Close

Uusi Hyundai i10 – pieni voi olla suurta

Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä esiteltiin Hyundain A-segmentin uusi sukupolvi. Suomeen uusi i10 saadaan vuoden 2020 alussa. Auto on herkullinen paketti täynnä suuria ominaisuuksia: tilaa, turvallisuutta ja liitettävyyspalveluja.

Tilaa matkustajille ja matkatavaroille

Uusi Hyundai i10 on saatavana neljälle tai viidelle rekisteröitynä. Akseliväli on kasvanut edeltäjämallista, joten matkustajille on nyt enemmän tilaa. Tavaratilan koko, 252 litraa, on luokkansa suurimpia. Kuormaaminen ja purkaminen käy helposti.

Turvallisuus

Uuden i10:n turvavarusteluun kuuluu kattava Hyundai SmartSence -järjestelmä. Etutörmäyksenestojärjestelmä hyödyntää kameraa havaitakseen sekä edessä olevat autot että jalankulkijat. Uutuuteen on saatavana myös peruutuskamera.
Kaukovaloavustin kytkee kaukovalot automaattisesti, ja myös kaistallapitoavustin, älykäs nopeusvaroitin sekä kuljettajan vireystilaa seuraava järjestelmä lisäävät ajamisen turvallisuutta.

Liitettävyys

Hyundai i10:n voi varustella langattomalla QI-standardin mukaisella älypuhelimen latauksella. Puhelimen peilaus auton näytölle sujuu Apple CarPlaylla tai Android Autolla.

Moottori- ja vaihteistovaihtoehdot

Uutuusmallin konehuoneeseen voi valita joko 1,0-litraisen kolmisylinterisen (67 hv / 96 Nm) tai 1,2-litraisen nelisylinterisen (84 hv / 118 Nm) bensiinimoottorin. Molempien pariksi on tarjolla sekä viisivaihteinen manuaali että viisipykäläinen AMT-automaattivaihteisto.

Suomen tuontiohjelman vakio- ja lisävarusteita ei ole vielä vahvistettu.