Close

Testattu ja palkittu täysin uusi Hyundai Tucson

Täysin uusi Hyundai Tucson on yksi turvallisimmista ja parhaiten varustelluista autoista luokassaan. Se sai täydet viisi tähteä EuroNCAP-testissä. Myös Yhdysvalloissa arvostettu turvallisuustesti antoi Tucsonille luokituksen Top Safety Pick+.

Täysin uusi Hyundai Tucson on saavuttanut maksimituloksen eli viiden tähden arvosanan Euroopassa autojen turvallisuutta mittaavan puolueettoman organisaation, EuroNCAP:n, testissä. Uutuus on testattu ja palkittu myös Yhdysvalloissa Insurance Institute for Highway Safety’n (IIHS) vuoden 2015 Top Safety Pick+ -palkinnolla. Kyseinen ajoneuvojen turvallisuutta mittaava testi tunnetaan yhtenä autoteollisuuden vaativimmista.

euroncap-2015-hyundai-tucson

Hyundai Motor Europen Operatiivisten toimintojen johtaja Thomas Schmid kommentoi:
”Täysin uusi Tucson esittelee kilpailukykyiseen hintaan laajan joukon uusia turvallisuustekniikoita, kuten automaattisen hätäjarrutustoiminnon. Viiden tähden luokitus on jälleen yksi todiste siitä, kuinka laatu ja turvallisuus kuuluvat uusiin autoihimme”.

EuroNCAP-testin tulokset kertovat, että täysin uusi Tucson on yksi turvallisimmista ja parhaiten varustelluista autoista luokassaan. Hyundai käyttää viimeisimpiä aktiivisen turvallisuuden tekniikoita parantaakseen auton turvallisuustasoa. Autossa olevista järjestelmistä EuroNCAP-testissä otettiin huomioon ainoastaan auton kaistavahti ja nopeusrajoituksen tunnitus.

Lue lisää http://www.euroncap.com/en

Jalankulkijoiden parantuneen turvallisuusden vuoksi täysin uusi Tucson on varustetttu vakiovarusteena aktiivisella konepellillä (Active Hood System), joka nousee takareunastaan pehmentämään iskun vaikutusta törmäystilanteessa. Uusi korirakenne sisältää 30 % enemmän suurlujuusterästä, mikä kasvattaa korin vääntöjäykkyyttä ja tarjoaa yhä paremman turvan auton matkustajille. Oviin asennetut sivutörmäyssuojat pystyvät ottamaan vastaan ja vaimentamaan entistä voimakkaammat törmäysvoimat. Uusi korirakenne sitoo enemmän ja paremmin törmäysenergiaa, mikä oli yksi merkittävä tekijä erinomaisessa EuroNCAP -testituloksessa.

top-safety-pick Insurance Institute for Highway Safety’n (IIHS) arviointi pohjautuu viiteen erilaiseen matkustaja-turvallisuutta mittaavaan testiin. 2015 Top Safety Pick+ -palkinnon voittajan on saatava hyvä tulos kaikissa viidessä testiosiossa.

 

Mike O’Brien Hyundai Motor American tuotesuunnittelusta vastaava johtaja kommentoi: ”Meille tärkeintä on sitoutuminen matkustajan turvallisuuteen läpi koko mallistomme. Ponnistelemme kehittääksemme teknologioita, joilla vältetään onnettomuuksia, esimerkkinä mm. ennakoiva törmäysvaroitin, kaistavahti ja hätäjarrutusavustin. On hienoa, että Tucsonille on myönnetty tunnustus, joka liittyy matkustajan suojaamiseen.”

Uusien teknologioiden ansiosta täysin uusi Tucson kuuluu turvallisuusominaisuuksiltaan segmenttinsä monipuolisimmin varusteltuihin autoihin. Täysin uudessa Tucsonissa on mm. automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (AEB), joka hälyttää odottamattomissa hätätilanteissa ja jarruttaa tarvittaessa itsenäisesti. Järjestelmä on varustettu tutka- ja kamerailmaisimilla, jotka varoittavat visuaalisesti, äänimerkillä sekä jarrun poljinvoimaa vähitellen lisäämällä. Jos ennustettavissa on mahdollinen kolari, järjestelmä lisää jarrutustehoa automaattisesti täyteen jarrutukseen, jotta törmäys vältetään tai lievenee. Jalankulkijan havaitsemiseksi aktiivinen kantama on 70 km/h saakka.  Ajoneuvot se pystyy havaitsemaan jopa 180 kilometrin tuntivauhdissa.

Kaistavahti estää tahattoman kaistanvaihdon varoittamalla kuljettajaa sekä äänellä että visuaalisesti ennen kuin ohjauspyörän korjausliike auttaa kuljettajaa.

Kuolleen kulman varoitin (BSD) valvoo tutkan avulla auton takakulmia ja havaitessaan toisen auton varoittaa siitä ulkopeileissä.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCTA) vähentää törmäysriskiä lähestyvän liikenteen kanssa näyttämällä katvealueita. Järjestelmä kuvaa risteävää liikennettä tutkalla 180 asteen alueella auton takana ja varoittaa kuljettajaa sekä näkö- että äänihavainnolla törmäysvaarasta.

Nopeusrajoituksen tunnistin (SLIF) käyttää edessä olevaa kameraa sekä navigointijärjestelmän informaatiota ajantasaisesti tunnistamaan nopeusrajoituksista kertovat liikennemerkit. Se näyttää tiedot sekä navigointijärjestelmän että mittariston näytöllä.

Täysin uusi Tucson tarjoaa lukuisan määrän turvaominaisuuksia. Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyjen lisäksi Tucsonista löytyy sivuturvatyynyt edestä sekä koko matkustamon mittaiset turvaverhot.

TL_LDWS_300x tucson_kuolleen_kulman_tunnistus tucson_2