Close

Uusi Hyundai Santa Fe – vaativaan makuun

Neljännen sukupolven Hyundai Santa Fe jatkaa mallin menestystarinaa. Kokenut autotoimittaja Vesa Eskola testasi uutuuden.

Mistä auton tuntee uudeksi?

Kaikesta… helpoimmin uutuuden tunnistaa uudesta keulamaskista. Toinen erittäin hyvä tunnistuskeino ovat viirumaiset led-päivävalot. Myös niiden alla olevat ajovalot on toteutettu led-tekniikalla. Myös auton takaosassa on led-valot. Ohjaamossa huomaan uudistukset parantuneesta laadusta ja uusista varusteista. Lapsiperheitä ilahduttaa varmasti se, että takaovi ei aukea liikenteen puolelle, jos takaa on tulossa auto. Auto myös valvoo, ettei lapsi tai lemmikki unohdu takapenkille.

Hyundai Santa Fe 2018

Miten kuskin paikalla viihtyy?

Laatuvaikutelmassa on tapahtunut iso harppaus eteenpäin, tunnelma on ylevä. Sisustaan on tarjolla peräti neljä värivaihtoehtoa, ja ohjaamon kaksivärisyys on yksinkertaisen tyylikäs. Ohjaamo on myös ihailtavan selkeä, hallintalaitteisiin ulottuu hyvin kuljettajan paikalta. Laatu myös kuuluu: äänieristykseen on panostettu entistäkin enemmän. Kori on aiempaa jäykempi, mikä sekin vaikuttaa laadun tuntuun ja tekee autosta entistä paremman ajaa.

Hyundai Santa Fe 2018

Entäs viihtyykö takapenkillä?

Kyllä. Toisella istuinrivillä on aiempaa enemmän jalkatilaa. Istuimet ovat myös aavistuksen aiempaa korkeammalla eli istuma-asento on luontevan ryhdikäs – jonka ansiosta matka taittuu mukavasti. Ja plussaa myös siitä, että takimmaiselle istuinriville on helppo kulkea, mikä on parannus aiempaan malliin nähden.

Hyundai Santa Fe 2018

Mikä voimanlähde?

Valinta on helppo, se on aina 2,2-litrainen diesel. Iso katumaasturi tarvitsee vahvan ja hyvin vääntävän moottorin. Dieselmoottori yhdessä modernin 8-portaisen automaattivaihteiston kanssa tekee ajamisesta hyvin vaivatonta. Moottori täyttää tuoreimman ja tiukan Euro 6C -standardin.

Löytyykö neliveto?

Onhan se Suomessa hyödyllinen. Sitä ei tarvita vain maastoon menemiseen, vaan neliveto tuo myös turvaa talvella. Liikkeelle lähdöt sujuvat varmemmin. Neliveto on älykäs, eli voimaa jaetaan sähköisesti akselien välillä tarpeen mukaan. Hyvissä olosuhteissa kulutus ei siis nouse turhaan, kun auto etenee etuvetoisena. Toki Santa Fen saa myös etuvetoisena versiona.

Hyundai Santa Fe 2018

Onko yhteydet kunnossa?

Toki. Älypuhelin yhdistyy tietoviihdejärjestelmään joko langattomasti tai USB-kaapelilla. Autossa on AndroidAutoja Apple CarPlay -valmiudet. Älykäs kännykkä (QI-standardin mukainen) latautuu langattomasti keskikonsolissa. Takuulla hyvä? Takuulla: se on seitsemän vuotta ilman kilometrirajaa.

Jotain muuta vielä?

Parhaassa Premium-varustetasossa on tuulilasiin heijastuva head-up-näyttö. Se auttaa pitämään katseen entistä paremmin tiessä. Ja yksittäisenä yksityiskohtana nostaisin esiin auton takavalojen grafiikan. Kannattaa käydä kurkkaamassa.

Teksti ja kuvat Vesa Eskola

Tutustu Santa Fen mallistosivuun

Varaa koeajo