Close

Tekemistä automatkalle

Automatkat voivat tuntua kilometrimääräänsä pidemmiltä. Lue käytännössä testatut vinkkimme matkaviihdykkeeksi – matka ei lyhene, mutta sen voi laulaa ja leikkiä kivaksi!

Loman aluksi monet perheet pakkaavat itsensä autoon. Jos matka on pitkä, sen ajaksi kannattaa suunnitella puuhaa erityisesti lapsille. Monet saavat ajan kulumaan lukemalla – ja nykypäivänä puhelimet ovat täynnä viihdettä. Joskus kannattaa kuitenkin ottaa käyttöön vanhat konstit!

✔️ Sanapeli

Ensimmäinen sanoo jonkun nelikirjaimisen sanan, josta seuraava vaihtaa yhden kirjaimen, ja seuraava taas yhden. Peli loppuu, kun kukaan ei enää keksi uusia sanoja. Ketju voi alkaa esimerkiksi näin: Talo – halo – hali – Heli – heti – peti – peli…
Pro tip: Säännöt kannattaa sopia etukäteen: hyväksytäänkö erisnimet? Pitääkö sanojen olla perusmuodossa? Käyvätkö kaikki kielet vai vain suomi tai jokin muu yksi kieli?

✔️ Bongaa Hyundai

Se joka huomaa ensimmäisenä viisi Hyundaita, saa erävoiton. Erien määrän voi valita itse, ja kokonaiskilpailun voittaja palkitaan perillä.

✔️ Laiva on lastattu

Kukin vuorollaan valitsee kirjaimen, jolla alkavilla sanoilla laiva on lastattu. Vastausvuoro kiertää vastaavalla tavalla kuin sanapelissä. Jos laiva on lastattu H:lla, voivat vuorot olla esimerkiksi: Laiva on lastattu Hyundailla – laiva on lastattu herkuilla – laiva on lastattu hiekalla – laiva on lastattu hattaralla…

✔️ Rekisteritunnukset numero- tai aakkosjärjestykseen

Löytämisen iloa saa pitkäksi aikaa, kun hakee rekisterinumeroja numerojärjestyksessä. Mistä löytyy numero yksi? Jos haluaa aloittaa vähän helpommin, voi aloittaa pienestä kolminumeroisesta luvusta. Helpompi versio on etsiä rekisteritunnukset aakkosjärjestyksessä ensimmäisen kirjaimen mukaan – haasteet alkavat, kun tullaan ääkkösiin.

Spotify-lista

​✔️ Laulaminen

Aika kuluu kuin hujauksessa ja mieli virkistyy, kun laulaa. Hyundai on menossa mukana – soittolistaltamme löytyy uutta ja vähän vanhempaakin klassikkoa. Osaatko kaikkien sanat? Jos matka loppuu kesken, laulamista saa jatkaa perillä!

Soittolistalle