Close

Vaivattomuutta ja innovatiivista kuljettajaa avustavaa teknologiaa NEXOssa

Uusi kehittynyt kuljettajaa avustava järjestelmä (ADAS) edistää NEXOssa valmiutta autonomiseen ajamiseen. Tämä uudenaikainen ja laadukas järjestelmä liittää tulevaisuuden teknologiat ja laajenevat liikkumisen haasteet toimivaksi kokonaisuudeksi.

Katvealueen monitorointi (BVM)

Katvealueen seuranta eli Blind-spot View Monitor (BVM) edustaa aivan uutta tekniikkaa autoalalla. Kaistaa vaihtaessaan kuljettaja näkee kojelaudan näytöstä auton sivuilla ja takana olevat alueet, jotka jäävät piiloon perinteiseltä taustapeililtä. Järjestelmä käyttää laajan kuvakulman tarjoavia kameroita, joiden avulla kuljettaja voi tehokkaammin tarkkailla ympäristöään esimerkiksi sateella, pimeässä ja muuten haastavissa oloissa. Hyundai on ensimmäinen autonvalmistaja, jossa kuljettaja näkee videokuvaa auton kummaltakin puolelta.

Kaistallapysymisavustin (LFA) ja moottoritieajoavustin (HDA)

Kaistallapysymisavustin eli Lane Following Assist (LFA) on upouutta Hyundai-teknologiaa, joka nähdään ensimmäiseksi NEXOssa. LFA säätää ohjausta automaattisesti auttaakseen kuljettajaa pitämään auton ajokaistan keskellä. Järjestelmä toimii liikkeellelähdöstä jopa 145 km/h -nopeuteen sekä valtateillä että muilla asutuskeskusten välisillä tieosuuksilla. Kun LFA toimii yhdessä Hyundain moottoritieajoavustimen eli Highway Driving Assistin (HDA) kanssa, kokonaisuus käyttää muun muassa auton paikannusta ja karttadataa, jolloin auto voi liikkua autonomisesti valtateillä. Kuljettaja voi näin tehdä pitkiäkin matkoja entistä turvallisemmin ja vaivattomammin.

Autonomista teknologiaa: Kauko-ohjattu älykäs pysäköintiavustin (RSPA)

Kauko-ohjattu älykäs pysäköintiavustin eli RSPA tekee pysäköinnistä todella helppoa. Vain napin painalluksella kuljettaja voi käskeä Nexon pysäköimään itse itsensä – ilman että kuljettaja edes on auton sisällä. RSPA kykenee pysäköimään auton sekä jono- että rivityyppiselle pysäköintialueelle. Avustin on suunniteltu erityisesti kapeita tai muuten ahtaita pysäköintiruutuja varten, ja sen avulla kuljettaja voi hoitaa pysäköinnin huoletta ja tarkasti.

Hyundai SmartSense: Aktiivisen turvallisuuden korkein taso

Edellä kuvaillut LDA, HDA ja RSPA ovat kolme peräti yhdeksästä Nexoon integroidusta ADAS-järjestelmästä. Tulevaisuuden hyötyajoneuvo eli FUV sisältää viimeisintä Hyundain SmartSense-turvallisuus- ja avustintekniikkaa, joka täyttää tiukimmatkin eurooppalaiset vaatimukset. Kokonaisuus sisältää etutörmäysvaroittimen, etutörmäykseneston avustimen jalankulkijan havaitsemistoiminnolla, kaistallapitämisavustimen (vakiovaruste), kaukovaloautomatiikan, valokuviota auton nopeuden ja ohjauspyörän asennon mukaan säätävän staattisen lähivaloautomatiikan, kuljettajan huomiokykyvaroittimen (vakiovaruste), katvealueen törmäysvaroittimen sekä takana kulkevan risteävän liikenteen törmäysvaroittimen (valinnaisvaruste).