Close

Ykkössija Keniassa vaihtui palkintopallisijaan

Hyundai Motorsport nousi 19 vuoden tauon jälkeen rallin MM-sarjaan palanneen Kenian Safarirallin palkintokorokkeelle, vaikka rallia pitkään johtanut Belgian Thierry Neuville joutui keskeyttämään rallin viimeisen kilpailupäivän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Viron Ott Tänak sijoittui klassikkorallissa kolmanneksi ja otti pohja-ajallaan maksimipisteet rallin päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta.

Vaikka kauden 2021 Kenian Safariralli oli reittinsä osalta merkittävästi 70-, 80- ja 90-lukujen reittejä lyhyempi, se tarjosi miehistöille sekä rallitiimeille edelleen kovan haasteen. Hyundai Motorsportin Thierry Neuville oli rakentanut Safarirallin viimeiseen kilpailupäivään lähdettäessä 57,4 sekunnin johtoaseman, mutta Loldian 11,33 km mittaisen EK:n maaliin ajanut Neuville oli EK:n jälkeen pakotettu keskeyttämään auton rikkoutuneen oikeanpuolisen takaiskunvaimentajan takia.

Neuvillen tallikaveri Ott Tänak nousi belgialaiskuljettajan epäonnen takia palkintokorokkeelle kolmantena. Paikka palkintopallilla oli Tänakille ensimmäinen sitten helmikuun ja Rovaniemen MM-rallivoiton.

Rallin MM-sarja saavutti Keniassa puolivälin. Lajin hallitseva maailmanmestaritalli Hyundai Motorsport ajaa kuuden osakilpailun jälkeen valmistajien sarjassa toisena. Kuljettajien sarjassa Thierry Neuville on kolmantena ja Ott Tänak neljäntenä. Kumpikaan kuljettajista eivät olleet Safarirallissa saavuttamiin tuloksiinsa tyytyväisiä.


– Toisaalta oli kiva palata palkintokorokkeelle ja ajaa maksimipisteet Power Stagelta, mutta tämä oli vaikea viikonloppu tiimillemme. On sääli, että Thierry (Neuville) ei onnistunut voittamaan tätä rallia. Seuraavaksi palaamme takaisin kotiralliimme Viroon, ja siellä pitäisi olla hauskaa, Tänak lupasi.

– Tämä oli suuri pettymys, ei vain minulle vaan myös koko tiimille. Tiesimme, että Safariralli on vaikea kilpailu, mutta olimme valmistautuneet siihen ja teimme työn – minä ja Martijn autossa, mekaanikot, kaikki – todella hyvin, ja hallitsimme rallia. Siksi meillä on paljon positiivisia asioita kotiin vietäväksi. Meiltä puuttuu vain onnea, mutta löydämme ratkaisut ja palaamme tiiminä vahvempana seuraaviin ralleihin, Neuville lupaa.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo muistutti, että kukaan tallissa ei voi olla tulokseen onnellinen.

– Ei ole mitään tekosyitä, koska näin ei voi yksinkertaisesti tapahtua. Meidän on ymmärrettävä, mitä tapahtuu. Käytössämme on samat osat kuin viime vuonna Turkin ja Sardinian MM-ralleissa. Olemme parantaneet suorituskykyämme, mutta luotettavuus puuttuu, ja meidän on ymmärrettävä, että miksi. Tämä ei ole hyväksyttävää, Adamo summasi.

Rallin MM-sarja jatkuu 15.–18. heinäkuuta Viron MM-rallilla. Hyundai Motorsportin kuljettajakolmikon Virossa muodostavat Ott Tänak, Thierry Neuville ja Craig Breen.