Close

Uusi Hyundai Kona – täynnä asennetta ja surffia

Kun Kona tulee Suomeen, mitä sen täytyy päästä tekemään ensimmäiseksi? Surffaamaan tietenkin. Katso miten tässä tarinassa kävi.

Uusi kompaktin kokoluokan SUV Hyundai Kona on saanut nimensä Havaijin pääsaaren Konan alueelta, joka tunnetaan urheilullisesta elämäntyylistä, siellä järjestetään mm. maailmankuulu Ironman-triathlon-kilpailu. Kaikkein luontevin osa Konaa on kuitenkin surffaus, Havaijin ”kansallislaji”, jota on harrastettu aalloilla ratsastamisen syntysaarilla jo satoja vuosia. Surffaus on erottamaton osa havaijilaisten ja Konan kulttuuria.

Uuden Hyundai Konan lanseeraus Baltiassa tapahtui tammikuussa 2018 ja Suomessa ensiesiintyminen on edessä maaliskuun lopulla. Markkinointiviestinnän toimenpiteitä pohtiessa nousi esiin kysymys: kun Kona tulee Suomeen, mitä sen täytyy päästä tekemään ensimmäiseksi? Surffaamaan tietenkin. Tässä vaiheessa Hyundain avuksi saatiin Asenne, itseoikeutettu yhteistyökumppani Konalle jo nimensäkin puolesta.

Asenne sai alkunsa vuonna 1999 ystäväporukan surffausreissusta Balille, Indonesiaan. Oravanpyörästä hyppääminen, kuin myös surffaus lumilautayhteisössä, olivat siihen aikaan jotain poikkeuksellista. Tästä ajatuksesta syntyi Asenne, suuri perhe, joka haluaa seurata intohimoaan ja elää täysillä, jakaa surffausosaamistaan sekä osallistua ja järjestää tapahtumia ja leirejä. Mikäpä yhteistyökumppani olisi istunut tämän paremmin uudelle Hyundai Konalle.

Asenne Surf -iskuryhmä sai käyttöönsä uudet Hyundai Konat ensimmäisten joukossa matkalleen kohti Itämeren aaltoja ja Latvian talvimyrskyjä. Autoihin pakattiin talvisurfaukseen ja reissun kuvaamiseen tarvittava kalusto. Ennuste näytti lupaavalta – porukka ehtisi aalloille.

Salaisia surffispotteja haettiin pitkin pikkuteitä ja kinttupolkuja. Nelivetoinen uutuus-Kona osoittautui tehtävässä erinomaiseksi matkakumppaniksi. Ankarasta yrittämisestä huolimatta matkasta muodostui surffireissun sijaan onnistunut ensikoeajo Konalle pohjoisissa olosuhteissa. Asenne-kriteerit täyttyivät, koeajomatkan perusteella uusi Hyundai Kona soveltuu täydellisesti ystäväporukoille ja perheille, se jakaa elämästä nauttimisen filosofian ja kuljettaa sinne, minne sydän haluaa. Itämeressä surffaaminen vaatii asennetta, johon ei kuulu luovuttaminen. Aina ei voi voittaa, mutta aina voi aloittaa seuraavan reissun suunnittelun. Voisiko se olla ensi syksynä, aaltosesongin jälleen alkaessa, uudella täysin sähköisellä Hyundai Kona electricillä? Idea kuulostaa aivan Asenteen ja Konan yhteiseltä jutulta.

Uusi Hyundai Kona ja Asenne-perhe ovat mukana Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä GoExpo-messuilla 2.-4.3.2018 osastolla 6g30, joka sijaitsee Kunto-alueella. Tervetuloa tutustumaan uutuuteen, fiilistelemään upeita surffireissukuvia ja -videoita sekä osallistumaan SUP-lautailukurssien arvontaan.

Katso tästä:
Asenne x Kona trailer 1
Asenne x Kona trailer 2
Asenne x Kona trailer 3
Asenne x Kona trailer 4
Asenne x Kona