IONIQ 5 N on poikkeuksellisen kyvykäs sähköauto, myös ajettaessa vaativilla moottoriradoilla. Täyssähkömoottorien tarjoama välitön suorituskyky sekä uusimmat teknologiset innovaatiot on valjastettu tarjoamaan sinulle todellista ajamisen riemua. IONIQ 5 N on myös poikkeuksellisen laajasti kuljettajansa tuunattavissa erilaisilla ajotilavalinnoilla ja -asetuksilla.

N Grin Boost

Paina ohjauspyörän punaista N Grin Boost -painiketta ja nauti maksimaalisesta suorituskyvystä. Auton 650 hevosvoimaa singauttavat auton paikoiltaan 100 km/h nopeuteen vain 3,4 sekunnissa.

N Launch Control

Olipa renkaiden alla märkä tai kuiva asvaltti, voit jättää auton huoleksi mahdollisimman räväkät liikkeellelähdöt. N Launch Control ottaa huomioon olosuhteet, jotta et jää paikoilleen sutimaan.

N Battery Preconditioning

Toiminta optimoi 84 kWh:n ajoakun lämpötilan parhaan mahdollisen suorituskyvyn takaamiseksi. Voit valita Drag-tilan lyhyisiin kiihdytyksiin, tai Track-tilan, jos ajat pitkiä ratakierroksia.

N Race

Tämä toiminto optimoi sähköjärjestelmien toimintakyvyn ajotavan mukaan . Valittavissa kaksi eri asetusta: Sprint maksimaalisen tehon saavuttamiseksi lyhyillä matkoilla ja Endurance rajoitetumpi teho pidemmälle matkalle ja voit ajaa mahdollisimman nopeita kierrosaikoja tilanteen mukaisesti.

Lataaminen

Erinomainen suorituskyky myös laturilla

Lataa kotona yön yli tai pidennä toimintamatkaa vain minuuteissa ultranopealla markkinoiden parhaimmistoon kuuluvalla 800 voltin latausjärjestelmällä.

Ultranopea 800 voltin lataus

IONIQ 5 N:n 800 voltin latausjärjestelmä mahdollistaa 100 kilometrin toimintamatkan lisäyksen optimaalisissa olosuhteissa vain 5 minuutissa. Latausteho on suurimmillaan 240 kW, ja akun lataaminen 10-80 prosenttiin kestää noin 18 minuuttia.

Joustavaa matkantekoa

IONIQ 5 N:n kanssa voit ladata ultranopeiden 800 voltin latausasemien lisäksi myös tavanomaisemmilla 400 voltin pikalatauspisteillä.

AC-lataus

Kotona, työpaikalla tai julkisilla asiointilatauspisteillä lataaminen onnistuu enimmillään 11 kW:n teholla (3X16A).

Miten usein pitää ladata?

Vieritä nuolta päivittäisen ajosuoritteen verran, niin näet, kuinka monen päivän välein IONIQ 5 N on varauduttava lataamaan.

- päivää latausten välissä1

Kysymykseen lataustiheydestä ei ole yksiselitteistä vastausta. Sähköllä ajettaessa kokonaistoimintamatkaan ja kulutukseen vaikuttavat akun koon lisäksi mm. autossa oleva kuorma, sääolosuhteet, esilämmitys ja kuljettajan ajotyyli.

IONIQ 5 N maksimi toimintamatka WLTP-syklin mukaan on 448 km. Todellinen toimintamatka voi vaihdella olosuhteiden mukaan.