Close

Testierikoiskoe kotona Ott Tänakin tapaan

Hyundai Motorsportin Homeshakedown-sarjassa on nyt vuorossa hallitsevan maailmanmestarin, Ott Tänakin haastattelu. Ott on Hyundain tiimissä melko tuore tulokas, hän liittyi mukaan kauden 2020 alussa.
  • Hyundai Motorsportin Homeshakedown-sarja jatkuu maailmanmestari Ott Tänakin kanssa, joka on viettänyt korona-aikaa kotonaan Viron maaseudulla.
  • Ott on nauttinut vapaa-ajastaan vaimonsa ja lastensa kanssa, vaikka kotitöitä ja muutakin puuhaa on riittänyt.
  • Virolaisella on ollut aikaa pohtia myös ensivaikutelmaansa Hyundai Motorsport -tiimistä, jonka kanssa hän on jo saavuttanut kaksi podium-paikkaa.

Hyundai Motorsportin Homeshakedown-sarjassa on nyt vuorossa hallitsevan maailmanmestarin, Ott Tänakin haastattelu. Ott on Hyundain tiimissä melko tuore tulokas, hän liittyi mukaan kauden 2020 alussa.

Monte Carlossa dramaattisesti ulosajoon päättyneen ensimmäisen maailmanmestaruusosakilpailun jälkeen hän ajoi Ruotsissa ja Meksikossa tyylikkäästi palkintokorokepaikoille.

– Minulle kuuluu hyvää, kiitos kysymästä, Ott kertoo. – Olen ollut varsin kiireinen, joten minulla ei ole mitään syytä valittaa. Sää on ollut miellyttävä ja meillä on paljon puuhaa. Meillä on työtä vaativaa metsää, ja pihatöitä riittää myös. Rallia kaipaan kovasti. Totta puhuakseni kaipaaminen johti rallisimulaattorin hankintaan. Ajan sillä muutaman kerran viikossa, mutta ei se ole sama kuin oikeasti ajaminen, ja tiimikin puuttuu ympäriltä.

Ott Tänak Meksikon rallissa 2020

– Tauko on ollut oikeastaan hyväkin, sillä olen ehtinyt viettää tavanomaista enemmän aikaa perheeni kanssa, ja nähdä paremmin, millaista arkea kotona eletään. Rallin ajaminen vie normaalisti miltei kaiken aikani. Matkustamista en kaipaa – olisi hienoa, jos voisi sormia napsauttamalla siirtyä maasta toiseen, aina sinne, missä kisa on, Ott sanoo.

Entä miltä on tuntunut olla uudessa tiimissä?

– Alku oli jopa parempi kuin osasin odottaa. Thierry [Neuville] on ollut tiimissä pitkään, ja hän on ollut tiimin tähtikuljettaja. Kun tällaiseen tiimiin menee uutena jäsenenä, ei huomion saaminen ole itsestään selvää. Joukkue on ollut todella vahva viime vuosina. Minut on otettu hyvin vastaan, ja uskon, että tauolta palattuamme tulemme entistä vahvempina, kertoo Ott. Olemme pitäneet yhteyttä tiimin kesken, sekä mekaanikkojen että [Andrea] Adamon kanssa. Martin Järveojan kanssa olemme olleet puheissa joitain kertoja – hänen kanssaan olemmekin olleet tekemisissä kolme vuotta peräkkäin melkein joka päivä. Hänkin nauttii kotona olosta, mutta kaipaa rallia kuten minäkin, tuumailee Ott.

– Meidän kaikkien on nyt täytynyt olla kotona pysyäksemme terveinä, mutta samalla olemme treenanneet ja oppineet. Kun pääsemme taas kilpailemaan, olemme paremmassa kunnossa kuin ennen, ja valmiina hyökkäykseen, päättää Ott keskustelun.

Ott Tänak ja Andrea Adamo Meksikon rallissa 2020