Ympäristön säilyminen on yhteinen asia

netti_ymparisto_nauha_

Hyundaille vihreämpi, ympäristöystävällisempi maailma on tavoite, jonka eteen on tehty aktiivisesti töitä jo pitkään. Luonnonvarojen säästämiseksi, ympäristön suojelemiseksi ja turhan jätteen vähentämiseksi Hyundai Motor Company on vähentänyt kaikkien tehtaidensa päästöjä ja ottanut käyttöön kierrätyskoodit. Hyundai oli yksi ensimmäisistä autonvalmistajista, joka sitoutui täysipainoisesti vesipohjaisiin maaleihin ja vaarallisten aineiden, kuten kadmiumin, vähentämiseen. Kaikissa Hyundain tehtaissa käytetty vesi puhdistetaan juomakelpoiseksi.

Hyundai pyrkii asteittain kestävään liikkuvuuteen, nolla-päästöisiin autoihin, jotka käyvät uusiutuvalla energialla. Hyundai panostaa kehitystyöhön, jossa selvitetään vaihtoehtoisten energianlähteiden kuten sähkön, polttokennon ja hybriditeknologian mahdollisuuksia. Samalla autoista pyritään rakentamaan entistä keveämpiä polttoainetehokkuuden parantamiseksi. Uuden teknologian avulla voidaan säästää luonnonvaroja ja minimoida ajoneuvojen ympäristövaikutuksia.

 

Ajotavan vaikutus ja ajoneuvon asianmukaisen käytön merkitys

Taloudellinen ajaminen liitetään usein sähköautoihin tai hybridihifistelyyn, mutta vihreän ajamisen niksit ovat jokaisen kuljettajan hyödynnettävissä auton moottorityypistä tai iästä riippumatta. Ennakoiva ajotapa säästää polttoainetta ja ajonaikaisia päästöjä, sekä hermoja, joita kaikkia aggressiivinen ajotapa kuluttaa enemmän. Maantienopeuden pitäminen rajoituksen mukaisena tuottaa vastaavat säästöt, ja samoja talkoita täydentävät renkaiden oikea ilmanpaine, tyhjäkäynnin vähentäminen ja auton säännöllinen huoltaminen. Enemmän tietoa autoilijan tekemien valintojen vaikutuksista löydät Autotuojien sivuilta.

 

 

netti_lehti2__

 Kehitysaskeleet

2019 Kona hybridin myynti alkaa.

2018 Kona electric -täyssähköauton myynti alkoi. Tuotantotavoite vuoteen 2018 mennessä 500 000 hybridiajoneuvoa.

2017 Uuden sukupolven polttokennoauto ennakkoesiteltiin Soulissa.

2015 Hyundai julkisti uuden IONIQ–mallin, yksi korityyppi, voimalinjaksi valittavissa täyssähkö, lataushybridi tai hybridi.

2012  ix35 Fuel Cell -auton sarjatuotanto alkoi.

2010 Hybridiautojen tuotantotavoite 30 000 autoa.

2009 Elantra LPI (Liqufied Petroleum Injektion) -mallin sarjatuotanto alkaa.

2005-2008 Accent HEV -malli (1410 kpl ) Korean valtion virastojen käyttöön.

2000 Accent HEV -autojen tuotanto, pilottierä.

1995 Alustava kehitystyö.

Kierrätettävyys on otettu huomioon autojen suunnittelussa ja valmistuksessa

Kierrätettävyyden parantamiseksi Hyundai-ajoneuvoista tehdään helposti osiin purettavia ja komponentit merkitään standardien mukaisesti tunnistamista varten. Erityisesti muoviosien ja muiden monimutkaisten elementtien valmistuksessa suositaan yksimateriaalisia rakenteita, mikä helpottaa aikanaan käytöstä poistuvan tuotteen purkamista.

Tavoitteena on käyttää auton osien valmistuksessa yhä enemmän kierrätettyä terästä, lasia ja muovia. Hyundai työskentelee uusien ympäristöpoliittisten toimintaohjeiden alaisena: autoissa on hyödynnettävä jatkossa enemmän kierrätettyä materiaalia, ja tuotantoprosesseihin kytkeytyvä uusien raaka-aineiden käyttö ja jätemäärät on pidettävä minimissä.

Kaikki Hyundai Motorin tehtaat noudattavat kansainvälisen ISO-standardijärjestön määrittelemiä ympäristönhallinnan standardeja ja ovat ISO 14001 -sertifioituja. Tehtailla pyritään johdonmukaisesti vähentämään veden kulutusta, hyödyntämään uudelleen käytettäviä materiaaleja ja välttämään kromiyhdisteiden ja elohopean kaltaisia vaarallisia materiaaleja.

Auton poistaminen käytöstä ja kierrätys Suomessa

Suomessa aloitettiin EU:n romuajoneuvodirektiiviin perustuva henkilö- ja pakettiautojen kierrätys 1. syyskuuta 2004. Lain mukaan ajoneuvon viimeinen omistaja on velvollinen toimittamaan auton romutettavaksi lainmukaiseen kierrätykseen eli käytännössä Suomen Autokierrätyksen valtuutettuun vastaanottopaikkaan. Ajoneuvon viimeinen haltija on oikeutettu luovuttamaan romuajoneuvon veloituksetta mihin tahansa valtuutettuun vastaanottopisteeseen. Näissä Suomen Autokierrätyksen vastaanottopisteissä myös rekisteristä poisto on ilmainen.

Suomen Autokierrätyksen valtuutettujen vastaanottopisteiden verkko kattaa koko Suomen. Ajan tasalla oleva tietokanta vastaanottopaikoista löytyy Suomen Autokierrätyksen kotisivuilta osoitteesta: www.autokierratys.fi

Direktiivin mukaan romuauton painosta on hyödynnettävä ja uudelleenkäytettävä vuoteen 2015 mennessä 95%. Uudelleenkäyttö tarkoittaa, että romuautojen osia käytetään samaan tarkoitukseen kuin ne alun perin on tarkoitettu. Kierrätys on jätemateriaalien jälleenkäsittelyä alkuperäiseen tarkoitukseen tai muuhun tarkoitukseen kuin energian talteen ottamiseksi. Hyödyntämistä on esimerkiksi materiaalin käyttö energian tuottamiseen.