Close

Testierikoiskoevuorossa Thierry Neuville

Hyundain WRC-kuljettaja Thierry Neuville juhli 32-vuotispäiväänsä kesäkuussa ja pääsi pitkän odottelun jälkeen taas Hyundai i20 WRC -auton ratin taakse Suomessa ajetuissa testeissä, joka oli ensimmäinen kerta takaisin päivätöissä Meksikon rallin jälkeen.

Hyundain Homeshakedown-sarjassa on vuorossa kurkistus WRC-kuljettaja Thierry Neuvillen arkeen koronakevään aikana. Belgialaiskuljettaja juhli 32-vuotispäiväänsä kesäkuun 16. päivänä ja pääsi pitkän odottelun jälkeen taas Hyundai i20 WRC -auton ratin taakse Suomessa ajetuissa testeissä, joka oli ensimmäinen kerta takaisin päivätöissä Meksikon rallin jälkeen. Testiä lyhennettiin Thierryn autokunnan onnettomuuden vuoksi. Onnekkaasti Thierry ja kartturi Nicolas Gilsoul selvisivät rytäkästä vahingoittumattomina.

Thierry on viettänyt viime kuukaudet aikaansa perheensä kanssa Monacossa. Kilpailuotettaan mies on ylläpitänyt ajamalla kartingia sekä pyörittänyt yhdessä veljensä kanssa cross kart -yritystä.

Thierry Neuville Meksikon rallissa 2020

Thierry, mitä Suomen testissä tapahtui?

– Oli todella mahtavaa olla takaisin ratin takana ja tuntea taas WRC-auto. Kauden 2020 ensimmäiset rallit tuntuvat olleen niin kauan sitten, että oli upeaa saada taas adrenaliini virtaamaan! Testi ei päättynyt haluamallamme tavalla, osuimme kiveen, minkä seurauksena auto pyöri jokusen kerran ympäri.

– Selvisimme molemmat siitä ja olemme kunnossa, mutta auton korjaaminen oli liian mutkikasta, joten meidän piti lopettaa testaaminen siihen. Tiimi on palaillut töihin kevään karanteeniajan jälkeen ja tiedämme, että olemme valmiita jatkamaan testaamista jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa. Olemme olleet tiiviissä yhteydessä tiimin kesken viime kuukausien aikana ja kaikki ovat innokkaita palaamaan töihin mestaruusjahtiin. On ollut mukava tuntea tuo voitontahtoinen yhteishenki taas uudestaan, vaikka joudummekin tekemään asioita vielä lyhyemmällä kaavalla.

Olet ollut silti kevään mittaan kiireinen ajamisen suhteen?

– Kyllä, olen auttanut veljeäni cross kart -yrityksessämme Belgiassa. Kevään tilanne ei ole ollut helppo yrityksellemme, joten yritimme kiireesti ennustaa tulevaa ja varautua. Pystyimme järjestämään kolmen päivän tapahtuman karting-radalla Etelä-Ranskassa. Ajoin itsekin vähän, mutta pääasiassa pidimme vain hauskaa perheeni kanssa.

Thierry Neuville Meksikon rallissa 2020

Miten karanteeniaikasi on muuten sujunut ja millainen tilanne Monacossa on?

– Monacossa on palattu pitkälti normaaliin elämään jo, ravintolat ovat auki, mutta pidämme tietysti vielä turvaetäisyyksiä ja rajoituksia on edelleen voimassa. Maaliskuussa kaikki kuntosalit suljettiin, koiraa pystyimme ulkoiluttamaan kahdesti päivässä. Kuntosaliharjoitteita tein terassillamme ennen kuin rajoitukset taas sallivat ulkoilemisen.

– Harkitsin hetken, että olisin ottanut ruoanlaitto-oppitunteja tyttöystävältäni – olen nimittäin surkea ruoanlaittaja – mutta luovuin nopeasti ajatuksesta, kun huomasin, ettei se tuota minulle mitään iloa eikä siinä kehittyminen ole minulle motivoivaa.

Lopuksi vielä terveisesi Hyundai-faneille?

– Meidän on nyt vain pitänyt hyväksyä tämä poikkeuksellinen tilanne ja tehdä kaikkemme ongelmien ratkaisemiseksi mahdollisimman nopeasti. Monilla on ollut ongelmia, etenkin yrittäjillä ja muita ihmisiä työllistävillä henkilöillä. Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että siellä missä on ongelma, on siihen myös ratkaisu!