Close

Teemu Suninen Hyundailla WRC2-luokan MM-sarjaan 2022

Hyundai Motorsport kilpailee tänä vuonna FIA World Rally Championship 2 (WRC2) -mestaruudesta, kuljettajinaan Teemu Suninen ja Fabrizio Zaldivar. Hyundai Motorsport ilmoittaa tiimin viralliset Hyundai i20 N Rally2:t seitsemään MM-osakilpailuun, kun WRC2-luokan loppupisteisiin lasketaan kuuden parhaan MM-osakilpailun tulos.

Mestaruusjahti käynnistyy 19–22. toukokuuta Portugalin MM-rallista. Molempia autoja MM-sarjassa ajattaa kolmatta peräkkäistä kautta virolainen RedGrey Team, joka toimii Hyundai Motorsport N:n alaisuudessa.

Merkittävän WRC-autokokemuksensa lisäksi Teemu Suninen on saavuttanut WRC2-luokassa 15 palkintopallisijaa ja kuusi voittoa. Sunisen kakkosohjaaja toimii Mikko Markkula.

Olen erittäin innoissani liittymisestäni Hyundai Motorsportin rallitiimiin ja siitä, että saan kilpailla WRC2-luokan mestaruudesta Hyundai i20 N Rally2:lla.

”Olen erittäin innoissani liittymisestäni Hyundai Motorsportin rallitiimiin ja siitä, että saan kilpailla WRC2-luokan mestaruudesta Hyundai i20 N Rally2:lla. Mikko (Markkula) ja minä saimme jo viime syksynä Espanjan MM-rallissa (toinen sija) pienen maistiaisen siitä, mitä on odotettavissa.”

Suninen kertoo, että Hyundain tarjous oli houkutteleva.

”Saan osallistua i20 N Rally2:n säännöllisiin testauksiin ja olla mukana auton kehittämisessä. Minulla on potentiaalia rakentaa autostamme kilpailukykyinen paketti sekä tehdastiimin tuella kehittyä edelleen kuljettajana”, Suninen toteaa.

Kun Hyundai on asettanut tavoitteekseen ajaa tänä vuonna WRC2-luokan mestaruuden, miten se toteutetaan?

”Tehdään lujasti töitä ja valmistaudutaan ralleihin huolellisesti. Fysiikkaani tulee edelleen kehittää, tehdään nuottiharjoituksia ja testataan riittävästi ennen jokaista rallia. On myös oltava henkisesti valmis ja vahva taistelemaan voitoista. Mutta tärkeintä on saada riittävästi ajo- ja testikilometrejä, ja sitä kautta oikeanlainen fiilis ajamiseen ja autoon. Viimeiset kaksi vuotta olivat minulle testi- ja ajomahdollisuuksien puutteen takia haastavia, mutta tänä vuonna voin valmistautua ralleihin paljon perusteellisemmin, joten odotan kauden alkua jo innolla.”

Suninen asuu Virossa vain 15 minuutin päässä tiiminsä Red Greyn tukikohdasta.

”Olemme toteuttaneet jo muutaman kehitystestin asfaltilla, vaikka painopisteemme WRC2:ssa tänä vuonna on soraralleissa. Olen iloinen siitä, että saan lisää testejä, koska se oli yksi tärkeimmistä syistä, miksi halusin liittyä Hyundai Motorsportin WRC2-ohjelmaan mukaan. Ajamme ennakkotestit vielä ennen Portugalia. Olen edellisinä vuosina ajanut Portugalissa ja Sardiniassa palkintokorokkeelle, joten haluan olla kyseisissä ralleissa edelleen vahva. Uudesta autosta on toki paljon opittavaa, mutta pidän haasteista ja odotan etenkin kotiralliani Jyväskylässä innolla”, Suninen kertoo.

Sunisen MM-osakilpailut 2022:

19.–22.5. Portugali

2.–5.6. Sardinia

23.–26.6. Kenia

14.–17.7. Viro

4.–7.8. Suomi

8.–11.9. Kreikka

20.–23.10. Espanja