Close

Uuden Hyundai i30 N -mallin tuotanto käynnistyi Euroopassa

Hyundai on aloittanut uuden i30 N -mallin tuotannon Tsekissä. Uusi i30 N perustuu edeltäjänsä menestyselementteihin, joihin on kehitetty uusia ominaisuuksia sekä uutta tekniikkaa, jotta ajokokemus olisi mahdollisimman hauska.

Uusi i30 N liittyy i30-sarjan viisiovisen viistoperämallin, Wagon- ja Fastback-korityyppien sekä uusien Tucson- ja Kona Electric -mallien kanssa samalle tuotantolinjalle.

Hyundai i30 N -mallin virkistävä ja uniikki design korostaa auton suorituskykyä. Uutta asennetta kuvaa keulan aggressiivinen säleikkö, uudet led-ajovalot, joissa on V-muotoiset päiväajovalot sekä ajovalojen mustat kehykset. Uusi musta takaspoileri sekä siihen upotettu kolmionmuotoinen jarruvalo sekä auton takaosan diffuusoriin integroidut kaksi isoa pakoputkea täydentävät urheilullisen kokonaisuuden.

i30 N -malliin on ensimmäistä kertaa saatavana märkätyyppinen 8-vaihteinen N DCT -kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. Uusi vaihteisto on suunniteltu tarjoamaan kuljettajalle manuaalivaihteistosta tutun kiehtovan kokemuksen automaattivaihteiston mukavuudella, joka soveltuu niin arkiajoon kuin moottoriradoille.

Uusi i30 N on saatavana 2,0-litran turbomoottorilla varustettuna sekä Hatchback- että Fastback-korityyppeinä. Suomen mallistossa autot ovat 280-hevosvoimaisia ja varustetut N DCT -automaattivaihteistolla. Mallin huippunopeus on jopa 250 km/h. N DCT -vaihteistolla uutuus kiihtyy Launch Control -lähtöjärjestelmän avulla 0-100 km/h 5,4 sekunnissa.

Kehitysprosessin aikana i30 N -mallilla ajettiin 180 000 kilometrin edestä kestävyystestiä ja sen suorituskykyä hiottiin kymmenien tuhansien lisäkilometrien aikana. Auton ajo-ominaisuuksia hienosäädettiin kaikkein vaativimmissa ajo-olosuhteissa Saksan legendaarisella Nürburgring-Nordschleife -moottoriradalla ja ylimääräisiä laadunarviointeja toteutettiin lisäksi Tšekin tuotantolaitoksen lähistöllä sijaitsevan Jeseníky-vuoriston Červenohorské sedloa -alueella sekä Šternberkissä Ecce Homo- sekä Autodrom Most -moottoriradoilla.

Vuodesta 2017 lähtien i30 N-malleja on myyty maailmanlaajuisesti yli 54 000 kappaletta, mukaan lukien yli 28 000 autoa Euroopassa. i30 N on voittanut autoteollisuuden johtavilta medioilta ja kustantajilta useita palkintoja, kuten saksalaisen Auto Bild -lehden Vuoden urheiluauto -tittelin vuosina 2018 ja 2020 sekä vuonna 2020 ”Vuoden tuontiauto” ja ”Pieni ja kompakti auto” -kategoriat Auto Bild -lehden Sports Cars Award -palkintogaalassa. Hyundai N -mallit ovat innoittaneet tuekseen myös oman faniyhteisön, joka tunnetaan nimellä “N-Thusiasts”.

Tietoja HMMC-tuotantolaitoksesta

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) on modernilla tuotantotekniikalla varustettu huipputehokas autotehdas, joka sijaitsee Tšekin Nošovicessa. Tuotanto tehtaalla aloitettiin marraskuussa 2008, ja tehdas on tähän mennessä valmistanut yli 3,4 miljoonaa autoa. Tehtaan 3 300 työntekijää mahdollistavat jopa 1 400 auton päivittäisen ja yli 300 000 auton vuosittaisen tuotannon. HMMC-tehtaassa valmistettuja autoja myydään yli 70 maassa viidellä mantereella.