Close

Tuulilasin valinta: Hyundai Kona electric on Vuoden sähköauto Suomessa 2018

Tuulilasi-lehden toimitus kokosi listan vuoden merkittävimmistä autouutuuksista. Vuoden sähköautouutuuksia arvioimaan mukaan pyydettiin myös joukko Sähköinsinööriliiton jäseniä. Tuulilasin raadin Vuoden valinta 2018 ja Vuoden sähköauto 2018 on yksimielisesti Hyundai Kona electric.

Täysin uusi Kona electric on ensimmäinen sähkökäyttöinen kompakti SUV Euroopassa. Uutuusmalli on aidosti monikäyttöinen ja tarjoaa nautittavan ajoelämyksen – siinä yhdistyvät pitkä toimintamatka sekä SUV-mallin näyttävä muotoilu ja avarat sisätilat.

Hyundai Kona electric saapui Suomen markkinoille lokakuun alussa. Ensimmäisenä maahantuontiohjelmassa on isompi akkupaketti 64 kWh (204 hv). Perusversiossa akun kapasiteetti on 39,2 kWh (135 hv). Tehokkaammalla akkuversiolla Kona electric tarjoaa kiitettävän toimintamatkan yhdellä latauksella, jopa 449 km (WLTP-mittaustavan mukaan). Varustetasot Suomessa ovat Comfort ja Style. Kona electricin ohjevähittäishinta alkaa 42 990 eurosta. Uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada 2000 euroa valtion hankintatukea.

Hyundai myöntää Suomessa koko uudelle mallistolleen markkinoiden kattavimman takuun, seitsemän vuotta ilman kilometrirajoitusta. Lisäksi korkeajänniteakustolle myönnetään kahdeksan vuoden/200 000 kilometrin takuu.