Close

Uutisia Frankfurtin autonäyttelystä

Tällä viikolla Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä Hyundain osastolla esitellään uuden sukupolven i20- ja ix35-mallit

Tällä viikolla Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä Hyundain osastolla esitellään uuden sukupolven i20- ja ix35-mallit

560x100_ix35_frankfurt_
Uusi Hyundai ix35

– Nopeimmin koskaan myynyt Hyundai-malli Euroopassa on entistä hienostuneempi
– Parantunut voimansiirto sekä uudistettu automaattivaihteisto dieselmalleihin
– Ohjauksen ja jousituksen parannukset tarjoavat dynaamisemman ajokokemuksen

Uusi ix35 on päivitetty versio Hyundain toiseksi myydyimmästä autosta Euroopassa. Se esiteltiin 2013 Geneven autonäyttelyssä ja tuotanto aloitettiin elokuussa Hyundain Tsekin tehtaalla.

Parantunut tehokkuus
Yksi merkittävimmistä päivityksistä tulee olemaan 2,0-litraisen Theta II -bensamoottorin korvaaminen uudella erittäin suorituskykyisellä 2,0 GDI (Gasoline Direct Injection) moottorilla. Uusi enemmän tehoa ja vääntöä tarjoava voimanlähde on kehitetty Hyundain Euroopan tutkimus- ja kehityskeskuksessa Rüsselsheimissa Saksassa. Tehoa uudessa voimanlähteessä on 122 kW (166 hv) ja vääntöä 205 Nm.

Kaikki nykyiset 2,0 litran R-dieselmoottorin 136 ja 184 hv versiot on varustettu matalapaineisella pakokaasun takaisinkierrätysjärjestelmällä (LP-EGR) tarjoten samalla puhtaampaa suorituskykyä. Nyt on myös mahdollista valita uusi pehmeästi vaihtava 6-nopeuksinen automaattivaihteisto 2,0-litraisen 100 kW (136 hv) moottorin yhteyteen.

Parempi ajonautinto
Uuden Hyundai ix35:n muutokset ja parannukset tarjoavat nyt paremman ja dynaamisemman ajonautinnon. Ohjaus on aiempaa nopeampi ja tarjoaa paremman vastineen ja tuntuman. Samalla ohjaustehostimen säätöjä ja ohjauslogiikkaa on uudistettu. Uuteen ix35 -malliin tulee saataville ajotapaan mukautettava FLEX STEER -säädettävä ohjausvaste. Samalla se on tarjolla ensimmäistä kertaa C-segmentin SUV-malleihin. Valittavissa on kolme erilaista ajotilaa: Comfort, Normal ja Sport.

ix35_frankfurt_(1)
Uutta tekniikkaa ja hienostuneisuutta

Parantunut varustelu käsittää mm. pysäköintitutkan edessä ja perävaunun vakautusjärjestelmän (TSA). Lisävarusteena on mahdollisuus valita uusi 4,2” TFT LCD -infonäytöllä varustettu Supervision Cluster -mittaristo, joka tarjoaa korkearesoluutioista informaatiota kuljettajalle. Uutena varusteena tarjolle tulee 4,3” TFT-kosketusnäytöllä ja peruutuskameralla varustettu audiojärjestelmä. Valittavissa on myös uusi 7” TFT-kosketusnäytöllä varustettu navigointijärjestelmä.

Hyundai tarjoaa nyt ensimmäistä kertaa uuteen ix35-malliin kaksoisksenon ajovalot. LED-päiväajovalot ovat vakiovarusteena kaikissa uusissa ix35-malleissa. Lisäksi tietyissä varustetasoissa myös takavalot on toteutettu LED-tekniikalla.

Uuden ix35:n kevytmetallivanteet ovat varustetasosta riippuen joko 16-, 17- tai 18-tuumaiset ja varustettu turvallisuutta lisäävällä rengaspaineiden valvontajärjestelmällä

560x100_i10_frankfurt_
Uuden sukupolven Hyundai i10 

– Suunniteltu ja valmistettu Euroopassa eurooppalaisille
– Pidempi, leveämpi ja matalampi – luokkansa huipputilat sekä käytännöllisyys
– Ensiluokkainen laatu, varustelu ja turvallisuusajattelu
– Euroopan markkinoille 1,0- ja 1,25-litraiset bensiinimoottorit

Uuden sukupolven Hyundai i10-malli on muotoiltu nuorekkaasti ja se toteuttaa Hyundain Fluidic Sculpture -muotokieltä. Sisustusmateriaalien ja varusteiden korkealuokkainen laatu sekä uudenlainen turvallisuusajattelu löytyvät tyypillisesti vasta luokkaa suuremmista malleista.

Kasvaneet mitat
3 665 mm pituisena uuden sukupolven Hyundai i10 on luokkansa pisimpiä autoja. 40 millillä madallettu kattolinja on nyt 1 500 mm korkeudella. Uuden sukupolven i10:n sisätilat ovat luokkansa tilavimpia ja käytännöllisimpiä, myös tavaratilaa on reilusti: 252 litraa istuimet normaaliasennossa ja 1046 litraa takaistuin alas taitettuna.

Mukavuutta
Hyundai jatkaa autonvalmistajien suunnannäyttäjänä tuodessaan uutta teknologiaa uuteen i10-malliin. Samanlaisia ominaisuuksia ja varusteita löytyy yleensä vain kokoluokkaa isommista autoista, mm. ohjauspyörässä oleva vakionopeuden säädin nopeuden rajoittimella sekä lämmitettävä ohjauspyörä, mäkilähtöavustin, avaimeton järjestelmä, moottorin sammutus- ja käynnistysautomatiikka, led-päiväajovalot sekä automaattinen ilmastointi.

Moottori ja vaihteisto
Valittavissa on kaksi kehittynyttä bensiinimoottoria ja viisinopeuksinen manuaalivaihteisto tai pehmeästi vaihtava nelinopeuksinen automaatti. 1,0- ja 1,25-litraiset voimanlähteet kuuluvat Hyundain suosittuun Kappa-moottoriperheeseen.

Turvallisuus
Autossa on hyödynnetty viimeisintä turvateknologiaa ja siinä on useita aktiivisia ja passiivisia turvavarusteita, jotka takaavat maksimaalisen suojan niin matkustajille kuin jalankulkijoillekin. Aktiivisista turvavarusteista vakiona ovat saatavilla ensimmäistä kertaa tässä luokassa ajonvakauden hallintajärjestelmä (VSM) sekä rengaspaineiden valvontajärjestelmä. i10:n passiivisiin turvavarusteisiin kuuluu mm.
kuusi turvatyynyä.

 

i10_frankfurt_(1)