Close

Testierikoiskoe kotona Dani Sordon tapaan

Hyundai Motorsportin Home Shakedown -sarjaa jatketaan espanjalaisen WRC-kuljettaja Dani Sordon istahtaessa kertomaan karanteenirutiineistaan.
  • WRC-kuljettaja Dani Sordo on seuraavana vuorossa hyppäämään Hyundai Motorsportin Home Shakedown -sarjan kuumalle istuimelle
  • Espanjalainen juhli 37-vuotissyntymäpäiväänsä toukokuun toisena päivänä, missäpä muuallakaan kuin kotona, jossa hän viettää karanteeniaikaa
  • Danilla on riittänyt puuhaa kotona ja pihatöissä, seuranaan hänellä on ollut tyttöystävänsä Jaana sekä pariskunnan koira.

Hän on tämän hetken vaatimusten mukaisesti elänyt tavallista hitaampaa elämää ja kertookin kaipaavansa joitain tapahtumia, kuten kalenterissaan olleita rallin maailmanmestaruusosakilpailuja touko- ja kesäkuussa. Sardiniassa hänellä olisi ollut mahdollisuus uusia voittonsa viime vuodelta yhdessä kuljettajaparinsa Carlos del Barrion kanssa.

Maailmanlaajuisen pandemian vuoksi Dani on kuitenkin mukauttanut harrastuksensa ja päivittäisen elämänsä ”uuteen normaaliin”. Danin tapauksessa se tarkoittaa urheilua kotona ja kotitöitä, kuten ikkunoiden pesua, ruohonleikkuuta ja muita puutarhatöitä sekä puuhailua sisällä, esimerkiksi ruoanlaittoa.

– Tämä ei ole tavallista elämääni, kaipaan ulkona käymistä, kun kelitkin ovat olleet niin hienot, hän sanoo. Rutiineista on kuitenkin ollut apua sekä kunnon ylläpitämiseksi että karanteenin jaksamiseksi.

– Tilanne ei täällä ole ollut niin paha kuin joillain muilla alueilla, mutta on silti ollut tärkeää suhtautua ohjeisiin vakavasti ja kunnioittaa annettuja sääntöjä. Olen pysytellyt kotona ja tehnyt voitavani, että pysyn kunnossa ja toimeliaana, kertoo Dani. – Valoa on näkyvissä, mutta vielä täytyy olla kärsivällinen.

Dani Sordo Meksikon rallissa 2020

– Tavallisesti en pelaa lainkaan videopelejä, mutta nyt olen hankkinut rallisimulaattorin. Olen kilpaillut sillä vain ystävieni kanssa.

Hän ei ole osallistunut Esports-kilpailuihin, toisin kuin jotkut muut rallikuskit. Tiimiinsä hän on pitänyt yhteyttä, ja hiljalleen alkaa tulla ikävä myös kilpakumppaneita, sillä ajatus kaikkien kuljettajien kesken järjestetystä videotapaamisesta olisi hänen mielestään hauska.

– Me kaikki toivomme, että tilanne palaa jonkinlaiseksi normaaliksi mahdollisimman pian. Toivottavasti tästä jää hyvääkin; ehkä tämän jälkeen tapaamme enemmän ystäviämme. Joskus on hyvä vähän pysähtyä huomaamaan asioita, jotka normaalissa arjessa soljuvat ohi. Me kaikki olemme nyt vaikeassa tilanteessa, mutta nyt täytyy jaksaa pysyä kotona, sillä se on kaikkien parhaaksi. Tärkeintä on, että selviämme tästä, kuuluvat Danin terveiset.

Dani Sordo Meksikon rallissa 2020

Lue lisää:

Lataa Hyundai Motorsportin lisätyn todellisuuden AR-sovellus ja pääset spinnailemaan Hyundai i20 WRC -autolla pitkin kotiasi!

Hyundai Motorsportin Ntertainment -palapeleihin tästä!