Close

Vuosi sähköllä: maistuu mutkissa, menee mökkitielläkin

Useimpien suomalaisten mökkimatka noudattelee samankaltaista taivalta: aluksi modernia moottoritietä, sitten vanhempaa valtatietä, käännös mutkaisemmalle maalaistielle, perään pätkä soraränniä ja lopuksi kiviä väistellen loma-asunnon pihaan. Siinä tosielämän testi, jonka jokainen Suomessa myytävä automalli joutuu kohtaamaan – ja niinpä Moottori-lehti päätti kokeilla myös sähkö-IONIQin soveltuvuutta Suomen suveen.

Kun lataus on varmistettu, sähköautolla voi huoletta käydä vaikkapa kesämökillä. IONIQin ominaisuuksista reissu ei jää kiinni.

Useimpien suomalaisten mökkimatka noudattelee samankaltaista taivalta: aluksi modernia moottoritietä, sitten vanhempaa valtatietä, käännös mutkaisemmalle maalaistielle, perään pätkä soraränniä ja lopuksi kiviä väistellen loma-asunnon pihaan.

Siinä tosielämän testi, jonka jokainen Suomessa myytävä automalli joutuu kohtaamaan – ja niinpä Moottori-lehti päätti kokeilla myös sähkö-IONIQin soveltuvuutta Suomen suveen.

Lähtökohtana oli tietysti se sama protokolla, mihin Vuosi sähköllä -juttusarjassa totuttiin: pikalatausaseman etsintä, akkujen tykitys täyteen ja toimintamatkan sekä suunnitelmissa olevan reitin vertaaminen.

Lue koko artikkeli Moottorin Vuosi Sähköllä artikkelikokoelmasta.